Düğün erteleme

merhaba benimde düğünümden 10 gün önce halamı kaybettik. babam düğünü ertelemek istemedi hersey hazırdı cünkü. ama düğünün basında çalgı cengi bisey olmadı slow bi müzik pasta, takı ve kusak töreni oldu. sonra biraz buyukler dagıldıktan sonra oyun oldu. biz bu şekilde bir çözüm bulmuştuk.

annanesiyle görüşmediği halde düğün ertelemenin iki sebebi olabilir. ya cidden evlenmek istemiyordu bahane oldu, yada elalem ne der ayıplar diye.
merak ediyorum. düğün alışverişlerinizde , ev düzerken vs size tavrı nasıldı? hevesli miydi?
bence hiç trip atma sen hatalı olursun. ben hassas durumdadım cenazem vardı da sen saygı göstermedin der üste çıkar. biraz bekle. davranışlarına bak. fakat bir kaç gün hassas olabilir. ne kadar da görüşmemiş olsa o ortam o cenaze o dualar insanı etkiliyor..
gelince yüz yüze görüşün. düşüncelerinizi endişelerinizi o zaman paylaşın. baktın istediğin tepkiyi alamıyorsun işte o zaman da sen iptal edersin düğünü ona sormadan.

Biraz bekle bakalim.ne kadar ertelenecegini kesin ogren ona gore hareket et canim.ama ne yalan soyleyim bu isin sonunu pek hayirli gormuyorum.insallah biz yaniliriz..

Bende aynısını düşündüm.
Ayrıca 1 sene erteleme kararı çok fazla.

ben araları okuyamadım

ama bir sene ertelenir mi ya düğün

ya o arada birisi daha vefat ederse

hayat akıyor

nasıl birisi ölünce diğerinin doğmasını yahut hamile kalmasını garipsemiyorsak düğün de yapılabilmeli

yani gelin damat anne babası vefat etse belki bir düşünülür ama bana göre gerisi teferruat

kuzenimin evde nişanı vardı halamlar ile yaşayan babaannem beyin kanaması geçirip yoğun bakıma kaldırıldı

nişanı yaptılar

zira uçak biletleri önceden alınmıştı ve müthiş masraftı karşı tarafa

erteleseler de belki karşı taraf bir şey demezdi ama yine de yaptılar

ertesi sabah da dünürlerle falan hastaneye ziyaretine gittiler

düğünü de görüp 4 yıl sonra vefat etti babaannem

yani ölüm acıdır, taziye evi belki gerçekten ertelemeyi gerektirir örf adetleri geleni gideni vardır orasını bilemem de. Sizin düğününüzün sizden habersiz ertelenmesi olmamış.

Konu sahibinin kendimi söylüyor bir yılı yoksa nişanlısı mı ?Ben konu sahibi kızgınlıkla söyledi diye düşündüm.Bir yıl uzaması saçmalık

1 yıl ertelemek saçma değil mi? her şey hazırdır zaen ev bark vs, en fazla 40 ını beklersiniz ve bu kararı da birlikte verirsiniz başkasından duymak nedir? sade bir nikah da yapılabilirdi ayrıca.
her işte bir hayır vardır sayın konu sahibi. iyi düşünün siz bu adamla evlenmeyi.

ben de olsam yapmazdım. babam vefat ettıkten bır sonrakı ay kuzenım nısan yaptı bızım taraftan herkes cephe aldı. yaslı ya da degıl olene saygısızlıktır ardından dugun yapmak bızım ıcın. hos degıl. olum bu yanı sızın taraf da hos gorsun.

gelinden habersiz ertelenen düğün ortada çok hazımsız ve dengesiz bir damat olduğunu gösterir.

düğünün ertelenmesi normal, cenazeye gidildiğine göre reddetme durumları yok, bu sebeple 5 gün içerisinde kimse düğün moduna geçemez hak veriyorum bu duruma. ama nişanlının bunu size söylememesi, siz sorduktan sonra sizinle restleşmesi, araya küslük girmesi işte bunlar çok da normal değil.
ben sizin yerinize olsam şimdilik herkese ertelendi derim, sonra oturup düşünürüm napalım bundan sonrasını diye. ancak bu düşünme süresinde 1 senelik bi ertelenme ile gelirlerse o zaman tepelerim işte. ev hazır bi kere yahu 1 sene beklenir mi öyle? makul bir teklifle gelirler umarım.
hayırlısı olsun hakkınızda konu sahibi. umarım cenaze telaşı bitince tatsızlık çıkmadan kısa sürede halledilir bu durum.

Bende aynısını düşündüm.
Ayrıca 1 sene erteleme kararı çok fazla.

1 ertelenmemiş, konu sahibinin düşüncesi o. 1 yıl sonra olur heralde diyo

bence 100 yaşında öldüğü için ve çok da görüşmeidkleri için düğün yapılabilirdi. sadece senin için değil o kadar insan bir sürü şehirden gelecek falan.. neyse Allah rahmet eylesin. bu tür kararlarda sana da söylemesi gerektiğini belirt mutlaka ama şu anda deği l taziyeleri falan geçsin de

anne kaç yasında olursa olsun kıymetlidir. kv niz annesini kaybetmiş tabi ki gelip oğlunun düğününde eğlenemez. düğünün ertelenmesi doğru olan bence ama sorun düğünün ertelenmesi değil bunu başkasından duymuş olmanız.
asıl onu konuşmalısınız nişanlınızla.

Bu adam seni bitirmiş sadece söze dökemiyor. Hem öldüğü de yalan olmasın. Ben senin yerinde olsam başka kılıga girer takip ederdim. Bu işte başka bi iş var

ölüm hak elbet ama hayat da devam ediyor. insan gibi size gelse konuşulsa düğün yapılmazdı belki ama en azından gelenlere de hürmeten nikah yapılabilirdi.
eğlencesini daha sonra arkadaş arasında yapabilirdiniz.
ben de diğer arkadaşlara katılıyor ve size sormadan bu şekil kararı tek başına vermesini hoş bulmuyorum.

Bu adam seni bitirmiş sadece söze dökemiyor. Hem öldüğü de yalan olmasın. Ben senin yerinde olsam başka kılıga girer takip ederdim. Bu işte başka bi iş var
Inan bu ikinci cumlen benim de aklimdan gecmedi degil ama yine de fazla mi abartiyorum acaba diye dusundum sonradan.

Kalabalık diye sizi aramıyor sormuyor ortak arkadaşınız nasıl arayıp soruyor. Neden iletişime geçebiliyor hala. Şahsen bende ertelenmesi taraftarıyım. Kaynananızın karşısına geçip göbek atamazsınız ki bu durumda. Bunlar ertelenir daha güzeli yapılır, karar bile alınmasına gerek yok bence ölüm bu hastalık değil başka birşey değil bence de ertelenmesinden başka seçenek yok.

Siz nişanlınızla facebook, whatsapp ya da herhangi bir iletişim aracından konuşmuyor musunuz? Ne kadar meşgul ya da başı kalabalık olursa olsun, insan nişanlısıyla konuşamaz mı ya. Helede akrabalarınız sizin bulunduğunuz şehre gelmiş düğünü bekliyorlarken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…