- 29 Ocak 2015
- 199
- 319
- 103
Dokuz yasindaki cocuk mahremı bilir, mesela altı cıplak dolanmaz evde utanır.Katiliyorum size tedavi sart yani yoksa bu sekilde sapik olur
Kreste oyle dendiyse bılemedım, dedıgım gıbı Cocugum yok yani hangı yasta neyi merak ederler bilmiyorum ama bana nedense buyuk geldı dokuz yas.valla benim küçük 9 yaşında kimsenin bişeyini merak edip aç bakayım demiyor bilemedim.
ama büyüğü kreşte böyle bir olay yaşamıştı hatta kız açmış hadi sende aç demiş. ben o zaman kreşle görüşmüştüm endişe içinde bana bu yaşlarda normal demişlerdi.
tabi ki buyuk bunun icin anne olmamiza gerek yok akil var mantik var
Normalde bilmesi gerekiyor ama ailede onemli burda anlatmamislar belli ki... cok onemli bi durum bu yasta bir cocuk bu tur seyleri merak etmez ve etmemeli..Dokuz yasindaki cocuk mahremı bilir, mesela altı cıplak dolanmaz evde utanır.
Haliyle baska bırının de cınsel bolgesıne bakmanın dogru olmadıgını bilir kendinden yola cıkıp.
Dort bes yasında olsa tamam, dokuz yanı.
Bilmiyorum gecıstırmısler ama bana gayet onemlı geldı.
Merak falan degıl, bariz bılınclı.
Yasiti olsada dogru degil ama en azindan dersin ki ikiside ayni yasta merak etmisler ama bir kere degil iki kere olmus belkide daha fazla olmustur kiz anlatmamistir bilemiyorsun. Ben olsam kizim anlattiktan sonra hayatta gitmezdim yanlarina ve kiyameti koparirdim
Kreste oyle dendiyse bılemedım, dedıgım gıbı Cocugum yok yani yasta neyi merak ederler bilmiyorum ama bana nedense buyuk geldı dokuz yas.
Heh bak aynı fikirdeyim, yazdım hatta.işte kreş yaşı 4/5 o yaşlarda olmuştu.
iki tarafta farklılıkları merak edermiş. ama mesela gördün bitti. tekrar tekrar aç bakayım demek dokunmak 9 yaş için hiç normal gelmedi bana.
Sen mİkemmel anne olursunHah be. Bunu yazacaktım ama cocugun yok nerden bılıyosun buyuk oldugunu cocuk derler dıye yazmadım.
Dokuz buyuk bir yas degıl mı?
Iste ablamda var erkek cocuk. Dokuz yasını hatırladım, suan 15 yasındaSen mİkemmel anne olursunona şüphe yokta çevremizde hiçmi çocuk görmedik allah aşkına benimde çocuğum yok ama doğru herü zaman birdir.
Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum
Bu arada mukemmel anne olursun cumlene canımsın diye yanıt vermek istiyorumSen mİkemmel anne olursunona şüphe yokta çevremizde hiçmi çocuk görmedik allah aşkına benimde çocuğum yok ama doğru herü zaman birdir.
Bazı aileler sorumsuz oluyorlar inşallah bu öyle değildir çocuklara yazık yoksaIste ablamda var erkek cocuk. Dokuz yasını hatırladım, suan 15 yasında
Baya aklı basında bir cocuktu
Odaya bile kapı calip girer girebilir miyim diye sorardı.
Kocaman cocuktu yanı.
Haliyle bana merak yası gibi gelmedi
Sadece bakmamıs dokunmusta, yanlıs okumadıysam?
Bilmiyorum.
Konu onemsenmelı.
Derin sularda hanım gelse de okusak bende merak ediyorum ne diyeceğini.
Bu arada mukemmel anne olursun cumlene canımsın diye yanıt vermek istiyorum ♥
Ayip olir konusamam demeyin herseyi acik acik anlatin cocugunun yaptigi cok yanlis cunku. Yegeninizin yaptigi sey meraktan degil ilk yazdiginiz yazida ogrencilerim demissiniz ogretmen oldugunuzu dusunuyorum oyleyse yegeninizin yaptiginin ne kadar yanlis oldugunu bilmelisiniz. Burda en onemli sey kizinizin psikolojisi gerisi bos kim ne der kirilir küser diye dusunmeyin kiziniz icin dogru olani yapin. Dusman herzaman disarda olmuyor maalesef kendi icimizdede oluyor o yuzden cok dikkatli olunKızıma mahremiyet eğitimi vermeye çalışıyorum özel bölgelerini nerde ne yapılması gerektiğini bilir biz evde bile özel bölgelere çok dikat ederiz. Kızım abisi hatta abileri diyeyim memlekete gittikçe çok seviyor onları, oynamak istiyor sürekli. Gözüm sürekli üzerlerinde olur ne ara oldu anlamadığm bu kötü olayı bugün öğrendim . Kızımla tabi ki yanlış olduğunu da konuştum ama ben olayın tamamen çözülmesini istiyorum. Yeğenimdeki merak mı ya da daha kötüsü mü ayırt edemedim size danışmak istedim hepinizin düşüncesi değerli benm için teşekkür ederim. Yarın ilk iş abimle direk konuşmak olacak
Yahu demek ki çocuk zaman kolluyor, siz ortalıktan kaybolunca o kısa vakitlerde çocuğunuzla böyle şeyler yapıyor. Daha vakit bulsa neler yapar düşünmek bile istemiyorum. İnsanların kızdığı kızınıza "merak" demeniz. Bu ona işler ileride birisi birşey yapmaya yeltendiğinde merak ediyor diye düşünüp sesini çıkarmayabilir.Kızıma mahremiyet eğitimi vermeye çalışıyorum özel bölgelerini nerde ne yapılması gerektiğini bilir biz evde bile özel bölgelere çok dikat ederiz. Kızım abisi hatta abileri diyeyim memlekete gittikçe çok seviyor onları, oynamak istiyor sürekli. Gözüm sürekli üzerlerinde olur ne ara oldu anlamadığm bu kötü olayı bugün öğrendim . Kızımla tabi ki yanlış olduğunu da konuştum ama ben olayın tamamen çözülmesini istiyorum. Yeğenimdeki merak mı ya da daha kötüsü mü ayırt edemedim size danışmak istedim hepinizin düşüncesi değerli benm için teşekkür ederim. Yarın ilk iş abimle direk konuşmak olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?