( *Doğumu Yaklaşanlar, Dokuz Doğuranlar..Sorunlar ve Tecrübeler için Buyrun Sohbete*)

akşam ağladığın içinde bugün başın ağrıyor dimi. gerginsin, çözemedikçe daha da çok düğümleniyorsun. küçücük çocuklarımızın bile bazı huylarını değiştiremiyoruz, eşlerimiz yıllarca kalıplaşmış artık heykel gibi olmuş huyları. onları yontamıyoruz. ben bi evlilk danışmanı ile görüşmüştüm. bana dedi ki, vicdani eğitim almamış birini değiştiremezsin mafoldumben

doğru söylemiş alıştım sanıyorum ama her defasında alışmadığımı bikez daha anlıyorum.hep benmi fedakarlık yapmak zorundayım diyorum kendi kendime.sadece onuda suçlamıyorum kendimide sorguluyorum ama tek taraflı becerilebilecek bişey değil işte birazda onun çabalaması lazım.aslında belki haksızlık yapıyorum diyorum ama içime anlatamıyorum bi türlü

senin yapına fıtratına ters gelen şeylere nasıl alışacaksın ki, beynimiz bile önce bi mantıklı açıklama bekliyor alışmak için. işte alışamazsın belki ama kabul etmek için birazda boşverebilirsin. saygı çerçevesinde kalmaya çalışarak daha farklı bi dik duruş sergileyebilmek lazım aslında.. ama şimdi senin hamilelikle beraber iyice artmış olan duygusallığın buna ne kadar elverişlidir.. biliyorum anlıyorum seni. küs olmamak ama tavrımızı belli etmek gerekiyor

Evet aslında hamileliğin sonlarında bunun olması normalmiş yinede plasenta kızımı az daha beslesin istiyorum.Hakkımızda hayırlısı olsun inş.

aklındaki soruların cevaplarını bulmuşsun canım en zaından biraz daha için rahatlamıştır eminim

Evet canım iyi oldu.Eşim göbek deliğimi görünce gülüyor.'o nasıl öyle dışarı çıkıyor' diyor.Sinir ediyor beni.'Senin içine bir bebek sokalım bak bakalım nasıl çıkıyormuş dışarıya' diyorum.... Dün karnımın çok büyüdüğünü söyledim aynaya bakınca.Son ay dahada büyüyor galiba.Eşim hemen 'Evet yandan bakınca kocaman olmuş fotosunu çekelimmi' diyor.'Hayırrrrr kızım beni böyle kılıksız görmesin' diyorum... Ay iyice alay konusu olduk bu adamlara kaydirigubbakcemile3

Ne güzel çok şanslısın.Benim kızım gibi çiroz olsaydı üzülürdün.Boşver bebek alsın içerde.Maaşallah bebeişine....

çok alemsiniz kız :lepi:
göbeğin dışa mı çıktı hiç söylememiştin bize. herkesinki çıkmayabiliyor. sen moralini bozacak sözlere hiç takılma. siz kendi halinize gülün de onlara :jeyyar:

Sigaraya devam etmen iyi değil aslında.Benim ilk tiksindiğim şey sigara olmuştu kendiliğinden bıraktım çok şükür.Bebişlerin kilo alımları sanırım birazda plasentayla ilgili.Kimimizinki iyi besliyor bebişleri kimimizinkide az besliyor benmimki gibi.Napalım artık sağlıklı olsunlarda dövecem plasentamı çıkınca kaydirigubbakcemile3

arkadaşım birazda genetik bu olaylar. cüsseli bi aileye sahip olabilirsin. iki tarafında yapısı önemli bebeğin tipiyle dimi kaydirigubbakcemile

Ay ben hiç öyle düşünmemiştim.Ben ufak tefek minyon bir hatunum.Zaten kendimde ufak doğmuşum.Eşim iridir ama maaşallah.Kızım bana çekmiş anlaşılan kaydirigubbakcemile3

çok alemsiniz kız :lepi:
göbeğin dışa mı çıktı hiç söylememiştin bize. herkesinki çıkmayabiliyor. sen moralini bozacak sözlere hiç takılma. siz kendi halinize gülün de onlara :jeyyar:

Canım benim karnım öne doğru çok çıktı biliyorsun ya.Kızım yanlara pek geçmedi.Hep dik durdu içerde.Yada kıvrıldı ama yana geçmedi.Bu da göbeğimin sürekli öne doğru sivrileşmesine neden oldu.Aile üyelerim ve arkadaşlarım görünce 'aaaa topmu yutttun aynı filmlerde yastık koyan oyunculara benzemişsin' dediler.Haliyle göbek deliği iyice gerildi.Karnımın son ay bu kadar büyük gözükmesinin nedenide bu zaten.Korkuyorum bazen doğumdan sonra sönmüş balon gibi sarkarmı diye?

