Kesinlikle evetAnne zaten öyle olmalı , hem kriz çözücü hem pençeli.
Kesinlikle bı araya gelmeyin. Ergenlik yaşına gelince neler yapar kızına. Ailen sorarsa da yengeme sorun dersin. Terapi konusu için bişey diyemiyorum. malesef bazı aileler gereksiz görüyor. Asla ama asla izin verme aynı ortama girmeyin. Yarın öbür gün çok daha acı şeyler yaşarsınız.Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.
Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben
Siizn tavrinizdan anladığım olay şuraya gitcek . Siz ağzını zi acmayacaksiniz. Yenge umurunda değil zaten. Bu çocuk sizin kızı kafaya takmış her fırsatta daha fazlasını yapicak. Sizin kız onbeş yaşına gelince artk Nisan takarsiniz sonra düğün. O da yenge hanım lütfedip kızını gelin diye alırsa. Yada şöyle dicek. Senin kızın iftira atıyor . Diğer ihtimal senin kızın izin vermeseydi. Demek ki hoşuna gidio. Sen eğer şuan ortalığı ayağa kaldirmazsan senin annleiginden şüphe ederim. Görüşme bundan sonra olcekmisin. Çocuk problemli. Sen kızından vazmi geçiyorsun kendine gel lütfen yaaAkraba evliliği yok. Bu tarz şeyler normal görülmez ama maalesef cinsel eğitimde yok. Eğitim seviyesi düşük bir yer. Bana 9 yaş çok çocuksu geliyordu ki cidden herkes haklı
Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.
Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben
Ama kuzeninin tutumu kotu ve kizinizin bunun kotu oldugunu bilmesi lazim.Haklısınız bu konuda hata etmişim. Ben davranışı değil, kuzeninin tutumunu kötü bilsin istemedim
Kızınıza abi o abi yapar merak eder gibi davranırsanız algılarıyla oynarsınız, eğitim psikolojisi vb dersler almışsınızdır öğrenciyken; çocukların psikolojilerinden gelişimlerinden anlamanız lazım. Bu böyle olmaz. 9 yaşındaki çocuk herşeyi bilir kimse de kusura bakmasın alacaksın karşına tek bir şekilde kimseye görünmeden çekeceksin kenarı ve diyeceksin kiHerkese iyi geceler.
Yaptım dediğinizi annesini aramıştım o açtı hala elim ayağım titriyoKızınıza abi o abi yapar merak eder gibi davranırsanız algılarıyla oynarsınız, eğitim psikolojisi vb dersler almışsınızdır öğrenciyken; çocukların psikolojilerinden gelişimlerinden anlamanız lazım. Bu böyle olmaz. 9 yaşındaki çocuk herşeyi bilir kimse de kusura bakmasın alacaksın karşına tek bir şekilde kimseye görünmeden çekeceksin kenarı ve diyeceksin ki
-gözüm üzerinde, görmediğimi sanıp kızıma eğer ki bir daha böyle davranışlar sergilersen seni mahvederim çocuk! diyeceksin korkutacaksın başka çaren de yok gibi. Sert bir dille uyarıyı hakediyor. Bu çocuk anlamaz güzel dilden kafa oraya çalışıyor işte o kardeş kardeş yapma gibi yumuşak cümleler bir işe yaramaz. Ben bile burda okurken sinirlendim şiddetin her türlüsüne karşıyım ama bi tane yapıştırasım geldi...!
Gitmeyeceğim uzun bi süreBenimde küçük bir kızım var. Aslaaaa gitmezdim o ortama. Bence kendinizi toplayın ve ortamdan uzaklasin .
Valla ben gerçekten ister cahil deyin ister ne derseniz deyin o çocuğa bi tane patlatmıştım. 9 yaşındakiler maşallah artık koca çocuk oluyor valla kızmasın bana anneler. 9 unda bunu yapan . Annesinin tavrı daha sinir bozucu esas dayağı o hak ediyor bence. |
Yazın gitmem , kızımı yalnız bırakmam ve karşısındakine hayır demeyi öğretirim.Herkese iyi geceler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?