Benim ananemle aram oyle torun-nine iliskisinde iyi degildir ama oyle bir durum olacak bende dugun yapacagim mumkun degil.Üzüntüden kaynaklı olacağını sanmıyorum. Çünkü yıllardır görüşmezler. Araları da iyi değildir. Yorumunuz için teşekkür ederim ışık tuttunuz. Dediğinizi bende ince eleyip, düşüneceğim.
Aynen dediğiniz gibi. Çok baskın yapıları var.Hmmm valla bilemedim ki
Peki ne zamana ertelenmis 40gun mu 6 ay mi 1 yil mi..
Ben hala toplumsal yargi sebebiyle,
zaten sizinde bu dusuncede olacaginizi var sayaraktan,
arkadasinizla konusurken evet mecbur ertelendi kismet gibi gibi konustugunu dusunuyorum..
Ama ertelendi mi deyince siz, evet diye cvp vermesi de bir yandan kafa karistirici.
Bu arada aile yapilari nasildir?
Yani bazi ailelerde erkek tarafi daha baskin oluyor kulturleri dogrultusunda.
Yani dugun sahibi biziz diyip, dugun tarihini ve cesitli ayrintilari erkek tarafi belirleyebiliyor ve bunu kiz tarafina bildiriyor sadece.
Bende bu dediğinizi düşünüyorum.Allahtan ortak arkadas size haber vermis yoksa dugun salonunda ogrenecektiniz herhalde.
Beyefendi kendi kendine evleniyor saniyorsa zaar.
Bence bu size gonderilen bir işaret.
Ertelensin mi komple iptal mi olsun iyice dusunun derim ben.
Yani tabi acısına da verilebilir ama şu noktada yaptığı büyük terbiyesizlik bence. Evliliğinizde işine gelmediği zaman bütün kararları tek başına alcak ve size söyleme zahmetine bile girmeycek mi yani? Tabi şu anda arıza çıkarırsanız günün sonunda sizi suçlu çıkarırlar ama sizin yerinizde olsam ben bu evililiği erteleme fikrine sıcak bakarım. Ve şu saçma tavrının bir karakter sorunu mu yoksa üzüntüden kaynaklı geçici bir delilik olup olmadığından emin olmadan da evlenemem. Çok ayıp çünkü. Hem size hem de ailenize.
Allahtan ortak arkadas size haber vermis yoksa dugun salonunda ogrenecektiniz herhalde.
Beyefendi kendi kendine evleniyor saniyorsa zaar.
Bence bu size gonderilen bir işaret.
Ertelensin mi komple iptal mi olsun iyice dusunun derim ben.
Bende sizinle aynı düşüncedeyim. Beraber taşlanalım :)Giden gitti gömüldü yerini doldurdu. Yine taşlanıcam biliyorum ama ben böyle düşünüyorum gömdünüz kuranı okundu taziyeler kabul edildi bitti gitti ne zamana kadar yas tutucaksınız...
5 gün var düğüne cenazenin üzerinden zaman da geçmiş olacak sonuçta...
6 ay sonra düğün yapınca ölmüş olmuyormu??
Mevzu ölüye Saygı ise madem düğün yapılmasın giyilsin gelinlik damatlık hoş bir mekanda nikah yapılsın... Anca o zaman anlarım bu durumu...
Ama ha şimdi düğün yapmışsın ha 5-6 ay sonra aynı şey...
Ay dilemez miyim hiç. Ailesindeki herkesi de aradım. Beni delirten nokta bana sormadan erteleme kararını kendisi almış olması.Pekii siz baş sagligi felan dilediniz mi sanki iletisim kopuklugu var gibi..Ölüm bu malesef olmus Allah rahmet eylesin.
Beni anlayam birileri daha çıkmış şükür. Evet her dediğinize katılıyorum. Zaten arafta kaldım bu konuda ne yapsam diye.genç bir ölüm olur ani bir ölüm olur anlarım.yani şimdi allah günah yazmasın da 100 yaşına kadar yaşamış. kim o kadar yaşıyor ki mekanı cennet olsun. yani bilemiyorum herkesler de kalkıp düğün için gelmiş, gerçekten şehir dışından bir düğüne gelmek hiç öyle kolay değil, insanlar kendilerini o tarihe göre ayarlıyor çok önceden. sonra düğün yeriydi şusu busu. yani ertelemek çok da gerekli değildi benim kanaatim. ama benim takıldığım şey buna nişanlının tek başına karar vermesi. o düğün ikinizin düğünü, nasıl o kendisi karar verebiliyor ki? sen bu adamı çok iyi tanıdığından emin misin? bak şu hareketi inanılmaz bir ipucu. bu adam son derece bencil.
Valla canim yanii haklisin en azindan yarim agizda olsaa diyebilirdi.Sende zaten fikrini soylerdin ve yanında olurdun.Yanlız nisanlin her zaman hep kendi mi karar verir her konuda sadece kendi dedikleri ise işin zor omur boyu sabir diliyorumAy dilemez miyim hiç. Ailesindeki herkesi de aradım. Beni delirten nokta bana sormadan erteleme kararını kendisi almış olması.
Evet hep böyledir. Düşünme aşamasındayım ne yapsam diye. Bakalım hayırlısı canım teşekkür ediyorum.Valla canim yanii haklisin en azindan yarim agizda olsaa diyebilirdi.Sende zaten fikrini soylerdin ve yanında olurdun.Yanlız nisanlin her zaman hep kendi mi karar verir her konuda sadece kendi dedikleri ise işin zor omur boyu sabir diliyorum
Bes gün önceden mi dügüne geldilerİyi akşamlar, sevgili Kk hanımları..
Direkt konuma giriş yapmak istiyorum. Düğünüme 5 gün kala nişanlımın anneannesi vefat etti. Zaten hastaydı, doktorlar ümit vermemişti yaşından dolayı kendisi 100 yaşında vefat etti.
Bizim de memleketten gelenlerimiz var. Ayriyeten aynı şehirde yaşadığımız akrabalarımızında evleri dolu, misafirler düğün için geldi.
Ama gelin görün ki nişanlım düğün ertelenecek demiş. Bizden taraf herkes, düğün olabilirdi gözüyle bakıyor.
Ama karşı taraflada karşı karşıya gelip bir şey konuşamadık. Şehir dışındalar taziyeleri anneannesinin yaşadığı şehirde kabul ediyorlar. Bu durumda ailem nasıl bir yol izleyebilir.
Her ne kadar gelme dese de sanki gelmeni beklemiş de gelmemene bozulmuş gibi
Bi de zaten sıkılırsın demiş ya bişeye laf sokmuş gibi
TAbii bunlar benim tahminlerim sadece öncesinde ne yaşadınız bilemediğim için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?