Doktorlar kendini ne sanıyor?!

konuyu okumadan Mune Kazen
diyorum. zira doktor nefreti almış başını gidiyor, neler yazıldığını az çok tahmin ediyorum...

kazandıkları para aldıkları risk ve verdikleri emek yanında hiç bir şey.
devlet hastanesinde bir doktor ortalama 10 bin kazanır. cerrahlar biraz daha fazla.
uzman doktor dediğiniz 34-35 yaşlarında olur ve ingilizce bilmek zorundadır
büyükşehirde, 10 yıl tecrübesi olan ve dil bilen beyaz yaka da o parayı kazanır.
o yüzden en azından devlet hastanesinde olan doktor için, parayı gözünüzde büyütmeyin.

e bir de çalışma şartları var... günde 100 hasta bakmaları, her fırsatta suratlarına inen yumruk hatta kafalarına inen kaldırım taşı.
ama öyle olduğunu biliyorlardı, doktor olmasınlardı.
çünkü insan değiller, tahammülleri bitemez, tükenmişlik yaşayamazlar. şiddet gördüklerinde motivasyonları düşemez. hizmet sektörü ne de olsa, kul köle olup, hakaretlere sessiz kalmalılar.

her mesleğin iyisi kötüsü var. çünkü işin içinde insan var. doktorların da elbette kötüleri var. ama genelleme yapıp bir meslek grubuna nefretinizi yönlendirmeyin.

yani başlık DOKTORLAR kendini ne sanıyor olamaz.
bu ADAM/KADIN kendini ne sanıyor?

hemsire dogru olani yapmis.
acilde oldugunuzu unutdunuz galiba.
neyse-

Çok güzel bir yorum.

Tam olarak “doktor beni ellemesin,kocam yapsin ameliyati” durumu yasiyorsunuz Allah sifa versin.

ne yazık ki yaşlıların bir kısmı doktorlara çok saygısız. genç gösterdiğim için en çok zorlandığım hastalar yaşlı erkek hastalardı. o kadar küçük görüp dediğine güvenmiyorlar ki inanılmaz. kadın ve yaşı küçük olunca bilgisiz salak oluyorsun gözünde bazılarının resmen.

en sevdiğim hastalar ise yaşlılardan köylülerdi. gerçek türk milleti onlar kalmış gerçekten muhattap olunca anlıyorsunuz dediğinizi yapıyor iyileşmeye gelmiş kavga etmeye değil.

neyse bu konu uzar bi yere de bağlanmaz ben kaçar.

Doktor oldugu için değil.İnsandan insana fark var. Bankacı öğretmen mühendis hemşire ne olursa olsun ne oldum delisi olan o kadar çok insan var ki

Allah kolaylik versin

Böyle birinin bizim vergilerimizle çalışıyor demesine inanamıyorum kusura bakmayın. Size inanmıyorum.

Geçmiş olsun öncelikle. Yorumları okumadım ama neler yazıldığını az çok tahmin ediyorum. Şeksiz şüphesiz doktoru savunup hastayı günah keçisi ilan edenlerlerle, benim paramla oradasın diyenler birbiriyle yarışıyordur.bazı kurumlarlarda yaşanan küçük pürüzler karşılıklı tolere edilebilir diye düşünüyorum. Adliyeler.,hastahaneler gibi gibi. Hakarete varmadığı müddetçe tabi. Zor koşullarda çalışmak kimseye hakaret etme hakkı vermez. Zor koşulların düzeltilmesini kimden talep edebileceğimiz açıkken hele. Hasta burda hem yaşlı hem de duygusal. Olayın öncesinde ne olduğunun önemi yok, nezaketsiz davranmış ama yine de çok takılmamak lazım. Ülkenin genel sorunu kabalık ve duygusuzluk.bunlara her zaman bahane bulabiliriz zaten. Doktorun çalışma şartlarından hasta sorumlu olmadığı gibi, doktorun aldığı para da hastanın cebinden çıkmaz. Her beğenmediğimiz davranışta maaşını ben veriyorum küstahlığını da bıraksak artık. Çok avam duruyor. Konu sahibi hakarete uprarsanız zaten şikayet yolunuz açık, böyle şeylerde ise hastanın moralini düzeltmek size düşüyor maalesef. Burda doktora bulunan bahaneleri siz hastamıza söyleyerek yatıştırırsımız olur biter. Yolunuz uzun sabır göstermek lazım. Tekrar geçmiş olsun, hastamıza şifa versin Allah.

Konu tamamen saygisiz bir doktordan ibaretken doktorlarin yasadigi zorluklara gelmis. Yani her zor sartlarda calisan insanin karsisindaki kisiye saygisizlik yapmaya hakki var oyle mi? O zaman doktora saygisizlik eden hastaya da kizmayalim. Ya da trafikte kufur eden taksi soforune de. 30-40 tane cocuga ayni anda ders anlatmaya calisan ogretmen de bagirsin ogrencilerine. Boyle bakarsak hepsi insanla ugrasiyor ve hepsinin isi zor. Bu nasil bir bakis acisi gercekten cozemedim sizi. Adam kim olursa olsun saygisizlik yapmis ve cezasini gormeli. Ortada bir iyi niyet yok. Daha farkli bir olay olsa anlardim. Mesela hastasi sormadan farkli bir ilac kullansa ve doktor kizsa hakli derdim ama bu olayda tamamen hadsizlik var.

