Doğum Yapmış Üçüz Anneleri Haydi Buraya

bizde imdi aşıdan gedik nilcim sonrada dr gittik tahanın öksürüğü oldukça fazla eymen ve kızım iyiler ama onlarada ilaca devam ediyorum dr tarhana çorbası ver dedi :1shok: tuzsuz annemde dedi kızım çok pimpirikli mama konusunda oda çok takma herşeyi ver gibi konuştu ve mamalrına ve ek gıdalrına birer damla limon sık dedi deniycez bakalım hadi bakalım nilcim bebişlere kolay gelsin dönseler daha rahat hazım yapıyorlar hem
benimkilerde ek gıdaya baladıklarında çok gazlanmılardı hemde kusmuşlardı imdi ben dillerinin üstüne çok yava bir ekilde veriyorum mamayı bu sefer gaz yapmıyor anladım kızımla eymen alıştı taha biraz zorlanoyor onada bu ekilde aıltırıcağımı umuyorum az artık istedkleri kadar veriyorum ben nilcim sende dene ağır gelirse azaltırsın

selam kızlar bebişler hala hastalar okuduğum kadarıyla umarım bian önce iyileşiirler. benimkilerde şeytan kulağına kurşun şimdilik iyiler ballı karışımı aksatmamaya çalışıyorum ama azılar yoruyor birazcık . azramda cumadan beri anne diyor ))))çok sevindimmm . mirzada arkamdan habire azra diye bağırıyor ben azra diyorum o arkamdan azra diyor )))kayrada tamamen ayaklandı ev tam bi curcuna kaçanlar kovalayanlar )))) inşallah hasta olmadan tekrar atlatırız şu ayları . herkesi öpüyorum

aynur bu wiks 6 yaından küçüklerde kullanılmıyormu ama topuğa sürülünce fark edermi bilmiyorum aldım içini okuyunca vazgeçtim bilgin varmı

oyyy maşallah kuzucuklara nelerde yapıyorlarmışşş şimdi kübra teyze demeyii öğrettt :)
inş canım hepimizin bebişleri hemencik iyileşir rabbim seninkilerde sağlık sıhat versin

tria canım valla ne güzel yaaa anne demeleri değilmi inş bizde o günleri görürüzzzzzzzzz farklı bir mutluluk olsa gerek....

pitoş aşılarınız hayırlı olsun bu ay sonunda bizde olucazz y.ne ateşlenecekler pğğfff

nerde diğer üçüz anneleri inş birşeyleri yoktur...

biz halen ilaçlara devam ama sanki bize çok ağır ilaçlar verilmiş gibi çarsamba gidicez kontrole olmassa başka doktora götürcem artık güvenim sarsılıyor doktorlara

kızlar günaydın bi süre giremeyebilirim nete . hepiniz kendinize çok iyi bakın bebişleride sizide öpüyorum .

herkese merhaba nilcim teşekkürler bence gedikten hemen sonr fitil at en etkilisi o belki senin bebekler bir tam fitili bile kaldırabilir
arzucum sende kendine ve kuzulara iyi bak

bizde dün dr gittik nilcim özellikle buharı sordum senin için oda şöyle dedi ama benim bebekler üzerinden konuşarak öncelikle bebeğe ilaç verilmeden önce burun damlası verilir ardından ılık su verilir eğer hırıltı hapşuruk devam ediyorsa gün içersinde belirlenen dozajlardaki grip ilacı ozaman verilir öksürük ve balgam içinde yine burun damlası ılık su ve sırta hızlıca vurularak masaj yapılır bebğin kendi balgamını ççıkarması beklenir eğerki çıkartamıyorsa ozaman öksürük şurubu verilir bunlarla bir müddet tedavi gören bebek eğer hala dışarı atamıyorsa antibiyotik yada buhar verilir dedi yani ilacı bile en son çare dedi ben öyle yapıyorum tabii sende dr sorarsın onun dışında belki işinize yarar diye anlatmak istiyorum oda sıcaklığı öksürük için en tetikleyici şeydir dedi sıcaklık 22 derece olmalı oda sürekli nemli tutulmalı peteklerin üzerine ıslak havlu koyabiirsinm dedi onun dışında halı toz tutan şeyler odadan kaldırılmalı akarlar tahriş olan gırtlağa yerleşir dedi sigara içen kişi el ağız yıkamadn üzeri değimeden içeri girmemeli dedi onun dışında pedagog eğitimide aldık .) tahayı gören dr ilk bakışta bu bebek çığlık atan sıkıntılarını bu şekilde ifade eden bir bebekmi dedi evet dedim önce bunu unutturucaz dedi bebğinizi kucağa almadan yumuşak bir ses tonuyla şimdi maman geliyor biraz sabırlı ol gibi sözlerle teskin edin

