( *Doğumu Yaklaşanlar, Dokuz Doğuranlar..Sorunlar ve Tecrübeler için Buyrun Sohbete*)

Doğum yaptım canım benim bugün 19. günü kızımın. var ya nevrim döndü. fırsat yokki buralarda takılmaya. ben doğumdan hiç bişey anlamadım. çok şükür. sezeryen oldum. bi de kist varmış bebişle onu da aldılar. temiz çıktı Allahtan. çok rahattı ameliyat ama asıl mesele bebiş bakmakmış.uyku bitti artık. bi de emme derdi var en büyük sorun. süt geldi gelmedi, bebek emdi emmedi. ama Allah çok büyük bi şekilde sana yardım ediyor. ağlaya ağlaya emzirşyorum hala.umarım sen de hayırlısıyla kavuşursun bebeğine. her şeye rağmen dünyada böyle bir aşk böyle bir sevgi yokmuş.

Marienne hayırlı olsun yavruguğun.. ne güzel atlattın sende herşeyi..
sezeryanı genel anestezi mi olmuştun yoksa spinal veya epidural mi
yalnız ağlaya ağlaya emziriyorum demişsin, neden arkadaşım , canın mı yanıyor yoksa?

sezeryanı spinal oldum canım. gerçekten o kadar zor değilmiş.bitek bir kaç gün yataktan kalkmak zor oluyor. o da gelip geçiyor. ben gözümde fazla büyütmüşüm canım. umarım sen de çok rahat bir doğum geçirirsin. bir solukta kavuşursun bebişine.

walla benim meme ucum hemen hemen hiç yokmuş. (bana var gibi geliyordu:)) bebeğim memeyi çok zor aldı. bugün 20. günüm ve yeni yeni düzelmeye başladık canım. ayrıca kızım memeyi tutamadığı için göğsümün ucu yara oldu, kanadı. kanaya kanaya emzirmek zorunda kaldım. yaralarım hala tam olarak iyileşmedi. gene de bu günlerime çok şükür diyorum canım.
bi de kızım kilo alamıyor, sanırım sütüm fazla yağlı değil. mama desteği veriyorum o da çok kötü bişey, insan kendi yetersiz görüyor üstüne bi de loğusalık sendromu. çok zor günler yani... umarım sen bunları yaşamazsın canım. çok zormuş valla..

arkadaşım aslında iyiyiz ama bebeğini alan kaçıyor.. şu an için bi doğurmayan ben varım
sen nasılsın nasıl gidiyor.. minik nasıl emiyor mu

iyiyiz canım biz de.emiyor bebişim.gaz en büyük sorunumuz.valla gece-gündüz kavramları anlamını yitirdi.hiç vakit olmuyo girmeye..gelen giden,uykusuzluk,bebiş,ev işleri,abimiz.........boğulmak üzereyim .....ama gel görki dünya tatlısı varlıklar bunlar...tatlı yorgunluk....

hayırlı uğurlu olsun marienne allah analı babalı büyütsün bende 37. haftaya girdim çok sabırsızlanıyorum artık bebeğimi oğluşumu kucağıma almak istiyorum inşallah allah herkesi hayırlısıyla kurtarsın...:ecrin_bebek::

:) burda doğuran doğurana ne güzel .. tüm annelere RABBıM sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip eder inşallah .. gıymatlım sen nasılsın ? zeytin pek gözükmüyor galiba ..

arkadaşım spinal sezeryan sende baş ağrısı yaptı mı.. burda çoğu kişi ciddi bi baş ağrısından söz ediyor doğumdan sonrası için..
bence göğüs uçlarının yara olup kanaması uçlarının küçüklüğü yada büyüklüğüyle alakalı değil..
o çekme işlemi deforme ediyor inceltiyor diye kanayıp yara olduğunu düşünmüştüm.. acaba bu sorunu yeni doğum yapmış herkes yaşamıyor mu.. bilmiyorumkismile
hatta bi arkadaşın da çok feci olmuştu ama onunda hiç küçük değildi uçları..

benimde sütüm çoktu ama suluydu kilo aldıramıyorduk. ne yapalım arkadaşım sakın üzülme.. sen mama versende yine emzirmeye devam edeceksin..
başkalarının yanındada öyle söyleme.. özellikle eşinin yanında.. çünkü genelde akıllarına gelmeyecek şeyleri biz düşündürtüyoruz.. kimsenin sana yetersiz muamelesii yapmasına yol açma.. bu günlerde geçecek emin ol..yavrucuğunun bebekliğine doyamayacaksın bile :a015:

hakkatenb gaz sorunu hem bebek hem anne için çok zor oluyor..Allah yardımcın olsun arkadaşım
evde sana yardım eden kimse var mı..

:) burda doğuran doğurana ne güzel .. tüm annelere RABBİM sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip eder inşallah .. gıymatlım sen nasılsın ? zeytin pek gözükmüyor galiba ..

evet sırası gelen doğurup geliyor :lepi:
duanada amin diyorum

ben Allaha şükür iyiyim arkadaşım.. gün sayıyorum bakalım mevlam bu ay uygun görecek mi.. :)
zeytinimde bebelerin yoğunluğundan giremiyor.. belki bugün uğrar biraz..