Biri sigaramı dedi yoksa Ya bende bıraktım hamile oldugu oğrendiğim zaman ama tiksindiğim için değil bebeğime zararı olacak diye su zamanlara kadar bir sıkıntım olmadı ama simdilerde canım inanılmaz istiyor.Sooyle kahve yanında falan zor geciyor cooookk zor aklımdan atmam lazm su sıgarayı acılen yoksa dayanamıcam 1 kere içsem ne olurkikafamçokkarıştı
Allah izin verirse kızım erken geleyişm falan demezse 23 subata tarih verdi kızlar doktorum :lepi:

Canım ben aslında kendimi yokladım.Hamişliğin ortasında bir iki fırt çekmeye çalıştım.Acaba tiksindiğim içinmi oldu yoksa gerçekten beyinmi yapıyor bunu diye.İnan bayağıdır içmeyince tekrar çekince kokusu falan dumanı ağzımın içinde bir tuhaf döndü.Yok dedim içemeyeceğim yine.İyide oldu bu durum.Ama ablalarım falanda hamilelikte tiksinip içmeyip sonra hemen başlayınca korkar oldum acaba doğum sonrası benimde canım birden istermi diye?Çünkü etrafımda çok sigara içen arkadaşım var kardeşlerim falanda içiyor canım istermi ileride diye merak ediyorum.İnş.haziran 2009 itibariyle benim için sigara olayı bitmiştir.Kızımın içime düştüğü an :CüvCüv:

Evet canım ben de ilk aylarda tiknineyim diye çok dua ettim ama olmadı. Aslen ben de sağlıkçıyım aslında zararlarını herkesten fazla biliyorum ama nefis işte olmuyor. Vicdan azabı çeke çeke içiyorum. Allaha emanet bebeğim. Yine de çok iyi gelişti maşallah. İnşallah seninki de sağlıklı olsun kilosu önemli değil. Doğunca belki daha iyi beslersin bebeğini tombiş tombiş olur.

tövbe ya Rabbim. kız niye sönsün balon gibi düşündüğün şeye bak. e bunca kadın hepimiz doğurmuşuz,sen bize sönmüş balonlar mı dedin şimdi he sempatiksalakcinni
öyle bir anda sönme olmuyor ki zaten. doğumu yapınca daha içerde rahim kocaman kalıyor, bide kanamaların filan.. bi müddet 5 6 aylık gibi kalıyorsun. o sırada karnının derisi tekrar geri çekilmeye başlıyor. rahim küçüldükçe bu böyle devam ediyor. bebeğin 1 yaşını geçerkende sen önceki karnına kavuşur gibi oluyorsun..
yada o günlerin hayalini kuruyorsun delikafadulden

teşekkür ederim canım, yok bebeğin hareketleri normal zaten yan tarafıma doğru düştüm, eğer hareketi azalsa yada hiç olmasa o zaman doktora gidecektim. ama su anda herşey normal, zaten yarın da kontrolüm var. gene de dikkat etmek gerekiyor tabii

bu bir müddet 5-6 aylık gibi kalmanın müddeti ne kadar oluyor:1rolleyes: bütün yazımı koca bir göbekle geçirmek istemiyorum da :1shok:

bu bir müddet 5-6 aylık gibi kalmanın müddeti ne kadar oluyor:1rolleyes: bütün yazımı koca bir göbekle geçirmek istemiyorum da :1shok:

bunun müddeti alınan kilolara ve yapılan doğum şekline göre değişebilir belki. zaten 40 çıkana kadar epey bi karın oluyor. sonrasında gün gün küçülmeye başlıyor.
benimkinin ne kadar sürdüğünü şu an tam hatırlamıyorum ama sezeryan doğumumdan sonra annemler dalga geçmişlerdi sende bi tane daha var galiba diye.. tabi o sırada insanın morali bozuluyor. size öyle diyen olursa takmayın kızlar. ben sonradan dümdüz oldum maşaallah. hiçte kafaya takılcak birşey değil.. hatta umursamaz davranarak milleti çileden çıkarmanızı tavsiye ediyorum. çekemeyen anten taksın hesabı.. :1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…