- 3 Mayıs 2011
- 13.820
- 49.069
- 798
@Boleyn Kizi ve @nooption sayesinde konudan haberdar oldum.
Bu tip durumların salt ve saf meraktan kaynaklandığı yaşlar okul öncesi dönem.
Bu dönemde çocuklar cinsel kimliğini fark ettiği ve benimsemeye başladığı için arkadaşlarına özellikle de karşı cinse karşı
bu tip davranışlar sergileyebilir.
İlkokul dönemi, çocuğun daha farklı ilgi ve merak alanlarının olduğu bir dönemdir.
Burdaki erkek çocuğu ya sokakta fazla zaman geçiriyor ve arkadaşlarından (muhtemelen yaşça kendinden büyük çocuklardan) vaktinden önce bir şeyler duymuş-öğrenmiş
ya da evde, görmemesi gereken şeyler görmüş.
Her iki durumda da konuya müdahil olunup, davranışın alt yapısı öğrenilmeli ve gerekli destek sağlanmalı.
Kızınıza durumu 'abin merak etmiş' diye yumuşak bir şekilde değil tersine
'yaptığı yanlış bir şey ve buna kesinlikle izin vermemelisin' şeklinde sınır çizen bir tavırla yaklaşmanız uygun olur.
Yerinizde olsam ailemi görmemek pahasına bir süre çocukları bir araya getirmezdim.
Yeğeninizin bu davranışlarının arkasının kesilmeyeceğini hatta daha ilerleyeceğini tahmin ediyorum.
Abi-yenge-aile kırgınlığı çocuğumun taciz edilmesinden ve ruh sağlığından daha önemli olamaz.
Ayrıca kızınıza kapsamlı bir mahremiyet eğitimi vermelisiniz.
Zaman ve fırsat bulursam bu eğitimin ana hatlarını yazmaya çalışırım.
Büyük geçmiş olsun.
Yine de bir daha giderseniz yüz yüze baştan bir uyarıda bulunun hala aynı davranırsa benden günah gitti ben seni uyarmıştım dersin...Yaptım dediğinizi annesini aramıştım o açtı hala elim ayağım titriyo
Bu ihtimali ben de düşündüm ama yazsam mı? diye kararsız kaldım.Çok çok ileri vakalarda altta yatan sebeplerden biri çocuğun da istismara uğraması olabilir. Yani birisi yeğeninize aynı durumdan davranmışsa ve çocuk bu davranışı anlamlandıramamışsa aynısını başkaları üzerinde uygulamaya çalışıyor da olabilir.
Ben de iki kız annesiyim. Böyle şeyleri duya duya paranoyak oldum. Her erkeğe bu gözle bakıyorum artık. .
Allahım aklıma mukayyet ol.
9 yaş küçük bir yaş değil. Annenizle konuşun. Ve bir daha da gitmeyin.
Çok haklısınız. Rabbim kazasız belasız bizlere çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin.Paranoyak olmamak elde değil bu zamanda zaten..
Sadece erkekler değil kızlardan da benzer istismarlar görülebiliyor.
Anneler çocuklar bir arada oynarken bile asla yalnız bırakmamalı.
Arada bakıp " Aa bak ne güzel oynuyorlar " diyerek kendi işine bakmamalı.
Bu zamanda anne babaların 4 gözü, 4 kulağı olmalı.
Çok haklısınız. Rabbim kazasız belasız bizlere çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin.
Bu zamanda çocuk büyütmek ne kadar zor.
Resmen sapık yetişmişKızınıza abi o abi yapar merak eder gibi davranırsanız algılarıyla oynarsınız, eğitim psikolojisi vb dersler almışsınızdır öğrenciyken; çocukların psikolojilerinden gelişimlerinden anlamanız lazım. Bu böyle olmaz. 9 yaşındaki çocuk herşeyi bilir kimse de kusura bakmasın alacaksın karşına tek bir şekilde kimseye görünmeden çekeceksin kenarı ve diyeceksin ki
-gözüm üzerinde, görmediğimi sanıp kızıma eğer ki bir daha böyle davranışlar sergilersen seni mahvederim çocuk! diyeceksin korkutacaksın başka çaren de yok gibi. Sert bir dille uyarıyı hakediyor. Bu çocuk anlamaz güzel dilden kafa oraya çalışıyor işte o kardeş kardeş yapma gibi yumuşak cümleler bir işe yaramaz. Ben bile burda okurken sinirlendim şiddetin her türlüsüne karşıyım ama bi tane yapıştırasım geldi...!
Internetteki malum video kanalından çizgi film açıyorum. Kızım çizgi film seyrederken saçma sapan igrenc bir video çıkıyor. Saniye de olsa o görüntü kızımın beynine yer ediyor. Öyle bir zaman içindeyiz ki her şey cinselliği kışkırtıyor. Yenilen hormonlu gdo'lu gıdalar da çocukları normalden daha erken ergenliğe sokuyor. Istediğin kadar bilinçli anne ol ama bazı şeyler bizim elimizde değil kiAslında böyle durumlar hep olmuş. Buraya böyle bir konu açıldığında maalesef ki " bende küçükken " diye başlayan onlarca mesaj var .
Sadece daha az duyuyorduk .
Belki biraz daha fazla olmasının sebebi uygunsuz videolara erişimin daha kolay olması. Televizyon tam bir tuzak olmuş zaten.
Ben kızımı üç yaşında anaokuluna gönderdiğim zaman öğretmenleri bu konuyu anlatmıştı canım. Okul öncesi eğitimde bunu öğrenmeli.Konudan bağımsız bir şey sorucam hanımlar bu mahremiyet kaç yaşından itibaren öğretilmeli. 2 yaşında kızım var :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?