Bebişim 2900 gr olmuş. Daha 5 haftamız var. Hızla büyüyor ufaklık. Ama doktor suyu fazla dedi. Yani polihidroamnios. Daha önce suyu bol demişti ama bunu önemsememiştim. Hareketleri şu an gayet iyi. Endişelenmemeye çalışıyorum. Bu da kafamı karıştırdı biraz. İnşallah bir sorun çıkmaz
selam kızlar bende 34 haftalık hamileyim.35 giricem.yarın kontrole gidiyorum.bebeğin kilosunu falan soracam.takıldığım bişi var.20 gün önce doktora gittiğimde bebeğin 1900 gram olduğunu sölemişti.ama herkes kilosunun düşük olduğunu iddia ediyor.sizcede bebeğim çokmu zayıftı.20 gün öcesine göre??:uhm:
Ne güzel valla çok şanslısın.Keşke bende hissetmesem.Benimde tam tersi nstde çıkmıyor ama evde dışarda kıvranıyorum artık sancıdan... Bu ne yaaa....
doktorum artarsa doğum başlar dedi.. aslında hissetmemek de kötü.. zaten benim oğlum çok aşağıda kafası yerleşmiş durumda.. hissetsemde doktoru arasam bide pat diye doğurursam allah korusun.. eyvahedigeldismile
Eğer öyleyse benim doğum yakın bayağı canım yaa... Ağrılar her geçen gün artıyor çünkü.Randevum haftaya çarşamba.Ne yapsamki acaba o zamana kadar beklemesemde gitsemmi doktora bir nst de baksa sancı varmı diye?Yaa oraya gidincede sancı falan olmuyor işin tuhafı... Offfffff Offffffffff....
:dance:
nst de çıkmıyorsa telaşlanma bana çıkmıyorsa pat diye olcak bişey değil demişti.. yani bu durumda ben senden daha tehlikeli durumdayım.. napalım artık doğsalarda bişey olmaz bakalım ne zaman gelmek isteyecekler.. ama banada benimki 40 a kadar durcak gibi gelmiyor..
çantanı hazırla dedi..esas salı günü çatı muayenesinden sonra daha da netleşecek.. çantam tamamlanmak üzere gelirse şaşırmayız yani :)
günaydın gıymatlım,olumsuz bi durum yok çok şükür sadece salı gününden beri doğum temizliği yapıyoruz benim kızımın eli kulağında heralde vaktinden birazda önce gelebilir..
İyiyiz şükürler olsun canım.Dün babasıyla minik bir anı defteri aldık kızımıza üzerini biraz süsledik,kapı süsünüde yaptık kendi halimizde basit bir şey fena olmadı.Oyaladı biraz bizi bunlar.Keyifli oluyor yaparken...
Ağrılar zorluyor artık yolda yürürken birden göbek deliğim sızlıyor karnıma belime kramplar giriyor 'aahh' diyerek kalıyorum olduğum yerde.Özellikle kızım akşamları babası geldiğinde kıpır kıpır oluyor o kıpırdadıkça ben ağrıdan kıvranıyorum.Niye böyle oluyor canım yaa.... Hareket etmesi güzel çok şükür ama hareket ederken kramplar ağrılar olması kasıklarımda normalmi?Bak şimdi bunu yazarken bir tane daha girdi ağrı.... Offf offf....
iyi olun Allah iyiliğinizi daim etsin.
anı defterini nasıl kullanmayı düşünüyorsunuz canım, siz mi yazacaksınız gelenlere mi yazdıracaksınız bilmiyorumkismile
doğum yaptığında en çok göbeğinin sızlamasından kurtulduğun için sevineceksin galiba sen. epeyce kıymet bildirdi sana, sabır canım az kaldı inşaallah. kızın akşamları çok hareketliyse, geceleri ayakta durmayı seven bi bebecik olabilir. şimdiden kendini hazırlasan iyi edersin
kasıklarında ağrı olması çok normal, karın kasların iyice kasıldı. esnemeye yeri kalmadı, ondanda acıyor. karnında çatlama oluştu mu? ayaklarınıda sıcak tut, bendede idrar yolu enfeksiyonu olmuştu hamileyken. doktor antibiyotik vermişti. doktora söylemedim ama içmedim ilaçları. 3 lt su içerek iltihaptan Allaha şükür kurtuldum. sonraki tahlilde doktor "ilaçlar enfeksiyonu temizlemiş hiç birşey kalmamış" dedi :1ninca:
Canım o benimde dikkatimi çekti.Eşimin eve geldiği saatlerde kıpırdanıyor iyice birde babası sabah uyandığında bende uyanıyorum o zamanda kıpır kıpır oluyor.Şimdiden sattı kızım beni.Babasının geldiği saatleri daha çok seviyor anlaşılan.Doğuncada böyle yapsında diyorum sana bırakayım ben o arada biraz uyuyayım diyorum eşime.Ama tabii geceleri uykusu arsız olmaz inş.mışıl mışıl uyusun miniğim...
Bende bol su içiyorum canım severim su içmeyi zaten.Belki benimkide su yüzünden kendiliğinden düzelecek.Gerçi alıştım ayakları üşütüp sonra tekrar düzelmeye ama hamişken dahada zor oluyor bu enfeksiyonla uğraşmak.Wc den çıkamadığım için üzerine birde bu eklenince işimiz dahada zorlaşıyor.
