Doğumda yanınızda kim vardı ?

Biz kimseyi istemiyoruz açıkçası. Kardeşim de öyle yaptı,, çok rahattı.
Annem gelmek isterse gelebilir. Kayınvalidem de doğumdan sonra görmeye gelir . İkisi de belli bir yaşın üstünde ikisinin de enerjisi yok.
Benim en çok istediğim şey doğumdan sonra eve ilk geldiğimizde başbaşa olmamız. Sonrasında görmeye gelecekler tabiii

Dogumumda kayinvalidem vardi o bana kendini rahat birak sakin ol dedikce sakinlestim annemi istemedim dogumda anne olursa zor olur demislerdi bilmem ne kadar dogru ..

Biraz abartmıyor musunuz sizce?
Kayinpeder falan deseniz yine anlamaya çalışacağım da kadıncağız babaanne oluyor.
Eviniz küçük de olsa elbet bir yatak odanız vardır. Emzirmek, dinlenmek gibi ihtiyaçlar için kapınızı kapatıp orayı kullanacaksınız bunda çekinecek ne var?
İnsanlar da heves ediyor yazık... Sizden kimsenin hizmet bekleyeceğini de sanmam.

Bence gelme derseniz yarın öbür gün kayinvalide size torunuma hasret kaldım, beni istemedin diyebilir veya
kayinvalide de gelmese "dogumumda yoktu bir tek annem geldi" diye söylenmeyeceginiz ne malum?

Evet bir değişiklik yapmaya geldim. Benim doğumun 14 saat sürdü ve 14 saat boyunca yanında kayınvalidem vardı. Annem dayanamadı, tansiyonu çıktı, aritmisi tuttu, fena oldu. Kv benle yürüdü, benle spor yaptı, benle ağladı, ilgilendi, sevdi, hatta ben tuvalette bayılacakken bayılma kızım bayılma burada kuzum dedi de bayılmadım sonra 10 gün kalıp ramazan umresine gitti, annemle yakınız zaten idare ettik. Benimki Anadolu kadını, saf kendi halinde pontiş bir şey. O yüzden bana çok iyi oldu ama kv konusunda azınlık olduğumu biliyorum.

Doğumumda ilkgün kayınvalidem vardı herkes geldi annemde dahil ama kayınvalidem kaldı.Ertesi gün annem kaldı, hastaneden çıktık annem 3 gece kaldı aynı şehirde yaşıyoruz ama iş güç yaşlı anneannem şu bu derken babam geri çağırdı gitti, 20 gün kadar kayınvalidem kaldı, kayınvalidem herşeyde çok yardımcı oldu, zorlu bir hamilelik geçirdim yeri geldi yemeğimi yedirdi, üstümü başımı topladı,,annem bi kaç defa banyo yaptırmaya geldi beni Doğumdan sonra torununu görmeye geldi bol bol ama kalamadı.kayınvaldem daha atik ve çözüme çabuk gidebilen biri ve aramız hiç gelin, kayınvalide modunda olmadı kızı neyse ondan ayırt etmedi.Hamilelik ve Doğum sonrası için hakkı ödenmez bende,azınlık kesimindenim bende kayınvalide konusunda. Hayırlı, sağlıklı doğumlar dilerim içiniz nasıl rahat ederse, nasıl huzurlu hissedeceksiniz o şekilde yapın engüzeli.

Eltim doğum yaptığında hem annesi hem KV doğumdan önce gitmişler yanına 40 günden fazla kalmışlar. Ne olaylar ne olaylar...
Benim annem ve KV aynı şehirde. Biz yakında farklı bir şehre taşınacağız. Hep aynı şeyleri yaşamaktan korktum. Ama eşim ısrarla annelerin bulunduğu şehirde doğum yapmanın daha doğru olacağını söylüyor. Biraz erken gelirsin annende kalırsın ben doğuma yakın gelirim diyo.
O şekilde olursa annemin evinde kalırım. KV baya bozulacak ama yapacak birşey yok.
Farklı şehirde doğum yapacak olsam bende de aynı anda ikisinin gelmesini 40 gün kalmasını evdeki o curcunayı istemezdim.
Eşinle konuş düzgün düzgün o annesiyle konuşsun. En azından senin annen gider o gelir sırayla olur.

