- 21 Ağustos 2015
- 5.728
- 10.317
- 198
İlk dogumumda kv de tabiri caizse bı ağzıma s...madigi kalmıştı. Depresyona girdim. 3 ay kendime gelemedim.Evet ilk doğumumda burnumdan getirdiler kocamın ailesi o yüzden de istemiyorum yine kavga çıksın istemiyorum en başta söylemek istiyorum ama nasıl derim bilmiyorum
Ben ebe işini bir araştırayım mantıklı geldi bana inşallah bulurum.O bana yeter.Daha önceki doğumum da sezeryandı yine olur.Aslında zor geçeceğini çok iyi biliyorum ama çok anlaşmıyoruz kvDoğuma daha 5 ay var neden sezeryan dediler ki?
Sezeryan zordur ve muhakkak yardım edilmesi gerekiyor. Benim de doğumum yaklaştı ve kayınvalidem ile annem gelecek. Benim işime geliyor :) kaynanam çok kalmaz kayınpederimden dolayı ama annem 1 ay kalacak inşallah.
Bir de ebem olacak ilk bir hafta sürekli ziyarete gelecek. Siz de ebe ile anlaşabilirsiniz.
Çok üzüldüm adınıza neyseki aslanlar gibi hakkından gelmişsiniz maşallah.İnşallah ben de başarabilirimİlk dogumumda kv de tabiri caizse bı ağzıma s...madigi kalmıştı. Depresyona girdim. 3 ay kendime gelemedim.
Eşim de anladı iki kadın yine aynı şeyi yaşayamaz diye şükür ki annesini cagirmadi. O da gelmek istemedi zaten. Annemde dogumdan 20 gün önce vefat etmişti. Tektim. Ama Rabbim yardım etti. Çok da güzel baktım. Esinle konuş istersen.
O zaman ebe en mantıklısı. Hem Doğumda da destek oluyor. Harika bir şey ben çok memnunum ebemden.Ben ebe işini bir araştırayım mantıklı geldi bana inşallah bulurum.O bana yeter.Daha önceki doğumum da sezeryandı yine olur.Aslında zor geçeceğini çok iyi biliyorum ama çok anlaşmıyoruz kv
Siz kendinize bakarsiniz,eşinizin yoğunluğuna bakarsiniz ,baktınız iyi değilsiniz ses çıkarmazsiniz.Cabuk toparlar sisteminizi oturtursaniz da "annecim,çok teşekkür ederim bizim için duzeninizi bozdunuz,ama şu güne kadar lütfen gitmeyin o gün siz gitmeden önce anı olsun diye şöyle bir plan/gezi/kutlama yapariz" dersiniz.Beni de en çok geren evdeki küçük ablaya kim bakacak mantıklı aslında 10 gün kalmaları ama 2 Aydan aşağı gitmezler
İlkinde tecrubesizlik ikinci de düzeni devam ettirmek zorluyor.Sezeryan acisi,lohusa depresyonu ise ikisinde de beter .Valla 2. Çocuğunmus. Daha önce deneyimin de var ama zor değil mi ya. Bizim ilk çocuk. Çok zordu. Biz tektik, yıkanmaya, yemek yemeğe hiç vaktimiz yoktu. Uyku zaten yoktu.
Tam yazıyordum ki siz yazmışsınız zaten gerekli cevabıİlkinde tecrubesizlik ikinci de düzeni devam ettirmek zorluyor.Sezeryan acisi,lohusa depresyonu ise ikisinde de beter .
Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.Baska hicbirseyin ne önemi ne de anlamı var.Tam yazıyordum ki siz yazmışsınız zaten gerekli cevabı
Ebeyi nerden ayarladınızDoğuma daha 5 ay var neden sezeryan dediler ki?
Sezeryan zordur ve muhakkak yardım edilmesi gerekiyor. Benim de doğumum yaklaştı ve kayınvalidem ile annem gelecek. Benim işime geliyor :) kaynanam çok kalmaz kayınpederimden dolayı ama annem 1 ay kalacak inşallah.
