Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir defa bu tarz bir şey yaşanmışsa ve ailemi görmek için mecburen ikinci kez gidiyorsam bu ortamın oluşmasına izin vermezdim yanımdan asla ayırmazdım yani. Bu durum çoktan kızınızın hafızasına kazındı çünkü. Geçmiş olsun çok kötü bir durum hiçbir anne kızının yeğeni tarafından bu şekilde muamele görmesini istemez elbette ama bunları yapacak şekil baş başa kalmalarına da müsaade edilmemeliydi diye düşünüyorum.

Kesinlikle abinle konuşmalısın bir uzman ile görüşsünler.
Kızına böyle bir olayda o an tepki vermesini bağırmasını hatta seni çağırmasını söylesen daha iyi olur. Abin merak etmiş dediğin zaman başkalarının merak edip bakması normal gelebilir.

İkisini hiç yalnız bırakmadım. Evlerine göndermedim. Kızlarım, iki abisi ve ben evin önünde oturduk oynadık filan minik kızımı uyutmak için eve çıktım büyük ihtimal o zaman olmuş. Dedemin arabasına bindik üçümüz abimle ben bagajda oturduk dedi anlattı. Bunu bugün öğrendim hala başım çatlıyor

Sızın yanlarından ayrilmanızı fırsat bılmıs nerdeyse bu kısmı dikkatinizi cektı mı?

Uykusunda dır. Cocugun psikolojisi ne durumda yavrum benim kıyamam
Annesi bizlerden çok daha fazla endişeli ve üzgündür. Burada korkularını üzüntüsünü tamamen bize geçirmemiş olabilir. Oda ne yapcağını bilememiş yardım istiyor. Çok rahat cahil bir anne olsa bizlere bunu sormaz yengesi gibi şştt naptın bakalım sen der geçerdi Emin ol rahat rahat uyumuyordur!

Çocuga çaktırmamaya calısıyorsunuz evet ama bu böyle gitmez. Kızınızın aklından asla cıkmıcak cunku buyudugunde olayın ne amacla oldugunu , masum birsey olmadıgını ögrencek. Simdiden önlem alın görüsmesinler ve ne kadar uzun süre yalnız kalıyorlarki oralarini buralari acıyorlar. Şu an 9 yaşında yarın 18 olucak? Buna hep izinmi verilcek? Kim kızıyorsa kızsın, kim küsüyorsa küssün kimse kızını yolda bulmadı.. karışcaksa karışsın ortalık..

Kızınıza, abin de ne meraklıymış, demenizi doğru bulmuyorum. Empati kurmaya çalışıyorum aklım çocukken yaşandığını öğrendiğim - bizim sınıftaki bir kız ile ilgili - hiç de masum olmayan durumlara gidiyor.
Biz 9 yaşlarındayken sınıfımızdan yine akranımız 3 erkek çocuk sınıfımızdan bir kıza adeta tecavüz etmişler, bunu öğrendiğimde aradan 4-5 yıl geçmişti o yaşta bile kanım iliklerimden çekilmişti korkunç ve asla normalleştirilmemesi gereken bir durum. Ha sonra iç durumlarını bilmemekle beraber bu hikayede geçen kişiler şuanda gayet normal görünümlü işleri güçleri yerinde başarılı kişiler. Çocuklar çok da masum olmuyor... Yeğeniniz de öyle masumca ya da bilmemezlikten değil gayet de biliyor ve kızınıza bakmak için fırsat kolluyor. İster beğenin ister beğenmeyin. Çocuk izlem merkezine bu tarz vakıalardan bir kaç kez gitmişliğim de var, çocuk deyip geçmeyin.
Kızınıza güçlü bir şekilde destek olun, ileride ben bunları yaşadım annem de biliyordu ama gayet de normal davrandı hatta abime hiç bir şey demedi demesin.
Yetişkin yaşta tanıdığım bir kadın vardı ailesiyle konuşmuyordu ailesi de Tr.de az biraz tanınan bir aile. Fakir bir yaşamı vardı kızım ailenden yardım istesen bu zorluklara katlanmazsın demiştim, o da samimiyet ilerleyince benim bu soruma çok sonra cevap verdi. Firuze küçükken abimler bana taciz ettiler, penislerini bana gösterdiler benim de cinsel organıma baktılar bir abim penisini zorla tutturdu bir abim de bana dokundu defalarca ben küçüktüm sesimi çıkaramadım olayı annem de babam da gördüler hiç bir şey yapmadılar, demişti. O an ağlayıp kıza sarılmıştım. Bunu yaşadığında kız 5-6 yaşlarındaydı ve olayı hiç unutmamıştı, ailesi zengin olmasına rağmen devlet parasız yatılıda kalmış, liseden itibaren ailesiyle zaruri durumlar harici görüşmemişti.
Ailenin tepkisi ne olmalıydı konusuna gelince kilitleniyorum. Allah kimsenin başına vermesin, ben olsaydım kıyametleri koparırdım, herhalde 9 yaşında çocuk mocuk dinlemezdim.

