Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kesinlikle bı araya gelmeyin. Ergenlik yaşına gelince neler yapar kızına. Ailen sorarsa da yengeme sorun dersin. Terapi konusu için bişey diyemiyorum. malesef bazı aileler gereksiz görüyor. Asla ama asla izin verme aynı ortama girmeyin. Yarın öbür gün çok daha acı şeyler yaşarsınız.

Boleyn Kizi ve Nooption sayesinde konudan haberdar oldum.
Bu tip durumların salt ve saf meraktan kaynaklandığı yaşlar okul öncesi dönem.
Bu dönemde çocuklar cinsel kimliğini fark ettiği ve benimsemeye başladığı için arkadaşlarına özellikle de karşı cinse karşı
bu tip davranışlar sergileyebilir.

İlkokul dönemi, çocuğun daha farklı ilgi ve merak alanlarının olduğu bir dönemdir.
Burdaki erkek çocuğu ya sokakta fazla zaman geçiriyor ve arkadaşlarından (muhtemelen yaşça kendinden büyük çocuklardan) vaktinden önce bir şeyler duymuş-öğrenmiş
ya da evde, görmemesi gereken şeyler görmüş.

Her iki durumda da konuya müdahil olunup, davranışın alt yapısı öğrenilmeli ve gerekli destek sağlanmalı.
Kızınıza durumu 'abin merak etmiş' diye yumuşak bir şekilde değil tersine
'yaptığı yanlış bir şey ve buna kesinlikle izin vermemelisin' şeklinde sınır çizen bir tavırla yaklaşmanız uygun olur.

Yerinizde olsam ailemi görmemek pahasına bir süre çocukları bir araya getirmezdim.
Yeğeninizin bu davranışlarının arkasının kesilmeyeceğini hatta daha ilerleyeceğini tahmin ediyorum.
Abi-yenge-aile kırgınlığı çocuğumun taciz edilmesinden ve ruh sağlığından daha önemli olamaz.

Ayrıca kızınıza kapsamlı bir mahremiyet eğitimi vermelisiniz.
Zaman ve fırsat bulursam bu eğitimin ana hatlarını yazmaya çalışırım.
Büyük geçmiş olsun.

Akraba evliliği yok. Bu tarz şeyler normal görülmez ama maalesef cinsel eğitimde yok. Eğitim seviyesi düşük bir yer. Bana 9 yaş çok çocuksu geliyordu ki cidden herkes haklı
Siizn tavrinizdan anladığım olay şuraya gitcek . Siz ağzını zi acmayacaksiniz. Yenge umurunda değil zaten. Bu çocuk sizin kızı kafaya takmış her fırsatta daha fazlasını yapicak. Sizin kız onbeş yaşına gelince artk Nisan takarsiniz sonra düğün. O da yenge hanım lütfedip kızını gelin diye alırsa. Yada şöyle dicek. Senin kızın iftira atıyor . Diğer ihtimal senin kızın izin vermeseydi. Demek ki hoşuna gidio. Sen eğer şuan ortalığı ayağa kaldirmazsan senin annleiginden şüphe ederim. Görüşme bundan sonra olcekmisin. Çocuk problemli. Sen kızından vazmi geçiyorsun kendine gel lütfen yaa

Ailenizi görmek için çocuğunuzu biraz riske atmıyor musunuz? annem ayda yılda bir ailesini görmek için böyle bir şey yaşatmış olsa bana çocukken inanın ne yapacağımı bilmezdim. Bi de bu cocuğun bir babası var? Sizin anne baba olarak çocuğunuzu korumanız rahatsız ortamlardan uzaklaştırmanız gerekmez mi ? İnanın sizi yargılamak için demiyorum ama konuyu biraz fazla hafife alıyorsunuz gibi geldi bana. 9-10 yaş çok küçük değil 15 yaşındaki sevgilimle evliyim ben.

Konu çok hassas, kızınıza biri özel bölgelerine dokunmak istediğinde hayır demeyi ve ya bağırmayı öğretmelisiniz, 4 yaşındaki yeğenim bunu biliyor, severken bile kimsenin dokunmasına izin vermiyor
9 yaşında bir çocuk bunun yanlış olduğunu bilir yani artık bu yaşa kadar biliyor olması lazım, ağabeyinizle konuşmalısınız bence, senin kızını koruman gerektiği kadar, o çocuğun da başka sorunları var anladığım kadarıyla kızmakla olacak iş değil bu, çocuk için profesyonel yardım almaları lazım bence. Kadın olarak duygusal bakışım bir daha gitmeyin, yalnız bırakmayın demeyi gerektiriyor ama bu yaklaşımda doğru mu bilemiyorum, uzman değilim bu konuda

