Doğumda yanınızda kim vardı ?

Annem gelmisti .Kv evi burda olmasina ragmen surekli bizde yatiya kaldi .Emzirirken saygi duymadi .Pat odaya dalmalar ,bebek uyurken sevmek icin uyandirmalar,yuzunden gozunden opmeler.
Onun yüzünden cok buyuk kavgalar yasadik .Depresyona soktu beni ..

40 gün durması annen dahi olsa çok gereksiz inan :)

Bir hafta 10 gün yeterli kalmaları annele önceden konuş çünkü zaman gelecek ona da git diyemeyeceksin ..

İlk doğumumda doğum esnasında annem vardı sonrasında kaynana zehir etti bana çocuğunun bakımını tabi cahilim diye uğraştı durdu ://

İkinci doğumda biraz zor olmuştu annem 15 gün kaldı bende gitti

Kaynanam eeee dedi bana söyleseydin iz o gidince gelirdim ben

Eşim de dedi minik işlerini goruyordu annesi de onun için durmadı zaten gerek yok deyince daha sesi çıkmadı

Sen ne kadar istemese de eşin de destek olmalı eşin kal derse kayvde kalmak ister

Önceden konuş ayarla herkesi

Allah kucağına sağ salim almayı nasip etsin :))

İma ben yokum başındakiler yıkasın demek istemiş annen aslında gereksiz trip atmış anlayacağın
Aynen, dün gerisini yazamadım Kağan uyandı çünkü... Ben özür dinledikçe üstelediler ama yani gereksiz alınganlık dışında evimi cekip çevirdiler yemeğimi yaptılar 60 yaşındaki kadın her saba 5 de salep yaptı süt olsun diye. Bunlar harika şeylerdi.. Bir de benim için olumsuz kısımlarına gelirsek tüm evi temizlerken yatak odana karışmayı diyip süpürgeyi paspası elimemtutturdular 3.günümdü sezeryan sonrası.. Bebeğim her uyuduğunda uyumak istedim ama Sibel alt pis oldu kalk, üstüne kustu kalk dediler, bazı baska alnganlıklarını yazmıyorum bile... Ama beni en zorlayan kayınpederimin de 50 gün kalmasıydı. .Asla rahat olamadım.. An oldu evin içinde süt verebilmek için örtüsünü örttüm vs ama 2.olursa dedeler cok kalmasın nineler 40kına kadar kalsın diyeceğim ve tek işim cocuga süt verip süt üretmek için uyumak olacak. Konu sahibi tavsiyem benim yaptığım hataya düşme aylar evvelinden gelirse vs diye dertlenme stres sütü etkiliyor ve bebeğini de etkiliyor ben ne zaman ruhen huzurlu oldum çocuğumun ağlamaları kesildi.. Anın tadını cıka

Kayınvalidemin yanında hiçbir yerimi açamam ya, öyle bi yakınlığımız yok. Hiç başbaşa bile kalmadık eşim yokken
Eşler bugünler için değil mi? Çocuğun anası babası yetet bence. Hastane hemşire dolu zaten. Bişeyi yapamazsam bebek hemşiresine sorarım

Eğer aranız iyi ise bence ikisi de gelsin, hastanede yanınızda anneniz kalır k.v ev işi yemek vs ilgilenir. Eve geldiğinizde de ( benim yaşadığım şehirde Doğumdan hemen sonra geçmiş olsuna gelinir sonra da hediyeli oturmaya) gelen giden ev işi yaparlar. Eşiniz dengeyi kurarsa bu arada sorun yaşamazsınız. Unutmayın ki annenizle aynı heyecanı yaşıyor kayınvalideniz de

Belki KV'niz de gelmek istemiyordur ama ayıp olmasın diye geliyordur, uygun bir dille annenizin geleceğini söyleyebilirsiniz sohbet arasında, ama illaki gelmek isterse bırakın gelsin bence, yardımcı olurlar evde size

Reactions: GCA
Hepinizin mesajlarını okudum ama ayrı ayrı cevap veremiyorum .
Öncelikle deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
Bende kimsenin torun sevincini çalmak niyetinde değilim hanımlar .
Çoğunluk zaten bana katılmış ama bencil olduğumu söyleyenleriniz olmuş.

