Düğün erteleme

merhaba tatlıcı bende konunu sessizce takip ediyordum?son durum nedir ne oldu..hiç konuşmadınızmı nişanlınla

Allah rahmet eylesin
100 yasındakı kadın nasıl desem mutlaka acı vardırda ölümlü dünya oda istemezmiydi mürüvetinizi görsün hemde eceliyle vefat etmiş ne bilim. ertelenmeyebilir

Beni merak eden, benim için yorum yapan herkese öncelikle çok teşekkür ederim.
Son durumu haberdar etmek istedim ne de olsa ilgilendiniz benimle.
Nişanlımın ailesi geldiler. Nişanlım yoktu.
Sanki kavga etmeye gelmiş gibilerdi. Konu ise benim nişanlıma geçenlerde dediğim söz yüzünden eski msjlarımdan bulabilirsiniz. Kısaca onuda anlatayım gelenlere ayıp olmasın düğünde ertelenmesin diye nişanlıma mevlütlü düğün teklif ettim kabul etmedi. Sonra aramızda bir tatsızlık çıktı o konuşmayalım dedi. Onlarda Ben niye düğün istemişim ölü varmış vs vs.. Gibi bir sürü şey söylediler. Kayınvalidemi odaya götürdüm anne neden böyle yapıyosum ben hak etmiyorum dedim. Arama soğukluk girdi sizinle dedi. Neyse düğün tarihini kararlaştırın dedi içlerinden ılımlı biri. Kayınvalidem düğün iptal biz bir görüşelim öyle haber ederiz dediler. Sonra da çıkıp gittiler.
Aileme ben nişanlımı seviyorum benim için kalp kırcak nolur bir söz demeyin demiştim onlar gelmeden.
Ama kıymet bilinmedi.
Böyle işte.
Nişanlımıda sorarsanız görüşmüyoruz o aramıyor bende karar aldım, bende aramıyorum çünkü benim yanımda değildi dün ben ağlarken kimseye bu kız hak edecek ne yaptı demedi. Zaten olan olaylarıda aklım almıyor bir insanın ölümünden konu nerelere geldi hala düşündükçe nedeni ne bulamıyorum.
Zihnim çok yoğun. Başımda ağlamaktan çok ağrıyor. Duygularım zaten tepe takla o yüzden karışık yazmış olabilirim. Hepiniz hoşça kalın.

Enterasan cidden. Sanki bitirmek için bahane ariyorlarmis da bulmuşlar gibi. Hakkınızda hayırlısı olsun.

çok üzüldüm ama ayrıl tatlıcı at nişanları...bugun çok üzülürsün ama zamanla geçer unutursun....ama bu adamla evlenirsen ilerde daha çok üzülecksin.ailesi yüzündende çok üzüleceksin..senin yaşadıklarında kendimi gördüm...benim eşimde nişanlına benziyo ve evlenince beni daha çok üzdü.ve evlenice kolay kolay ayrılamıyosun nişanlıyken çok daha kolay...kurtulma şansın varken kurtul haketmiyosun bu yaşanılanlarıı..haklısın sen kim olsa isterdi düğün..aileside seni çok benimseyememişki bu şekilde davranıyo yoksa oğullarınada getirip düğün günü konuşurlardı düşlünelim deyip gitmek nedir yaa seni cepte görüyolar istedikleri gibi yön vercekler duruma...kurtul tatlıcı yol yakınken

Rabbim hakkınızda hayırlısını versin bu kadar ufak meseleden dağları devirmişler resmen gerek var mıydı hakkınıza girmişler durduk yere belki bu bir işaret bir lütuftur düşünmeniz için

Kayın validen neden bu kadar sert davranıyor acaba. Oğlunu da o etkiliyor olabilir bu 1.htimal.diğerhtimal nişanlın cidden evlenmek istemiyor. Çok alakasız ama sevgililik döneminiz oldu mu nişanlın la? Bunu söyler misin çok merak ediyorum. Birde ekonomik özgürlüğün var mı? Bunlar ned n olabilir mi acaba diye düşünmüyor değilim. O kadar ev hazırlandı eşya alındı. Onlar ne olacakmış. Nişanlın onların hayalini düşünmüyor mu onları alırken allah bilir nasıl mıtluydunuz

