düğün masrafları

Yani düğün yapacak durumda değilsiniz herkes düğün yapmak zorunda mı anlamıyorum
Bi gecede onca insana o kadar parayı yedirmenin ne anlamı var ki
Yıllarca borç ödeyecekseniz hiçbi anlamı yok.

Ayrıca da bence bu adamla evlenme
Parasız pulsuz beş parası yok
Daha şimdiden senin parana göz koymuş pazarlık yapıyo
Şimdi 45 bin kredi çekmek demek en az 65 bin geri ödemek demek
Aklını kullan hayatını mahvetme
Dışarda ne erkekler var sevdiği insan için neler yapıyo
Sen kendini buna mı layık görüyosun

Arkadaşlara katılıyorum cidden faiziyle çok ağır gelir canım ve 30milyar çok yani düğün için hele ki borçla yapılacak bi düğünse gerek yok ki biz hep hesapliyoruz sevgilim le evlilik olayını ama düğünün üstünü çiziyoruz hemen :) çok gereksiz masraf evliliğin ilk yıllarını 4 saatlik düğünün taksiti hesaplamakla mı geçirceksiniz?

5 bin degil 15 bin değil 20 bin değil KIRK BEŞ bin 45 . Aman ha diyeyim yani . Sevgilinin ağzından bir çırpıda cikmis bu laf ama benim okuduktan sonra kafamda 45 bin diye yankilanmaya başladı .

Gamze bu düğün konusu sizi çok geriyor

Bir ara ev araba alalım düğün zamanı satarız vardı şimdi de kredi çek diyor

Biz mi çok aza kanaat eden insanlarız bilmiyorum

Bu şehre bir kaç koli eşyaxike geldim

Kira ödedik beyaz eşya yatak odası vs aldık salona idareden kanepe masa vs aldık dışarıda yemek de yedik sinemaya tiyatroya da gittik

Bir senenin sonunda düğün de yaptık bana takılan seti dahi biz aldık her neyse

Bunları sizin maaşlarınızdan daha az maaş ile özel sektörde ve büyükşehirde yaptık

Kimseden de tek kuruş istemedik düğünde gelin arabası bile kiralıktı günlük araç kiralayan bir yerden

Memur olacaksın onunda işi var bence bu kadar gerilmeye gerek yok

Benim beyaz eşyalarım son model idi bazam vs 5. Taşınmada değişti o kadar iyisine bile gerek yok beyaz eşya alt model olsa da olur arçelikse Arçelik iki model önce olsa bir şey kaybetmezsin yani

Sıkmayın canınızı ama bu konuşmalar ilişkiyi yıpratır kararı verin ve icraata geçin olduğu kadar deyin olsun bitsin

Tabiki de kesinlikle çekme. Üstelik daha söz nişan olmamış ne yapacak şimdi o kadar para ile? Bir çiçek çikolata alacak parası da mı yok? Yoksa biriktirip öyle evlenin.
Bu arada kimseden yardım istememesi çok güzel. Ama bu kadar borçla olmaz 1 sene adam akıllı birikim yapın ikinizde

Güvenme hersey olabilir ayrilsan hepsi senjn üstüne kalir. Bes kurus birikim yapayinyan 2 sende 45 nasil odicek faizide unutma...

İlla çekilmesi gerekiyorsa sen de 20 çek sevgilinde 20 bin çeksin .
Sonuçta ortak oluyor herşey evlilikte tek başına asla çekme yarının ne getireceğini bilemezsin .

bak sana cok yakın bi akrabamızın basıan geleni anlatıyım kız cok asık cocukta asık ama bizim tarfa yani kız tarafı aileyi beyenmedi istemedi ama bizim kız cok asık ya herseyi üstlendi ben yapıcam beni cok seviyo falan fistan dedi eve esya alcaklar kız kendi basına 5 sene önce oluyo bu 20 bin cekiyo esyalar icin alıyolar esyaları ama eve konmuyor magzada duruyo parası ödenmis kıza erken cektiriyo dügüne kadar borclar bitsin diye eyvallah sonra dügüne 2 hafta kala daveticeler dagılmısken iş bozuluyo uyanık damat gidiyo esyaları alıyo spotculara sak diye okutuyo sonra paralarla ortdadan
ailesinin evine gittiler ama cocuk gelmeyince dava acıldı öyle kaldı olan kızın psikolojisi ve paraya oldu

