Dost dost diye nicesine sarıldım, benim sadık yarim Kadınlar Klübüymüş..

evlendikten sonra seni az arayan rahatsız etmeyelim diyen arkadaşlarını tebrik ediyorum. cok doğru demişler.

evlilik sonrası arkadaşlarıyla garip-uzaklaşma-mesafe yaşamayan var mıdır acaba? ben de gurbete geldim. ama ben en azından uzakta olduğum için böyle oldu dedim okurken. karşınıza sizin gibi dostlar çıksın inşallah

gerçek dostlarla hiç kopmassın canım onlar gerçek dostların değilmiş.dostluk ne olursa olsun hiç bir zaman bitmeyen birşey.öğretmenmişsin ümitsizliğe kapılma okulunda yakınlık kurabilceğin insanlar olacaktır.ama bence takılma bunlara yeni evli olduğun için bu kadar üzüldüğünü düşünüyorum ben evimdi çocuğumdu işimdi derken arkadaşlara vakit bulamıyorum.ailemle geçirdiğim vakti hiç birşeye değişmem

Aman boşver bir cocuk yaparsın bak kimseyi ariyonusun ailen esin çocuğun olunca sana yeter de artar.dost arkadaş zor bu zamanda yanlizlik en güzeli uzulmene değmez sağlıklı olalım gerisi hikaye...

Doğum günümü kutlamaya tenezzül bile etmeyenle tamamen koptum bundan sonra tek kelime dahi etmem ama diğeriyle dediğiniz gibi bir konuşma yaptım. Üzüldü hak verdi. Ama değişim olmadı... Bıraktım kendi hallerine artık ne yapayım...

Allah bana da böyle tez zamanda bir dost nasip etsin Gidecek olmasına üzüldüm ama şehirler değişse de sanal olarak arkadaşlığınız devam eder inşallah... Hem bazen birbirinizin şehrine gider gelirsinizde, önemli olan kopmamak...

Ay çok kötü ya... Öncelikle geçmiş olsun, çok üzüldüm... Evlendikten sonra arkadaşlıkların hepsine bir haller oluyor demekki. Yada gerçek dostluk mu sahte mi o şekilde ortaya çıkıyor. Sizinki kadar kötü olmasada benim de pek normal bir görüşme talebi sayılmazdı aslında. Annem ile babam arasonda ciddi problemler var, annem düğünümden sonra basıp farklı bir şehre gitmiş haberim yoktu. Öğrendim ve evliliğimin 2. gününden beri ağlıyorum. Sözde dostlarımda durumdan haberdar ama bir nasılsın, nasıl oldun diye sormadılar. Evlenmeden öncede eşimin ailesiyle çok problem yaşamıştım, üzerine eklenince ciddi bir depresyona girdim. Ama hiçbir şekilde destek olmadılar..

Çok çocukça ve olgunluktan uzak arkadaşların varmış. Bence onlarla bir daha kesinlikle görüşme.. Arkadaşlık kavramını haketmiyorlar belli ki..

Ben bekarken evlenen arkadaşlarımdan soğur, bir daha da aramazdım.
Neden?
Çünkü evlenen kişinin muhabbeti değişiyor. Kvalide görümce yemek çamaşır misafir vs. En hoşlanmadığım konulardı. Bekarken insan daha laylaylom muhabbetleri seviyor. Tuhaf bir olgunluk, siz de evlenin diye başlayan anlamsız cümleler..!
Belki arkadaşlarınız da böyle düşünüyordur.

Ben kendisine açıkça söyledim, yüz yüze görüştüğümüzde. Eskisinden daha fazla dostluğuna ihtiyaaç duyduğumu, eskisinden daha fazla görüşmeye ihtiyacım olduğunu açıkça anlattım. Ne kadar yalnız hissettiğimden bahsettim. O an üzüldü, görememişim dedi özür diledi. Ama evlere dağıldığımızdan beri herşey yine aynı devam ediyor. Hiçbir değişim olmadı.. Ben gerçek dostluğun var olduğuna inanıyorum çünkü şahit oldum. Belli ki bizim edindiklerimiz sahteymiş ve bu şekilde ortaya çıkıyor. Rabbim gerçek dostlar nasip etsin herkese...