Ne gerek varmis mevlut fikrini ailesine soylemeye acaba. Dugun iptal biz bi dusunelim ne demek ya. Bence onlardan once bu saygısızlık karsisinda vazgectik deyin ve bitirin ailece. Aileni de asla ezdirme onlarin karsisinda. O adam sana deger verse ailesiyle cikip gelirdi gelmemesi ayri bi olay zaten. Ben bu olanlari Allahın seni koruma sekli olarak yorumladim. Dugune bi kac gun kala olmasinda bi hayir vardir mutlaka. Eminim çok uzuleceksin ama gececek inan buna. Onlardan once sen bitir evlensen bile mutlu olamazsin bu insanlarla. Hakkinda hayirlisi olur insallah.

Çok sinik ve ezik davranmışssınız.
Kayınvalıde düğün iptal derken ne kadar fena ve yaramaz biriymiş
sizinde ailenizin bu evi lütfen hemen terk edin bizdede size verilecek kız yok demeliydi.

Ayrıca nişanlının g.tü neden kalkmış bilmiyorum ama kayınvalideden kurtulmuş gibi duruyorsun şimdilik

Canım benim de nişanıma 5 gün kala
eşimin babaannesi vefat etmişti.
Nişan da düğün gibi olduğu için çevre illerden gelenler
falan çok sıkıntılı bir durum anlıyorum seni.
Yine aynı şekilde babaanne farklı bir ildeydi
erkek tarafı komple oraya gitmek durumunda kaldı
falan.
Yani neredeyse aynı tablo.

Yani o an eşimi aradığım da bilmiyorum şuan
ne olacak bir bakalım demişti.
Bende tamam dedim.
Annem direk kayınvalidemi ve kayınpederimi aradı.
Baş sağlığından sonra nişanı düşünmeyin
yani olmasa da olur gibi bir yaklaşım da bulundu.
Onlar da hemen iptal etmeyin biz ertesi gün
dönücez size dediler.
Ve iptal olmasın diye bildirdiler.

Hani böyle durumlar da topu karşı tarafa atmak gerektiğini
düşünüyorum.
Çünkü acı onların acısı kararı da onlar vermeli.
Sizin yaklaşımınız daha çok ertelenmesin yönünde
olduğu için tavrınız dan rahatsız olmuş olabilirler.

Bu düşüncedeki insanlarla evlilik yürümez 3 sene değil 5 sene değil bir ömür geçireceksin
Bu saatten sonra altan alman bişey ifade etmez kendini ezdirme
Allahtan başka kimseyede minnet etme
Düğün zaten iptalde hadi sizin için düşünelim acir gibi te Allam ne biçim insanlar
Geri dönüş olursa ki umarım olur sizin onları red etmeniz için çok isterim
Bu seferde o iş çoktan bitti gitti deyin
Eyvallah ölüye saygım sonsuz ben ona takilmadım ama ölüyü bahane etmeleri tam bi terbiyesizlik

Dediğim gibi sen kendini önemli hissetmedikçe kimse öyle hissetirmez kendini ezdirme dim dik dur biliyorum seviyosun kolay değil ama en zoru ve kendisi bu zihniyetteki insanlara kendini ezdirmen olur
Herşey gönlünce olur umarım.
Sevgi ve dua ile.:)

Bu ani oluşan olayda sizin ve ailenizin tavrı önemliydi.Sizin konuşmalarınızdan yalnızca kendini düşünen karşı tarafın acısını hissedemeyen gerekli anlayışı gösteremeyen biri gibi hissettim.Belki de yanlış aksettirdiniz.Erkek tarafıda öyle anladı muhtemelen.Yani shapesin ailesi gibi bir tavır takınılmalıydı.Y a da sen gerçekten nişanlının yanında olmalıydın.