Evet doğumdan sonra inş. dediğin gibi bu göbüş deliğimin sızlaması bitecek diye sevineceğim galiba.Birde kızım kaburgalarımı rahat bıraktı diye.Bir gün kırılacak diye korkuyorum kaydirigubbakcemile3 Henüz çatlağa benzer bir şey görmedim canım.Alt kısımları düzgün göremiyorum diye eşime soruyorum oralarda varmı diye yok diyor ama inş. doğrudur.İnş. çatlamadan daha fazlada kilo almadan (bebişim alsın inş.) sağ salim sancısız,sıkıntısız,rahat,kolay,sağlıklı bir doğumla yavrularımızı kucağımıza alırız... :Saruboceq:
babasının sesini şimdiden tanıyordur. ah bu cilveli kızlar..
çatlak oluşmaması için birşey kullanıyor musun yoksa kendi haline mi bıraktın.
Ya aslında biliyormusun?Benim birazda moralimi etrafımda 'mart ayına çıkmazsın şubatta doğurursun'diyenler bozuyor.Onlardan etkilenip her an doğum yapacağım diye aklım çıkıyor.Kasılmlarım sıklaşınca falan acayip korkuyorum.Wc ye her gidişimde selpağı kontrol ediyorum korka korka.Geceleri wc ye kalktığımda hafif akıntı gelince hemen bekliyorum acaba su mu devamı gelecekmi diye.Paranoyaklaştırdı galiba bu doğum korkusu beni.
Zaten rüyamda da nişan ve suyum geliyordu sonra sancılarım başladı.Aşağıda baskı hissettim bebek çıkacak sandım.Hemen oturup yanımdakilere bikini bölgemi temizlettim doğum olacak diye.Annem falanda vardı hazırlık yapıyorduk hastaneye gideceğiz diye.
Rabbim yalvarıyorum bu ay değil mart ayında gelsin kızım inş. 20 gün daha dursun kilo alsın büyüsün miniğim.... Doğumumuda inş. gönlüme göre versin Rabbim...
Allahım her hamişi sağlıcakla kurtarsın inş.
Canım susam ve badem yağı kullandım hamişlik süresince.Hele karnım büyümeye başladıktan sonra hemen her gün sürdüm hatta günde 2 kez-3 kez sürdüğümde oldu.Ama şimdilerde bitti yağım kızımınkini kullanıyorum.Babası sürdüğümü görünce doğunca kızacak sana yağını kullandın diye diyor.Olsun gider bir daha alırsın kızına diyorum.... kaydirigubbakcemile3
ah canım gece gündüz düşüne düşüne rüyalarındada görmeye başladın bilmiyorumkismile sen millete ne bakıyorsun biliyorsun ki onların demesiyle olmayacak o iş. şubat sonu yada mart başı, Mevlam onun dünyadan rızıklanmasını istediği an dünyaya gelecek.. biz ne kadar dursun diye uğraşsakta, kaderinde takdir edilen vakit gelince yavrun dünyaya gözlerini açacak.. eğer tevekkül ehli olursan bu sıkıntıları kolaylıkla berteraf edebilirsin canım. stres yapma emi. karnında bebeği beslenemeyen o kadar çok kişi var ki, doğunca bebeleri bi ay sonra tosun gibi oluyor. bak ben erken doğum olmasına rağmen 3.750 doğurdum. ama doğumdan sonra ayda en fazla 400-500 gr aldı bebeğim. ama amcamın kızı normal vaktinde 2.100gr doğurdu. doğumdan sonra her ay maşaallah 1 kilo alıyordu. benimkini geçiverdi.hatta tombişlikten yanaklarıu burnunu geçmişti bebeğin. :ecrin_bebek:
diyeceğim o ki, küçük doğar yada zamanını beklemez diye hiiiiç kafanı yorma. şöyle bi gevşet kendini rahatla..
hatta büyük ilmi eserlerde şöyle anlatılır
bir adam sırtındaki bi çuval eşyası ve yüküyle gemiye biner.. ama sırtından o çuvalı indirip yere bırakmaz, ağırlığı kendi taşır.
sonra ona derler ki, bu gemi senide yükünüde taşır, sen yükünü yere indir ve gemiyi götürene havale et, o seni ve yükünü taşıyabilecek güçtedir..
burdaki manayı anladın. biz o adam gibi yükümüzü ve kendimizi ilahi kudret gemisine teslim edeceğiz canım. a.s.
canım mümkünse yağlarından tekrar al. en fazla bu ay ihtiyacın olacak. çok bol sür. kalça basen diz arkası baldır ve göğüslerede mutlaka fazlaca sür. bebeğinin kremi olur ama, çatlağın olmadıysa bunu riske atamazsın.şu son ayında da yağlarını kullan..
peki hiç tüylenme yaptımı.. bide kozmetik çatlak kremi kullandın mı hamileliğinin her hangi bir döneminde?
Akşam söyleyeyimde eşim gelirken bir badem yağı daha alsın.Bu ay bende bekliyorum açıkcası çatlamayı.En çok bu ay çatlama olurmuş çünkü.
Kozmetik çatlak kremlerinden çok satmaya çalışan oldu ama almadım canım.Hem o kadar para verip hemde çatlarsam daha çok üzülürüm diye riske etmedim.Yağlar daha çok nemlendiriyor.Hem o kremler pütür pütür cildimde kalıyor rahatsız ediyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?