sakın ha demeye geldim.iki lohusalığımıda berbat etti.benımde iki oğlum var.sanki ben kaynanayım o gelin.hatırladıkca sinir katsayım artıyor

aslında sakin mantıklı iyi düşünen bir insanım etrafıma ve aileme karsi.amaaaa yoookkkk neydi o günler .resmen zindan etti bana.hiçç inanmıyorum kızı gbi sever laflarına
ıkıncı sezaryanım agrılı oldu.10 gün kalkamadım.yemin ederim kadın resmen acı çektiğme inanmıyordu.
naz asla yapmam.benzıklıkte arabamıda yıkarım.5.kata çamasır makinası çıkarmışlığım bile varne bilim sanayiye gidip yağ tuz attırım arabaya.vesselam beni çıgırdan çıkarmıştı.

veeeee o uykusuz geceler suan iki yasında son numara şükür ama gazlıydı.15 ay bir saatlik uykuyla yaşadım ben.ve sayın kayınvalıdecim bir tık etmedi sana neoluyo kızım fena oldun ben halledeyım .yemın ederım 1 saat delıksız uyusam dünyalar benim oluyordu ama idare edemedi beni.

dün eşimin bir aydır gecelerı uyuyamadıgnı duydu .amannn ogluumm git bı tahlıl yaptır bak kendıne diyooo.ahhhhh anaaaa kayınanaaa bende insan evladıydıım

Annem geldi ablam geldi kaldı anneme dedim uykusuz kaldım geceden beri git eve dinlen diye demez olaydım asti yüzünü ben gidiyorum demeden çekti gitti.
Bir daha mı tövbe ne kal derim ne git bu doğumumda kısmetse görümceme dedim kal diye annemde kalmak isterse kalır ha benden kal dememi beklerse demem.

İlk doğumda ikisi birlikte geldi ama bence tek kişi olmalı o kişi de anne olmalı.
Kaynana yıkayın der doktor göbeği düşene kadar yikanmayacak der anne kızım nasıl istersen onu yap der
Kaynana tuzlayalim der sen istemezsin hayır dersin ama biraz zor olur.
Doğum yapar yapmaz kaynana bebeğe şekerli su verin der sen karşı çıkarsın bunu da kaynamaya anlatmak zordur.
Sezeryan dogurursun kaynana fırsat bilir sen daha bebeği emzirmekle cebelleşirken kaynana başlar göbeğin kalmis içinde bi bebek daha mi var acaba diye o mükemmel espiriyi patlatir. Tam da o anda senin o durumda o espiriye ihtiyacın vardır(!)
Sezeryan sonrası kalkar her işini yapmaya başlarsın kaynana kafaya koymuş tabi bi ay yerinden kalkamayacak diye gelin de herseyini kendi yapıyor kaynana sen sezeryan oldun şimdi iş de yapamaz yerinden kalkamazsin der. Aman ya bak kaynanam ile hicbir sorunum yoktur ama bu bebek konusu bambaşka bi olay benim için en doğrusu lohusa bir kadının yaninda kaynana olmamalı. O kadar...
Ben daha eve geldiğim gece bu saçmalıklar yüzünden eşime bağırdım huzurumuz kaçtı. Eşim çok dedi bak zaten sezeryan günü belli annem gelmesin annen gelsin bebek doğunca anneme haber veririz diye ama ben iste cici gelin ya aradım kendim Annecim nolur gelin şu gün doğum var dedim şimdiki aklım olsa asla yapmazdım.
ikinci doğumda ayni sehirdeydik yanımda annem kaldı kaynana ya doğuma hastaneye gelme dedik eşim de bende, dayanamamış yine çıkmış gelmiş ama istediğini yapıp ortalığı karistiramadi bu sefer. :)
kaynanamin en çok gücüne giden de sezeryan doğum yapıp sütümün hemen gelmesi ve hemen ayağa kalkıp toparlanmam oldu zaten. ona gore aylarca yataktan kalkamayacaktim.