Bir de ebem olacak ilk bir hafta sürekli ziyarete gelecek. Siz de ebe ile anlaşabilirsiniz.
Iki dogumum da sezeryan ikisinde de kimse kalmadi gece. Ilkinde 40 gun gunduzleri annem geldi hatta hafta sonu gelmedi esim var diye ikincisinde donusumlu kv ile halam geldi gunduzleri ilk 40 gun ama ben zaten ikisinde de ayaktaydim. Yemek yapmak bir de ilk 40 gun anne yalniz birakilmaz diye geldiler.Merhabalar hanımlar yaklaşık 5 ay sonra doğumum olacak.2.bebeğim ve sezeryan Doğum olacak.Az önce bir konuyu okurken dank etti kafama.Doğumdan sonra (sezeryan )yardımsız atlatabilen oldu mu?Ben kimseyi istemiyorum açıkçası.Yuvama aileme kendim yetmek istiyorum.zaten gelecek kişi kayınvalide ve görümcem olacak.Eşim onlar bizdeyken çok mesafeli ve uzak duruyor benden.Ailesinden çekindiği için.Bebeği bile şöyle annesi babası olarak sevemiyoruz.Şimdi eşim aileye çok bağlı.Ailesiyle çok samimiyetim de Yok.Kalmalarını istemediğimi nasıl söylemeliyim bilmiyorum.Bunu eşime ve ailesine nasıl iletmeliyim acaba fikirlerinizi bekliyorum
En azından bir hafta yardım lazım. Bebeği ko cağına bile yardımsız alamayabilirsin, maş m dikişler. Ayrıca biraz kan kaybı yaşamış olacaksınız bu da erken yorulmanıza sebep olur. Sizin anneniz veya ablanız, kızkardeşiniz varsa gelemez mi. Kendi yakınınızla kendinizi daha rahat hissedecrğinizi söyleyin. Neden düşüncelerinizi söylemeye çekiniyorsunuz ki? Söylemeseniz daha çok istemediğiniz şeyleri yaşamak zorunda kalırsınız.Merhabalar hanımlar yaklaşık 5 ay sonra doğumum olacak.2.bebeğim ve sezeryan Doğum olacak.Az önce bir konuyu okurken dank etti kafama.Doğumdan sonra (sezeryan )yardımsız atlatabilen oldu mu?Ben kimseyi istemiyorum açıkçası.Yuvama aileme kendim yetmek istiyorum.zaten gelecek kişi kayınvalide ve görümcem olacak.Eşim onlar bizdeyken çok mesafeli ve uzak duruyor benden.Ailesinden çekindiği için.Bebeği bile şöyle annesi babası olarak sevemiyoruz.Şimdi eşim aileye çok bağlı.Ailesiyle çok samimiyetim de Yok.Kalmalarını istemediğimi nasıl söylemeliyim bilmiyorum.Bunu eşime ve ailesine nasıl iletmeliyim acaba fikirlerinizi bekliyorum
Ebem hem ebe hem doula. Kendi doktorum vesilesiyle tanıdım, konuştuk anlaştık. Önce eşimle bize eve gelip Doğum eğitimi verdi. Her sorunda arıyorum konuşuyorum, doğumu doğal akışına uygun sürdürme çabasında ve insanı rahatlatıyor. Eve geliyor. Masaj yapıyor. Nefes tekniklerini öğretiyor. Eşimin bana yapacağı masajı öğretti. Kitap veriyor okumam için. Bir çay var rahmi kuvvetlendiren Almanya’dan onu getirtip verdi. Doğum çantasını kontrol edip eksikleri koyuyor fazlalıkları çıkarıyor.Ebeyi nerden ayarladınız
Tanıdık mı
Birde nasıl bir yardımı olacak evde onun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?