Cinsel merak 3 yaş civarında normal kabul edilir gelişimsel olarak. Keşif gibi, bendekiyle ondaki neden farklı gibisinden, daha masumca. 9 yaş çok ciddi. Öğrencilerden gozlemdigim kadarıyla şunu da ekleyeyim. Önlem alınmazsa o çocuk merakını arkadaşlarıyla giderecek. Tuvalette basılan erkek öğrenciler mi dersiniz, sıra arkadaşını taciz eden erkek öğrenci mi dersiniz, kiz kardeşine saldıran abi mi dersiniz, bunlara şahit olduk. Sonuc: psikolojisi bozulan magdur cocuklar ve psikiyatristin ihbarı ile polis devreye girdi. Hemen hepsi de okuldan atildi

Merak normal de benim merak anlayışım en fazla gelip anne babaya sorar öğrenmeye çalışır. Açtırıp çocukların cinsel organlarına bakıp dokunmaz. Bu sapıklığa giriyor benim için. Yeğeninin bu konuda bir pedagog ile görüşmesi lazım ama pedagog demeyin demişsin iyi demeyelim götürün bi hocaya okusun üflesin mi diyelim. Aile yapısı gereğiymiş bir de. Pedagoga gitmeyi kaldıramayan aile yapısı tacizi tecavüzü kaldırabilir mi ileride? Ben hiç basit bir merak olarak görmüyorum

Acilen ailesiyle konuşun. Umarım aile anlayışlıdır iftira diye suçu size atmazlar.

Kızınıza abi o abi yapar merak eder gibi davranırsanız algılarıyla oynarsınız, eğitim psikolojisi vb dersler almışsınızdır öğrenciyken; çocukların psikolojilerinden gelişimlerinden anlamanız lazım. Bu böyle olmaz. 9 yaşındaki çocuk herşeyi bilir kimse de kusura bakmasın alacaksın karşına tek bir şekilde kimseye görünmeden çekeceksin kenarı ve diyeceksin ki
-gözüm üzerinde, görmediğimi sanıp kızıma eğer ki bir daha böyle davranışlar sergilersen seni mahvederim çocuk! diyeceksin korkutacaksın başka çaren de yok gibi. Sert bir dille uyarıyı hakediyor. Bu çocuk anlamaz güzel dilden kafa oraya çalışıyor işte o kardeş kardeş yapma gibi yumuşak cümleler bir işe yaramaz. Ben bile burda okurken sinirlendim şiddetin her türlüsüne karşıyım ama bi tane yapıştırasım geldi...!

Yaptım dediğinizi annesini aramıştım o açtı hala elim ayağım titriyo

Valla ben gerçekten ister cahil deyin ister ne derseniz deyin o çocuğa bi tane patlatmıştım. 9 yaşındakiler maşallah artık koca çocuk oluyor valla kızmasın bana anneler. 9 unda bunu yapan . Annesinin tavrı daha sinir bozucu esas dayağı o hak ediyor bence.

9 yaşındaki bi erkek cocugu 3. Sinifa filan gidiyordur muhtemelen okul caginda yani meraktan filan degildir artik o yasi gecmis ailede gormustur veya kendinden yasca buyuklerin icinde oynuyorsa onlardan birseyler gormus olabilir ben sizin yerinizde olsam kizimi uzak tutar gitmezdim ve bu konuda daha da bilinclendirmeye calisirdim hicbirsey evlatlarimizdan onemli degil tv de goruyoruz Allah muhafaza

Bence 9-10 yaşta en büyük sorun her şeyi erken öğrenmek

En basiti televizyon öpüşen sarılan vs

Kızın poposu yahut memesi ellenirse ne oluyor acaba sorusu

Zira henüz cinsel uyanım yok ama bu kadınlarla erkekler bir şeyler yapıyorlar bilgisi de var

Yaşıtı bir kızın poposunu elleyemez bakamaz da ama küçük olana bakayım ne oluyor öğreneyim modunda

Ben 40 yaşındayım biz ilkokulda iken apartmanda kızlar 3-4 yaşındaki komşuları öpüştürürdü onlar bilemeyince de kendi kardeşlerini kız kıza öpüştürtür, kız kıza bir şey olmaz der gösterir

sonra alt komşunun oğlu ile üst komşunun kızını öpüştürtmüşler ve bakmışlardı

Bunu yapan kızların da ortaokul çağında ablaları vardı onlardan duymuşlardır herhalde çünkü benim hiç bilgim yoktu sadece o olayı izledim

Bundan daha bombası da var

Benimle yaşıt erkek kuzenim onun da bizden iki yaş küçük kız kardeşi var

Biz her yaz bir araya gelir uzun zaman geçirirdik

Bir iki yaz böyle öpüşme popoya elleme hatta bildiğiniz ilişki provası yapmıştık oral dışında her şey vardı yazayım

Merak var ama bir şey olmuyor bunu insanlar neden yapıyor halindeydik

Ama ben onlardan öğrendim onlar nereden biliyorlardı yorum mu kattılar bunu bilmiyorum zira kız kıza da vardı vs

Şimdi konuyu görünce aklıma geldi yoksa açığa çıkan bir travma vs var mı bilmiyorum lakin ailelere anlatma ihtiyacı da hissetmedim yıllarca da görüşmeye takılmaya devam ettik

Yazın gitmem , kızımı yalnız bırakmam ve karşısındakine hayır demeyi öğretirim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…