yalnız değildim dedimya oğlumun uyumasını bekliyodum ama saçma sapan davranan biriyle aynı evde yaşıyosanız bde üstüne hamileyseniz heran canınızın sıkılması işten bile değil öyle dğilmi.kendimi çok sıkıyorm olup bitenleri içime atıyorum sadece eşimle ilgili değil herkese karşı böyleyim en sonunda bardak taştığında yine sessiz kalıyorum ama ağlayarak rahatlamaya çalışıyorum yine zarar veriyorum kendime hem bu sefer sadece kendime değil bebeğimede.bu sefer onuda üzüyorum diye pişmanlık yaşıyorum.hatta sadece karnımdaki değil bide oğlum üzülüyor.of of anlat anlt bitmez canm boşuna sizinde kafanızı ağrıtmıyım bide. ben başımın ağrısını çkip oturayım yerimde
doğru söylemiş alıştım sanıyorum ama her defasında alışmadığımı bikez daha anlıyorum.hep benmi fedakarlık yapmak zorundayım diyorum kendi kendime.sadece onuda suçlamıyorum kendimide sorguluyorum ama tek taraflı becerilebilecek bişey değil işte birazda onun çabalaması lazım.aslında belki haksızlık yapıyorum diyorum ama içime anlatamıyorum bi türlü
şimdi okudumda son 3 ayda pek sorun olmuyormuş canım inş. kilo alımını etkilemez.bende 1.de kan sulandırıcı kullanmıştım.bunda kullanmadım ama yemeklerden sonra solyana yatmaya çalışıyorum.çok faydası oluyomuş.inş. bebişlerimiz sağlıklı sıhhatli gelir kucağımıza allahım yardımcımız olsun
aklındaki soruların cevaplarını bulmuşsun canım en zaından biraz daha için rahatlamıştır eminim
Merhabalar. Ben de 34. haftadayım. Ama bebeğim 2 hafta ilerde gidiyor.32. haftada 2540 gr. idi. Dr. iri bebek olacak, sezeryan olur bu gidişle dedi. Normal doğumdan korktuğum için benim de işime geldi doğrusu. Benim karnımın ağırlığı dışında pek şikayetim yok çok şükür. Şimdiye kadar 11 kg aldım. Haftalar geçtikçe heyecanım artıyor. Bu arada 3 hafta daha okula gidip 1 martta yani 37. haftada izne ayrılmayı düşünüyorum. İnşallah herşey yolunda gider.
megryann seni çok merak etmiştik, bi aksilik olmadığını okuyunca sevindim.. bizi habersiz bırakma kız :a015:
gülencimde yok ortalıkta..
Kopuz sende yoksun kız, bugünki yoklamada kaldınız ona göre :jeyyar:
Evet canım iyi oldu.Eşim göbek deliğimi görünce gülüyor.'o nasıl öyle dışarı çıkıyor' diyor.Sinir ediyor beni.'Senin içine bir bebek sokalım bak bakalım nasıl çıkıyormuş dışarıya' diyorum.... Dün karnımın çok büyüdüğünü söyledim aynaya bakınca.Son ay dahada büyüyor galiba.Eşim hemen 'Evet yandan bakınca kocaman olmuş fotosunu çekelimmi' diyor.'Hayırrrrr kızım beni böyle kılıksız görmesin' diyorum... Ay iyice alay konusu olduk bu adamlara kaydirigubbakcemile3
Son haftalarda değil zaten böyleydi. Hep ilerden gidiyordu gelişmesi. Beslenmemde ekstra birşey yapmadım doğrusu. Ama ben egeli olduğum için meyve ve sebzeye biraz düşkünüm. Ama et de yiyorum. Tavuk ve balığı çok yiyoruz. Biraz da bünyeden kaynaklanıyor sanırım. İnşallah erken doğmaya kalkmaz kızım. Bebeğin iri olması erken doğacak anlamına da gelmiyor aslında. Geçen kontrolümde doğumuna 2 hafta kalmış bir gebe ile karşılaştık dr.un odasında. Onun da bebeği 2500 gr. mış. benim o zaman 8 haftam vardı benimki de aynıydı. Doğrusu çok sevindim. Bir de ben hala sigarayı bırakamadım ve günde 6-7 tane içiyorum. En büyük korkum bebeğimin gelişememesiydi ama tabi başka problemler de olabilir allah korusun.
arkadaşım birazda genetik bu olaylar. cüsseli bi aileye sahip olabilirsin. iki tarafında yapısı önemli bebeğin tipiyle dimi kaydirigubbakcemile
çok alemsiniz kız :lepi:
göbeğin dışa mı çıktı hiç söylememiştin bize. herkesinki çıkmayabiliyor. sen moralini bozacak sözlere hiç takılma. siz kendi halinize gülün de onlara :jeyyar:
Biri sigaramı dedi yoksaYa bende bıraktım hamile oldugu oğrendiğim zaman ama tiksindiğim için değil bebeğime zararı olacak diye su zamanlara kadar bir sıkıntım olmadı ama simdilerde canım inanılmaz istiyor.Sooyle kahve yanında falan zor geciyor cooookk zor aklımdan atmam lazm su sıgarayı acılen yoksa dayanamıcam 1 kere içsem ne olurkikafamçokkarıştı
Allah izin verirse kızım erken geleyişm falan demezse 23 subata tarih verdi kızlar doktorum :lepi:
Sigaraya devam etmen iyi değil aslında.Benim ilk tiksindiğim şey sigara olmuştu kendiliğinden bıraktım çok şükür.Bebişlerin kilo alımları sanırım birazda plasentayla ilgili.Kimimizinki iyi besliyor bebişleri kimimizinkide az besliyor benmimki gibi.Napalım artık sağlıklı olsunlarda dövecem plasentamı çıkınca kaydirigubbakcemile3
Canım benim karnım öne doğru çok çıktı biliyorsun ya.Kızım yanlara pek geçmedi.Hep dik durdu içerde.Yada kıvrıldı ama yana geçmedi.Bu da göbeğimin sürekli öne doğru sivrileşmesine neden oldu.Aile üyelerim ve arkadaşlarım görünce 'aaaa topmu yutttun aynı filmlerde yastık koyan oyunculara benzemişsin' dediler.Haliyle göbek deliği iyice gerildi.Karnımın son ay bu kadar büyük gözükmesinin nedenide bu zaten.Korkuyorum bazen doğumdan sonra sönmüş balon gibi sarkarmı diye?
ay geçmiş olsun canımya.bende düşmekten çok korkuyorum bebeğin hareketleri normal değilmi.nasıl düştün yüz üstümü.için rahatsa bilmem ama doktora gitsen daha iyi olmazmı ne olur ne olmazbilmiyorumkismile
tövbe ya Rabbim. kız niye sönsün balon gibi düşündüğün şeye bak. e bunca kadın hepimiz doğurmuşuz,sen bize sönmüş balonlar mı dedin şimdi he sempatiksalakcinni
öyle bir anda sönme olmuyor ki zaten. doğumu yapınca daha içerde rahim kocaman kalıyor, bide kanamaların filan.. bi müddet 5 6 aylık gibi kalıyorsun. o sırada karnının derisi tekrar geri çekilmeye başlıyor. rahim küçüldükçe bu böyle devam ediyor. bebeğin 1 yaşını geçerkende sen önceki karnına kavuşur gibi oluyorsun..
yada o günlerin hayalini kuruyorsun delikafadulden
bu bir müddet 5-6 aylık gibi kalmanın müddeti ne kadar oluyor:1rolleyes: bütün yazımı koca bir göbekle geçirmek istemiyorum da :1shok:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?