Dokuz yaşındaki yeğenimin cinsel merakı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Katılıyorum.

Çocukların cinselliği, cinsel organları vs. merak etmesi ay dedenin gökyüzünde nasıl asılı durduğunu merak etmesiyle eş değer. Fakat bu merak okul öncesi dönemde bu şekilde ele alınır. İlkokul dönemindeki bir çocuğun bu davranışlarını merak çerçevesinde değerlendirmemeniz gerekir.

Normalde bu dönemde kapsamlı bir cinsel eğitim verilmesi gerekiyor. Cinsel eğitim sadece çocuk nasıl dünyaya gelir (yani seks üzerine) kurulu bir eğitim değil. Kız - erkek cinsiyet farklılıkları, genital organ temizliği gibi bir çok konu ele alınabilir. 9 yaşındaki yeğeninizin bu eğitime ihtiyacı var.

Çünkü derin sularda ablanında dediği gibi ya olumsuz bir yaşantıya sahip olmuş, ya çevresinden görmüş ya da bir şekilde şahit olmuş bu duruma. Ama merak duygusunu giderememiş. Doğru kaynaklara da ulaşamadığı için bu duygusunu yanlış yollarla tatmin etmeye çalışıyor maalesef. Bende ileri düzeyde yani atıyorum 3 sene sonra bir araya geldiğinizde çocuğun daha da ileri gitme ihtimali olabileceğini düşünüyorum. Bunun şimdiden önüne geçmeniz lazım ama sadece kendi kızınız için değil. Bu çocuk sokakta başka çocuklarla da oynuyor.

Çok çok ileri vakalarda altta yatan sebeplerden biri çocuğun da istismara uğraması olabilir. Yani birisi yeğeninize aynı durumdan davranmışsa ve çocuk bu davranışı anlamlandıramamışsa aynısını başkaları üzerinde uygulamaya çalışıyor da olabilir.

Çok karışık bir durum ama kesinlikle davranışın altında yatan sebebi kızmadan, bağırmadan öğrenmeniz ve gerekirse önlem almanız gerekir. Çocuğunuzu uzun bir süre asla tek bırakmayın. Bu durumu da kızınızda travma yaratacak şekilde olmamak kaydıyla yumuşatarak anlatmayın.

Özel bölgelerle ilgili çok güzel okul öncesi dönem kitapları var. Şu an evde değilim, bende müsait bir zamanda kızınıza ve hatta yeğeninize okuyabileceğiniz kitap listesi atarım buraya.

Bu ihtimali ben de düşündüm ama yazsam mı? diye kararsız kaldım.
Altta yatan sebep bilinirse daha doğru yaklaşmak mümkün olur ama bu zor görünüyor.
Konu sahibinin yorumlarından bunu çıkardım.

Paranoyak olmamak elde değil bu zamanda zaten..

Sadece erkekler değil kızlardan da benzer istismarlar görülebiliyor.

Anneler çocuklar bir arada oynarken bile asla yalnız bırakmamalı.

Arada bakıp " Aa bak ne güzel oynuyorlar " diyerek kendi işine bakmamalı.

Bu zamanda anne babaların 4 gözü, 4 kulağı olmalı.

Bana pek merak gibi gelmedi.
Siz de kızınıza "Abin meraklı." falan demeyin. Allah korusun kötü niyetli bir büyük yapmaya kalksa çocuk meraklı ondan yapiyor diye düşünecek. Eminim ki yeğeniniz ya anne ve babasını gördü ya da cinsel içerikli video izledi. Yaptığının yanlış bir şey olduğunu çok iyi biliyor ki hep yalnız zamanları kollamis. Ben olsam bayram seyran hariç ikisini yan yana getirmem bir daha. Tiksindim insanlardan. Ailesine söyleseniz kabak %90 sizin başınıza patlayacak hiç şaşmaz. Olay merak değil kızınız taciz edilmiş. Bunu da unutmaz. Büyüdükçe kuzenini gördükçe aklına bu olay gelir.

Çok haklısınız. Rabbim kazasız belasız bizlere çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin.
Bu zamanda çocuk büyütmek ne kadar zor.

