Düğün mü nikah mı?

Aynen bizde bu şekilde evlendik. Hiç pişman değilim. Dayımla eniştemle halay çekeceğime, arkadaşlarımla içip dans ettim :))

Ben bekarken hiç önemsemedim açıkçası hatta nikah olsun çok yorulmayalım diye düşünmüştüm. Eşim biraz arabesk bi tavırla “düğün kız tarafının şanıdır” dedi. Çok gösterişli görkemli bir düğün yaptık. 2000 kişi katıldı düğünümüze (eşimin akrabaları Türkiye’de değiller erkek tarafı 100 kişi ancak vardı) 15 yıl bitti hâlâ dillerde. Ve ben bu durumdan çok memnunum.

Ablam yemekli düğün yaptı Ankara’da çok pişman oldu sonrasında.O paraya evimin birçok eksiğini hallederdim dedi.

Benim şimdiki aklım olsa düğün yapmazdım yapacaksamda sohbetli isterdim düğünler çok masraflı ve çok yorucu oluyor şahsen ben yaptığım için pişmanım
Bence nikah ve sonrasında sevdiklerin ve ailenle beraber yemeğe gitmek gayet tatmin edici olur zaten kınada yeterince eğleniyosun
Nikahtan sonrada pasta kesilebilir neden olmasınki o size kalmış bişey
Allah hayırlı eylesin tamamına erdirsin

Nikah yapın sonrada aile ve dostlarınızla guzel bi yemek yiyin.. Düğüne harcayacağınız paraylada yurt dışında güzel bi balayı yapın

Şimdiki kafam olsa güzel bir yerde nikah yapar, ardında küçük bir grupla (yakın akraba, yakın arkadaşlar) kafe tarzı bir yerde yemekli kutlama-eğlence yapardım.

Olay sadece sizde bitmiyor ama aileler de onemli.Tek cocuk diyorsunuz.Muhtemelen onlar isteyecektir.
Onun disinda nikah sonrasi yemek siz odeyecekseniz meblag fazla kacabilir.Bunu yapmayi dusunmustum cunku.Gelen misafire hesabi sen öde demek bana buyuk ayip geliyor cunku.
Hayalinizdeki kokteyller de 2 saat suruyor mu bilemedim.Dugunler bile o ortalamada suruyor.Biraz arastirin ama ailelerin de söz sahibi oldugunu unutmayin.

Pişman olup olmamanız sizin yapınıza göre değişir. Bu tip şeylerden hoşlanıyor musunuz? Hayallerinizi süslüyor mu? Öyleyse yapın tabi. İçinizde kalmasın. Mesela ben hiç ama hiç hoşlanmıyorum. Gelinliği bile ailelerin gönlü olsun diye giymiş bir insanım. İsteme, kına, nişan, düğün filan hiçbirini istemedim, yaptırmadım. Sade bir nikah sonrası, güzel bir restaurantta yemek organize ettik. İşte iki dans, pasta aksiyonuna yine aileler için girdik. Yoksa belediyeye gidip imza atıp, eve dönecek insandım. Hiç pişman olmadım.

canım 2017 de evlendim ama nikah istemedim düğün istedik ozaman lar salonu 3 BİNE tuttuk hersey içinde maddi durumunuz müsaitse bu zaman da bu krizde düğün derim ama kişi tercihi .

Tek çocuk değil ablasıvar ama tek erkek çocuk
Ailesi sanırım bu tarz şeylerde çok müdaheleci değil. Genelde birbirlerinin düşüncelerine saygı gösteriyorlar. Fakat düşünceleri benim için çok önemli tabi

evleniyor olsam kesinlikle düğün istemezdim. boşa gürültü, geline damata yorgunluk, telaş, yüksek giderler vs. hiç gerek yok. zaten kalabalık düğün beni bayar. nefes almak ister insan. yok masa dolaş,yok tebrik kabul et, yok takı töreni derken bayağı bir yorucu olur bence. şimdi nikah ve düğün organizasyonu yapan firmalar var. belki bu firmalar sizin istediğiniz türde nikah + pasta ya da kokteyl gibi bir konsept organize edebilirler. ya da butik oteller de bu organizasyonları yapabiliyor. bence buralarla konuşup fikir edinebilirsiniz mutluluklar dilerim

Bu birazda tercih meselesi ama bizde nikah ve sonrası eğlence olarak düşünüyoruz. O aşamaya gelebilirsek inşallah

Benim sevgilimin maddi durumu oldukça iyi ama ben asla düğün yapmayı düşünmüyorum.
Zaten düğünde çiftler hiç bir şey anlamıyor , millette beğenmiyor hiç bir şeyi.
En güzeli nikahtan sonra nezih bir yemek.

çok pardon ama bir nikah için 20 bin nasıl gidiyor neye bu kadar para harcanacak ,

Pasta olan, müzik olan birkaç saatlil eğlenceli törene düğün deniyor zaten. Bence siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…