Herkes bu konuda şanslı değil demekki.Ben görüyorum dediğin gibi anneleri sofradan kalkar kalkmaz mutfağa geçip kızının bulaşığını yemeğini falan yapıyorlar.Bizde herşey bana bakıyor.Birazda ben güvenemiyorum dediğin gibi.Kimse senin evini senden iyi temizleyemiyor işini gücünü aynı titizlikle yapamıyor daha doğrusu yapmak istemiyor.Batırıp gidiyorlar nasıl olsa onun evi kalkar temizler diye düşünüyorlar.Birde bu konularda beceride çok önemli etrafında becerikli birileri yoksa sıkıntıdasın demektir.Napalım Rabbimde ona göre bizi becerikli yapmış demekki diyorum.Yoksa tüm yük bizim üzerimizde olurmuydu?Bir insanın etrafında bir kişi bile olmazmı bu konuda arkasını yaslayabileceği.Yalnızız bu konuda gıymatlım bizim sınavımızda bu demekki.Her şeyde bir hayır vardır deyip katlanacağız yine.Sağlık olsun yeterki yine yaparız Allahın izniyle.Sende çok çekmişsin ama ne güzel bak eşin yardımcı olmuş.Zaten bazı durumlarda bir ordan yırtıyoruz galiba :)
o neymiş kız hiç duymamıştım
aynen canım. ne yapalım rabbim yeterki bize sağlık sıhhat versin. kocalarımızada anlayış ve merhamet nasib etsin..... buna çok ihtiyacımız var
Canım nette adım ölçer diye yaz çıkar karşına.Digital minik bele takılan bir alet.Senin attığın adımları sayar.Diyetisyen doktorların çoğu kullanıyor ve günde 10.000 adım atılmasını tavsiye ediyorlar.Bizde var eşimde bende takıyoruz çok düzenli olmasada kullanıyoruz... Spor aletleri satan bir mağazadan almış 10 liraydı sanırım....
dr bebek için biraz iri dedi ama henüz doğumla ilgili net bişey demedi sanırım cuma günki çatı muaynesinden sonra belli olacak,geçen gittiğimde epiduralli normal doğumu sordum ilk gebeliklerde pek önermiyoruz dedi ama nedenini soramadım bi daha eşimde istemiyor zaten epidurali ama merak ettiğim şey eğer epidural olmak istiyorsak daha önceden konuşmak gerekiyor mu yoksa o sancı sırasında mı talep ediyorsun bana epidural yapın diye bunu merak ediyorum acaba bi fikri olan varmı..
gıymatlım canım kaç kilo aldığımı sormuşsun ben hamile kaldığım zamanlarda hiç tartılmadım ama ilk 3 ayda zayıflamışım yani herkes öyle söylüyor.şu anda 75 kiloyom ilk hamileliğime göre o kadar fazla almadım.boyumda uzun olduğu için çok göstermem zaten şişliğimde var iri görünüyorum ama karnım çok büyük değil:CüvCüv:
canım benim arkadaş yaptı yeni.anestezistle konuşmuşlar ve doğuma girdiği an karar vermişler çok rahat olmuş doğumu
Herkes bu konuda şanslı değil demekki.Ben görüyorum dediğin gibi anneleri sofradan kalkar kalkmaz mutfağa geçip kızının bulaşığını yemeğini falan yapıyorlar.Bizde herşey bana bakıyor.Birazda ben güvenemiyorum dediğin gibi.Kimse senin evini senden iyi temizleyemiyor işini gücünü aynı titizlikle yapamıyor daha doğrusu yapmak istemiyor.Batırıp gidiyorlar nasıl olsa onun evi kalkar temizler diye düşünüyorlar.Birde bu konularda beceride çok önemli etrafında becerikli birileri yoksa sıkıntıdasın demektir.Napalım Rabbimde ona göre bizi becerikli yapmış demekki diyorum.Yoksa tüm yük bizim üzerimizde olurmuydu?Bir insanın etrafında bir kişi bile olmazmı bu konuda arkasını yaslayabileceği.Yalnızız bu konuda gıymatlım bizim sınavımızda bu demekki.Her şeyde bir hayır vardır deyip katlanacağız yine.Sağlık olsun yeterki yine yaparız Allahın izniyle.Sende çok çekmişsin ama ne güzel bak eşin yardımcı olmuş.Zaten bazı durumlarda bir ordan yırtıyoruz galiba :)
eğer karnım büyürse bebişim sürpriz yapıp iy bi kiloyla doğarmı acaba.birincide olduğu gibi.kafamda soru işaretleri var hala. 2 hafta geriden geldiği için gelişim geriliği olabilir karnında ölebilir vs. bir sürü şey söylemişti ilk gittiğim doktor her şey allahtan desemde yinede bazen aklıma gelmiyor değil allah korusunboyun olunca göstermiyorsundur. karnın bence bu ay birden büyüyebilir
annemizede güvenmeyip kime güvenicez canım.allahım razı olsun ablamın 3 çocuğunuda bakıyor şimdi ablamıda ayağa kaldırmıyor ben hamileyken 3 ay öksürdüm 3 ay bana baktı.doğumdan sonra 2 ay baktı yine ablamın doğumlarındada öyle.kendisini bize feda ediyor beli ve bacakları rahatsız olduğu halde.şimdi benim başka bir sorunum var.oğlumu anneme bırakıcam evde kalcak onlar ama benim hastanede başımda kalcak kimse yok şu anda benim en büyük sıkıntım bu.annem kalıs aslında ama sezaryen olcağım için ona zor olur.evde oğluma bakması daha uygun olcak ama ben hastanede napcam bilmiyorumbilmiyorumkismile
eğer karnım büyürse bebişim sürpriz yapıp iy bi kiloyla doğarmı acaba.birincide olduğu gibi.kafamda soru işaretleri var hala. 2 hafta geriden geldiği için gelişim geriliği olabilir karnında ölebilir vs. bir sürü şey söylemişti ilk gittiğim doktor her şey allahtan desemde yinede bazen aklıma gelmiyor değil allah korusun
gıymatlım geçen gittiğimde sordum dr a önermedi epidurali bende tekrar bi daha soramdım ama doğumumda bu dr olmayabilir belkide nöbetçi dr a falan denk gelirsem eğer,ama sancı sırasında talep edilebilir heralde epidural..
yaa ne güzel,şimdiden konuşmaya gerek yok o zaman zaten eşim hep yanımda olduğu için soramıyorum da o hiç istemiyor çünkü epidurali,bende normal doğumdan çok korktuğum halde normal doğum istiyorum ama olurda son anda dayanamazsam epidural isteyebilirim,acaba doğumum geceye denk gelirse yine nöbetçi anestezi dr u oluryordur heralde değil mi..:uhm:
hastanede eşin seninle durabilir mi
devlet hastanesinde yapıcam inş. bebek doğduktan sonra eşim bebeğe bakamazki.eli ayağı dolanır onun.bana bakarda çaresiz kalırsam annem gelir oğlumada babası bakar artık ama bizim için zor olcak heralde o süreç
bazıları son ayda alıyor sende öyle olmayasın.
oğlun ne kadar doğmuştu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?