- 8 Şubat 2019
- 69
- 59
- 3
- 37
Sadece doktorlar değil ki..
Hemşireler de aynı şekilde.. geçen cuma başıma geldi, acile gittim, oda hasta dolu ama hep erkek var , bende perdesini çektim uzanicam yerin, hemşire geldi acıyo ,açma dedim , ama sizi görmemiz lazım dedi, sinir tepeme çıktı, görme beni diye, zahmet etde perdenin arkasında ki hastalara bak dedim,oturmaya gelmedin herhalde
Hasta mahremiyeti diye birşey var, begenmiosan gelmeseydin dedi kalkıp..
Eşim hemen 184u aradı ama acil polikliniklerinde olurmuş böyle şeyler..
Yani kaldiramiosan başka meslek yap..
Çok güzel bir yorum.e öyle olacağını söyledik kimse dinlemedi.
benim ananem kalp krizi geçirdi. görebileceğiniz en illet hastaydı hiçbir tedaviyi kabul etmiyor. anjiyo olmuyor günlerce yalvardık ikna etmeye çalıştık.
sonra doktor gelmiş annem söyledi ki arkadaşım zaten "yarın anjiyo olmak istiyorsanız aç kalın yoksa çıkışınızı yapıcam" dedi gitti. bizim ikna edemediğimiz kadın yemedi de oldu anjiyosunu. yaşlı ve yakınınız olunca her yaptıkları doğru olmuyor. babanneniz doktora laf sokmuş beni iyileşmeden bırakma demek doktora ben sana güvenmiyorum demek sen kötü doktorsun demek adam da alınmış. cevap verince aaaa neye kızdı ki azarcı doktor kötü doktor egolu doktor oluyor hemen. ne güzel ya hangi devlet dairesinde işimi bitirmeden çıkma diyebiliyorsunuz yiyor mu demek?
Tam olarak “doktor beni ellemesin,kocam yapsin ameliyati” durumu yasiyorsunuzSadece doktorlar değil ki..
Hemşireler de aynı şekilde.. geçen cuma başıma geldi, acile gittim, oda hasta dolu ama hep erkek var , bende perdesini çektim uzanicam yerin, hemşire geldi acıyo ,açma dedim , ama sizi görmemiz lazım dedi, sinir tepeme çıktı, görme beni diye, zahmet etde perdenin arkasında ki hastalara bak dedim,oturmaya gelmedin herhalde
Hasta mahremiyeti diye birşey var, begenmiosan gelmeseydin dedi kalkıp..
Eşim hemen 184u aradı ama acil polikliniklerinde olurmuş böyle şeyler..
Yani kaldiramiosan başka meslek yap..
Karsimda cerrah varken beni iyilesmeden yollama diyemem yani. Bilemiyorum bu yaslilar da bazen sohbetleri mi geliyor nedendir anlamiyorum ama soyleyecekleri tutuyor iste. Hani vardir ya hastanede yatmayi seven nineler,basi agriyinca acile giden dedeler,her sabah kahvaltiyi takiben saglik ocagina ilac yazdirmaya giden amcalar. Esasen konuyu okuyunca aklima onlar geldi. Elbette ki konudaki yasli kadin onemli bir hastaliktan yatiyor ama gercekci olmak lazim,hastaligi iyilesebilir mi birkac gun hastanede yatinca? Hayir. İste bu da soylenmiyor ki maalesef. Allah sifa versin ama gercekten cerraha beni iyilestirmeden gonderme demek olmamis
Doktor oldugu için değil.İnsandan insana fark var. Bankacı öğretmen mühendis hemşire ne olursa olsun ne oldum delisi olan o kadar çok insan var kibabaanem kanser yüzünden hastanede ve cigerinden su alınıyor hanımlar, kendisi zaten duygusal herşeye ağlayan evhamlı biri. Tipik eski insanlarımızdan, yırtıcı öyle bilgili biride deildir. Herneyse sabah doktoru geldi, zaten ağzını bıçak açmıyor hemşireye terimsel şeyler söylüyor sadece, bir şey sorunca dedem net cevap yok, ben doktor değilim cerrahım diyor. Buginde babaanneme ilaç vericem sana dedi, aynı zamanda bugün çıkar mıyız diye sorduk, babaannemde gülerek doktor beni tam iyileştirmeden çıkarma dedi adam döndü, biz zatan kötüyüz, doktolar kötü, hastaları kötü etmek için buradayız. Biz doktorların amacı sizi kötü etmek zaten. Vs vs saydırdı nevrim döndü. Babaanemde kendini kötü hisetti. Başka hastalarda vardı ağladı kadın resmen.
