Doktorlar kendini ne sanıyor?!

Bir doktor olarak yazılanları hayretle okuyorum doğrusu.halkımız ne ara bu kadar doktora düşman hale geldi.
1.güleryüz göstermiyor demişsiniz.siz herhangi bir devlet dairesine gittiğinizde oradaki memur size kahkaha falan mı atıyor? Biz sürekli gülmek zorunda miyiz? Bizim de kötü günümüz üzgün anımız olamaz mi insan değil miyiz?
2.kaldıramıyorsa yapmasın mevzusuna geleceğim.akşam 5ten sabah 8 e kadar nöbet tutuyorum uyumuyorum.üstüne üstlük sabah 8 buçuktan tekrar akşam beşe kadar poliklinik yapiyorum.mesai yapiyorum yani.3 güne bir nöbet tutuyorum.ben bunu kaldırıyorum.ama bir hastayı muayene ederken diğer hastanın patır kütür içeri dalıp hocam benim çok ağrım var demesini veya işini halletmem için bana sürekli baskı yapmasını,içeridekinin de bir hasta olduğunu anlamamasını kaldıramıyorum.herkese faydalı olmaya şifa dağıtmaya dertlerini iyileştirmeye çabalarken gördüğümüz muameleye katlanamıyorum.bir hastanın bana beni iyi etmeden gönderme haaa demesine katlanamıyorum mesela.
3.milyarlar kazanıyor demişsiniz.net maaşım 4800 lira dönerle beraber 6000 i buluyor. Yaşadığım strese değiyor mu bilmiyorum yine de şükür
4.işimi seviyorum, nolursa olsun mesleğimi icra edeceğim.ve bir hasta olarak karşıma gelirseniz sizin için elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz
İyi günler herkese

Bazı insanlar kötü muameleye o kadar alışmış ki artık bunu yapanı haklı çıkaracak bahaneler uydurmaya çalışıyorlar.

Kimse sizi azarlayamaz, yorgunluğunun(!) vermiş olduğu siniri sizden çıkaramaz. Siz de başka insanlara bunu yapamazsınız. Burda meslek güzellemenin/yermenin bir anlamı yok.

Konudaki doktorun hareketini normal bulan da günlük hayatta başkalarına aynı anormal davranışları gerçekleştiriyordur başka bir açıklama bulamıyorum bu yersiz savunmalara.

Bence siz nasıl okumuşsunuz konuyu anlamadım. Burda hakaret yok. Hakaret nedir onu öğrenin bence. Hasta beni iyileştirmeden bırakma diyor. Yani güvensizliğini belli ediyor. Karşılığında biz zaten kötüyüz, kötü doktoruz gibisinden cevap alıyor. Bunun neresinde hakaret var anlamadım.

Iyi de biz her dakika gülerek mi iş yapiyoruz? Isini duzgun yaptigi surece aa doktor bana gülmedi diye dusunmem mesela.

Enistem profesor. Yapi olarak soguk bir adamdir, normal hayatinda da oyledir yani. Ama on numara doktor. Simdi adam karakteri geregi cok guleryuzlu degil diye meslegi mi biraksin?

Doktor kriterimiz bence isine hakimiyeti olmali. Guldu gulmedi, asik suratli gulec yuzlu degil.

Bu haftalık doktor duyarımızı da kastık,her hafta farklı hikayeler ama içerikler hep aynı.Bir doktordan laf işit,buraya gel konu aç,arada "doktorlar çok egolu" temalı bir genelleme yapıştır.Bıktırdınız artık.Derdiniz o cerrahlaysa burada insanlığa sesleneceğinize gidin şikayet edin.Yok ama böylesi daha eğlenceli haklısınız.Türk sitelerinin neredeyse tamamında doktor/öğretmen nefreti,her hafta...

Bence okuduğunu anlayamayan sizsiniz.Hakaret diye nerede yazmışım?

Konuda doktorun hakaretini normal bulan yazmışsınız.

