- 24 Mart 2020
- 10.013
- 36.156
- 598
- 32
Kesinlikle abinle konuşmalısın bir uzman ile görüşsünler.Kızıma mahremiyet eğitimi vermeye çalışıyorum özel bölgelerini nerde ne yapılması gerektiğini bilir biz evde bile özel bölgelere çok dikat ederiz. Kızım abisi hatta abileri diyeyim memlekete gittikçe çok seviyor onları, oynamak istiyor sürekli. Gözüm sürekli üzerlerinde olur ne ara oldu anlamadığm bu kötü olayı bugün öğrendim . Kızımla tabi ki yanlış olduğunu da konuştum ama ben olayın tamamen çözülmesini istiyorum. Yeğenimdeki merak mı ya da daha kötüsü mü ayırt edemedim size danışmak istedim hepinizin düşüncesi değerli benm için teşekkür ederim. Yarın ilk iş abimle direk konuşmak olacak
Uykusunda dır. Cocugun psikolojisi ne durumda yavrum benim kıyamamKonu sahıbı hanım neredesiniz?
İkisini hiç yalnız bırakmadım. Evlerine göndermedim. Kızlarım, iki abisi ve ben evin önünde oturduk oynadık filan minik kızımı uyutmak için eve çıktım büyük ihtimal o zaman olmuş. Dedemin arabasına bindik üçümüz abimle ben bagajda oturduk dedi anlattı. Bunu bugün öğrendim hala başım çatlıyorKızınızın önceden anlatmasına rağmen nasıl içiniz rahat edebildi de yalnız bıraktınız onları. Bir de bu yaptıklarını merak diye nitelendirmişsiniz çok tehlikeli. Kızınız bu ayrımı yapamayabilir artık Allah korusun bir yetişkin bir sapık aynı hareketleri yaparsa merak ediyor diye düşünebilir. Çocuğunuza neyin yanlış olduğunu özel bölgelerine birinin dokunmaması gerektiğini aşılamanız lazım. Galiba öğretmensiniz sizden daha bilinçli davranmanızı beklerdim.
Sızın yanlarından ayrilmanızı fırsat bılmıs nerdeyse bu kısmı dikkatinizi cektı mı?İkisini hiç yalnız bırakmadım. Evlerine göndermedim. Kızlarım, iki abisi ve ben evin önünde oturduk oynadık filan minik kızımı uyutmak için eve çıktım büyük ihtimal o zaman olmuş. Dedemin arabasına bindik üçümüz abimle ben bagajda oturduk dedi anlattı. Bunu bugün öğrendim hala başım çatlıyor
Annesi bizlerden çok daha fazla endişeli ve üzgündür. Burada korkularını üzüntüsünü tamamen bize geçirmemiş olabilir. Oda ne yapcağını bilememiş yardım istiyor. Çok rahat cahil bir anne olsa bizlere bunu sormaz yengesi gibi şştt naptın bakalım sen der geçerdiUykusunda dır. Cocugun psikolojisi ne durumda yavrum benim kıyamam
Endişem basit mi geldi sizeUykusunda dır. Cocugun psikolojisi ne durumda yavrum benim kıyamam
kan dondurucu ama ben buna benzer şeyleri zorunlu hizmet için karadenizin bi yerine şark görevine giden öğretmen kuzenimden dinledim.çok cahil insanlardı onun gittiği yerdekiler ve herkes akraba evliliği yapıyodu ne yazıkki, eğer konu sahibi sizin de o cahil yengede ya da oralarda akraba evliliği varsa bu çocuğun yaptığına çok normal gözüyle bakıyo bile olabilirler şu anKızınıza, abin de ne meraklıymış, demenizi doğru bulmuyorum. Empati kurmaya çalışıyorum aklım çocukken yaşandığını öğrendiğim - bizim sınıftaki bir kız ile ilgili - hiç de masum olmayan durumlara gidiyor.
Biz 9 yaşlarındayken sınıfımızdan yine akranımız 3 erkek çocuk sınıfımızdan bir kıza adeta tecavüz etmişler, bunu öğrendiğimde aradan 4-5 yıl geçmişti o yaşta bile kanım iliklerimden çekilmişti korkunç ve asla normalleştirilmemesi gereken bir durum. Ha sonra iç durumlarını bilmemekle beraber bu hikayede geçen kişiler şuanda gayet normal görünümlü işleri güçleri yerinde başarılı kişiler. Çocuklar çok da masum olmuyor... Yeğeniniz de öyle masumca ya da bilmemezlikten değil gayet de biliyor ve kızınıza bakmak için fırsat kolluyor. İster beğenin ister beğenmeyin. Çocuk izlem merkezine bu tarz vakıalardan bir kaç kez gitmişliğim de var, çocuk deyip geçmeyin.
