Doktorumun saçma sözleri bana mı öyle geliyor?

Geçen sene yürüyemiyecek derece de dizden aşağım dizimde dahil ağrıyordu.

İşe neredeyse ağlaya ağlaya geliryordum .

Dr. kireçlenme ve dizde sıvı kaybı olduğunu iğne yaptırırsam iyi geleceğini söyledi.

Karbonhidrat v.s. keserek 10 kg yakın kilo verdim.

O arada öyle bir iş yoğunluğuna girdim ki.

Her gün bacaklarım ağrıyor diyen ben bir süre sonra bunu dillendirmez olmuşum farkında değilim.

Önce sporla ayaklarımı kuvvetlendirdim ki yaklaşık günlük en az 15.000 adım atan biriyim.

Aylar sonra eşim bana farkında mısın dizlerim ve ayaklarım ağrıyor yürüyemiyorum demiyorsun dedi.

Lafın özü hep dillendirdikçe ve kendimi dinledikçe ayaklarımın ağrısını hissediyordum belkide

Araya başka hastalık (aile büyükleri ) girince ben kendimi unutuşum

Çok dinlemeyin kendinizi bir uğraş bulun kafanızı dağıtın.

Bu arada her akşam 10 adet bamya tohumunu akşamdan suya koyarak içtim .

Bu bir sağlık tavsiyesi değildir. Dr. danışın lütfen vebal altına girmeyim

Birde magnezyum takviyesi , D vit bana iyi geldi ama değerlerim düşük olduğu için dr. verdi.

Her tedavi kişiye özeldir bunu belirtmek isterim.

Elhamdürüllah iyiyim hem de çok benim tek derdim beslenme şeklimi değiştirince ayaklarım çok ödem tutuyor.

Mümkün oldukça kilo almamam lazım.

Her kilo ayağın yükünü arttırıyor

Geçmiş olsun.

Dar
Darısı başıma inşallah
Çok teşekkür ederim

Ben de diz bölgeme takılan protez sonrası (klasik diz protezi değil çıkarılan tümörlü kemik yerinde dizimde ve yukarı aşağı bacağa doğru uzanan bir protez) her adım attığımda canım 10 üzerinden 7 acıyordu. Yine de kıvrana kıvrana her gün yürüdüm. Şimdi geldiğim durumda canım beş dakikalık yürüyüşten sonra yine 10 üzerinden 5-6 acıyor ve normal adım attığımda da 2-3 lük bir ağrı hissediyorum ama o ağrıyla bile yürümeye devam ediyorum çünkü tolere edebileceğim bir ağrı.
Diz üzeri kaslarım ameliyat sonrası acayip güçsüzleşti dokununca hamur gibi. O yüzden desteksiz merdiven inmek, rampada yürümek vs benim için zor. Elimde bastonla geziyorum. Evet bakıyorlar ama olsun kendimi eve kapatmaktan iyidir. Vücudumu düzenli yürüyerek bu duruma alıştırmaya çalışıyorum. Hatta otobüs-minibüs basamaklarından inebileceğime güvensem farklı yerlere de gezerdim. Bacağım çok ağrıdığı zaman yakın bir bank bulup otururdum. Şimdilik mahalle içi yürüyüş yapıyorum
Peki bunu niye anlattım, çünkü hastalık kafasından çıkıp normale dönecek adımlar atmak hem psikolojini olumlu yönde etkiler hem de vücudun eski hayatına adapte olmaya çalışır. Durumunu kabullenip, evet iyileşebilirim ama şuanki durumumda kendimi en iyi halime getirmeliyim deyip bunun için çabalamalısın. Yalan değil bastonla dışarı çıkmaya ben de çekinmiştim ama sonra bacağım çok şükür yerinde ve hareket etmeliyim diye düşündüm. Ağrısa da adım atabiliyorum yürüyorum. Bunu değerlendirmek lazım. Hayatta ne olacağı bilinmez, umarım iyileşiriz ama bu günlerden daha kötü olursak en azından bugünü yaşayalım.

