- 10 Mart 2018
- 451
- 1.611
- 43
- 40
Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.
Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben
Bizde faydalanmak isteriz gayet iyi olurKatılıyorum.
Çocukların cinselliği, cinsel organları vs. merak etmesi ay dedenin gökyüzünde nasıl asılı durduğunu merak etmesiyle eş değer. Fakat bu merak okul öncesi dönemde bu şekilde ele alınır. İlkokul dönemindeki bir çocuğun bu davranışlarını merak çerçevesinde değerlendirmemeniz gerekir.
Normalde bu dönemde kapsamlı bir cinsel eğitim verilmesi gerekiyor. Cinsel eğitim sadece çocuk nasıl dünyaya gelir (yani seks üzerine) kurulu bir eğitim değil. Kız - erkek cinsiyet farklılıkları, genital organ temizliği gibi bir çok konu ele alınabilir. 9 yaşındaki yeğeninizin bu eğitime ihtiyacı var.
Çünkü derin sularda ablanında dediği gibi ya olumsuz bir yaşantıya sahip olmuş, ya çevresinden görmüş ya da bir şekilde şahit olmuş bu duruma. Ama merak duygusunu giderememiş. Doğru kaynaklara da ulaşamadığı için bu duygusunu yanlış yollarla tatmin etmeye çalışıyor maalesef. Bende ileri düzeyde yani atıyorum 3 sene sonra bir araya geldiğinizde çocuğun daha da ileri gitme ihtimali olabileceğini düşünüyorum. Bunun şimdiden önüne geçmeniz lazım ama sadece kendi kızınız için değil. Bu çocuk sokakta başka çocuklarla da oynuyor.
Çok çok ileri vakalarda altta yatan sebeplerden biri çocuğun da istismara uğraması olabilir. Yani birisi yeğeninize aynı durumdan davranmışsa ve çocuk bu davranışı anlamlandıramamışsa aynısını başkaları üzerinde uygulamaya çalışıyor da olabilir.
Çok karışık bir durum ama kesinlikle davranışın altında yatan sebebi kızmadan, bağırmadan öğrenmeniz ve gerekirse önlem almanız gerekir. Çocuğunuzu uzun bir süre asla tek bırakmayın. Bu durumu da kızınızda travma yaratacak şekilde olmamak kaydıyla yumuşatarak anlatmayın.
Özel bölgelerle ilgili çok güzel okul öncesi dönem kitapları var. Şu an evde değilim, bende müsait bir zamanda kızınıza ve hatta yeğeninize okuyabileceğiniz kitap listesi atarım buraya.
Sizin çocuğunuzla iletişiminiz çok bilinçli ve çok doğru buldum. Bu durumu diğer aile ile ciddi sekilde konuşmalısınız cahilce davranıyorlarsa çocukları alın karşınıza siz iyi/kötü dokunuşları öğretin.
Bedeninin kendine ait olduğunu, anne-baba-doktor dışında kimsenin onun vücuduna izin vermediği sürece dokunamayacağını öğretin. Onu utandirmadan yaptığının doğru olmadığını anlatın. Tek başına bırakmayın, göz önünde oynasınlar.
Gerçekten dusununce bile gerildim. Kolaylıklar dilerim
Haklısınız bu konuda hata etmişim. Ben davranışı değil, kuzeninin tutumunu kötü bilsin istemedim
Endişem basit mi geldi size
endişeli haliniz bu mu gerçekten ?Endişem basit mi geldi size
Yaşim kacti bilmiyorum. Ama ayni seyleri bende yaşadim. Hemde bir kac kez. En son oldugunda annem gormustu benide dovmustu diye hatirliyorum. Sonra buyuyunce annemle hic bahsetmedik. Hatirladigimi bilmiyor. O dayımla ve cocuklariyla hic gorusmedik daha sonra. Belki bu olayda etkili oldu. Bayramlara pek gelmezlerdi.Herkese iyi geceler.
Arkadaşlar her yaz memlekete giderim bahsettiğim yeğenimde orada yaşıyor. Yazdan yaza görüyoruz birbirimizi. Geçen sene yeğenim 8 yaşındayken, kızımda 4 yaşındayken bahçede kızımın cinsel organına bakmış kızıma da kendisininkini göstermiş. Kızım bana bunu anlattığında şaşırdım açıkcası. Kızımla hep konuşurum özel bölge mahremiyetini ama abisini çok sevdiği için benle oynamaz diye hayır demedi büyük ihtimal. Yeğenimin annesiyle konuştum yeğenimle konuştum özel bölgelere bakmak ve dokunmanın yanlış olduğundan vs. Yengem garip bi tavır sergiledi 'ne yaptın göster' filan dedi göstertmeye çalıştı çocuk kaçtı. O zaman normal bi şekilde konuştum birazda kızdım, tatil boyunca tekrarlamadı.
Gelelim bu seneye 1 hafta memlekette kaldım geldim 4 gün oluyor kızım gene anlattı. Bahçeli ev çok sık kontrol etsemde gene aynı şey yaşanmış bu defa kızımın poposuna da bakmış elini sokup göğüs bölgesine dokunmuş. Ben istemedim filan dedi kızım. 9yaş cinsel merak anlıyorum ama 2 kız annesi olarak bunları duymak çok ağır geliyor. Öğrencilerimde de bu tarz bi olay yaşamdım. Kızıma abinde çok meraklı vs diye konuştum çok etkilenmesin diye ama hayır demeyi öğrenmesi gerekiyor. Ne yapsam bilemedim çok üzgünüm. Annemle konuşsam abimle de o mu konuşsa. Yeğenime kızar büyük ihtimal. Yengeme desem cok cahilce davranır gene. Başım çatlıyor ağrıdan her yaz gidiyoruz çocuk büyüdükçe dozu daha da artar mı merakının. Cinsel eğitim ve pedagoga götürme olayı olmaz aile yapısı olarak ne yapıcam ben
Çocukta bu eğilim varsa 14 15 yaşlarında daha kötü şeyler yapabilir çok dikkat etmelisinizHerkese iyi geceler.
Ne demek bu ya?
Kotü bilecek tabi iyi mi bilsin bu hareketi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?