Başlık kötü olmuş. Doktorlar olarak genelleme de kişisel olarak kötü davranmış.
Babaannenize acil şifalar diliyorum

Yasadiginiz problem bir doktorla olabilir ama bu meslekte ki tüm insanlara yönelik itham içeren bir başlık kullanmışsınız!! İçerikte de bu durumda ne yapmanız gerektiğini,haklarınizin ne olduğunu sormamissiniz .. 39 yasindayim saglik sorunlarımi sosyal guvancemin karşıladığı hastahanelerde çözüyorum ve hic boyle bir sorun yasamadim.Hasta hakları ile iletişime geçmek yerine tüm doktorları itham altında birakma yönunde bir iç dökuste bulunmanız bu konuyla ilgili hicbirsey yapmayacaginizi gosteriyor.

Kaldıramayan doktor olmasın evet mesela gözümün önünde annesine, karısına, kızına acilin ortasında avaz avaz küfür edilip hastane polisi olaya dahil olduktan sonra babam yüzünde güller açarak nöbetine devam etmeli çünkü neden kaldıramıyorsa olmasın!

Doktorlara karşı bu kadar acımasız olup hastalarda her hakkı bulanlara bayılıyorum. Konu sahibi sizin icin söylemiyorum, sizin durumu tenzih ederim.

Doktor dogru tepki vermis ne yani hastalari yarim mi iyilestirip gonderiyor. Sinirleri alinmis bir sekilde evet tamamen iyileseceksin deseydi arkasindan gercek mi soyluyor diye sorgulardiniz. Guvenmediginizi ima etmissiniz. Insanimiz gercekten ne soyledigini bilmeden konusuyor buna sakinlikle cevap verebilen isi basindan askin doktor varsa gercekten evliya kategorisine koymak lazim : ))

Bu işin tarafı yok, hastalardada haklı haksız vakalar var , doktorlardada. ülke olarak hoşgörümüzü kaybettik, karşıdakinin ne hissettiğini anlamayı bıraktık, bu işi nasıl çözerim diye düşünmeyi bıraktık denetim yok, kontrol yok, doktorlara değer yok, hastaya saygı yok, aslında iyi birşey neredeyse hiç yok.
Sadece yıkma, yaralama, ezme peşindeyiz.
Bu konuda belki doktor doldu doldu taştı, belki doktor kötü hasta üzüldü mahvoldu.
Benim yaşım kaç, başıma neler geldi hastahanelerde anlatsam roman olur artık gitmeye korkuyorum.
Ama onlarsız olurmu. Ağır hastalıklarda, savaşlarda, salgınlarda onlarsız olurmu ?
Doktorluk asla sevilmeden yapılmaz, başka hayatlar için kendi hayatından neredeyse vazgeçiyor insan
Öyle kolay değil, ama 1 kişiyi bile haksız yere kırsa, yanıltsa, üzse pişman olmalı üzülmeli düzeltmeye çalışmalı

Böyle birinin bizim vergilerimizle çalışıyor demesine inanamıyorum kusura bakmayın. Size inanmıyorum.
Valla ben vergiyi herseyden daha iyi biliyorum o olmazsa hiç birşey olmaz diye okutuldum hatta köprü yol diye okulda size de anlatmış olmalılar unuttunuz mu
Konuyu da çekip durmayın artık sözlerim gayet açık belli ki siz çalışma hayatına duygusal açıdan bakıyorsunuz asla uzlaşamayız sizinle

Sözünüz aynen bizim paramızla maaş alıyorlar idi. Kimse kimsenin vergisiyle maaş almıyor. Herkes emeğinin karşılığını alıyor. Hele madem muhasebecisiniz bunu sizin kat kat daha iyi biliyor olmanız lazım. Ondan dolayı bu yorumu yapan bir kişinin muhasebeci olması inandırıcı gelmedi kusura bakmayın.

Kötülük ve vicdansızlık, mesleğe mal edilesi bir durum değil. Doktor, öğretmen vb. olması fark etmiyor; kişi vicdansızsa her halukarda vicdansızdır. Günde on yüz milyon hasta bakması da asık surata bahane olamaz, çekemeyen mesleğini icra etmesin, şartlar belli.

Bu durumu bir meslek grubuna genellemeyi dogru bulmuyorum ama malesef bazıları yaptigi is nedeniyle duygularini kaybediyor galiba.
Ornegin babami bayginlik gecirince Capa acil'e goturmustuk. Cerrah beni ve kardesimi yanina cagirdi. "Babanizin aort damari yirtilmis. Acil ameliyata girmesi lazim. Ameliyata girse de girmese de yasama ihtimali yuzde 10" dedi. Bende "hocam ne gerekiyorsa onu yapalim" dedim. Beni eliyle susturup "lutfen sozumu kesmeyin, siz boyle yaptiginizda ne konusacagimi unutuyorum." demisti. Babami kaybettik ustunden 11 yil gecti bu olayi hala unutamiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…