Son düzenleme:
Arkadaşım benim bi tane kaynım var o da bekar Kayınvalidemin benim bilmediğim başka bir oğlu mu var acaba Zira aynı kadından bahsediyoruz aynıları ( fazlasıda var ya ) bana yapıldı

Arkadaşım benim bi tane kaynım var o da bekar Kayınvalidemin benim bilmediğim başka bir oğlu mu var acaba Zira aynı kadından bahsediyoruz aynıları ( fazlasıda var ya ) bana yapıldı
Aslında cevremde bunları yaşayan kadın o kadar çok ki herhalde çoğu kaynana gelin doğum yapınca böyle oluyor. Normalde iyidir benimki ben lohusayken böyle birşey oldu çıktı başıma.

İlk doğumumda kayınvalidemler geldi 50 gün kaldılar ev müsait olmadığı için annem kalamadı. Yemeğimi temizliği mi yaptılar. Sağolsunlar. Annemi kağanı yıkamaya çağırırdık..kış bebeğiydi annem bir keresinde babaannesi dedesi başında onlar da yıkayabilir dedi. Kayınvalidem o an güldü teli kapattım ben cocuk değilim annen bebekken ben 10 yaşındaydım imalarını anlıyorum diye kızdı kayınpeder imde destekledi .. Annem adına özür dileyip hüngür hüngür ağlamıştım... Hala ima neydi bilmiyom

Annem ve esim vardi.kv aman aman eksik olsun.kendi adima konusuyorum her kv bir degildir tabi.eve gecince esim olsa yeter ama ilk bir hafta zor ilk bebekse bir yirmi gun annen kalsin.uykusuzluk cok zor en azindan uyursun yemek falwn yaparsin isler yigiliyor cunku.ben ikinci de yanliz dim tecrube konustu.ilkinde annemle beraber bsktik bu arada annem ust katta.anne en iyisi kv olmuyor olmuyor

Aslında cevremde bunları yaşayan kadın o kadar çok ki herhalde çoğu kaynana gelin doğum yapınca böyle oluyor. Normalde iyidir benimki ben lohusayken böyle birşey oldu çıktı başıma.
Heee yok kayınvalidelerimiz farklı :) çünkü benimki normalde de kötünün bayrak taşıyanıdır :)

Bu tamamen kişilere bağlı bir durum. Burada herkes kendi iyi veya kötü tecrübesine göre o gelsin, bu gelmesin diyor. Ama kayınvalide ve annenizi tanımıyoruz. Benim annem kaldı, kayınvalidem de üç gün kalıp döndü. Ama ben dönmesine çok üzülmüştüm çünkü bana huzur veriyordu. Annem de aksine herşeye karışıyordu. İstisnai bir durum ama böyle.

Anladığım kadarıyla kayınvalide ile bir sorununuz yok. Kadın evladının baba oluşuna şahit olmak ister. Doğum anında dışarıda o heyecanı paylaşmak ister. Altını çiziyorum bu zamana kadar size bir zararı dokunmamış olduğunu varsaydığım için kadına gelmeyin demeyi kapris olarak gördüm açıkçası. Çok da kırıcı. Ben olsam annem zararsız ise ona asla böyle birşey demezdim eşimin de demesine izin vermezdim. Siz şimdiden kendinizi dolduruyorsunuz. Yatak odanıza geçer emzirirsiniz. Gece eşinizle uyursunuz. Evde de size yardımcı olurlar. Baktınız olmuyor eşiniz annesine gelme diyebiliyorsa geldiğinde dön de der herhalde. Ama şimdiden kadına gelme demek ayıp. Annenizin hakkı olduğu kadar onun da var.

Bilmiyorum valla aynı dertten muzdaribiz. Benim annem hayatta değil ben sadece eşim olsun istiyorum ama ne kadar mümkün olacak bakalım..

Aynı durumu yaşıyoruz en azından hastanede tek eşim olsun istiyorum ben de eğer zaten bişeyi yapamazsak hastanede göstermiş öğretmiş olurlar hemde kv nin yanında emir mahrem bölgenin aç felan bana uzak şeyler gbi geliyor

İma ben yokum başındakiler yıkasın demek istemiş annen aslında gereksiz trip atmış anlayacağın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…