bugün üçüne yanlız baktım kızlar ve akşama doğru oturup ağladım resmen çok yoruldum ne uyudular ne gazları bitti mafoldum annem ve eşim geldide azcık nefes aldım
nil ve aynurcum siz bebkleriniz her istediğinde mama veriyormusunuz yoksa saatlimi veriyorsunuz ben mama yapmaktan yoruluyorum abartmıyorum her yarım saattte bir desem yeri bu sefrde aşırı gazları oluyor bazen kusuyorlar bile vermeyince çok ağlıyorlar emzikte almıyorlar ne yapsam şaşaırdım
nilcim beni rop muaynesi yapılırken odaya almadılar 1 saat önceden bebeklere damla damlatıldı göz bebkleri büyüyünce dr elinde çantayla geldi karanlık bir odada bakıldı sanırım dediğin gibi mercekle bakılıyor sadece benim bebeklerim çok ağlamışlardı enfeksiyon kapmaları kötü olmuş inş damla işeyarar
nilcim benim kızımda göz muaynesi oldu ve çok agladı yok mercekle bakılmıyo ilk önce damla damlatıldı 1 saat sonra telle ayırıyolar gözlerini daha sonra dondurma çubugu gibi çubukla gözlerine soka soka baktılar doktorda gözüne bişey takıyo onla inceliyo ondan sonra
zuzicim maşallah canım ne tatlılardır şimdi kaçar kilodalar canım baya büyük duruyolarda
15 gündür ıspartadaydım hiç girememiştim. ne iyi olmuş bu topik aynurum eline sağlıkk
geçmişi henüz okuyamadım ama inş. bebişler iyidir. benimkiler çok fenalar. mertim 2 alttan 2 üstten diş çıkarttı ama benim de canımı çıkarttı. çok mızmızlandı. şimdi de kızlarda başladı. sanırım onlar da patlatacak artık. ay ne zormuş bu diş çıkartma yaaa... zeynebim 5 gündür feci öksürüyor. 2 kez dr. gittik ama şuruptan başka bişey vermedi. öksürmekten boğazı tahriş oldu sesi çıkmıyo, sürekli inliyo. ateşi yok şükür ama 5 gündür ne gece ne gündüz uyku yok çok zor yaaa.dayanamıyorum çocuğumun o haline.
göz muayenesi biz de 4 kez yaptırdık zor oldu ama napalım bitiyo gidiyo işte. gaz problemine de sab simplex çok çok çok iyi geldi bizimkilere. çok rahatlattı. denemediğim kalmamıştı.
ay çok şey yazasım var ama çorba pişirmem lazım!!!!!!!!!!!!!!!!!
nil, pitos, lotus nasıl gidiyor bebişlerle hayat??? ben çok afallamıştım valla. kabus gibiydi o gazlı aylar. inş. izlerda prob. yoktur. allah yardımcınız olsun. ama gaz bitince biraz daha kolaylaşıyor tabi işlr merak etmeyin. taa ki diş çıkarana kadar;((((((
aynur naber ya? küçük beylerden naber? valla seni alnından öpmek istiyorum üçüne de yanlız bakktığın için. maşşallah sübhanallah sana:)
Ayyyyy selammm kızlarrr ölüyorum b ennn sırtım çok ağrıyor enerjim bitiyorr bune be çabuk yoruluyorummm bennn eskiden böyle değildim yaşlandımmı acabaaa CADIARZU
pitoşum seni çok iyi anlıyorum tek bakma işini salı günü başlıyorum birde o gün aşıları var
çok zor yaa ben evde kişi varken ağlıyorum canım benim oğuzalp beni mahvediyor Allah canlarını sağ etsin mızmızlanmıyoruz ama yazmakta iyi geliyor yaaa
canım mama saatleri 2 saatte bir 3 e çıkaramıyorum olmuyor acıkıveriyolarr bazen düzen bozuluyor tabiki ama yarım saatte bir yapmıyorum benmikilerde gaz+kabızlık sorunu ev ilaç deposu oldu o kadar ilacı ben içsem kafam kalkmaz yanii bu gece oğuzalpe anason çayını dayıycam bakalım yavrum kafa yapacakmı kafamçokkarıştı belki işe yarar kendisi de çok kötü oluyor uyuyamayınca bebişim ....
göz muaynesi işi aynı ozaman ne bilim ben başka şeyler de var sandım ....