İstediği kadar kötü olsun sonuçta anneanneleri .Bu da sizin için bir sınavdı .Acınıza tuz basmak istemem ama ölsün gebersin bize ne biz düğünümüzü yapalım der gibiydi konuşmalarınız.Aranızdaki iletişim sağlıksızdı.O yüzden içimden bir ses evlenmeseler daha iyi diyordu.Belki de böylesi ikiniz içinde daha hayırlı olur.

Yorumları şu an okuyabildim de Tatlici35
Şimdi böyle bir durum
ikinizin alabileceği
bir karar değil bana göre.
Anneanne dediğiniz kişi kv denin annesi.
Teyzeler, dayılar, anne tarafı o düğüne sizin aldığınız
kararla zaten katılmazlar.
Bu düpedüz saygısızlık olarak addedilir.

İkiniz konuşup düğünü yapalım diye
bir karar alsaydınız dahi o düğünü
yapamazdınız, ben de yapamazdım çok açık söylüyorum.

Benimde bir evladım var
Annem isterse 100 yaşında vefat etsin,
Anne biz düğünü yapmak istiyoruz diye karşıma çıksa
tamam oğlum siz yapın benim yasım var deyip kenara
çekilirim.
Doğru olan soru - anne ne yapmamızı istersin olmalı.

Düğünüme 1 hafta kala, babamın teyzesi ( aslında uzak kalıyor ama alt katımızda oturuyorlar,çocukları ile ) beyin kanaması geçirip komaya girdi..
Babaannem gibiydi,hergün görüştüğümüz için çok üzülüyorduk,doktorlar umut yok diyordu.
Tüm hazırlıklar kaldı. Babam nikah yap git dedi. Eşimin tarafı düğün iptal olursa tekrar düğün yapamayız dediler.
Her kafadan bir ses..
Sonuç olarak komada olduğu için, aile büyükleri konuştu ölmediği sürece düğün olacak dediler.
O sırada çevre illerden insanlar gelmeye başlamışlardı. Eşimin tarafından yurt dışından akrabaları gelmişti, aynı şekilde evimize 18 saat uzaklıktan misafirler gelmeye başlamıştı.
Kına gecesi sabahı kuaföre gitmek için kalktığımda, 2 saat önce teyzenin vefat ettiğini öğrendim ( hayatımın en büyük travmasıdır )
Her kafadan bir ses,ölen teyzenin çocukları iptal edin diyor, eşimin ailesi akşam kına var diyor, en sonunda düğün yapılacak dendi.
Ben kuaförden direk oğlan evine gittim, ailem orada giyindi kaçak gibi..
Akrabalarımdan çoğunluğu gelmedi,amcam ve babaannem yarım saat durmadan gittiler..

Şimdi diyorum ki o hengamede anlayamıyorsun durumu,keşke erteleseydim.Biz maddi durumlardan dolayı da erteleyememiştik. Ama inanın ertelenmesi daha hayırlı olurdu.. Konuyu kaç gündür takipteyim, nasıl bir üzüntü olduğunu iyi bilirim. Kayınvalideniz çok sert konuşmuş, ama acısı var annesi ölmüş öyle düşünün.
Ben bu durumda en çok nişanlınıza kızdım, yanınızda olamamış.Nişanlınızın tavrına karşılık bence siz bir daha düşünün bu durumu..
Siz de mağdursunuz sonuçta,ne olursa olsun ailesiyle gelebilirdi,sırt dönmesi olmamış..

Dūgūne 5 gūn vardiysa ev falan tutup esyalar alinmadimi? Yani iş dūgūnle bitmiyor ki..ev hazirlanmadimi? Nacizene fikrimi de söyleyeyim..hersey insanlar icin.yasli anneannenin ölūmūnden dolayi bu kadar sorun cikarip.sorunlari beraberce çözme taraftari olmayan kişiden eş olmaz.

Ölüm varken düğün mü düşünecekler acısını tam yaşayamadan kırkı çıkmadan konu sahibinin kendi ananesi olsa gidip beşgün sonra düğün yaparmıydı acaba ya da kendi annesi düğün olmasına izin verirmiydi?Biraz empati yapmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…