Ben de öyle aynı şekilde hiç yürüyemez haldeydim şimdi çok şükür yavaş yavaş geziyorum pikniğe avm ye gidiyorum iyileşeceğime inancım tam. Ben zaten tam olarak dediğinizi yapıyorum kendimi en iyi hale getirmek için çabalıyorum. Çabalamazsam ileride daha kötü olabilirim. Size de çok geçmiş olsun ne güzel toparlamışsınız çok sevindim

Adam matrak niye yanlış anlıyorsunuz dünyanın sonu gibi ölümcül kanser gibi davrandığınızin farkına varmış ne desin öleceksiniz mi desin kafanı dağıtmaya teşvik ediyor

Adam matrak niye yanlış anlıyorsunuz dünyanın sonu gibi ölümcül kanser gibi davrandığınızin farkına varmış ne desin öleceksiniz mi desin kafanı dağıtmaya teşvik ediyor
Neden bu kadar uç?
Hastalığımla ilgili bilgi vermesi kafi gelir:) saçımdan başımdan ona ne ay belki doğal seviyorum

Neden bu kadar uç?
Hastalığımla ilgili bilgi vermesi kafi gelir:) saçımdan başımdan ona ne ay belki doğal seviyorum
Tabi canım hocam ben bohem takılıyorum bana saçımı boyatmaktan bahsetmeyin daha böyle yürüyüş Spor nasıl uyarmi bana diyeydiniz adamın şakasına bön bön bakmak yerine

Tabi canım hocam ben bohem takılıyorum bana saçımı boyatmaktan bahsetmeyin daha böyle yürüyüş Spor nasıl uyarmi bana diyeydiniz adamın şakasına bön bön bakmak yerine
Bön bön baktığımı gördünüz heralde
Niye öyle bakayım ya Allah Allah

Yani ağrısa da yürümeliyiz onu anlatmaya çalışıyorum çünkü hayat akışı devam ediyor bacağımızın kötü olduğu yerde durmadı. Bulunduğumuz durumda bu hayata uyum sağlamalıyız. İyileşince uyum sağlarım diye beklemek yanlış olur bu halimizde ne kadar uyum sağlıyorsak sağlamalıyız çünkü iyileşiriz umarım ama bunun garantisi yok. O yüzden anı yaşamak çok önemli akışta kal mutlaka. Teşekkür ederim

Neden bu kadar uç?

Ay demeyin öyle Dr. iyi bir dr. ilginizi başka yöne yönlendirmeniz için diyor.

Misal hangi birimiz dip boyamız gelince boyadığımızda kendimizi daha genç hissetmeyiz ki

(Örneğim saçını boyanşar için doğal bırakanlar ki her zaman imrenirim kızmasın )

Boyamayı bende biliyorum da benimki ombreydi onu yeniletmek 7 bin maddiyatım iyi değil hastalıktan dolayı bu aralar:/

Ben de zaten yürüyorum artık anlattım bunu. Hayata uyum sağlıyorum elimden geldiğince eskisinden çok çok daha iyiyim. Ama tedavi sürecime de devam ediyorum araştırmaya vs bunda da yanlış bişey görmüyorum

Yami yardımcı olmaya çalışmış sanki. Bu tip hastalıklarda sabır ve kafaya takmamak önemli, gez dolaş kuaföre falan git kafanı dağıt demiş kendince tavsiyelerde bulunmuş Ağrılarım azaldı diyorsun kanka tedaviyi iyi yapıyor demek ki, biraz daha zaman vermen gerekiyor belli ki bence biraz sal doktoruna güven.

Boyamayı bende biliyorum da benimki ombreydi onu yeniletmek 7 bin maddiyatım iyi değil hastalıktan dolayı bu aralar:/
Gene hastalığa bağlamışsınız saç boyanızı ilahi ya

yıllardır evde kendim yaparım 300 tl bilemedim 500 tl bakar boyasına göre

Ama siz hasta olmayı çok seviyorsunuz

Yaş kaç bilemem ama bi bu kadar daha yaşamıyacağımı bildiğim için mümkün oldukça rabbim dermansız dert vermesin çok dinlemem kendimi.

Siz rabbim düşürmesin hiç onkoloji bölümüne gittiniz mi ?

O kadar bebekler , gençler her kesimden insan var ki ay benim ki de dert mi dersiniz.

Az silkelenip kendinize gelin gene diyeceğim son cümle dinlemeyin kendinizi

Yine başladık kıyaslamaya:)
Onkolojiye gittim annem kanser atlattı ne kadar zor olduğunu baya yakından yaşadım. Allah göstermesin kimseye.
Yaş 36 evde boyamadım hep ombre yaptırdım ben ombre evde yapılmaz ki
Hasta olmayı kim sever yahu iki gözümü açtım da ne kadar mutlu oldum yapamadığım hareketleri yapmaya başlayınca
Hatta fizyoterapistim dün dediki siz herşeyi başarırsınız inanılmaz azimlisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…