Doğumdan sonra illa evde yatılı misafir mi kalacak

Evet ilk doğumumda burnumdan getirdiler kocamın ailesi o yüzden de istemiyorum yine kavga çıksın istemiyorum en başta söylemek istiyorum ama nasıl derim ‍ bilmiyorum
İlk dogumumda kv de tabiri caizse bı ağzıma s...madigi kalmıştı. Depresyona girdim. 3 ay kendime gelemedim.
Eşim de anladı iki kadın yine aynı şeyi yaşayamaz diye şükür ki annesini cagirmadi. O da gelmek istemedi zaten. Annemde dogumdan 20 gün önce vefat etmişti. Tektim. Ama Rabbim yardım etti. Çok da güzel baktım. Esinle konuş istersen.

Ben ebe işini bir araştırayım mantıklı geldi bana inşallah bulurum.O bana yeter.Daha önceki doğumum da sezeryandı yine olur.Aslında zor geçeceğini çok iyi biliyorum ama çok anlaşmıyoruz kv

Çok üzüldüm adınıza neyseki aslanlar gibi hakkından gelmişsiniz maşallah.İnşallah ben de başarabilirim

Ben ebe işini bir araştırayım mantıklı geldi bana inşallah bulurum.O bana yeter.Daha önceki doğumum da sezeryandı yine olur.Aslında zor geçeceğini çok iyi biliyorum ama çok anlaşmıyoruz kv
O zaman ebe en mantıklısı. Hem Doğumda da destek oluyor. Harika bir şey ben çok memnunum ebemden.

Misafir ağırlama konusunda da kendinizi iyi hissedene kadar misafir kabul etmeyin derim.Ben hastahane susleyecegimi (eşim odayı susledi),hazırlık yaptığımı herkese söyledim.Esimle ikimizin ortak arkadaşları ile benim iş arkadaşlarım hastaneye geldiler.Eve gelmek isteyen kişilere doktor kontrolüne gittigimizi söyledim ki bu gerçekten doğru ilk 20 gün nerdeyse gün aşırı doktorda olunuyor.Sonrasinda geri dönüş yaptım, müsait olduğumu söyledigimde geldiler

Beni de en çok geren evdeki küçük ablaya kim bakacak mantıklı aslında 10 gün kalmaları ama 2 Aydan aşağı gitmezler
Siz kendinize bakarsiniz,eşinizin yoğunluğuna bakarsiniz ,baktınız iyi değilsiniz ses çıkarmazsiniz.Cabuk toparlar sisteminizi oturtursaniz da "annecim,çok teşekkür ederim bizim için duzeninizi bozdunuz,ama şu güne kadar lütfen gitmeyin o gün siz gitmeden önce anı olsun diye şöyle bir plan/gezi/kutlama yapariz" dersiniz.

Valla 2. Çocuğunmus. Daha önce deneyimin de var ama zor değil mi ya. Bizim ilk çocuk. Çok zordu. Biz tektik, yıkanmaya, yemek yemeğe hiç vaktimiz yoktu. Uyku zaten yoktu.

Valla 2. Çocuğunmus. Daha önce deneyimin de var ama zor değil mi ya. Bizim ilk çocuk. Çok zordu. Biz tektik, yıkanmaya, yemek yemeğe hiç vaktimiz yoktu. Uyku zaten yoktu.
İlkinde tecrubesizlik ikinci de düzeni devam ettirmek zorluyor.Sezeryan acisi,lohusa depresyonu ise ikisinde de beter .

Ilk sezaryanimda hastanede esim kaldi yanimda , sonra bebegi aldik evimize gittik
Kimse gelmedi , kimse kalmadi
Ikincisinde annemden bende kalmasino rica ettim cunku ilki buyudu ve okula gidiyordu , sabah kalkip onu okula hazirlayamam diye korktum ve duzeni bozulsun istemedim oglumun
Bu yuzden annem 9 gun bende kaldi ve sadece buyuk oglumla ilgilendi , 9 gun sonra evine dondu bende toparlamistim kucagimda bebekle oglumu okula hazirlayip gonderiyordum:)
Benim cevremde de hep bu sekildedir , ben ilk defa burda gordum dogum yapan kadinin yaninda birilerinin kaldigini

En son bir yakınım sezeryan ile doğum yaptı. Hiç kımıldayamadığını söyledi. Eşiniz yeterli olmayabilir yemek vs bakımından ki lohusalık döneminde sütünüz açısından iyi beslenmeniz gerekiyor. Tabi bununla birlikte psikolojiniz de önemli. Eğer yakınlarınızdan biri varsa gelip size yardımcı olabilecek teklif edin ve karşı tarafa o kişinin geleceğini söyleyin. Böylece kimse de kırılmamış olur.

