Aminnnn canım arkadaşım çok duygulandım çok güzel bir doğum günü tebriği oldu benim için teşekkürler iyiki varsın.....:1hug:
ayazcım ağlarsa anam ağlar gayrısı yalan ağlar demişler. annen sana kuzu gibi bakmıştır. doğumdadada doğumdan sonrada senin nazını çeker ne güzel. ev temizliğinde bence bu vakitten sonra sen yapma.ama senide anlıyorum bende kendim yapmıştım ne yapacaksın iş başa düşüyor. eşin yardım etmeyi kabul ettiyse vazcaymadan eline kovayı bezi tutuştur. belli olmaz bu adamların hali... :1ninca:
merhaba kısmetse cuma günü sezeryan olucam.ve çok endişeleniyorum.doğum,etraftakiler,sonrası bebek nasıl olacak o sürece nasıl alışıcam bir sürü şey işte.bilmiyorumkismilerahat olmaya çalışıyorum ama.Allah yardımcım olsun benim ve herkesin.dua edin benim için arkadaşlar.a.s.
işte bende elma sirkesiyle hazırlayıp içtim sabah 7 de. artık içerim kısmetse
kopuzcum maşaallah kız ne güzel beslenmiş bebeğin. bi haftada o 400 gr kadar daha alır olur 4 kilo :1ninca:
62 kiloyıum. şu an ki hedefim 57. dua ve desteklerinizi bekliyorum kızlar
kopuz megryann ve diğer hamile arkadaşlar bugün yavrular nasıl :ecrin_bebek:
Aynen öyle iş başa düşüyor.Benim annemde ben kendi işimi kendim yapıyorum diye rahat davranır biraz.Geçen kızdım ama.İçtiğin bardakları bulaşık makinesine dizmiyorsun tezgaha bırakıyorsun.Bulaşık makinesine koymak zor değilki ben senin evinde böyle yapmıyorum dedim.Sen gidince toplamak zorunda kalıyorum aklım mutfakta kalıyor güvenemiyorum dedim.Biraz bozuldu ama napıyım?Lohusalıkta bana çok çektirecek bu ufak şeyler.Her gelen bulaşığını tezgaha bırakır giderse ben arkalarından perişan olurum o halimle.Herkes yediği içtiği şeyi yıkasın demiyorumki koysun bulaşık makinesine.Bir insana böyle eziyet yapılmazki ama.Ne evimin temizliğine yardım edin dedim ne gelin şu işimin ucundan tutun dedim.Kimseye yük olmadım bunca zaman kendi işimi kendim yaptım koca karnımla ıklaya tıslaya bazen ağrılardan uyuyamadım.Kimse gelipte bir işime yardım etmedi.Üstüne birde kirletmeye daha çok dağıtmaya geleceklerse eksik olsunlar istemiyorum.Hamilelik ağrısını çeken benim,doğuracak olan benim,çocuğa bakacak olan benim,bütün evin işini yapacak olan benim,Tüm o ağrıları sızıları sancıları çekecek olan benim üstüne birde gelen gidenin batırdığı yerleri temizleyeceğim.Gelmesin kimse bebek sevmeye falan.Böyle yükmü olur insana yahu?Azcık insan olsalar bu kızın şimdi yardıma ihtiyacı vardır bir şey yapamıyoruz madem birde durduk yere yükünü çoğaltmayalım denir.Ama nerdeeee şimdi çağırsam gelin akşam yemeğe diye herkes koşa koşa gelir... Öfff bıktım vallahi yaaa....
günaydıın yaa kimsecikler kalmamış yeişemedim,benimde temizliğim bittiğinden beri içim çok rahat verdim tembelliğe valla şimdi uyandım kahvaltı yapıcam,38+3oldum bugün artık her an tetikdeyim,adet sancısı gibi belim ve kasıklarım ağrıyor yine ama düzenli değil sürekli var sızı gibi anlamıyorum neyin nesi diye,bebeğin ağırlığından olabilir mi acaba diye bu arada kızım 3.600 gr olmuş..