Son düzenleme:
ağlamaya devam ettiğinde başını okşayın ve aynı sözleri tekrarlayıp mama yapmaya gidin geldiğinizde onu kucağınıza alıp beklediğin için teşekkürler deyip öpün dedi bu şekilde bu huyundan vazgeçicektir ve ilginç olan bu tarz bebeklerde boğaz tahrişi daha çok olur ve gribe daha meyillidirler dedi devam sütünü olabildiğince az verip artık değişik katı gıdalar yemeyi öğrenmeliler dedi güne sebze çorbasıyla başlayıp meyve suyu ara öğün olarak yoğurt ve muhallebi şeklinde olsun dedi ver ara öğünün ardından ılık su verilcekmiş kızımın kilısunu beğenmediği için idrar kültürü istedi eğer biey çıkmazsa kilo takibi ve diğer tahliller istenicek kusura bakmayın uzun oldu ama belki işinize yarar diye paylaşmak istedim :)

pitos canım bebişlerinin kilosu nasıl ne kadarda doktor kızınınkini beğenmedi.pedegogdan nasıl memnun kaldınmı?inşallah idrar tahlilleri temiz çıkar sonuçlardan haberdar et canım

eymen 6300 taha 5700 kızım 5 kilo canım inş tahliller temiz çıkar dediğin gibi pedagoglar güzelde yapıcak güç sabır lazım

pedagog beyin gelişimi için neler yapılması gerektiğini anlattımı canım önerilerde bulundumu biliyorum fazla sordum ama napim ben şimdi küçücük bir ilçedeyim çocukları alıpta merkeze götürmekte tam bir işkence yol mahvediyor hepsini birde grip salgını varken. idrar tahlilini kızımın vermesini beklemek bile çok zor oluyor merkezde olsan poşeti takar evine gelir yapmasını beklersin.bende aydına gitmeyi bekliyorum orda ilk işim pediatrik nörolojiye götürmek olucak.

canım gittiğim dr kısa süreliğine almış o eğitimi ve kısaca anlattı çok detaylara girmeden ama ona göre bu bebeklerde acele edilmemesi gerektiğini söyledi şuanda pediatrik nöroloji için erken diye düşünüyor ama benimde içim rahat değil yinede belki bende götürmek istiyorum ay canım ya ne zor senin için şahsen benim burasıda öyle okadar uzakki hastahane allahtan şimdi sağlık ocağı yapıyormuş tahlilide kurtuldum yoksa nasıl yapardım bilmem

pitos canım idrar tahlili yapılıyordur sağlık ocağında ama asıl önemli olan idrar kültürü diye biliyorum ben kültürde sağlık ocağında bakılamaz bizde idrar kültürü için gidiyorduk merkeze yoksa tahlil zaten burdada var bizim tahlilde enfeksiyon çıktığı için kültürde bakılıyordu

edikacım sen yazdıktan sonra ablamı aradım sabah o sormuştu ve dediğin gibi tahlil yapılıyormu diye sormuş kültür yapılıyor zannedince bende çok şaşırmıştı iyiki söyledin yoksa yarın boşuna gitmiş olucaktım ama çok zor olucak benim için yaaa hastahane öyle uzakki onu boşver birde orda beklmek yokmu o daha beter peki senin kızın tedavi oldumu neden hala idrar örn. veriyorsunuz birde kşlo almaya başladımı ondan sonra onunda öyle bir sıkıntısı vardı yanlış hatırlamıyorsam neden kilo almıyor benimkiler şaşırıyorum ağızlarından mama yemek eksik olmuyorrr düşünsene kızım sadce 5 kilo off yaa