Kızınıza güçlü bir şekilde destek olun, ileride ben bunları yaşadım annem de biliyordu ama gayet de normal davrandı hatta abime hiç bir şey demedi demesin.
Yetişkin yaşta tanıdığım bir kadın vardı ailesiyle konuşmuyordu ailesi de Tr.de az biraz tanınan bir aile. Fakir bir yaşamı vardı kızım ailenden yardım istesen bu zorluklara katlanmazsın demiştim, o da samimiyet ilerleyince benim bu soruma çok sonra cevap verdi. Firuze küçükken abimler bana taciz ettiler, penislerini bana gösterdiler benim de cinsel organıma baktılar bir abim penisini zorla tutturdu bir abim de bana dokundu defalarca ben küçüktüm sesimi çıkaramadım olayı annem de babam da gördüler hiç bir şey yapmadılar, demişti. O an ağlayıp kıza sarılmıştım. Bunu yaşadığında kız 5-6 yaşlarındaydı ve olayı hiç unutmamıştı, ailesi zengin olmasına rağmen devlet parasız yatılıda kalmış, liseden itibaren ailesiyle zaruri durumlar harici görüşmemişti.
Ailenin tepkisi ne olmalıydı konusuna gelince kilitleniyorum. Allah kimsenin başına vermesin, ben olsaydım kıyametleri koparırdım, herhalde 9 yaşında çocuk mocuk dinlemezdim.
Akraba evliliği yok. Bu tarz şeyler normal görülmez ama maalesef cinsel eğitimde yok. Eğitim seviyesi düşük bir yer. Bana 9 yaş çok çocuksu geliyordu ki cidden herkes haklıkan dondurucu ama ben buna benzer şeyleri zorunlu hizmet için karadenizin bi yerine şark görevine giden öğretmen kuzenimden dinledim.çok cahil insanlardı onun gittiği yerdekiler ve herkes akraba evliliği yapıyodu ne yazıkki, eğer konu sahibi sizin de o cahil yengede ya da oralarda akraba evliliği varsa bu çocuğun yaptığına çok normal gözüyle bakıyo bile olabilirler şu an
Siz cocugun masumiyetine inanıyor musunuz, meraktan dıye mı dusunuyorsunuz?Akraba evliliği yok. Bu tarz şeyler normal görülmez ama maalesef cinsel eğitimde yok. Eğitim seviyesi düşük bir yer. Bana 9 yaş çok çocuksu geliyordu ki cidden herkes haklı
İyi mi peki simdi o kiz? Mutlu mu?Kızınıza, abin de ne meraklıymış, demenizi doğru bulmuyorum. Empati kurmaya çalışıyorum aklım çocukken yaşandığını öğrendiğim - bizim sınıftaki bir kız ile ilgili - hiç de masum olmayan durumlara gidiyor.
Biz 9 yaşlarındayken sınıfımızdan yine akranımız 3 erkek çocuk sınıfımızdan bir kıza adeta tecavüz etmişler, bunu öğrendiğimde aradan 4-5 yıl geçmişti o yaşta bile kanım iliklerimden çekilmişti korkunç ve asla normalleştirilmemesi gereken bir durum. Ha sonra iç durumlarını bilmemekle beraber bu hikayede geçen kişiler şuanda gayet normal görünümlü işleri güçleri yerinde başarılı kişiler. Çocuklar çok da masum olmuyor... Yeğeniniz de öyle masumca ya da bilmemezlikten değil gayet de biliyor ve kızınıza bakmak için fırsat kolluyor. İster beğenin ister beğenmeyin. Çocuk izlem merkezine bu tarz vakıalardan bir kaç kez gitmişliğim de var, çocuk deyip geçmeyin.
Kızınıza güçlü bir şekilde destek olun, ileride ben bunları yaşadım annem de biliyordu ama gayet de normal davrandı hatta abime hiç bir şey demedi demesin.