Burda sizin yazdıklarınıza göre de siz suçlusunuz. Sizi takip etmesi gerekiyor belki de. Ayrıc ilk tersleyen taraf da siz olmuşsunuz. Zahmet etme diğerlerine bak diyerek. Siz suçlu değil misiniz yani???
Hayır ben açma dedim.o tersleyince karşılık verdim. ki kaldı ki o perdeleri oraya boşuna takmamislar..

Devlet dairelerini bilmesek cidden inanacağım.Kasiyerinden hemşiresine kimse mutlu değil hiç kimse.Ama burada doktor öğretmen kötülemek varken onlara sıra gelmiyor tabii ne yapsınlar.
Konu sahibine dediği şeyin bir benzerini geçen gün bir otobüs şoförü söyledi.Adama dönüp kızmadım bile,çünkü haklı.7/24 şikayet ediyorlar insanları,adam taşmış artık,her mesleğin işi zor,ama doktor ve öğretmenler 7/24 iyi olmak zorundalar.

Yasli ve kanserli bir teyzenin size boyle bir cumle kurmasinda katlanamadiginiz sey ne olabilir? Size kotusunuz demek istedigini falan mi dusunursunuz yani? O doktorun bu cumle karsisinda boyle laf saydirmasi normal mi sizce?
Siz de biliyorsunuz ki yaslilar zamanla cocuklasiyor. Tahammul etmek zorunda degil, cevapsiz biraksaydi en azindan. Bu insanlar daha farkli bir muameleyi hak etmiyorlar mi sizce de doktor hanim?

bir doktor arkadaşım dünyanın öbür ucuna gidip pastane /cafe açtı :)
doktorluktan tamamen vazgeçti.
ben bittim artık diyip, ülkeye bile tahammülü kalmadığı için gitti.
garsonluk yaparım daha iyi dedi.
geçen açtıkları yerden fotoğraf göndermişler, adam bildiğin gençleşmiş.
plastik cerrahtı, onca emeği, ve onu yetiştiren insanların emeği çöp.
kimse atar yapmasın parasıyla degil mi diye.
degil.

Ne fark eder... ???
Soyunduğunuz zaman açıyorsa evet haklısınız,uzandığınız zaman açıyorsa hayır haksızsınız.
Orada bir sürü hasta bekliyor ve doktor sizin kaprisinizi çekmek zorunda değil.
Eğer çok istiyorsanız özel hastaneye gidin.
Doktorun,asistanın yaptığı yanlış birşey yok,sizi görmemiz lazım demiş. Ayrıca bir odada nasıl oluyor da sizden başka hastalar olabiliyor merak ediyorum? Sıra numarası verirler sıran gelir ve içeri girip muayene olursun,senden başka hasta olmaz odada.

Hemen ALO184 ü arayıp şikayet edin.
Bir kaç kere aradım ve epey ilgilendiler. Doktoruma da uyarı vermişlerdi.
Doktorluk en zor mesleklerden ama madem dayanamayacaklar o zaman doktor olmayacaklar.

Katılıyorum yahu karşındaki yaşlı bir insan birazcık kibar olmak he diyip baş sallamak bu kadar zor olmamalı.

Napim diplomamı göstereyim bordro dökümü mü atayım? Bakın hala anlamadınız evet herkes emek veriyor bunun karşılığı da olacaktır ama o karşılık öyle gökten inmiyor bir zahmet artık farkına varın ve herkes ben işimden kazanıyorsam bu işi yaptıgım insanlar sayesinde derse sizin gibi emek veriyor laf söyleyebilir sen vergi vermesende o orda emek verdiği için olur gibi bir düşünceyi ben kabul etmiyorum. Orda olmak o emeği vermek onun tercihi ve veremediği emek gösteremediği saygı karşısında benim paramla (emeğim-vergim) ordasin derim. Bunu çokça kendime de söylemişimdir.

Doktor arkadasim annesini kaybetti uc gun sonra ameliyata girdi. Haliyle güleryüzlü degil. Kaldiramiyorsan birak hastanı git mi demeliyiz bilemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…