önceden ne güzel bu saatlerde toplanmış oluyorduk.. şimdi herkes bebesiyle toplanıyor delikafadulden

bende 35. haftaya girdim.çok heycanlıyım.epidüral normal düşünüyorum.çok da tırsıyorum:)

35 ten sonrası bi çırpıda geçer arkadaşım.. sen bu işi bitmiş bil :lepi:
hayırlısıyla atlatırsın inşaAllah..
Mevlanın bahşettiği en güzel nimeti tadacaksın :1hug:

hakkatenb gaz sorunu hem bebek hem anne için çok zor oluyor..Allah yardımcın olsun arkadaşım
evde sana yardım eden kimse var mı..

yok canım ne gezer kimse yok evde tek başımayım.annem çalışıyo zaten,kayınvalidem kendini zor idare ediyo.....bi de tecrübeliyim diye bu doğumda herkes hemen terk etti beni.ikinci gün kaçtılar hemen...kırgınım aslında çok özellikle kendi anneme.ilk doğumumda hep yanımdaydılar...neyse olsun ben idare ediyorum Allaha şükür hiç zorlanmadım...senin bu ay ne zaman belli olacak canım?

:1hug:
ayy şimdi üzüldüm arkadaşım. 2.günde yalnız kalmak ne demek.. ne olursa olsun, doğumun çok kolay geçse bile, dinlenmeye çok çok ihtiyacın vardı senin.. sonuçta bedenin bir sürü işlem geçirdi.. aslında fazlasıyla hakkettin istirahat edip rahat etmeyi..
neden öyle duyarsız davranmışlar .
Allah sana güç kuvvet versin. olsun. kimseye muhtaç olmamak daha güzeldir. eminim her şeyi kendin başarabildiğin için, bi açıdan kendinle gurur duyuyorsundur.. olumsuzlukları düşünme canım.. şu anda ne kadar kırgınlık büyütürsen, o kadar çok ilerki hayatını etkiler, gereksiz sıkıntılarla hayatımızı mahfediyoruz böylece..
sen Allaha şükret, kimseye ihtiyaç duymadan en zor günlerini atlatabilecek kadar güç kuvvet vermiş sana.. Asıl Allahın yardımı herkese nasib olmaz .. sen özel alaka görmüşsün canım. torpillisin :1hug:

çok sağol canım.....senin bu ay kaçında belli olacak canım?bu arada emel takılmıyo artık nerelerde bu kız?

Yok canım ya ben hiç baş ağrısı çekmedim. Bazıları da sırt ağrısı yaşıyormuş, çok hafif sırt ağrım vardı ilk gün, sonra hemen geçti.

meme ucu yaralarını hemen herkes yaşıyormuş. bazıları da meme ucu büyük diye sıkıntı yaşıyormuş:) yeni doğum yapmış arkadaşlarımın bazılarının öyle sorunları olmadı. en ideali normal meme ucu olanı sanrım:)))

2 güne bir doktora gidiyoruz kilo almış mı diye. çok ncan sıkıcı bişey. bugün gene gidicez inşallah kilo almıştır bizim cadı. Bir çok kişinin aynı şeyleri yaşadığını okuyunca aslında çok da takacak bişey olmadığına karar verdim. ne yapalım eninde sonunda büyüyecek inşallah. biz de mama takviyeli gideriz. Ben de emmemişim annemi, büyüdük işte:)))

walla canım annem de öyle diyor kimsenin yanında öyle deme diyor. haklısınız walla demiyorum artık, inşallah herşey yoluna girer. 40. günü bekliyorum. herkes çok değişir diyor. bakalım hayırlısı

çok sağol canım.....senin bu ay kaçında belli olacak canım?bu arada emel takılmıyo artık nerelerde bu kız?

ben 18 nisanı bekliyorum . çok heyecanlanıyorum aklıma geldikçe..delikafadulden
ama açıkcası hiç belirti yok.. bi tek ani hareketlerde başım zonkluyor. o da bazı zamanlarda hep vardı bende.. bilmiyorum artık heveslensem mi heveslenmesem mi bilmiyorumkismile
emel kimdi arkadaşım :1ninca:

arkadaşım mama veriyorsun ya, bebeğin bi zaman meme vermene tepki gösterebilir.. aklında bulunsun.hatta emmeyi bırakma aşamalarına gelebiliyor..
ben o vakitlerde çok zorladım, hatta uyuyunca uyurken alıp emziriyordum, bi süre emiyordu. sonra gözünü açıp bakıyordu ki ben emziriyorum, yaygarayı basıyordu.. öyle öyle zor zahmet atlattık o zamanları..
sonra 2 yaşına kadar emdi cadoloz kızım :lepi:

hadi az kalmış 18 ine.hayırlısı olsun bakalım.biz de merakla bekliyoruz haberlerini.......emel:megryann...bebişi doğdu kayboldu ortadan.biz genelde mart annelerine takılıyoduk oralarda da yok hiç....:1no2:

gözün aydın arkadaşım seninde bitmiş sayılır artık inşallah bir nefeste kurtulursun bana da doktorum 3 mayısta dedi ama suyum gitmeye başladı ve sancılarım arttı.Bide ilk doğum olunca anlayamıyorum bede çok heycanlıyım Allahım herkese kolaylıklar versin...bilmiyorumkismile

ilahi elevit :lepi:
kız ben daha hamile kalmayı bekliyorum.. :hooray:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…