Yetişkin yaşta tanıdığım bir kadın vardı ailesiyle konuşmuyordu ailesi de Tr.de az biraz tanınan bir aile. Fakir bir yaşamı vardı kızım ailenden yardım istesen bu zorluklara katlanmazsın demiştim, o da samimiyet ilerleyince benim bu soruma çok sonra cevap verdi. Firuze küçükken abimler bana taciz ettiler, penislerini bana gösterdiler benim de cinsel organıma baktılar bir abim penisini zorla tutturdu bir abim de bana dokundu defalarca ben küçüktüm sesimi çıkaramadım olayı annem de babam da gördüler hiç bir şey yapmadılar, demişti. O an ağlayıp kıza sarılmıştım. Bunu yaşadığında kız 5-6 yaşlarındaydı ve olayı hiç unutmamıştı, ailesi zengin olmasına rağmen devlet parasız yatılıda kalmış, liseden itibaren ailesiyle zaruri durumlar harici görüşmemişti.
Ailenin tepkisi ne olmalıydı konusuna gelince kilitleniyorum. Allah kimsenin başına vermesin, ben olsaydım kıyametleri koparırdım, herhalde 9 yaşında çocuk mocuk dinlemezdim.
bakın mesela şunu bi sayfadan alıntı yapıyorum ;Akraba evliliği yok. Bu tarz şeyler normal görülmez ama maalesef cinsel eğitimde yok. Eğitim seviyesi düşük bir yer. Bana 9 yaş çok çocuksu geliyordu ki cidden herkes haklı
Cocugunuzdan daha onemli hicbisey yok bu hayatta. Cocuklarin herseyi daha fazla merak etme olaylari var malesef. Kesinlikle ikisini bir arada birakmayin ne simdi ne de büyüyünce. Abinizle siz konusun cocugunu bir psikologa götürsün ileride biraz problem yasanabilir cocuk acisindan. Kiziniza yapan baska cocuklara da yapar mazallah.Sonucta cocuklar hepimizindir. Yegeninizinde bunlari algilamasi gerekiyor artikHerkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.
Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben
Bende onu düşünüyorum.bakın mesela şunu bi sayfadan alıntı yapıyorum ;
9 Yaş Çocuğunda Cinsellik
9 yaş çocuk bakımında dikkat edilmesi ve göz ardı edilmemesi gereken bir konu da cinselliktir. Ergenliğin başlarına girmiş olan çocuklar için cinsellik, bilgi edinilmesi gereken ve doğal gelişimlerinin bir parçası olan alandır. Bu dönemde çocukların cinsellik konusunda doğru bilgiyi alıyor olmaları gerekmektedir. Başkaları tarafından aktarılan yanlış bilgiler çocuğun cinsellikle ilgili düşüncelerinin, duygularının ve davranışlarının ileriki yaşlarda yanlış gelişmesine sebebiyet verebilir. Bu nedenle ebeveynleri tarafından bu konuyla ilgili sağlıklı, dürüst ve tatmin edici bilgilerin verilmesi gerekmektedir.
9 yaş civarındayken bağımsızlık ve özel alana ihtiyaç duyan çocuklar, özel alanlarındayken mastürbasyon yapabilirler. Yanlarında başkaları varken kıyafetlerini çıkarmak istemeyebilirler ve daha fazla özel alana ihtiyaç duyabilirler. Başkalarının yanlarında olmasından şikayet edebilirler.
Bu dönemde cinsellik daha çok konuşulan ve görülen bir konu haline gelmiştir. Cinsel içerikli görüntüler ve videolara bakabilirler. Başkalarını çıplak ve soyunurken görmek isteyebilirler.
Oyunlarının içerisinde cinsellik olduğu görülebilir. Arkadaşlarıyla doğruluk-cesaret gibi oyunlarının içerisinde cinsel içerikli sorular sorabilirler ve davranışlar yapmalarını isteyebilirler. Bu dönemde yaşıtlarıyla aralarında cinsel ilgi ve çekim hissetmeye başlayabilirler. Bu ilgi ve çekim merak duygusundan gelmektedir. Bu tarz oyunları kendilerini rahat hissettikleri yakın arkadaşlarıyla oynamayı tercih ederler. Genel olarak bu yaş çocukların da başkalarının vücudunun özel bölümlerine dokunma gibi davranışları veya alışkanlıkları yoktur.
-o çocukta yanlış bişeyler var.kızı zaten kazımış kafasına yalnız kaldığı anı kolluyo.
Gitmeyin sizde ozaman 2. Ye olmuş tatil kızınızdan önemli değildir heralde gidersenizde aynı evde kalmayınHerkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.
Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?