pitoscum tabiki canım şu anda yanlız bakamazsındelikafadulden gaz problemleri bitmesi en azından minimum seviyeye gelmesi lazım canını sıkma o günlerde gelicek...mama olayına gelince ilk aylarda bizde yarım saatte bir mama veriyorduk kıyametleri koparıyorlardı 2 gün hastanede kalmıştık doğduklarıda,orada 3 saatte bir veriyorlardı ama gaz problemleri tavan yapınca insan dayıyo mamayı kendini üzme hatta ben kim hangi saatte ne kadar mama yemiş yazıyordum çünkü insan karıştırıyor tavsiye ederim sanada..şu anda benmkiler 3,5 - 4 satte bir yiyyorlar tabi ara ögünleride var (meyve danino )falan
göz muayenesi bizde özelde yaptırmıştık önce bir odada çocugun fotografa benzeyen birşey çektiler sonra dr. muayne etti karşısına oturtup daha sonrada damla damlattılar mercekle baktılar canım hatta benim eymenimde astimat çıktı
tubaaa sonunda geldin kız nerelerdesinlmaz: bu topigi açtımki sizlere ulaşayım diye mehlikada yok ortadan kayboldu maşallah seninkilerde büyüdü kaç aylık oldular? kızlar cetvel yapsanıza ne bu böyle sorup duruyorum seninki kaç aylıktı falanklava:
diş problemine gelince gözünü korkutmak istemem ama birincisi ilk çıkan üst dişler zor oluyor ikinciside azı dişler asıl azılarr mahvediyo insanı yada insan geçmiştekini unutuyo bizim buragın 9. dişi çıktı eymeninde 9. çıkmak üzere onurunda 5. dişi çıkıcak
sizleri okudukça kızlar gözümde canlandıramıyorum ikisi bi arada zor oluyor ya üçü nasıl oluyor düşünemiyorum Allah sabır ve kolaylık verisn..
Nil cim hep mamamı veriyorsun emziriyormusun bide mamalar kabızlık yapıyordur bizde günde bi kere mama vermeye başladık kabızlıkta baş gösterdi mamasını babaları bazen ölçöüyü aşıyor çok koyuyor ondan olabilir gibi geldi.. o ağrıları sorma benimde sırtım belim bacaklarım kopuyor nedense yorgunluktanmı hala ameliyatın etkisimi çözemedim benneyaptımki
pitosum tek baktın ha maşallah bak büyüdüler bile hayırlısıyla bu bayramda harçlıklarınızı toplarsınız artık :)
pamukşekerim hg opuyorumnanaktan Allahta senin yardımcın olsun ..süt veriyorum canım ama malum sütüm sadece ilaç niyetine yetmiyor üçünede :1no2: .. mama çokluğunu ben doktorumuza sordum alakası yok dedi bu dönemlerde bebeklerde hep olur dedi .fazla mama kabızlık yapmazmış daha baskı yapar kakasını getirir dedi şu aralar ilaçla iyiyiz bakalım
aynur ya son bir haftadır hep öksürükle uğraşıyom. zeynep o kadar fena öksürüyordu ki 2 kez dr. a götürdüm. birinde hava verdiler iğne yaptılar surup içiyor 6 gündür ama ne fayda. sesi çok kötü. hala öksürüyor. ciğerleri temiz dedi ama ne biliyim. kötüsü bugün elif de başladı aynı şelkilde. ses onun da gitti. böyle bişey yaşadın mı ya? ( inş. yaşamamışsındır da...) şaşırdım kaldım. inş. mertte başlamaz. bugün sabahtan beri yedikleri azıcık kahvaltı ile duruyorlar. öğlen birkaç kaşık çorba. ikindin birer yoğurt, şimdi birkaç kaşık dolma bu kadar. mama da belki toplasan 50şer cc;(((((((((( meyve suyu sıkıyom ben içiyom. ağızlarını kiltleyip ağlıyorlar zorlarsan. bırakıverirsen iyiler.
bu arada biz avent kullanıyoruz biberon. silikon başlıklı. emziklerde silikon.
merhaba kızlar nasılsnız uğarayamadım çünkü bücürlere yanlız baktım yine ama çok yoruldum ya annem olamasa battım demek yeni bir iş yeri açtı eşim bebek ve çocuk kıyafetleri üzerine en sadık müşterisi benim tabii:) o yorgun halimle birde gece kuzenimin kınasını gidip saatlerce deli gibi oynadım artı bugün mağzada çalıştım hem değişiklik oldu hem çok yoruldum
aynurcum en zor azı dişleri çıkarmış zaten canım ya allah bilir nasıl ağrıyor kıymamam ateş falan yaptımı peki
tuubaycım geçmiş olsun aynı dert ablamın kızındada var faranjit o yani devamlı boğazda duramn bir mikrop onada hastalanınca hava veriyorlar ve sesi çok kötü oluyor tedavisi nasıl bilmiyorum ama hassas biş hastalık soğuk sıcak veya asitli bişey içildiğinde bile nüks edebiliyormuş inş çabulk atlatırlar
nisanuur ben drbrowns biberonunu kullanıyorum gerçekten hava yutmalarını önemli ölçüde engelliyor silikon uçlu onlar ve anne göğsüne yakın bir yumuşaklık ve akışta ben çok memnun kaldım
canım nil geçmiş olsun şükürki biz böyle birşey yaşamadık..inşallah seninkilerde biran önce atlatırlar...
