- Konu Sahibi Pirayeeeee
-
Arkadaşım benim bi tane kaynım var o da bekarİlk doğumda ikisi birlikte geldi ama bence tek kişi olmalı o kişi de anne olmalı.
Kaynana yıkayın der doktor göbeği düşene kadar yikanmayacak der anne kızım nasıl istersen onu yap der
Kaynana tuzlayalim der sen istemezsin hayır dersin ama biraz zor olur.
Doğum yapar yapmaz kaynana bebeğe şekerli su verin der sen karşı çıkarsın bunu da kaynamaya anlatmak zordur.
Sezeryan dogurursun kaynana fırsat bilir sen daha bebeği emzirmekle cebelleşirken kaynana başlar göbeğin kalmis içinde bi bebek daha mi var acaba diye o mükemmel espiriyi patlatir. Tam da o anda senin o durumda o espiriye ihtiyacın vardır(!)
Sezeryan sonrası kalkar her işini yapmaya başlarsın kaynana kafaya koymuş tabi bi ay yerinden kalkamayacak diye gelin de herseyini kendi yapıyor kaynana sen sezeryan oldun şimdi iş de yapamaz yerinden kalkamazsin der. Aman ya bak kaynanam ile hicbir sorunum yoktur ama bu bebek konusu bambaşka bi olay benim için en doğrusu lohusa bir kadının yaninda kaynana olmamalı. O kadar...
Ben daha eve geldiğim gece bu saçmalıklar yüzünden eşime bağırdım huzurumuz kaçtı. Eşim çok dedi bak zaten sezeryan günü belli annem gelmesin annen gelsin bebek doğunca anneme haber veririz diye ama ben iste cici gelin ya aradım kendim Annecim nolur gelin şu gün doğum var dedim şimdiki aklım olsa asla yapmazdım.
ikinci doğumda ayni sehirdeydik yanımda annem kaldı kaynana ya doğuma hastaneye gelme dedik eşim de bende, dayanamamış yine çıkmış gelmiş ama istediğini yapıp ortalığı karistiramadi bu sefer. :)
kaynanamin en çok gücüne giden de sezeryan doğum yapıp sütümün hemen gelmesi ve hemen ayağa kalkıp toparlanmam oldu zaten. ona gore aylarca yataktan kalkamayacaktim.
Aslında cevremde bunları yaşayan kadın o kadar çok ki herhalde çoğu kaynana gelin doğum yapınca böyle oluyor.Arkadaşım benim bi tane kaynım var o da bekarKayınvalidemin benim bilmediğim başka bir oğlu mu var acaba Zira aynı kadından bahsediyoruz aynıları ( fazlasıda var ya ) bana yapıldı
Heee yok kayınvalidelerimiz farklı :) çünkü benimki normalde de kötünün bayrak taşıyanıdır :)Aslında cevremde bunları yaşayan kadın o kadar çok ki herhalde çoğu kaynana gelin doğum yapınca böyle oluyor.Normalde iyidir benimki ben lohusayken böyle birşey oldu çıktı başıma.
Bilmiyorum valla aynı dertten muzdaribiz. Benim annem hayatta değil ben sadece eşim olsun istiyorum ama ne kadar mümkün olacak bakalım..
İlk doğumumda kayınvalidemler geldi 50 gün kaldılar ev müsait olmadığı için annem kalamadı. Yemeğimi temizliği mi yaptılar. Sağolsunlar. Annemi kağanı yıkamaya çağırırdık..kış bebeğiydi annem bir keresinde babaannesi dedesi başında onlar da yıkayabilir dedi. Kayınvalidem o an güldü teli kapattım ben cocuk değilim annen bebekken ben 10 yaşındaydım imalarını anlıyorum diye kızdı kayınpeder imde destekledi .. Annem adına özür dileyip hüngür hüngür ağlamıştım... Hala ima neydi bilmiyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?