İnşallah herşey gönlünüzce olurEbem hem ebe hem doula. Kendi doktorum vesilesiyle tanıdım, konuştuk anlaştık. Önce eşimle bize eve gelip Doğum eğitimi verdi. Her sorunda arıyorum konuşuyorum, doğumu doğal akışına uygun sürdürme çabasında ve insanı rahatlatıyor. Eve geliyor. Masaj yapıyor. Nefes tekniklerini öğretiyor. Eşimin bana yapacağı masajı öğretti. Kitap veriyor okumam için. Bir çay var rahmi kuvvetlendiren Almanya’dan onu getirtip verdi. Doğum çantasını kontrol edip eksikleri koyuyor fazlalıkları çıkarıyor.
Doğum yaklaşınca da eve gelecek inşallah, evde kasılmaları ve açılmaları takip edeceğiz, 7-8 cm açılma olunca hastaneye gideceğiz. Çünkü insanın evinde daha rahat edeceğini ve açılmaları evde çok daha iyi idare edeceğimizi söylüyor. Orda da doğumda masajlar yapacak, Doğum odasını güzel kokularla destekleyecek, sarılacak yani çok büyük destek olacak. Bebek doğar doğmaz anne ve babayla tentene temas etmesine çok önem veriyor. Doğumdan sonra eve geçince de bir kaç gün gelecek kontrol edecek, meme ucu işte genital rahatsızlık var mı yok mu falan. Süt salgısı vs.
Böyle çok destek veren çok tatlı kibar ve bilgili bir ebem ve doktorum var şükür. Umarım Doğum da güzel olur da her şey umduğum gibi ilerler.
İnşallah cümlemiz için. Sağlıcakla alalım yavrularımızı kucağımıza inşallah.İnşallah herşey gönlünüzce olur
Ilk 2 gun hastanede annem yardimci oldu. Sonra ilk 20 gun haftada 2 geldi toz filan aldi. 20 gunden sonra haftada 1 geldi 40 dan sonra gelmedi hic bebem suan 3 aylik.Merhabalar hanımlar yaklaşık 5 ay sonra doğumum olacak.2.bebeğim ve sezeryan Doğum olacak.Az önce bir konuyu okurken dank etti kafama.Doğumdan sonra (sezeryan )yardımsız atlatabilen oldu mu?Ben kimseyi istemiyorum açıkçası.Yuvama aileme kendim yetmek istiyorum.zaten gelecek kişi kayınvalide ve görümcem olacak.Eşim onlar bizdeyken çok mesafeli ve uzak duruyor benden.Ailesinden çekindiği için.Bebeği bile şöyle annesi babası olarak sevemiyoruz.Şimdi eşim aileye çok bağlı.Ailesiyle çok samimiyetim de Yok.Kalmalarını istemediğimi nasıl söylemeliyim bilmiyorum.Bunu eşime ve ailesine nasıl iletmeliyim acaba fikirlerinizi bekliyorum
Ben.ikinci bebegim gecen sene haziran da dogdu su an 10 aylik bal kizim.ilk kizim uc yasinda.sezeryqn oldum bende annem hastanede yanimdaydi.taburcu oldum eve geldim hic yatmadim yatamadim.tektim yanliz annem ust katimda buyuk kizima o bakti bir sure.ama idare edrsiniz esinizde yardim ederse.yatili katiyyen almayin evinize.gorumce kv cok basiniz agrir.lohusalim kolay degil emzirme surekli terleme of of bunalima girdim vallahi.Merhabalar hanımlar yaklaşık 5 ay sonra doğumum olacak.2.bebeğim ve sezeryan Doğum olacak.Az önce bir konuyu okurken dank etti kafama.Doğumdan sonra (sezeryan )yardımsız atlatabilen oldu mu?Ben kimseyi istemiyorum açıkçası.Yuvama aileme kendim yetmek istiyorum.zaten gelecek kişi kayınvalide ve görümcem olacak.Eşim onlar bizdeyken çok mesafeli ve uzak duruyor benden.Ailesinden çekindiği için.Bebeği bile şöyle annesi babası olarak sevemiyoruz.Şimdi eşim aileye çok bağlı.Ailesiyle çok samimiyetim de Yok.Kalmalarını istemediğimi nasıl söylemeliyim bilmiyorum.Bunu eşime ve ailesine nasıl iletmeliyim acaba fikirlerinizi bekliyorum