Çocukların arkadas olduğu kisilere ,yanında izlediğimiz flim-dizilere,eşimizle yanında çocuktur deyip zaten anlamıyor diye birseyler yapmamaya dikat etmeliyiz.
Cocuklarimiza mutlaka mahremiyet eğitimi vermeliyiz. Biz tv izlemiyoruz çocuğun yanında ne ne değil bilmiyor(dudaktan öpüşme sahnesi birkere bile görmedi ). Geçen günlerde babanne si ile sadece bakkala gitti ,ve dönerken bahçede 10 dk takilmişlar. O binada da bir kız çocuğu var şarkı oģrretmis o da şöyle s*k diye sürekli tekrarlamalı. Akşam eve geliyoruz çocuk sarki söylüyor arabada babası ile bana .şok oldum sorguladım korkutmadan ve ayıp birsey olduğunu anlattım. Birdaha da o çocukla yan yana bile gelemez.
Anlamını dahı bilmeyen tertemiz çocuģum için önem vermeyen anne babalar yüzünden korku içinde yaşıyoruz. Okul dönemi beni bu yüzden hep korkutuyor.

Bu arada büyük küçük birsürü yeğenlerim var ailece mahremiyete hepimiz dikkat ederiz ve hicbirzaMan böyle şeyler yaşamadık. 9 yaş büyük gibi ama baya çocuk olsada ayıp olacağını da bilicek yaşta bilemedim .. Bizim yeğenler kocaman ama göz önünde oynarlar odalarını bir aradayken kapattirmaz ve ara ara hep kontrol ederiz çaktırmadan. Nıhayetinde çocuk bunlar.

Çok haklısınız. Rabbim kazasız belasız bizlere çocuklarımızı büyütmeyi nasip etsin.
Bu zamanda çocuk büyütmek ne kadar zor.

Aslında böyle durumlar hep olmuş. Buraya böyle bir konu açıldığında maalesef ki " bende küçükken " diye başlayan onlarca mesaj var .

Sadece daha az duyuyorduk .

Belki biraz daha fazla olmasının sebebi uygunsuz videolara erişimin daha kolay olması. Televizyon tam bir tuzak olmuş zaten.

Resmen sapık yetişmiş
Bunun gibiler yarın özgecanı öldürecek , Eylül’e tecavüz edecek , başkasını yakacak.
Kesinlikle sessiz kalıp o da bir yavru dememek gerekiyor.
O çocuğun acilen yardım alması gerek.

3 yaşına gelmek üzere oğlum var ..ne yapıcaz nasil anlaticaz.. ya benim oglumda meraklanirsa engel olamazsam korkuyorum nasil eğitirim ..icim ürperiyor bole konular okuyunca

Internetteki malum video kanalından çizgi film açıyorum. Kızım çizgi film seyrederken saçma sapan igrenc bir video çıkıyor. Saniye de olsa o görüntü kızımın beynine yer ediyor. Öyle bir zaman içindeyiz ki her şey cinselliği kışkırtıyor. Yenilen hormonlu gdo'lu gıdalar da çocukları normalden daha erken ergenliğe sokuyor. Istediğin kadar bilinçli anne ol ama bazı şeyler bizim elimizde değil ki

Konudan bağımsız bir şey sorucam hanımlar bu mahremiyet kaç yaşından itibaren öğretilmeli. 2 yaşında kızım var :/
Ben kızımı üç yaşında anaokuluna gönderdiğim zaman öğretmenleri bu konuyu anlatmıştı canım. Okul öncesi eğitimde bunu öğrenmeli.

Nereden başlasam acaba? Öncelikle 9 yaş cinselliğe meraklı olabilir ve bu bir ölçüde normal karşılanabilir ama bunu eyleme dökmemesi gerektiğini bilir. Ben de o yaşlarda çok merak ediyordum böyle şeyleri de sadece merak ediyordum. O yüzden yeğeninizin yaptığı normal değil. Kızınıza da bunu merak olarak yansıtmayın çünkü olay başka bir boyuta geçmiş.