Kv ile bi problemimiz olmadı Dişe dokunur ama biraz bilmiş bi kadın ve ben işime karışılmasından hoşlanmıyorum.
İkincisi aramızda o ana kız ilişkisi oluşmadı bi mesafe var o yüzden ağrılı sızılı ilk günlerimde en nazımın geçtiklerimi istiyorum.
Ve bunun benim hakkım olduğunu düşünüyorum.

Şöyle bi karar aldım dogumdan 4 5 gün sonra gelir biraz toparlanmış olurum bir hafta kalır gider annemde Yanımda zaten max 20 25 gün durur.

Reactions: GCA
yahu neden bu bayanlar çocuk sadece kendilerininmiş gibi, doğum sonrası yardım kısmında anneleri başa, kaynana kuzgun leşe yapıyorlar..

ayni benim cümlelerim. sonra ne mi oldu kimseyi umursamadan acip acip emzirdim kv bile sasirda rahatligima☺ demem o ki o an sadecr bebeginizi dusunuyorsunuz aman suram buram göründü diye dertlenmeye firsat olmuyor.

Benim doğumlarımda hem annem hem kv hastanedelerdi.
Sonrasını eşimle eve geçince biz hallettik
Aynı şehirde yaşadığımız için kalma gibi durumları olmadı
Geldiler ve gittiler.
Sizde bence gelecekleri zaman engellemeyin kırılırlar.
Şöyle yapabilirsiniz annenizi önce 1 hafta kv nizi 2 hafta diye konuşup halledebilirsiniz.
Sizin içinde iyi olur.
Hayırlı doğumlar...

iyi düşünmüşsünüz.
eğer doğumunuz rahat geçerse iki haftadan sonra zaten yalnız kalıp bebekle bağ kurmak daha iyi oluyor.
hastanede anneniz veya eşiniz kalsa daha iyi olur. zaten özel hastanede doğum yapacaksanız, hemşireler de yardımcı oluyorlar.
ilk doğumumda hafta içi beşer günden 10 gün ikinci doğumumda da yine sadece hafta içleri 7 gün kalmıştı annem.
ve inanın yetmişti.
kayınvalidem de sağolsun biz hastanedeyken bizim evde kalıp yemek ve süt yapan eski usul tarifleri yapmıştı. (bana da öğretmişti ve çok faydasını görmüştüm)
evet insan annesini istiyor öncelikle ama bence eşle daha çok paylaşılmalı.
o da baba olduğunu anlamalı, yoksa dış kapının mandalı gibi kalıyor erkekler.
ilk çocuğumda o acemiliklerimiz filan nasıl güzel anılar oldu bizim için.
annem gitti diye nasıl içerlemiştim oysa ama iyi ki öyle yapmış :)

Uzakta olmadıkları için ben direk doğum yapacağım saatte arandılar. Doğuma girene kadar aratmadım hatta sancı çekerken doluşmasınlar diye :)

Ama uzakta otursaydım sadece eşim ve annem yeterdi.
Kayınvalidenin de karakterine bağlı olurdu çağırmak. Benim kv iyidir ama sizinkini bilemem :)

Hatta şimdi ilk doğumumu düşününce sadece eşim bile yetermiş diyorum. Çünkü hastanede hemşireler de ilgileniyor gerekli olduğunda.
Evde de bebek görmeye gelenler için bir büyük iyi oluyor..

hem annem hem eşimin annesi vardı. annemle zaten aynı şehirde yakın oturuyorduk. eşimin annesi babası ve kardeşi geldiler. hiç bir sıkıntıda olmadı. 4-5 gün kalıp gittiler. çok yardımcı oldular bana. bence şimdiden sıkıntı yapmayın. o gün neler getirir.

