( *Doğumu Yaklaşanlar, Dokuz Doğuranlar..Sorunlar ve Tecrübeler için Buyrun Sohbete*)

aynen canım. ne yapalım rabbim yeterki bize sağlık sıhhat versin. kocalarımızada anlayış ve merhamet nasib etsin..... buna çok ihtiyacımız var

o neymiş kız hiç duymamıştım

Canım nette adım ölçer diye yaz çıkar karşına.Digital minik bele takılan bir alet.Senin attığın adımları sayar.Diyetisyen doktorların çoğu kullanıyor ve günde 10.000 adım atılmasını tavsiye ediyorlar.Bizde var eşimde bende takıyoruz çok düzenli olmasada kullanıyoruz... Spor aletleri satan bir mağazadan almış 10 liraydı sanırım....

tamam söyliyim bakayım. eşimde öyle şeyleri pek sevmez, topluma parayla kilo aldırıp parayla zayıflatıyorlar diyor kızıyor öyle şeylere bilmiyorumkismile

dr bebek için biraz iri dedi ama henüz doğumla ilgili net bişey demedi sanırım cuma günki çatı muaynesinden sonra belli olacak,geçen gittiğimde epiduralli normal doğumu sordum ilk gebeliklerde pek önermiyoruz dedi ama nedenini soramadım bi daha eşimde istemiyor zaten epidurali ama merak ettiğim şey eğer epidural olmak istiyorsak daha önceden konuşmak gerekiyor mu yoksa o sancı sırasında mı talep ediyorsun bana epidural yapın diye bunu merak ediyorum acaba bi fikri olan varmı..

gıymatlım canım kaç kilo aldığımı sormuşsun ben hamile kaldığım zamanlarda hiç tartılmadım ama ilk 3 ayda zayıflamışım yani herkes öyle söylüyor.şu anda 75 kiloyom ilk hamileliğime göre o kadar fazla almadım.boyumda uzun olduğu için çok göstermem zaten şişliğimde var iri görünüyorum ama karnım çok büyük değil:CüvCüv:

canım benim arkadaş yaptı yeni.anestezistle konuşmuşlar ve doğuma girdiği an karar vermişler çok rahat olmuş doğumu

boyun olunca göstermiyorsundur. karnın bence bu ay birden büyüyebilir

kopuzcum hiç bi fikrim yok. zaten doktora bu cuma herşeyi sorarsın . mümkünse not ol. yoksa sorcaklarını unutursun heyecandan

canım benim arkadaş yaptı yeni.anestezistle konuşmuşlar ve doğuma girdiği an karar vermişler çok rahat olmuş doğumu

yaa ne güzel,şimdiden konuşmaya gerek yok o zaman zaten eşim hep yanımda olduğu için soramıyorum da o hiç istemiyor çünkü epidurali,bende normal doğumdan çok korktuğum halde normal doğum istiyorum ama olurda son anda dayanamazsam epidural isteyebilirim,acaba doğumum geceye denk gelirse yine nöbetçi anestezi dr u oluryordur heralde değil mi..:uhm:

annemizede güvenmeyip kime güvenicez canım.allahım razı olsun ablamın 3 çocuğunuda bakıyor şimdi ablamıda ayağa kaldırmıyor ben hamileyken 3 ay öksürdüm 3 ay bana baktı.doğumdan sonra 2 ay baktı yine ablamın doğumlarındada öyle.kendisini bize feda ediyor beli ve bacakları rahatsız olduğu halde.şimdi benim başka bir sorunum var.oğlumu anneme bırakıcam evde kalcak onlar ama benim hastanede başımda kalcak kimse yok şu anda benim en büyük sıkıntım bu.annem kalıs aslında ama sezaryen olcağım için ona zor olur.evde oğluma bakması daha uygun olcak ama ben hastanede napcam bilmiyorumbilmiyorumkismile

gıymatlım geçen gittiğimde sordum dr a önermedi epidurali bende tekrar bi daha soramdım ama doğumumda bu dr olmayabilir belkide nöbetçi dr a falan denk gelirsem eğer,ama sancı sırasında talep edilebilir heralde epidural..

boyun olunca göstermiyorsundur. karnın bence bu ay birden büyüyebilir
eğer karnım büyürse bebişim sürpriz yapıp iy bi kiloyla doğarmı acaba.birincide olduğu gibi.kafamda soru işaretleri var hala. 2 hafta geriden geldiği için gelişim geriliği olabilir karnında ölebilir vs. bir sürü şey söylemişti ilk gittiğim doktor her şey allahtan desemde yinede bazen aklıma gelmiyor değil allah korusun

hastanede eşin seninle durabilir mi

bazıları son ayda alıyor sende öyle olmayasın.
oğlun ne kadar doğmuştu?

duyduğum kadariyle sancı sırasında takılıyormuş zaten. ama içime bunlara gerek kalmayacakmış gibi doğuyor kopuzcum

valla hiç bilemiyorum canım heralde öyledir gece olunca ben korkuyorum zaten gece hastaneye gitmekten.ben ilk doğumda normal istemiştim.suyum gelene kadar bekledim.sabak erkenden geldi suyum bi heycan bi panik gittik hastaneye taa akşama kadar beklettiler.keşke daha geç gelseydim demiştim.inş. gece olmaz seninde gündüz gözüyle doktorların bulunduğu bi zamanda gelir sancın

bende onu diyecektim. oğlun babasıyla kalsada annen senin yanında olsa..
dururmu babasıyla oğulcuğun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…