( *Doğumu Yaklaşanlar, Dokuz Doğuranlar..Sorunlar ve Tecrübeler için Buyrun Sohbete*)

nerden başlasam bilemiyorum öncelikle bu kadar merakta koyduğum için hakkınızı helal edin
spinal tercih etmiştikbiliyosunuz ama çok pişman oldum. çok karmakarışık bişeydi.ben hep çok kolay olduğunu okumuştum ama hastanede yapılan uygulamadan ama yapan anestezistden kaynaklandı bilemiyorum çok zor oldu.belden iğne yapılırken falan çok canım yandı.3 4 kez denedi ben hareket etmeden duramadım çünkü iğneyi herr sapladığında beynime acayip bi sancı giriyo gibiydi.neyse uyuştum başladılar doktorun kesi atışını falan farkediyodum sadece acı yok ha sondayı unuttum o ne berbet bişeydi öyle.bn öncekinde bayıldıktan sonra takmışlardı hiç bişey hissetmemişttim.neyse devam edeyi doğuma 10 dakkada bebişim çıktı.en en güzel yanı o.onu görmek onun sesini duymak biraz rahatlattı beni sonra onu götürdüler bende artık bitsin istiyorum ayaklarımı kaldırmaya çalışıyoum sıkıntıdan ama o duygu çok kötü allahım felçliler geldi o anda aklıma ne kadar zormuş ya rabbim.midem bulanmaya başladı kusmaya çalışıyorum çıkmıyor bişey uyutun bnei diye yalvardım resmen.sakinleştirici yaptılar ben çırpındığımı falan sanıyorum ama hiç bişey yapamıyorum sadece duyabiliyodum onları.bebeğimi çıkarırlarken mideme çok bastılar.kaburgalarım çok kötü ağrıyodu ilk gün.oğlum yan duruyodu doğuma giderken.bebeğimin aşağıya inmesi için çok baskı yaptılar yani.neyse en sonunda bitti odama aldılar beni.ağrım falan olmadı doğum sonrası çok rahat geçti.bebişim abisinin aynısı.sanki onun bebeklik hali vardı kucağımda.ama bambaşka bi duygu.hemen emzirdim falan rahattı akşama kadar.bende akşam kalktım kendi başıma spinal anestezinin tek artısı bu oldu benim için.buna şükrettim.sezaryen olduğu için hiç bişey yiyip içemiyorum zaten geceden buyana açtım.sütüm gelmedi.bebeğim başladı ağlamaya.emzirince duruyor bırakınca başlıyor ağlamaya.sabaha kadar göğsümde uyudu diyebilirim.ertesi gün de aynı şekilde.o kadar çok ağladıki yavrum ciğerlerim parçalandı sanki.sesi falan kısıldı.emzirince duruyor ama bişeyler ters gidiyodu.nöbetçi olan hemşire sağolsun ilgilendi.doktoru falan aradı idrar testi yaptırdık çok fazla değil ama enfeksiyon çıktı.bebeğimin ateşi 38 buçuk olmuş.elimiz ayağımız birbirine dolandı ben başladım ağlamaya durduramıyodum kendimi.pazar günü taburcu oldum çocuk servisine yattık.bebeişim minnacık eline serum taktılar.o ağladıkça ben ağlıyodum hala.beslenemediği için vücudu su kaybediyomuş idrarında pembemsi bişey falan geliyodu.mama vermiştik ama oda çok gaz yaptı.onuda bıraktık.serum iyi geldi oğluma rahat bi gece geçirdik sonra biraz daha serum alsın dedi doktor bi gece daha kaldık.şimdi antibiyotik iğne kullanıyoruz.sabah akşam.3 tane kaldı.iğnelerinde etkisiyle güzel güzel uyuyor.gece bile ben kalkıp emziriyorum ağlamıyor.gazınıda kendisi yattığı yerden çıkarıyor allaha çok şükür gaz sorunumuz yok şimdilik.3 kilo doğdu bu arada.ama minnacık bişey.şu an 1 haftalık hıçkırık tutmuş zeytin zeytin bana bakıyor.dualarınız için teşekkür ederiz.bende böyle bir doğum macerası geçirdim herşeye rağmen hamdolsun güzeldi.