Canım her gün 1 saat yürüyüş yap.Baharda geliyor yavaş yavaş havalar ısınır hem iyi olur.Birde sabahları metabolizmanın en hızlı çalıştığı saatlermiş.Sabahları yarım saat,akşamda yarım saat yaparak yürüyüşe başla.Hızlansın metabolizman.Sonra istersen yürüyüş saatini artırırsın.Hareket etmek çok çok önemli.Sadece yemekten kısarak olmuyor.Hem şanslısın bak yakında yaz meyveleri sebzeleride çıkar birde sıcaktan çoksu içtiğimiz için çok terleriz zaten 2 kilo yazın kendiliğinden sen bir şey yapmasanda gidiyor.Çünkü evde durmuyor kimse hep dışarda birde yanıyoruz dayıyoruz suya.Sen 2 kilo gitmiş bil şimdiden.Geri kalanınıda yeşillik meyve sebze ve yürüyüşle bitirirsin Allahın izniyle....
:1shok:
canımcım sakin ol ama dediklerine aynen katılıyorum. böyle zamanda senin ihtiyacın var ama ortadan ikiyede çatlasan kimse dönüp bakmaz. bak bazı anneler çok yardımcı oluyor, daha hamile olduğuğunu duyduğunda kadın her işlerine koşuyor her türlü sıkıntısında yardımcı oluyor.böyle tanıdıklarım var ama bizde nerdeeeeeeeeeee........
hamileliğimde 4,5 ay kustum. annem bi gün bile kalmadı bende. ne hallerde geçirdim ben o günleri ama hiç bir sıkıntımdan haberi olmadı. tiksintiden mutfağa giremezdim. akşama kadar aç yatardım kıvranırdım , hiç kalkamazdım. hatta gün batınca oda kararırdı da kalkıp ışığı açamazdım o kadar yani düşün. eşim geldiğinde adam kendini mutfağa atardı de iki lokma getirirdi önüme yerdim
çok fena deştin yaramı megicim. ne bir doğum temizliğine nede her hengi bir işime hiç kimse yanımda olmadı. zaten tek kızım. annemler başka şehirde de değil ama neden böyle candan ciğerden bi anne değil bilmiyorum.
Allah razı olsun doğumumda 20 gün kadar kaldı o zaman rahat ettim. yemek yaptı yedirdi içirdi ama dağınıklık yine bana baktı. çünki senin düzenini kimse kuramıyor. kendi evimi tanıyamıyordum, arada bi çığlık atasım geliyordu. zaten canım acıyor zor kıpırdıyorum ama kimse anlamıyor. bide üstüne o göbekte bi tane daha bebek var herhalde deyip gülüyorlarrrrrrr senağlama
canım yürüyüşe çıkmama eşim kesinlikle izin vermiyor. şurdan şuraya bile arabayla gidiyorum. etrafa güvenmiyormuş :1ninca:
şu an için evde uğraşıcam bakalım. şu an bi elma yiyip kendimi teselli etmeye çalışıyorum :a015:
evet ya maşallah kızıma,hem çok seviniyorum yediklerim yaramış kızıma hemde diyorum bu kadar kilolu olursa nasıl doğurucam diye..bende toplamda 15 kilo aldım ama hiç belli değil kilom sadece karnım top gibi çıktı birazda popom genişledi sanki..bilmiyorumkismile
doğum için şuan herşey normal gözüküyor,cuma sabahı dr a gidicem nst ye giricem sonrada dr çatı muaynesi yapacakmış bakalım ne diyecek çok merak ediyorum..
Adım sayar al internettede satılıyor,büyük marketlerde spor aletleri bölümündede satılıyor 10-20 arası uygun fiyata eşinden iste büyük marketlerden birinden alsın sana.Her sabah uyandığında beline tak 10.000 adım atmaya çalış evin içinde.İnan ordaki rakamları görünce zaten kendiliğinden teşvik olacaksın daha fazlasını yapmak isteyeceksin....
meryancım eşin unuttu desene . arada bi kör noktalarına geliyor herhalde bu adamların.
sen şimdi hamile halinle buna mı takıldın söyle bakayım. kız tamam tavır koy ama sakın kendin içinden üzülme. gerçekten bak bebeğin doğunca huzursuz bi yavru olur. benimki öyle olduuu senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?