Tamamen doğuma bağlı bence. Sezeryan olmuş bir kadın gördüm. Doğumdan çıkmış 1-2 saat içinde tur atmaya başlamıştı. Öyle olursanız gelmesin kimse. Ama çok zorlanırsanız da anneniz gelsin. Banyo yapmada, üst değiştirmede yardımcı olacak, annenle nasıl rahat edeyim dersiniz.

Ebeyi nerden ayarladınız
Tanıdık mı
Birde nasıl bir yardımı olacak evde onun

sezeryan yaptim ilk cocugumdu yani tecrubesizdim.ameliyattan 5 saat sonra ayaga kalktim aksaminda eve geldik.yengem ve annem vardi.sonraki gun kv ve gorumcem geldi sozde bana yardima gelmislerdi ama sohbet etmeye gelmislerdi.beni odada birakip kendi kendilerine sohbete muhabbete daldilar.baktim bi faydalari yok zaten gitmek istediler.iki gun kalip gittiler.yani 3 gunde yalniz kaldik gayette guzel atlattik.cok sukur ne bi agrim ne bi sancim olmadi.5. gun sinava calismaya devam ettim o derece yani.kendinizi yataga mahkum ederseniz 1 ay gecsede kalkmazsiniz

Bebeğe bi şekilde bakılıyor ama ev işi ikinci çocuk yemek gelen giden için yardım edecek biri şart..

Ne bu önyargı? Ya gerçekten ihtiyacınız olursa o insanlara?
He derseniz eşim onların yapacağı her şeyi çok rahat yapar ben yatarken amenna. Ama ben normal doğum yaptığım halde dikişlerim yüzünden o kadar zor durumda kaldım ki iyi ki etrafımda birileri varmış dedim..

Benim eşim de yardımcıdır hastanede çok kötü hallerde gördü beni. Ama anne kısmen iş görebilirken bebek konusunda tecrübeli birinin yardımı çok iyidir..
Gelip de yıllanmayacaklarsa sıkıntı çıkarmayın boşuna..

Iki dogumum da sezeryan ikisinde de kimse kalmadi gece. Ilkinde 40 gun gunduzleri annem geldi hatta hafta sonu gelmedi esim var diye ikincisinde donusumlu kv ile halam geldi gunduzleri ilk 40 gun ama ben zaten ikisinde de ayaktaydim. Yemek yapmak bir de ilk 40 gun anne yalniz birakilmaz diye geldiler.
Sezeryanla alakali bir destek almadim ama evin derlenip toparlanmasi icin destege ihtiyacim oldu.

En azından bir hafta yardım lazım. Bebeği ko cağına bile yardımsız alamayabilirsin, maş m dikişler. Ayrıca biraz kan kaybı yaşamış olacaksınız bu da erken yorulmanıza sebep olur. Sizin anneniz veya ablanız, kızkardeşiniz varsa gelemez mi. Kendi yakınınızla kendinizi daha rahat hissedecrğinizi söyleyin. Neden düşüncelerinizi söylemeye çekiniyorsunuz ki? Söylemeseniz daha çok istemediğiniz şeyleri yaşamak zorunda kalırsınız.

Ebeyi nerden ayarladınız
Tanıdık mı
Birde nasıl bir yardımı olacak evde onun
Ebem hem ebe hem doula. Kendi doktorum vesilesiyle tanıdım, konuştuk anlaştık. Önce eşimle bize eve gelip Doğum eğitimi verdi. Her sorunda arıyorum konuşuyorum, doğumu doğal akışına uygun sürdürme çabasında ve insanı rahatlatıyor. Eve geliyor. Masaj yapıyor. Nefes tekniklerini öğretiyor. Eşimin bana yapacağı masajı öğretti. Kitap veriyor okumam için. Bir çay var rahmi kuvvetlendiren Almanya’dan onu getirtip verdi. Doğum çantasını kontrol edip eksikleri koyuyor fazlalıkları çıkarıyor.
Doğum yaklaşınca da eve gelecek inşallah, evde kasılmaları ve açılmaları takip edeceğiz, 7-8 cm açılma olunca hastaneye gideceğiz. Çünkü insanın evinde daha rahat edeceğini ve açılmaları evde çok daha iyi idare edeceğimizi söylüyor. Orda da doğumda masajlar yapacak, Doğum odasını güzel kokularla destekleyecek, sarılacak yani çok büyük destek olacak. Bebek doğar doğmaz anne ve babayla tentene temas etmesine çok önem veriyor. Doğumdan sonra eve geçince de bir kaç gün gelecek kontrol edecek, meme ucu işte genital rahatsızlık var mı yok mu falan. Süt salgısı vs.
Böyle çok destek veren çok tatlı kibar ve bilgili bir ebem ve doktorum var şükür. Umarım Doğum da güzel olur da her şey umduğum gibi ilerler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…