slm kizlar pitos edika bence acele ediyosunuz biraz da sabirsizlik var tabikide istiyoruzki herseyi yapsin bebeklerimiz ama unutmayalaimki bizimkiler erken dünyaya geldi cocuklari yipratmayin bence nöroloji falan biraz daha bekleyin derim ben benim cocukalrimda cogu seyi gec yapiyorlar ama doktorlar olmasi gereken bu diyo cok iyi gidiyorlar dedi .pitoscum simdi benim kizin 6 ay likken kac kilo olduguna baktim 6590 gr mis. senin prenses biraz zayif ama cok problem yaratacagini sanmiyorum istersen bi de kan testi iste triot tahlili icin bizim efe yede yapilacak o yüzden kilo alamiyo olabilir aklinda bulunsun canim.

pitos canım benim kızım çok zor atlattı enfeksiyonu bizde bugün burda tahlil yaptırdık eğer onda birşey çıksaydı çoruma kültüre götürcektim ama iyi çıktı çok şükür ama hala yemek sıkıntımız devam ediyor heralde yapısı böyle diyorum artık ama aydında yinede bir daha göstercem.kilo alımı hala yavaştı bende artık zorla ağlaya ağlaya yediriyorum

periecem aslında doğru diyorsun annemde hep kızıyor bana sabırlı ol diye ama napim içimde hep bir korku var sanki birşey çıkacakmış onları yine hastaneye yatırmaktan aynı şeyleri bir daha yaşamaktan çok korkuyorum

kubracım sağolcanım yaa bizde bugun gittik kontole doktora sorduk bu ilaçlar çok ağır değilmi çevremizden pek iyi şeyler duymadık ama bebişlere bakıyorum iyileşiyorlar doktorumuza göre çok düşük dozlar veriyoruz zarar vermez diyor .... bir ara doğum yaptığım hastanenin çocuk doktoruna götürcez....(yenidoğan doktorları) bakalım o nediyecek... ilaçlara devam fakat günde 1 kez düşürdük düzelme var iyice temizlenmesi lazım dedi ve gripli nezleli birileriyle temas olmasın hastalık tekrarlar hoop başa dönersiniz dedi...
bu arada çocuk gelişim uzmanı vardı bir baktıralım dedik bebeklerimiz düzeltilmiş yaşa göre 3, ay 3 haftalık üüff 2 yaşa kadar yaşıtlarıyla eşdeğer olurlar dedi işte tepkilerine baktı kafayı tutuyormu seslere tepki veriyormu vs vs şu an normal fakat yapmaları gereken şeyler var yapmıyorlar mesela oyuncağı eline uzattığında almıyor eline tutuşturmam lazım biri dönüyor yeni başladı diğerleri dönmüyor ama normal gelişimler düzeltilmiş yaşa göre hareket kızlarrr yoksa perinin dediği gibi kendimiz çook yıpranacağız....

periecem haklısın canım yaaa ama edikanın dediği gibi hep içimi kemiyor neyse sabır edip bekliycem bakalım eğer idrarda bişey çıkmazsa 10 gün sonra kontrolümüz var dr kilo almadıysa tarma testi yapılcak dedi o neyse kan kaka tah. falan sanırım inş sorun yoktur
nilcim düzelme olmasına sevindim benimkilerde balgamı atmaya bsaşladılar şükür bugün annemin zoruyla bebişlere tarhana ve pırasa yemeğinin suyundan verdim oyyy elimi yiyiceklerdi annemi dinliycem artık alerji yapıyorsa bırakıcam olmadı herşeye devam
nil doğru dedin bizim bebekler daha 3.5 aylık öyle diyelim hem biz rahalıyalım hem bebişleri rahat bırakalım annemin dediği gibi askere gidene kadar dönmezlerse ozaman götürürüz :)))))))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…