pitoscum yeni yeriniz hayırlı olsun yakın olsak sadık müşterileriniz olurduk valla neyse sen gelişinden ver kargo falan alırızyerimseniben
biberon olarak ilk aylarda dr.browns kullanıyorduk çookta memnun kaldık kauçuk değildi tevsiye ederim
meraba arkadaşlar yazmaya ancak fırsat buldum ben milupa aptamilin 1 ini kullanıyorum sizler farklı mamamı kullanıyorsunuz bizim ankaradaki doktorda burdaki( aydın ) doktorda bunu önerdi . benim bebişlerin efe 5 asya 4.300 mete 3.400 dün kontrolumuz vardı . metem çok zayıf ama doktor iyi diyor mete aynı mama yemiyor sabahtan beri zorla ancak toplasan 150 cc mama içmiştir. ben 3 veya 4 saate bir besliyorum efe 120 cc asya 105cc metede zorla 60 cc içiyor benimkiler çok farklı sizinkiler nasıl efe artık konuşunca gülmeye başladı asyada yeni yeni başlıcak gibi mete hiç inan istemiyor çok mızmız mutsuz bir çocuk ne olcak böyle bilmiyorum 60 cc mamayı 1 satte zorla içiriyorum.beni çok yoruyor çok üzülüyorum sanki hep böyle olcakmış gibi bazen artık hayatım hep böyle geçecekmiş gibi geliyor mama hazırla içir altını al üstünü değiştir yeniden mama saati geliyor birde ben annemlerdeyim eşim iş için çorumda ben aydında zor oluyor . neyse baya içimi döktüm ama nankörlükte etmeyeyim çok şükür bu günleri gördük aynı zamanda anlatılamaz bi mutluluk. bu arada ben ilk önce chiconun biberonunu almıştım ama benim bebeklerim yoğun bakımda çok kaldıkları için orda bebedoru kullanıyordı ona alışmışlar bebeklerimin ilk çıktıkları gün çok zordu mama içirmeye çalışıyoruz onlara biberon farklı geliyor akşamın 10 unda hastanedeki süt sağmadan biberon istedim eşim hastaneye gitti aldı geldi çocuklar o zaman doydular . herkese allah kolaylık versin
edikacım merhaba benim tahamda 3400 civarı ama güzel mama yiyor maşallah acaba senin bebişin gazdan yada burun tıkanıklığındanmı beslenemiyor yada reflüsü olabilir ben tahaya devamlı reflü ilaçları veriyorum oyüzden düzeldi mama yemesi diğerlerinin kilosu çok iyi maşallah bende milupanın aptamil 1 i kullanıyorum diğer mamalrı yemiyorlar zaten 3 4 saatte bir beslemeyi nasıl başatrıyorsunuz ya benimkilerde hiç saat olayı yok yarım saatte abartmıyorum 10 dk bir bile mama hazırlıyorum
sen nasıl uyutorsun bebeklerini edikacım sallıyormusun kendilerimi uyuyor dediğin gibi bende bazen çok bunalıyorum yoruluyorum ama şükür onlar sağlıklı yaz gelsede gezsek bebişlerle belki bu kadar bunalmayız insana hasretim yaaaaa
aynurcum ne demek tükkan senin :lepi:
ya buarada kızım kendi kakasını yapamıyor illa biz yaptırıcaz buda yeni çıktı ama bunun iyi olmadığını duydum oyüzden kendisinin yapmasını bekliycez bugün yine yanlız baktım onlara ve inanın evim savaş alanı ben ise ölüyorum ve hastayım kafamçokkarıştı
edikacım bendede var bir mızmız nildede demek numunelik bir tane illa oluyor benim eymen tam bir şımarık keyif düşkünü her akşam 17.00 23.00 arası deli gibi ağlar ne yapsak kar etmiyor bide sabah krizleri var inan o saatler olucak diye ödüm kopuyor yaaa hımm hadi resimleri yükle çokk merak ediyoruzzzz