bende onu diyecektim. oğlun babasıyla kalsada annen senin yanında olsa..
dururmu babasıyla oğulcuğun
duyduğum kadariyle sancı sırasında takılıyormuş zaten. ama içime bunlara gerek kalmayacakmış gibi doğuyor kopuzcum
maşaallah iyi doğmuş oğlun. buda alabilir bu ay. beklentin yüksek olmasın 3
kilo bile olmasa ne olacak ki.. bazı minicik bebekler doğunca tosun paşa gibi oluyor
tamam söyliyim bakayım. eşimde öyle şeyleri pek sevmez, topluma parayla kilo aldırıp parayla zayıflatıyorlar diyor kızıyor öyle şeylere bilmiyorumkismile
valla hiç bilemiyorum canım heralde öyledir gece olunca ben korkuyorum zaten gece hastaneye gitmekten.ben ilk doğumda normal istemiştim.suyum gelene kadar bekledim.sabak erkenden geldi suyum bi heycan bi panik gittik hastaneye taa akşama kadar beklettiler.keşke daha geç gelseydim demiştim.inş. gece olmaz seninde gündüz gözüyle doktorların bulunduğu bi zamanda gelir sancın
dr bebek için biraz iri dedi ama henüz doğumla ilgili net bişey demedi sanırım cuma günki çatı muaynesinden sonra belli olacak,geçen gittiğimde epiduralli normal doğumu sordum ilk gebeliklerde pek önermiyoruz dedi ama nedenini soramadım bi daha eşimde istemiyor zaten epidurali ama merak ettiğim şey eğer epidural olmak istiyorsak daha önceden konuşmak gerekiyor mu yoksa o sancı sırasında mı talep ediyorsun bana epidural yapın diye bunu merak ediyorum acaba bi fikri olan varmı..
boyun olunca göstermiyorsundur. karnın bence bu ay birden büyüyebilir
babasıyla durur canımda anneme kıyamıyorum bacakları inanılmaz ağrıyor gerçi lokal anestezi olursam genel anestezi kadar zorlanmam heralde değilmi.yani yanımdaki zorlanmaz.
yaa ne güzel,şimdiden konuşmaya gerek yok o zaman zaten eşim hep yanımda olduğu için soramıyorum da o hiç istemiyor çünkü epidurali,bende normal doğumdan çok korktuğum halde normal doğum istiyorum ama olurda son anda dayanamazsam epidural isteyebilirim,acaba doğumum geceye denk gelirse yine nöbetçi anestezi dr u oluryordur heralde değil mi..:uhm:
Ya bu eşlere ne oluyor anlamıyorum.Benimkide tutturdu eğer sezeryan olacaksan genel ol diye.Ben diyorum epiduralde şöyle böyle diye anlatıyorum bana diyorki 'inş. pişman olmazsın' bakarmısın dediğine.Allah korusun seçimimden ötürü bir sıkıntı olsa hayat boyu vicdan azabı çekeceğim.Böylemi moral verilir hamile birine?Biz zaten son anlarda iyice kararsızlaşıyoruz kah oraya kah buraya dönüyoruz birde kötü haber tellalları gibi başımızdakiler dır dır karışıyorlar.
annemizede güvenmeyip kime güvenicez canım.allahım razı olsun ablamın 3 çocuğunuda bakıyor şimdi ablamıda ayağa kaldırmıyor ben hamileyken 3 ay öksürdüm 3 ay bana baktı.doğumdan sonra 2 ay baktı yine ablamın doğumlarındada öyle.kendisini bize feda ediyor beli ve bacakları rahatsız olduğu halde.şimdi benim başka bir sorunum var.oğlumu anneme bırakıcam evde kalcak onlar ama benim hastanede başımda kalcak kimse yok şu anda benim en büyük sıkıntım bu.annem kalıs aslında ama sezaryen olcağım için ona zor olur.evde oğluma bakması daha uygun olcak ama ben hastanede napcam bilmiyorumbilmiyorumkismile
canım epiduralde bi aksilik olduğunda hemen uyutuyorlarmış zaten. ne güzel bebeği hemen görebiliyormuşsun. zaten genel anestezi olduğunda bunlardan bihaber oluyorsun. bide uyandığında ağrılar bilmiyorumkismile
eğer karnım büyürse bebişim sürpriz yapıp iy bi kiloyla doğarmı acaba.birincide olduğu gibi.kafamda soru işaretleri var hala. 2 hafta geriden geldiği için gelişim geriliği olabilir karnında ölebilir vs. bir sürü şey söylemişti ilk gittiğim doktor her şey allahtan desemde yinede bazen aklıma gelmiyor değil allah korusun
allah yardımcın olsun canım.benim babam yok vefat etti annem yalnız olunca rahat rahat kalabiliyor yani ihtiyacımız olduğunda.senin doğumda başında kim kalıcak peki.seni eşin dışında rahatlatacak birini ayarlayabildinmiCanım ne güzel maaşallah sen şanslısın annen yanında gözün arkada kalmıyor.Ben annemi çağırsam bile gözüm arkada kalıyor.Çünkü bin tane sorunla geliyor yanıma.O şekilde gelmesindense hiç gelmesin diyorum bazen.Annem evdekilerden sıkılmış kaçacak yer arıyor beni bahane ediyor.Ama bana gelincede babam ikide bir arıyor,ablam arıyor yeğenim arıyor (bir arada oturdukları için) ben çok bunalıyorum.Millet kadını köle gibi kullanıyor.Evdeki düzen bozuluyor diye rahatsız oluyor herkes.Babam yemek için bile arıyor düşün.Bir kaç kez bunu yaşayınca eşim sinirlendi.Herkes kendi başının çaresine bakamıyormu karnını doyuramıyormu falan diye.Çünkü annemi arayıp ne yiyeceğiz diye telefonda soruyorlar yada şu nerde bu nerde diye bunaltıyorlar kadını.O bunalınca ben iki kat daha çok bunalıyorum.Annem orayı düzene sokup gelebilir ancak bu da pek mümkün görünmüyor.Ne yazıkki çok düşünceli bir ailem yok.Bu kızın annesine ihtiyacı vardır demezler kendi düzenleri bozulmasın yeterki.Durum böyle oluncada eşimde bende istemiyoruz annemin gelmesini.Çünkü benim sinirlerim bozuluyor bu halimde eşime yansıyor zincirleme gidiyor sonra sinir hallerimiz.Ben izin alırım işyerinden diyor eşim ama biliyorum işleri yoğun izin alamaz en fazla 2 gün hastanede yanımda durur o kadar.Evde yalnızım anlayacağın.Rabbim yardımcım olsun ne diyeyim....
inşallah canım yaaa dediğin gibi olur çevremdekilerde hep öyle söylüyor biliyor musun doğumum çok kolay olacakmış ,çok zamandır çünkü sancılarım ve kasılmalarım oluyor inşallah dedikleri gibi olur.böyle söylediklerinde moralim yerine geliyor kendimi biraz daha hazırlıyorum doğuma ..
Aslında doktorlar doğum anında kısaca bilgi veriyorlar bu konuda ama ben yinede tatmin olmadığım için hastanedeki görevlilerden rica ettim ve anestezi uzmanıyla görüştüm epidurali falan.Bana hiç öyle bir şey söylemedi.İlk doğum yada sonraki doğumda epidural diye bir şey yok.Eğer hasta istiyorsa ve sağlık durumuda buna uygunsa yapıyorlar.Senin başka bir sağlık sorunun yok değilmi?
Canım sonradan hızlı hızlı alıyorlarmış kiloyu.Bakalım bizim çirozlarda alacakmı kiloları?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?