kan dondurucu ama ben buna benzer şeyleri zorunlu hizmet için karadenizin bi yerine şark görevine giden öğretmen kuzenimden dinledim.çok cahil insanlardı onun gittiği yerdekiler ve herkes akraba evliliği yapıyodu ne yazıkki, eğer konu sahibi sizin de o cahil yengede ya da oralarda akraba evliliği varsa bu çocuğun yaptığına çok normal gözüyle bakıyo bile olabilirler şu an

Akraba evliliği yok. Bu tarz şeyler normal görülmez ama maalesef cinsel eğitimde yok. Eğitim seviyesi düşük bir yer. Bana 9 yaş çok çocuksu geliyordu ki cidden herkes haklı

Akraba evliliği yok. Bu tarz şeyler normal görülmez ama maalesef cinsel eğitimde yok. Eğitim seviyesi düşük bir yer. Bana 9 yaş çok çocuksu geliyordu ki cidden herkes haklı
Siz cocugun masumiyetine inanıyor musunuz, meraktan dıye mı dusunuyorsunuz?

İyi mi peki simdi o kiz? Mutlu mu?
Isı gucu var mı?

bakın mesela şunu bi sayfadan alıntı yapıyorum ;
9 Yaş Çocuğunda Cinsellik
9 yaş çocuk bakımında dikkat edilmesi ve göz ardı edilmemesi gereken bir konu da cinselliktir. Ergenliğin başlarına girmiş olan çocuklar için cinsellik, bilgi edinilmesi gereken ve doğal gelişimlerinin bir parçası olan alandır. Bu dönemde çocukların cinsellik konusunda doğru bilgiyi alıyor olmaları gerekmektedir. Başkaları tarafından aktarılan yanlış bilgiler çocuğun cinsellikle ilgili düşüncelerinin, duygularının ve davranışlarının ileriki yaşlarda yanlış gelişmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle ebeveynleri tarafından bu konuyla ilgili sağlıklı, dürüst ve tatmin edici bilgilerin verilmesi gerekmektedir.

9 yaş civarındayken bağımsızlık ve özel alana ihtiyaç duyan çocuklar, özel alanlarındayken mastürbasyon yapabilirler. Yanlarında başkaları varken kıyafetlerini çıkarmak istemeyebilirler ve daha fazla özel alana ihtiyaç duyabilirler. Başkalarının yanlarında olmasından şikayet edebilirler.

Bu dönemde cinsellik daha çok konuşulan ve görülen bir konu haline gelmiştir. Cinsel içerikli görüntüler ve videolara bakabilirler. Başkalarını çıplak ve soyunurken görmek isteyebilirler.