O öyle olmuyo ya hele sezaryan ise yaka paça bir yere dağılıyor. Bende büyük konuştum o konuda asla kimsenin yanında emziremem falan diye ama kendime gelene kadar göğsüm amme malı olmuştu. Yinede bir çok hamileye göre iyiyim çünkü sevmediklerimi direkt hastaneden evine postaladım. Yanımda kalma konusunu bile açtırmadım ama emzirme mevzusu hala zor. Doymak için emmeyen sakinleşmek için memede kalmak isteyen bir bebeğin olunca ört emzirme örtüsünü herkesin yanında emzir moduna giriyorsun. Erkekler hariç tabi:)

S Spizella birde doğum yapınca eşin senden 4 kat daha fazla lohusa oluyor. Sen 1 o 5 doğurmuş gibi benimkinin içinden yontulmamış orman çıktı. Çocuk ağlayınca oda değiştirmeler falan umarım sende farklı olur.

Kayınvalidenizin bu kadar dışlanması haksızlık yalnız. 40 gün sonra gel demek bence çok büyük saygısızlık..
Annenizin olduğu kadar onun da torunu. Oğlunun çocuğu oluyor o ana tanık etmeyi hangi anne istemez?
Eşiniz size belli etmez ama eksik hisseder.

Eltinizde kaldığı kadar kalmasın "bundan sonra biz hallederiz" der gönderirsiniz kibarca ikisini de..
Anneniz yapar onun yolunu "iyileşti kendi bakıyor" diyerek..

Emziriyor ve yatıyorsanız tepenize çıkmayacak ya kadın. Abartmayın bu kadar tahammülsüz olmayın. Sonsuz sabırlı olmanız gereken bir döneme giriyorsunuz çünkü..

Ben kv nizin yerinde olsam istenmiyorsam kesinlikle gitmez ama baya bir üzülür ağlardım. Çünkü bir anneyim empati yapabiliyorum..

Umarım şimdi çok ilgili ama doğunca ne olur bilemem
Bizde değiştirecek oda yok ev 1+1
Kaçamaz istese de hahahahhaha

2 doğumda da hem annem hem kayınvalide başka şehirden geldiler.ilk doğumda annem bir hafta sonra, kv kırk çıkanca gitti.İkinci doğumda bir hafta sonra kv gitti annem kırk çıkana kadar kaldi.Elbette zorlukları oldu bebek şöyle yikanir falan aralarında fikir ayrılıkları batil inanclar ama hastanedeki ilk heyecan başka oluyor nasıl gelmeyin denir ki bana vicdansizlik geliyor.Cocuklarimizin uzerine titriyoruz bir gün baba ya da anne olduklarında bu mutluluğu yaşamaya hakkımız var diye düşünüyorum.

eşim 1 ay izinli olacak ben de ona güveniyorum
evim de küçük, yatılı misafir benim için yardımdan çok eziyet maalesef.

Hastanede emin ol eşin ve hemşireler yetiyormuş ben onu anladım.
Ama evde eşin pratik biri değilse gelen giden için bir büyük iyi oluyor. En azından 10 gün..
Mesela ben 1 hafta sonra bebekle başbaşa kaldım. Bir anda herkes toz oldu..

Eee ne yapsamki diye düşünüp oğluma banyo yaptırmıştım hava çok sıcak diye

Sen zaten doğumun anne olmanın şaşkınlığından naz niyaz umursamıyorsun ki. Ya da ben hiç naz yapmadım galiba.

Annem de kv de gayet rahatlardı bence gelin çektirmedi :))
Tuvalete de yanımda eşim girdi her seferinde başkasını istemedim :)
Oğlum da ilk günler uyuyan bir bebekti zaten..
O yüzden sadece eşim yetermiş diyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…