düğün setim...

Seti bozdurayım mı

• Bozdur borcun varken evde dursa ne anlamı var yenisini borcun bitince alırsın

OY: 108 50,5%
  • Sakın bozdurma herşey zamanında olur borç ödenir elbet

OY: 106 49,5%

• Ankete Katılan
    214
Bugün bozdurdunuz ve 1700 lük borcu ödediniz.
Maaşınız değişmeyecek ki, bir dahakini nasıl odeyeceksiniz? Üstelik kış geldi ve doğal gaz faturaları uçacak iyice...
Set çok zarar edecek. Yerine koymanız daha zor.
Altından hatıra olmayıversin. Bilezik eğer işinizi görecekse miktar olarak onu bozdurun.
En azından yerine koyma ihtimaliniz var.

kahvaltı için pek bi giderimiz yok
akşam yemeği için biraz değişiklik olacak

Olsun, bunalsaniz bile zamani gelip keyif yaparken bu dar günleri düşünüp vay be diyeceksiniz. Gurur duyacaksınız kendinizden.
Ne kendinizi nede eşinizi alıştırmayın böyle satip satip yemeye. Daha yeni evlinisiniz ve harcamaliri dengeleyememişsiniz başından beri...
Geliriz fix... giderleride evlenmeden önce inci düşünüp ayarlamaniz gerekdi. Olsun... hayat tecrübesi deyin ve caba gösterin. Gerekirse eşiniz ek iş yapsin... ama cabalamadan rahata alıştırmayın kocanizi

Zaten alistilar mi rahata
Is fena.

Is fena.

Biliyorum. Ablamdan. 8 seneden beri rahata eremedi. Kocasi alışdi çünkü... şimdide anamin bileziklerine göz dikdi altdan altdan.
Varsa var, yoksa yok. Konu budur.
Ek iş yapsin, 4 ay bu... incileri dökülmez, tütün icsin, statusü sarsilmaz ( zaten altin satan adamin statüsüde olmayiversin)
Ben bu konularda aşırı sertim.
Anamin kuruş kuruş biriktirdiğini kocama yedirmem ( hastalik filan haric)

Is fena.

Biliyorum. Ablamdan. 8 seneden beri rahata eremedi. Kocasi alışdi çünkü... şimdide anamin bileziklerine göz dikdi altdan altdan.
Varsa var, yoksa yok. Konu budur.
Ek iş yapsin, 4 ay bu... incileri dökülmez, tütün icsin, statusü sarsilmaz ( zaten altin satan adamin statüsüde olmayiversin)
Ben bu konularda aşırı sertim.
Anamin kuruş kuruş biriktirdiğini kocama yedirmem ( hastalik filan haric)

Aynen...

Bizde aynı durumdaydık 2 kira borcumuz vardı bide eksideydik
Sıkıntı çekmektense seti mi ben gittim bozdurdum eşimden habersiz çok ta değer kaybetti satarken ama en azından kimseye minnet etmedik

3sene sonra
eşim bu sefer bana süpriz yapmiş çok şık bi gerdanlik almış

Yani canım eliniz bollaşinca en iyisini en güzelini alırsınız inşallah
sat gitsin

Bozdurma değmez bacım. Ben bozdurdum pişmanım çünkü çok zarar ediyor borcun 2 ay geç bitsin ne olacak . Sürekli yeni masraflar çıkacak yeni takıyı alamıyacaksın. Sattığın paraya takı alabilsen sorun değil

Telefon faturalarınız çok fazla. Aylık sırf 150 tl oraya gidiyor. Ödeyebilecek gücüm olmasına rağmen hattım kontörlü ve 20 tl ye her ay yenileniyor. Eşimin çook eskiden faturalı hattı vardı 100 civarı onu da kapatıp benimkinden aldık.

Dip boyası ayda gitmeyin, 2 ay yapın. Sonuçta eve yiyecek alamamaktansa dibim uzasın daha iyi.

Eşiniz de bu sıkışıklıkta az içsin sigarayı. Azaltsın.

Dışarı çıkınca mesela ünlü kahve yerlerinden değil de, gidip mc Donalds filtre kahve alırdık. Kişi başı 2 tl.

Hepimiz zor zamanlardan geçtik. Haftasonu halen dışarı çıkarken çantama bir elma bir mandalina koyarım, en azından yemeğe kadar bastırsın idare etsin, dışarı çıkınca hemen hop yemeğe oturmayalım diye.

Çamaşır mesela uzun programda yıkama. 2 saatlik va daha az yakıyor fasa fiso. Dolmadan çalıştırma. Bulaşık makinası içinde öyle. Faturalardan tasarruf edin. Yukarıda birisi hesaplanmış elinizde 700 civarı para kalıyor giderler dışında. Sanırım parayı yönetemediniz ondan sıkıştınız.

Canım kesinlikle bozdurma eğer bozdurursan harcanır gider sizi idare edecek kadar 200 300 borç alın birinden aylikta verirsiniz set satılınca nasılsa para var diye harcanir

Seti alırken çok para verirsin, satarken çok ucuza gider çünkü işçilik boşa çıkar. O yüzden satıp tekrar almak çok karlı bir iş değil sadece sizin gününüzü kurtarır. Bu ay onla idare edeceksiniz ya diğer ay?

Bizim de çok borcumuz var kocamın salaklığı yüzünden ama bileziklerime takılarıma dokundurtmam kolay kolay. Biraz burnu sürtsün yok öyle.

Yorumlar bir bozdur bir bozdurma kızın iyice kafası karıştı

Keşke bu kadar borç yapmasaydiniz,zaruri ihtiyaçlari alıp sonrasini zamana yaysaydiniz.Paraniz oldukça parça parça alirdiniz.

Misal küçük ev aletleri , kendileri küçük ama fiyatları büyük.Olmasa da olacak şeyler aslında.Keki elinizle çırpar,suyu ocakta kaynatirdiniz bir süre birseycik olmazdi.
Bunlar gibi olmasa da olur diyebileceğimiz bir sürü şey var.
Evlenirken yangından mal kaçırır gibi her şeyi yigiyoruz,sonrasi bitmeyen borçlar ve kullanılmayan bir ton ıvır zıvır eşya.

Ayağını yorganına göre uzatmak diye bir söz vardır.Siz beş parasız evlenmiş ama balayına bile gitmissiniz maşallah.

Ne diyeyim Allah yardımcınız olsun.

borçlu gezmektense altınsız gezerim ilk evlendiğimiz dönemde bizde çok sıkıştık ben çalışmıyordum ailesiyle altlı üstlü oturuyorduk ama ben bişey söyleyemedim utandım eşimde utandı çekingen bi insan biz bozdurmuştuk sonra yaparım dedi parası olunca yapmadı :) ama umrumda mı tabiki değil ben zaten altın seven bi insan değilim yani millet aç geziyo bi sürü borcu var ama elaleme ayıp olacak diye bilezik bozdurmuyo bu arada setler gerçekten fiyatının çok altına gidiyo bunu söyleyeyim ben setimi hiç beğenmediğim için ayrılmak hiç zor olmadı tabi bilezik ve diğer abuk şeyleride hepsiyle gayet iyi ayrıldım ve yüzlerini bile görmek istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…