ah canım benim çok duygulandım, hayırlısıyla atlattın ya Allaha şükür bundan sonrasıda güzelce geçer inşaAllah... bebeğim hastanede kaldı filan deyince, bi rahatsızlığı var zannettim, sende hep korkuyordun ya sorunlu olmasından... MaşaAllah sana ve bebeğine ne güzel artık evdesin he :)

allah şükür canım sorunumuz bu kadarcık olur inş. geçti gitti bitti senin bebiş durumunuda okudum hayırlısı olsun canım rabbim senin için en uygun zamanı bilir.moralini bozmadın inş. değilmi

abisine benziyor desene ah ne masumdur o şimdi, o minick elin neresinden damar bulupta serum taktılar kıyamama ona..
senin biraz telaşlı geçmiş, bide burda herkes spinali çok kolay anlatıyor bende seviniyordum. şimdi aklım bulandı, çok mu karmakarışık bir şey.. zaten bende senin gibi hassasım, kimseye birşey olmaz bize olur :)

allah şükür canım sorunumuz bu kadarcık olur inş. geçti gitti bitti senin bebiş durumunuda okudum hayırlısı olsun canım rabbim senin için en uygun zamanı bilir.moralini bozmadın inş. değilmi

aslına bakarsan bekliyordum bu ay,, ama mevlam böyle uygun gördü ne yapalım kısmatten ötesi yok.. bide bana yakın bi arkadaşım, senin ikinci bebeğin olmayacak gibi geliyor bana dedi, beni iki çocukla hayal edemiyormuş.... o da psikolojimi etkiledi galiba, kulağımda o sözler uğulduyor istemesemde.....bilmiyorumkismile

her gün yıkıyormusun bebeğini, sen rahat hareket edebiliyormusun canım yaaa.. şu an seninde dinlenmen lazım o kadar yorma hemen kendini dur azcık sütünü etkiler. dinlen bol bol
annen sende mi, eşinin tepkisi nasıl, ne alemde....

Doğuma gittiğin günden beri saat başı hep düşündüm, şimdi çıkmıştır şimdi kalkmıştır, 1 gün geçti, 2 gün geçti diye.. bazende dedim ki, bu kız eşine bari deseydi de ,senin sağ sağlim atlattığını yazıverseydi profiline .. yani ne üreteceğimi şaşırdım kaç gündür...
bebeğinin sağlıklı doğmasına çok sevindim bak ne güzel 3 kilo olmuş, normal. e tabi sen diğerini iri doğum yapınca bu sana pek bi ufak gelmiştir ama çoğunluk 3 civarı doğum yapıyor.. hatta 2.500 - 3 arası çoğunluk.... ne kadar rızkı varsa o kadar besleniyor..

bu arada sen geldin diye rejimimi bozdum kız, kahvaltı yapıyordum bi baktım aaaa önümde ne varsa yemişim, şimdi bunu nasıl telafi edicem ben. hemen bi koşu tur atayım evin içinde. soda da kalmamış. sirkeli su mu içsem yine delikafadulden

dedimya spinal anestezinin tek artısı bu oldu yere bile eğilebiliyoum hızlı yürüyebiliyorum.bebeğimi iğne için hastaneye götürdüğümde kendim taşıdım yani iyiyim ama daha sonra çıkarmı acısı diyede düşünmüyor değilim.ayakta uzun süre kalınca sırtımda ağrı oluyor sadece.yarın dikişlerim alıncak inş. durumum iyidir.bebeğimi hergün yıkayamıyorum havalar biraz daha ısınsın hem oda biraz ele gelsin rahat tutabileyim elimde.ayağa kalkmaya mecbur kaldım canm insan yavrusu o derece ağlayınca yatamıyor işte.sütüm için ısırgan otu ıhlamur rezene karışımı çay içiyorum.humana still de içiyorum idare ediyoruz şimdilik.belki yorgunluğumu üzerimden atsam dahada artar bilemiyorum.annem yanımda canım.sağolsun yardımcı oluyor bana.eşimin tepkisi iyiydi.daha çok büyük oğlumla ilgilendi.annem başımdayken baba oğul bilikte kaldılar.oğlumun tepkiside beklediğim gibi bıraksam içine katacak.ben kardeşimi ısırmam ama çok tatlı ısırasım geliyor diyor:)çok düşüncelisin canım sağol duaların içinde.benimde doğumda aklıma geldin isteyenlede dua ettim o an sanada rejime devam ediyosun demek bu günlük kaçamak yapmış oldun desene:)