Ilk çocuğu da ihmal etmeyeceksen neden olmasın. Ben sadece bir hafta sonra yalnızdım. Zaten ilk üç günü hastanede geçmişti. Ama kendi evine yetebilen kazanılmaya falan çalışma. Ikinci çocuğunmuş ama hatırlamaya bilirsin belki lohusalık zordur. Hele gündüz eşin de çalışıyorsa tuvalete gitmek, düş almak gibi basit olaylar bile sorun olabilir. Bir de iyi beslenmek lazım. Diğer taraftan stres konuşalar için de yeni doğan için de çok zararlı. O yüzden tavsiyem ya çok kafana takma görümce ve kayınvalideyi ya da kendi yakının biri gelsin en azından gündüzleri.Merhabalar hanımlar yaklaşık 5 ay sonra doğumum olacak.2.bebeğim ve sezeryan Doğum olacak.Az önce bir konuyu okurken dank etti kafama.Doğumdan sonra (sezeryan )yardımsız atlatabilen oldu mu?Ben kimseyi istemiyorum açıkçası.Yuvama aileme kendim yetmek istiyorum.zaten gelecek kişi kayınvalide ve görümcem olacak.Eşim onlar bizdeyken çok mesafeli ve uzak duruyor benden.Ailesinden çekindiği için.Bebeği bile şöyle annesi babası olarak sevemiyoruz.Şimdi eşim aileye çok bağlı.Ailesiyle çok samimiyetim de Yok.Kalmalarını istemediğimi nasıl söylemeliyim bilmiyorum.Bunu eşime ve ailesine nasıl iletmeliyim acaba fikirlerinizi bekliyorum
Yakınım kimsem Yok malesef onlara mecburum.Takmamaya çalışacağım laflarını ne yapim.Ilk çocuğu da ihmal etmeyeceksen neden olmasın. Ben sadece bir hafta sonra yalnızdım. Zaten ilk üç günü hastanede geçmişti. Ama kendi evine yetebilen kazanılmaya falan çalışma. Ikinci çocuğunmuş ama hatırlamaya bilirsin belki lohusalık zordur. Hele gündüz eşin de çalışıyorsa tuvalete gitmek, düş almak gibi basit olaylar bile sorun olabilir. Bir de iyi beslenmek lazım. Diğer taraftan stres konuşalar için de yeni doğan için de çok zararlı. O yüzden tavsiyem ya çok kafana takma görümce ve kayınvalideyi ya da kendi yakının biri gelsin en azından gündüzleri.
2 ay cok fazla bi sure. 10-15 gunde kendinizi toparlarsinizki.Kıymetli bileğilerinizden yola çıkarak sesimi etmeyeceğim.Gelsinler varsın iki ay kalsınlar.Kendi kafamda yaparım ederim diye düşündüm ama yorumları okuyunca zor bir sürecin beni beklediğini kavradım.Varsın kalsınlar iki ay ama tek başımıza halledemeyiz.iyi ki konuyu açmışım.Yoksa geç olabilirdi.
İlk doğumumdu, sezaryen olmak zorunda oldu ve yanımda kimse kalmadı. Eşime dedim kimseye ihtiyacımız yok biz bakarız diye o da yardımcı oldu bana ve gerçekten de baktık. Sadece ilk günler gündüzleri annem veya kv geldi biraz ortalığı toparlamak ve yemek yapmak için onun dışında kimse kalmadı.Merhabalar hanımlar yaklaşık 5 ay sonra doğumum olacak.2.bebeğim ve sezeryan Doğum olacak.Az önce bir konuyu okurken dank etti kafama.Doğumdan sonra (sezeryan )yardımsız atlatabilen oldu mu?Ben kimseyi istemiyorum açıkçası.Yuvama aileme kendim yetmek istiyorum.zaten gelecek kişi kayınvalide ve görümcem olacak.Eşim onlar bizdeyken çok mesafeli ve uzak duruyor benden.Ailesinden çekindiği için.Bebeği bile şöyle annesi babası olarak sevemiyoruz.Şimdi eşim aileye çok bağlı.Ailesiyle çok samimiyetim de Yok.Kalmalarını istemediğimi nasıl söylemeliyim bilmiyorum.Bunu eşime ve ailesine nasıl iletmeliyim acaba fikirlerinizi bekliyorum
O zaman ebe en mantıklısı. Hem Doğumda da destek oluyor. Harika bir şey ben çok memnunum ebemden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?