Doğumdan sonra illa evde yatılı misafir mi kalacak

İnşallah herşey gönlünüzce olur

Oğlumun doğumunda 1 gece ablam yanımda kalmıştı sonrası yalnızdım. O kadar zorlanmıştım ki anlatamam. İkinci gün ayaklansam da sanırım kan kaybından çok yorgun ve bitkin günler geçirdim ve ben sanırım ruhsal olarak desteğe ihtiyaç duydum. Şimdi ablam da ben de hamileyiz ve herkes kendi başının çaresine bakacak. şimdiden nasıl olacak diye düşünmeye başladım. En azından ilk hafta yardım almanızı öneririm..

Benmi manyagim sozu size birakayim
Ilk bebegim sezeryan oldum ama yurtdisindayim sezeryanda 5 gun hastanedesin belki bundan dolayi bir rahatlik oluyor garantili gibi hissetmek
Gece 3te dogum yaptim oglen 3te ayaga kaldirdilar
Sonra eve geldim ilk haftadan supurge makinesini actim bilmiyorum asiri bi doping yemisim gibi bi hal geldi ve dikisimi patlattim ( kamu spotu : sezeryanliyken supurge makinesinden uzak durun)
40imdan biraz sonra kv geldi temizlik yemek baya rahatti aslinda sagolsun hep o yapti ben bebek baktim oda bosken yardim etti
Ama simdi olsa yine yalniz gecirmek isterdim bilmiyorum artikin ben yardim almayi pek sevmiyorum

Ilk 2 gun hastanede annem yardimci oldu. Sonra ilk 20 gun haftada 2 geldi toz filan aldi. 20 gunden sonra haftada 1 geldi 40 dan sonra gelmedi hic bebem suan 3 aylik.

Bende 2ci sezeryan oluşumda ayaktaydım ilkine nazaran cok rahattım. Birazda sana baglı ben ogluma haksızlık yapiyormuşum gibi hissettim.o bakımdan bian once toparlanmalıyım diye kendimi telkinledim. Dogum yaptım 2 gun sonra arkadasım geldi bana sen dogum yaptıgina emin misin yatsana ne geziniyorsun dedi. Ben pek oturmadım diyebilirim en azından ilk 3 gun biri olmalı yanınızda bence benim kendi görüşum ustumu falan hep kendim giyindim ama biryandan ogluma yetişip bir yandanda bebegime yetişmek pek kolay olmadı ilk hafta, ama sonrasında hersey rayına oturdu.

Her bünye farklı ama ben doğumdan sonra ki bende zorunlu sezaryan oldum eve geldim birkaç saat uyudum sonra temizlik yaptım annem yanımdaydı ama hiiic biseyi elletmedim kavga ettim ağrım yok inanmiyorsunuz bana diye. Hatta herkes nazar değecek ağrın yoksa bile numara yap dedi :))) bilmiyorum doğum benim icin travma olacak sanıyordum ama aksine ne doğum anı nede sonrası herseym çok güzeldi ama yanında sohbet edebileceğin biri olursa lohusa duygusalligini hafif atlatirsin ben cok agladim hep sebepsiz

Ben.ikinci bebegim gecen sene haziran da dogdu su an 10 aylik bal kizim.ilk kizim uc yasinda.sezeryqn oldum bende annem hastanede yanimdaydi.taburcu oldum eve geldim hic yatmadim yatamadim.tektim yanliz annem ust katimda buyuk kizima o bakti bir sure.ama idare edrsiniz esinizde yardim ederse.yatili katiyyen almayin evinize.gorumce kv cok basiniz agrir.lohusalim kolay degil emzirme surekli terleme of of bunalima girdim vallahi.
Esiniz anlayisliysa amemna ama yok yapmam diyorsa birde o sizi bunalima sokmayacak sa tek halledilir.yoksa mutlaka bir hafta da olsa birine ihtiyac duyarsin.diger cocuginin yasi kac bilemiyorum kucukse cok zor oluyor.kiskanclik falan.bebegin gaz sancilari uykusuz geceler vs.....
Allah yardim eder meraketme saglikla gelsin bebisin..

Kıymetli bileğilerinizden yola çıkarak sesimi etmeyeceğim.Gelsinler varsın iki ay kalsınlar.Kendi kafamda yaparım ederim diye düşündüm ama yorumları okuyunca zor bir sürecin beni beklediğini kavradım.Varsın kalsınlar iki ay ama tek başımıza halledemeyiz.iyi ki konuyu açmışım.Yoksa geç olabilirdi.

Ilk çocuğu da ihmal etmeyeceksen neden olmasın. Ben sadece bir hafta sonra yalnızdım. Zaten ilk üç günü hastanede geçmişti. Ama kendi evine yetebilen kazanılmaya falan çalışma. Ikinci çocuğunmuş ama hatırlamaya bilirsin belki lohusalık zordur. Hele gündüz eşin de çalışıyorsa tuvalete gitmek, düş almak gibi basit olaylar bile sorun olabilir. Bir de iyi beslenmek lazım. Diğer taraftan stres konuşalar için de yeni doğan için de çok zararlı. O yüzden tavsiyem ya çok kafana takma görümce ve kayınvalideyi ya da kendi yakının biri gelsin en azından gündüzleri.

Normal dogumda bile kalan akrabalar var cok gereksiz buluyorum ben kendi annemin kalmasini bile istememistim.

Ama sizinki sezeryan oldugu icin baya zorlu bi surec olur diye dusunuyorum. 1 haftaligina kalsalar sizde kendinizi guzelce toplarlasaniz?