İkinci olarak; ben alanım gereği genelde sorunlu insanlarla muhattap oluyorum ve geçmiş yaşantılar ortaya çıkınca maalesef çocukluk travmaları büyük rol oynuyor.

Konunun uzmanı değilim ama o yaşta cinsel istek olmuyor. Buradan da üç şey benim aklıma geliyor; ya yeğeniniz bunu gördü ya bu yanında konuşuldu yada maalesef o da tacize uğradı veya hala uğruyor.

Çözüme gelince; öncelikle siz yeğeninizin annesi veya babası değilsiniz. O çocuğun sorumluluğu kendi anne babasında. Siz tavsiye verin ama ne yaparlar onu bilmiyorum. Siz kendi çocuğunuz koruyun. Sizin önceliğiniz o.

Oğullarınıza da kızlarınıza da mahremiyeti sıkı sıkıya anlatın. Konuşup anlamaya başlayana kadar üst değişimi, alt değişimi, öz bakım temizliği gibi gibi konularda hassas olun ve aman anneannesi, babaannesi, dedesi, teyzesi, halası, amcası, dayısı bla bla bla diye rahat davranmayın ki çocuğa davranışlarınızla bile gösterip aşılayın bunu. Aile büyüklerimiz kırılacak gibi olurdu, "mahremiyeti bilmesi kendini koruması için mecburum, bu çocuk hep bu dört duvar arasında olmuycak" der kapatırdım konuyu.

Ben ilkokula giden küçük bir kızken, bi matematik ödevim için mahallemizde mühendislik okuyan bi abi vardı, dayımın oğluyla birlikte ona gönderdiler bizi derslerinize yardımcı olsun diye. Aileyle görüşüyorduk tanıdığımız insanlardı. O gün ozan abi evde yalnızdı. Özellikle isim yazıyorum ki okuyorsa sık sık kulaklarını çınlatıyorum kahrolası pis sapık. Ödevlerimiz bitti hadi oyun oynayalım dedi. Beni kucağına oturtup hoplatmaya başladı, sonra kuzenimi zıplattı aynı şekilde ama çok kısa. Sonra beni tekrar aldı sırtımı kendine yasladı, sonra şortumu arkadan kendine çekip popoma baktı göya çaktırmıyor pislik. Ben çok rahatsız oldum ve bırak beni dedim tamam tamam diyor ama bırakmıyor korkma oynuyoruz diyor. Sonra sakinleşmem için beni bırakıp dayımın oğlunu aldı onu gayet normal bi iki zıplattı ve bak korkcak bi şey yok eğlenin diye yaptım dedi.

Akşam vakti ve çok korkmuştum. Neyse biz çıkıp evimize gittik ve ben korkumdan aileme bi şey anlatamadım, çünkü çok baskıcı bir ailem vardı ve bu denli bilinç yoktu o zamanlar. Zaten anlatsam beni her türlü suçluycaktılar, mühendislik okuyan genç yakışıklı adam beni napsındı sonuçta. Üstelik dayımın oğluyla da oynamıştı ve ona bi şey yapmamıştı, her türlü ailesiyle bir olup küçük bir kızı ezebilirlerdi.

Sustum, yıllarca sustum ve burda anlatıyorum ilk defa. Altımdaki şorta kadar hepsi aklımda öyle bir travma öyle bir korku işledi içime.

İşte evlatlarınızı böyle şerefsizlerden korumak için gözünüzün önünden ayırmayın, tek başına abla, abi ödevlerine yardımcı olsun diye kimseye yollamayın. Başka eve oynamak için göndermeyin. Sokakta bahçede gözünüzün önünde oynasın. Bütün işinizi bırakın çocuğunuza odaklanın. Ve minicikkenden sıkı sıkıya mahremiyet eğitimi verin. Son olarak karşınızdaki küçük bir çocuk da olsa can kulağıyla dinleyin ve şartsız koşulsuz çookkk sevin. Sevin ve dinleyin ki benim annem babam beni dinler, bana inanır, beni korur deyip hiçkimseden korkmasınlar

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…