Arkadaşlar, konu sahibinin 45 bin dediği eşyasıyla falan bence.
Yani toptan yeni ev kurmak ve düğün masrafı için 45 bin denilmiş.

Konu sahibi arkadaşım, o kadar borcun altına girilmez. Daha önce konularını okumuştum, yaşın da erkendi sanırım.
Bir aceleniz de yok, yani illa o kadar yüksek meblağlı kredi çekip de evlenmek durumunda değilsiniz.
Atıyorum düğünü 2 sene sonra yapacaksınızdır, o süreye kadar bir koldan siz, bir koldan erkek arkadaşınız para biriktirir.
Örneğin 20 bin mi birikti, kalanını kredi çekersiniz ki erkek arkadaşınızın bahsettiği tutar gerçekten yüksek.
Biz de bir kere üstün körü hesapladık. Ucuzu olsun demeden dahi 35-40 bin arasında bir rakama tekabül etti toplam tutar daha iyi bir araştırmayla, yakalanan indirimlerle çok daha uyguna geleceğine eminim.

sakın çekme.
1700 tl ile nasıl kredi ödeyecek?
şimdi baktım da 45 bin tl 24 ay vadeli kredinin aylık ödemesi 2780 tl. nasıl ödeyecekmiş?
bin tl sen mi katacaksın? ne yiyip içeceksiniz?
bence güvenme. sanki başka plan peşinde gibi. hani yarısına düğün yapıp kalanıyla araç almak gibi.

Memur olamazsın ne olcak garantisi yok.düğün bahane 45.000 tl bir düğüne harcanır mi bence hayır. Bu para başka yerlere harcanır bence.nikah yap ucuz eşya al seviyorsan ala yetin borca girme çok büyük para.Sevgilinin aklı Havada nasıl ödeyecek iki yılda ödeyemeyez

en iyi mobilya olsa yatak odası oturma grubu yemek 10 bin olsa,
beyaz eşya 10 bin olsa, düğün de 10 bin olsa yeter de artar bile.
ama hepsi orta halli olsa 20 bin de yeter.
45 bin ne yahu?

Bence sen bu adamdan ayril. Daha memur bile olmamissin neyin hesabi bu? Adamin amaci paralari alip ortadan kaybolmak, bak demedi deme.

Bu sitede bi konu vardi. Sevgilisine iphone almis, araba almis, kredi cekmis adam evli cikmis borcumu ödeyeceğim demis ama odememis evine haciz gelecekti. O miktarda kredi cekip ne diye dugune harcayacaksiniz ki araba alirsin mesela. Cekeceksen kendin icin cek altina bi araba al. Sevgilin cok akilliymis

Konunu okuyunca söylemek istedim.. Benim bir arkadaşım babası için çekti. Arkadaşıma sen çek ama ben ödeyeyim araba alalım, hem senin çekmen daha kolay bana o kadar vermezler demiş. Arkadaşım da babası istedi diye çekti, hani baba ya güvendi. Sonra ne oldu biliyor musun ilk ay ödedi, ikinci ay bu sefer sen öde bende şuan yok dedi, üçüncü ay oralı bile olmadı.. Arkadaşım hala kredi ödüyor ve arabayı da izinsiz kullanamıyor.. Aa birde arkadaşım işten çıkmak zorunda kaldı babası kızmış başka iş bulmadan nasıl çıkıyorsun kim ödeyecek onu diye.. Düşün bunu yapan babası..

Boşuna demiyorlar bu zamanda babana bile güvenmicen diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…