Düğün mü nikah mı?

Nikah sonrasında arkadaşlarla eğlence. İster siz karşılayın ister her gelen kendisi ödesin orası size kalmış. Düğün gereksiz tantana ve masraf gibi geliyor bana.

Ufak bir cafe tutup bir organizasyon şirketiyle anlasarak düğünün yarisindan az fiyata eglence organize edilebilir. Bizim yaşadığımız yerde artık böyle yapiliyor,düğün 60-70bine gelecekse 20-25bine bu sekilde hallediliyor ve kimsenin icinde ukde de kalmiyor.

Kardeşimin düğününü gördükten sonra, evlenirsem asla düğün yapmamaya karar verdim. Nikahtan sonra sevdiğim yakınlarınla önceden rezerve edilmiş bir yemekli kutlama yaparım dışarda. Miss gibi.

Düğün dediğin aylarca sinir, stres yapmaktan başka bir şey değil. O nasıl olacak, bu nasıl olacak, inciği cinciği. Çekilir dert değil. İnsanlar gelsin, 3 saat yesin içsin eğlensin diye aylarca sıkıntı çekiyorsun. Hiç gelemem. Kardeşim düğünü bitince kurtulduğunu söyledi. Şimdi de düğünün bitişini kutlayacağız ailece.

Sizin içinizden nasıl geliyosa öyle yapın sonra ukte kalmasın, vaktiniz de varken düşünün, Allah mesut etsin

Evet kuzenim oyle yapti nikah dans vs. Birde yemek mis

En güzeli düğün bütçesi ayırıp nikah+ickili arkadaş eglencesi yapmak. Düğün için ayrılan bütçeyi de balayında ve sonrasındaki küçük kaçamak tatiller için saklamak

Bir torensiz nikah var bir torenli bir de kokteyl. Kokteyl nikahta nikah kiyiliyor sonra gelin damat dans ediyor pasta kesiliyor sonra taki ve bitiyor. 1 saatlik bir sey. Gelinlik giyip dis mekanda fotograf cekimi yaptiktan sonra dugun ha olmus ha olmamis. Geriye fotograflar kaliyor sadece

Dugün yapilmazsa icinizde kalir mi , keske yapsaydik der misiniz onu dusunun iyice. Ama dugun gereksiz birsey. orda takilan altin,para vs. evliligin ilk yilinda cok rahatlatiyor, masraflar kolay ödeniyor o ayri. Şu da var , eger iki tarafin da cevresi çoksa dugun. Cevre, akraba, azsa ; nikah.

Dügün istemedim ben sadece nikah ve sevdiklerimizle eğlence yaptık cafe tarzı bir yerde az kişiyle. Sonrada gelinlikle damatlıkla anımız olsun içimizde kalmasın ilerde pişman oluruz belki diye albüm yaptırdık. Hiçte pişman değilim olacağımıda sanmıyorum. Düğünler bana pek mantıklı gelmiyor. 1 2 saatlik bir eğlence için dünya para gidiyor. Biz düğüne ayırdığımız bütçeyle çok güzel tatil yaptık. Borçsuz evlendik daha anlamlı oldu.

Bu aslında size kalmış. Ben ilerde pişman olabilirim gelinlik giyip dans etseydim benim gecem olsaydı derseniz içinizde en ufak şüphe varsa düğün yapın. Ya da benim gibi gereksiz buluyorsanız, sevdiklerinizle, arkadaşlarınızla bir eğlence yeterli gelebilir. Aynı şey aslında sadece ben gelik giymedim ve daha az para harcadık eğlencede. :)

Biz de evlilik düşünüyoruz. Ama tıkış tıkış salonda erik dalı türküsü çaldırıp milleti eğlendirmeye bi araba parası vereceğimize yurtdışına balayı yapmayı düşünüyoruz. En azından o tatil bizi akrabalardan,ailemizden ve olası dedikodu yapacak insanlardan uzaklaşıp tadı damağımızda kalacak bir tatil anımız olur diye konuştuk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…