Oyunlarının içerisinde cinsellik olduğu görülebilir. Arkadaşlarıyla doğruluk-cesaret gibi oyunlarının içerisinde cinsel içerikli sorular sorabilirler ve davranışlar yapmalarını isteyebilirler. Bu dönemde yaşıtlarıyla aralarında cinsel ilgi ve çekim hissetmeye başlayabilirler. Bu ilgi ve çekim merak duygusundan gelmektedir. Bu tarz oyunları kendilerini rahat hissettikleri yakın arkadaşlarıyla oynamayı tercih ederler. Genel olarak bu yaş çocukların da başkalarının vücudunun özel bölümlerine dokunma gibi davranışları veya alışkanlıkları yoktur.

-o çocukta yanlış bişeyler var.kızı zaten kazımış kafasına yalnız kaldığı anı kolluyo.

Cocugunuzdan daha onemli hicbisey yok bu hayatta. Cocuklarin herseyi daha fazla merak etme olaylari var malesef. Kesinlikle ikisini bir arada birakmayin ne simdi ne de büyüyünce. Abinizle siz konusun cocugunu bir psikologa götürsün ileride biraz problem yasanabilir cocuk acisindan. Kiziniza yapan baska cocuklara da yapar mazallah.Sonucta cocuklar hepimizindir. Yegeninizinde bunlari algilamasi gerekiyor artik

Cinsel merakla cinsel istegi birbirine karistiriyosunuz.4 5 yaslarinda cocuk kendi organlarini tanimaya baslar.Benim 7 yasinda bi oglum,2 yasinda da kizim var.Kizimin altini yaninda acmam oglumun.Bigun yanlislikla gordu ve sasirdi hatta kopmus sandiO cocugun bunlari yapmasi yaninda abuk subuk konusuldugunu ya da sosyal medya takibi yapilmadigini gosterir.Hep derim.Kimsenin egitimsizi yuzunden bizim dogru insan olsunlar diye cabaladiklarimiz yanmasin.Gitsinler kendi baslarini yaksinlar.Hatta bigun yolda bi cocuk(9 yaslarinda) annesine kufur ediyodu seni bilmem ne yaparim diye.Annesi aynen soyle diyodu yapta goreyim erkekligini.Cocugu dove dove goturdu.Hala unutamam o olayi ve hep dua ederim o cocuk ya duzelsin ya da illa birinin canini yakacaksa bu kisi sadece annesi olsun diye.Yanlis anlamayin lutfen ama fazla rahat geldiniz bana.Ben sizin yerinize asiri endise duydum kizinizin gelecegi adina.Son kez de sunu soyleyeyim.Ben 2 yasimdan beri yasadigim olaylari hep hatirlarim hafizam gcludur ve kiziniz da boyleyse kesinlikle hatirlar.Bazi insanlarin ileride yasadiklari cinsel problemlerin altindan kucukken yasadiklari ama hatirlayamadiklari cinsel istismarlar cikiyo cunku.

Bende onu düşünüyorum.
Aklına kodlamış sanki kızı.
Yani neden konu sahibinin kızını yalnızken yakalamaya çalışıyor sürekli.
(bunu da konu sahibinin hiç boş bırakmadım, yanından ayrılmadım ama yine de yapmış demesinden anlıyorum)
Bence birşeyleri merak ediyor, gerçekten kötü niyetli
Kendisine sessiz sakin birini seçiyor
E konu sahibinin kızı da "abisi"ni sevdiği için ses çıkarmayacağını biliyor.
Bilemiyorum ya bana öyle geldi.
Ama ben eğitimin anne ve babada başladığını düşünenlerdenim.
Anne babasıyla cinsel münasebet içerisinde görmüş olabilir.
Bu bana sadece ufak bir merak gibi gelmedi.
Küçücük çocuğa sapık demek istemiyorum ama öyle gibi ya.

Gitmeyin sizde ozaman 2. Ye olmuş tatil kızınızdan önemli değildir heralde gidersenizde aynı evde kalmayın
Bidahane farklı şeyler yapabilir o çocuk allah korusun dua et kızın anlatıyo sana önlemini al

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…