Yakınım kimsem Yok malesef onlara mecburum.Takmamaya çalışacağım laflarını ne yapim.

2 ay cok fazla bi sure. 10-15 gunde kendinizi toparlarsinizki.

İş yapabilecek ama yorumlarıyla sizi bunaltmayacak insanlar olmalı bence, sizin zaten ağrınız yorgunluğunuz olacak bir de laf kaldıracak durumda olmuyor insan. O yüzden temizlik için bence haftada bir yardımcı tutun, siz yapmayın, yemek vs en kötü kahvaltılık, çorba ile idare edersiniz. Buzluğa birşeyler de atabilirsiniz hazır yemekler vs. Yani iş yapmaya yardım etmeye geleceklerse tamam ama birileri gelip de huzurunuz bozulacağına bir süre zorluk çekmek daha mantıklı geliyor bana şuanda. İlk doğumumda pek çok sıkıntı yaşadık daha kırkı dolmadan misafirler geldi ben hizmet ettim evde akrabalar, kv olmasına rağmen. Birisi hastayım diyor, öteki yapmak zorunda mıyım diyor, kalktım ben yaptım. O yüzden bu doğumda misafirleri de ertelemeyi düşünüyorum, ben uygun olduğumda çağıracağım diyeceğim, geçen sefer kimse kırılmasın diye diye ben depresyona girdim çünkü.

İlk doğumumdu, sezaryen olmak zorunda oldu ve yanımda kimse kalmadı. Eşime dedim kimseye ihtiyacımız yok biz bakarız diye o da yardımcı oldu bana ve gerçekten de baktık. Sadece ilk günler gündüzleri annem veya kv geldi biraz ortalığı toparlamak ve yemek yapmak için onun dışında kimse kalmadı.

Eğer anneniz veya kv’niz yakınlarda oturuyorsa akşamları yemeğinizi yapıp göndersinler yeter size. Tabi bu arada ilk çocuğunuzla kimin ilgileneceğini belirlemeniz lazım. Ameliyat sonrası 2 günden sonra zor da olsa bebekle ilgilenebilirsiniz ama çocuğunuzun karnının doyurulması, ilgilenilmesi, kendisini ikinci planda hissetmemesi için birisine ihtiyacınız olacaktır. Babası bu durumla baş edebilirse ne ala.

Eğer eşinizle bu sorunu çözebilecekseniz, eşinize kimsenin düzeninin bozulmasını istemiyorum bizim de düzenimiz bozulmasım biz bize yeteriz, kimse kalmasın yanımızda rahat edemeyiz diyebilirsiniz. Onları istemiyorum değil de onların da bizim de iyiliğimiz için deyin.

İlk çocuk olsa kesinlikle gerek yok derdim ama ikinci çocukta ne olacağını bilemiyorum o yüzden iyi düşünüp karar verin.

İlk günden beri kendim bakıyorum. Hastahanede yanımda eşim kaldı. 2.gün çıktım. Beşinci gün bayramdı, bebek görmeye diye dünya kadar insan geldi. Canımı sıktılar, o halimle dünyanın işini yaptım. 15.gün beyanname hazırladım kucağımda bebekle. Bebeğim sarılık oldu, yine saat başı emzirirken, kendim baktım.
Temizlik konusunda haftada da bir iki gelip evi toparlayacak birini bulursanız, kimseyi dinlemeden rahat edersiniz.
Bebeğim 10 aylık, bir kişi de hak iddia edemez. Ne anneanne, ne babaanne. Dertsiz başım, ağrısız başım.

Benim de kimsem yok, eşimin akrabaları gelebilir yalnızca. Ben de onları istemiyorum. O yüzden Doğum yaparsam, yardımcı bir kadın tutacağım. Geceleri eşin yardım edebilir.

Benim için mesela, ilk 1 ay için gerekirse 3000 bile verebilirim. Çünkü gelip giden çok olur bende de, ilk oğlumda öyle olmuştu.

O zaman durumumuz yoktu. 11. Günümde oğlum yerde beni izlerken, gelen misafire yemek yapıyordum.

Bir daha ne öyle gelene yemek yapmak gibi saçmalıklar yaparım, ne de yalnız kalırım. ama öncesinden iyi bir hazırlık yapar, dolabk doldururum muhtemelen.

Börek, dolma, kurabiye, mantı makarna, pek çok hazır çıkarıp pişecek şeyleri dolaba Atarsan, sonrasında kolaylık olur.şimdiden başlayabilirsin yapmaya. Parça parça derken, bir sürü şey birikir.

Kendim kaldim diyenler sadece gece yalniz kalmaktan mi bahsediyor? Gündüz annem vardı yemeği falanca yapti deyince tek kalınmış olmuyor.
Iki sezeryan oldum. Canim hic tatlı degildir, yatakta sadece hastanedeyken yattim ama yardimsiz bu olay imkansiz.
Yemekleri kim hazirlayacak, bulasigi kim yikayacak, evi kim supurecek?
Bakin bebek bakımından bahsetmiyorum onu bir sekilde halledersiniz ama evde bir cocuk daha var ve o evdeki normal hayatin surmesi lazim.
Benim ozellikle ikinci dogumum cok zor oldu, bazi aksilikler yasandi ve 15 gun dik duramadim nerdeyse. Dogum sonrası cok zordu.
Yaniniza yardimci birilerini ayarlayin. En azjndanazından 1 hafta kendinize dikkat etmeniz lazim.

Eşinizi ikna etmeniz gerekicek gerekce olarak anasi vs üzülmesin yorulmasın diye birini tutmak belki bu şekil işe yarar bende 10günde kendime geldim.10günlük size bakan biri daha ideal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…