Evlendikten sonra sadece sayılı kere görüşüp konuşabildiğimiz için bahsettiğiniz muhabbetleri yapmaya inan hiç sıra gelmedi. Ki zaten yapmazdım.. Yani böyle bir muhabbet dönmediğine göre sıkılmış da olamaz.

Ben evlenmeden önce eşimle 3.5 yıl flört ettim, eşimde arkadaş grubuma dahil olmuştu. Beni ne kadar severlerse eşimi de o kadar severler yani eşimden hoşlanmamaları yada çekinmeleri gibi bir durum söz konusu değil. Ama diğer ihtimalleriniz söz konusu olabilir.. 10 yıl dost kalıp, ki özellikle düğüne hazırlık sürecimde çok iç içeydik, 3 ayda mı arkadaş konusundaki tercihleri değişti bilemiyorum.. Öyleyse de hayırlı olsun ne diyim.. Bahsettiğiniz son konuşmayı yapamayacak kadar kırgınım. Allah hayırlı dostlar nasip etsin

Rabbim tez zamanda kafanızın uyuşabileceği bir dost nasip etsin diyelim o zaman

Dost dediğinin gerçekliği ve vefası böyle dönemlerde ortaya çıkıyor demekki. İyi gün dostu mu kötü gün dostu mu belli olmuş sizinkilerde. Üzüldüm.. Bende yalnızlığa alışacağım bu gidişle..

Ne güzel ya özendim size.. Benim içinde dostluk en önemli kavram ama malesef nasip olmadı mı diyim ne diyim.. 3 aydır hep davet eden, hep çıkalım diyen hep ben oldum zaten. Ama diyorum 10 davetimin 2 sine teşrif edilmişse edilmiştir... Artık saldım çayıra mevlam kayıra bir haldeyim..

Arkadaş çokta etrafta,dost tabir ettiklerimiz maalesef dost olmayabiliyor sandığımız kadar.
Benimde sadece 1 tane dost dediğim arkadaşım vardı evlenmeden önce,yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi ama şimdi eşim hastanedeyken dahi mesaj atmakla yetindi. En çok koyan bu oldu,herşeyi bir kenara koydum bu çok canımı yaktı. Ayda yılda bir görüştüğüm arkadaşım kucağında 2 aylık bebeğiyle ve yanında 3 yaşında çocuğuyla baya uzak mesafeden hastaneye geldiğinde anladım. Ki o dostumun çok sevdiğimin hiçbir engeli yoktu,çocuk,eş,iş anlamında ama kuru bir mesajı hak gördü bana ve benim için bitti.
İnsan zor zamanlarında dostunu arıyor yanında ve anlıyor ki anne,baba,kardeşten başka dost yok bu dünyada. Varsada bana denk gelmedi. Bende çok üzgünüm bu anlamda. Çok doluyum ve çok iyi anlıyorum sizi konu sahibi.

Bahsettiğiniz klişe beni bahsettiğiniz gibi hiçbir zaman asosyal yapmadı öncelikle onu söyliyim. Çok güzel yazmışsınız ama üzerime alınabileceğim pek bir nokta bulamadım. 1-2 dostum olsun derken insanları kendimden soyutlamadım. Sosyal ufuk genişlemesinden bahsetmişsiniz, ben öğretmenim. Haliyle pek çok öğretmen, avukat arkadaşım var sosyal çevrem gayet geniş ve çeşitli. Çevresinde sevilen biriyim, herkesle oturur sohbet eder sıcak davranırım. Ortamlara davet edilirim, katılır keyifli sohbet yaparım. Ama hiçbirisi dostum değil, hepsi arkadaşım. Ben sadece dostluktan bahsetmeye çalıştım. Yani oturup muhabbet ettiğim, çok insan elbette var. Ama ben derdimi açtığım, dertleştiğim, özelimi paylaştığım dost olarak 1-2 kişi isterim kendime demeyi kasdettim. Bir insan en özeline sadece 1-2 kişiye değilde herkese açıyorsa orada da ben bir problem ararım. Klişe midir Holywood bilmemnesimidir, Sherlock Holmes bişeysi midir nedir bilemem ama ben zaten dediğim gibi bir insana dost gözüyle kolay bakabilen biri değilim. Kolay kolay dost diyorum öyle kimseye, önce güvenmem gerekir. Ne diyim umarım hepimizin keyfi bol olur ve güzel dostluklarımız olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…