eline serum taktılar bide hareket ettirmesin diye karton parçasının üzerine bantla yapıştırdılar canım ya inan şimdi bile gözlerim doluyor küçücük eli mosmor oldu banttan dolayı çok ağladı yavrum halada sabah akşam ağlamaya devam ediyor yapılan iğne çok yakıyor canını o ağlayınca bende dayanamıyorum başlıyorum ağlamaya.çünkü doğumundan sonra çok ağladı küçücükte olunca hiç dayanamıyorum büyük olsada insan evladını öyle görmeye dayanamazda neyse 3 tane kaldı iğnemiz inş. onlarda bitince bide sağlık ocağındaki kan testi kalıyor ama ben dayanabilirmiyim bilmiyorum.inş. hepsi biterde bende rahatlarım bebeğimde

akşamüstü uzunca birşeyler yazmıştım ki elektrik kesintisi oldu gitti hepsi..
spinalden herkes pek memnundu demek çok karmakarışık geldi sana.. ama doğum sonrasının kolay olması çok önemli bir ayrıntı.. benim o safha çok zor geçmişti, ilk kalkmak dolaşmak, yatağa biri değecek diye ödüm kopuyordu, hele eve dönerken arabanın sarsıntısı beni bitirmişti.. halbuki hep gittiğimiz yol.. ama gel sen bana sor..
sonda meselesi de başlı başına bir olaydı. aman Allahım doğumdan çok ondan etkilenmiştim. ne zor birşeydi. bende spinalde uyuştuktan sonra takarlar diye düşünüp kendimi avutuyordum, öyle yapıverseler ne olacak sanki. diri diri o cıyı ille çektirmeleri mi gerekiyor.. mafoldumben
hadi atlattın ya hayırlısıyla.. yavrunda kurtuldu sende kurtuldun. Rabbim yavrucuğunu hayırlı sağlıklı sıhhatli bi evlat etsin, dünyada da ahirettede yüzünüzü ağartacak salih bir kul olsun inşaAllah canım...
bu hastane günleride geçecek boşver düşünüp kendini üzme hiç.. bebeğinde iyileşir aynen bende her seferinde ağlıyordum doktor kan aldıkça filan ... onlara o kadar sıradan bi iş geliyor ki, biz yavrumuzun o acılı sesine nasıl dayanabiliriz......
iyileşir inşaAllah sabret, o iğnelerde onun hayrına, ne yapacaksın canım, bu da geçer ya hû deyip Allahtan yardım bekleyeceğiz..
ah ne delikanlı olacak o... zahmetten sonra Rahmet olacak ınşaAllah...:Saruboceq:

inşallah canım bende iyileşmesi için diyerek biraz daha dayanıklı olmaya çalışıyorum.dün sabah iğne için gittik hemşire iğnenin yarısını vurdu diğer yarısınıda bize sormadan atmış çöpe.normalde biz eve getirip saklıyoduk yarım yarım vuruluyodu yani.oğlum 1 iğnenin acısından kurtulmuş oldu.oda allahtan.

EVET CANIM FARKETMEDıM ÖZEL MESAJ KUTUM DOLMUŞ. SıLDıM ŞıMDı EPEY YER AÇTIM. GÖNDEREBıLıRSıN. BENDE DıYORDUM Kı BU KIZCAĞIZ BANA BıRŞEY YAZAMAMIŞ.. bilmiyorumkismile NE BıLıM BÖYLE OLDUĞUNU.. HAKKINI HELAL ET CANIM.. YAVRULARI ÖPÜYORUM :1rolleyes:

gıymatlım nasılsın?var mı bir haber?ikinci bebiş olacakmış bu senin inşallah.ilki kaç yaşında,?

canım şimdi baktım geçmişe.bu ay olmamış.hiç üzülme mevlam bilir vereceği vakti.hayırlısını dile her zaman...buradan hepberaber bekleyelim senin bebişi...

canım şimdi baktım geçmişe.bu ay olmamış.hiç üzülme mevlam bilir vereceği vakti.hayırlısını dile her zaman...buradan hepberaber bekleyelim senin bebişi...

silvercim evet canım Mevlam hayırlısını nasib etsin, olmadı geçtiğimiz ay, bu ay için ümidimi koruyorum, rabbim inşaAllah hayırlısından sağlıklısından salihlerden bi evlat nasib etsin tüm isteyenlere ve bana :Saruboceq:
ayrıca kızım 6 yaşında canım :a015:

sen iyileştin mi.. yavrular nasıl ...

ben iyiyim canım toparladım çoktan...bıcırıkla uğraşıyoruz.altı, üstü, gazı...vs vs....ara ara girebiliyorum nete....hayırlı haberlerini bekliyoruz buradan inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…