Allah kolaylik versinne yazık ki yaşlıların bir kısmı doktorlara çok saygısız. genç gösterdiğim için en çok zorlandığım hastalar yaşlı erkek hastalardı. o kadar küçük görüp dediğine güvenmiyorlar ki inanılmaz. kadın ve yaşı küçük olunca bilgisiz salak oluyorsun gözünde bazılarının resmen.
en sevdiğim hastalar ise yaşlılardan köylülerdi. gerçek türk milleti onlar kalmış gerçekten muhattap olunca anlıyorsunuz dediğinizi yapıyor iyileşmeye gelmiş kavga etmeye değil.
neyse bu konu uzar bi yere de bağlanmaz ben kaçar.
Böyle birinin bizim vergilerimizle çalışıyor demesine inanamıyorum kusura bakmayın. Size inanmıyorum.Muhasebeciyim ben şimdiye kadar hiç kimseye cemkirmedim hanımefendi hatta kaldıramam diye mali müşavir olmadım özel sektörde (kolejde) muhasebe departmanında çalıştım bebek kayıplarımdan dolayı çıkmak zorunda kaldım iki aydır tedavi görüyorum ve benim doktorum muhteşem birisi gece boyu başımdan ayrılmadığı oldu.
Benim mesleğimde sıkıntılıydı her veliye ayrı ayrı dert anlatıyordum su içmeye bile vaktim olmadığı günlerim oldu buna rağmen her ders arası on dakika dışarı çıkan öğretmen arkadaşlara ben öğretmenlik yapamazdım size hayranım derdim.
Meslek seçimi iradeyle yapılır emekse herkes emek veriyor bende meslegimdeki sıkıntıları göze alarak bu yolda yürüdüm bunun suçunu kimsede bulmadım hoş aramadım da.
Yine diyorum sen olmasan vergin olmasa ben çalışamam ben olmasam vergim olmasa sen çalışamazsın ne devlette ne özelde duygu kasmaya yer aramayın helede benim yorumlarımda asla.
Doktor dogru tepki vermis ne yani hastalari yarim mi iyilestirip gonderiyor. Sinirleri alinmis bir sekilde evet tamamen iyileseceksin deseydi arkasindan gercek mi soyluyor diye sorgulardiniz. Guvenmediginizi ima etmissiniz. Insanimiz gercekten ne soyledigini bilmeden konusuyor buna sakinlikle cevap verebilen isi basindan askin doktor varsa gercekten evliya kategorisine koymak lazim : ))babaanem kanser yüzünden hastanede ve cigerinden su alınıyor hanımlar, kendisi zaten duygusal herşeye ağlayan evhamlı biri. Tipik eski insanlarımızdan, yırtıcı öyle bilgili biride deildir. Herneyse sabah doktoru geldi, zaten ağzını bıçak açmıyor hemşireye terimsel şeyler söylüyor sadece, bir şey sorunca dedem net cevap yok, ben doktor değilim cerrahım diyor. Buginde babaanneme ilaç vericem sana dedi, aynı zamanda bugün çıkar mıyız diye sorduk, babaannemde gülerek doktor beni tam iyileştirmeden çıkarma dedi adam döndü, biz zatan kötüyüz, doktolar kötü, hastaları kötü etmek için buradayız. Biz doktorların amacı sizi kötü etmek zaten. Vs vs saydırdı nevrim döndü. Babaanemde kendini kötü hisetti. Başka hastalarda vardı ağladı kadın resmen.
Valla ben vergiyi herseyden daha iyi biliyorum o olmazsa hiç birşey olmaz diye okutuldum hatta köprü yol diye okulda size de anlatmış olmalılar unuttunuz muBöyle birinin bizim vergilerimizle çalışıyor demesine inanamıyorum kusura bakmayın. Size inanmıyorum.
Sözünüz aynen bizim paramızla maaş alıyorlar idi. Kimse kimsenin vergisiyle maaş almıyor. Herkes emeğinin karşılığını alıyor. Hele madem muhasebecisiniz bunu sizin kat kat daha iyi biliyor olmanız lazım. Ondan dolayı bu yorumu yapan bir kişinin muhasebeci olması inandırıcı gelmedi kusura bakmayın.Valla ben vergiyi herseyden daha iyi biliyorum o olmazsa hiç birşey olmaz diye okutuldum hatta köprü yol diye okulda size de anlatmış olmalılar unuttunuz mu
Konuyu da çekip durmayın artık sözlerim gayet açık belli ki siz çalışma hayatına duygusal açıdan bakıyorsunuz asla uzlaşamayız sizinle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?