Benim de bir kaç gündür canımı sıkan bir olay var anlatmak sizin de fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar.
Ben nişanlıyım.. Mayısta düğün yapmayı düşünüyoruz. Düşünüyoruz da anlaşılan sadece ben ve benim ailem öyle düşünüyomuşuz.
Nişanlandığımızdan beri (temmuzda nişanlandık) hep düğünü mayısta yapmayı konuştuk. Bir problem olmayacağını, söyledi nişanlım hep.
Ben de Tüm arkadaşlarıma, akrabalarıma ailem de dahil mayıs dedik hep. Ki benim kız kardeşim, teyzemler felan yurt dışından gelecek düğün için.
Şimdi bu pazar düğün tarihini netleştirmeye gelicekmiş kayınvalidemler.
Dün gece telefonla konuşurken "bizimkiler ekimde düğün yapmayı düşünüyor" dedi. "Öyle yapıcaz sanırım" dedi. Şok oldum.
"Hiç yapmayın, kışa kalsın, biz daha bir kaç sene nişanlı kalırız bu gidişle" dedim. Çok sinirlendim ama.
Ekimde yapmak istediklerinin nedeni de.. Yok yazın tüm akrabaları köylerinde oluyormuş düğüne gelen olmazmış, ıstanbulda kimseler kalmıyormuş.
Ailesi öyle istiyor ya, bizimki de ağzını açıp ailesine bişi diyemiyo. Birde bana diyo ki.. "o zaman sen pazar günü geldiğimizde söylersin ben mayısta istiyorum diye" diyo.
Hayır niye ben söylüyorum senin ailene, kendi fikrini kendi ailene sen söyle dimi ama.
Geçen hafta kaynanma gittiğimde, eltimin bebeği var kucağında diyo ki çocuğa güya :" benim kızım amcasının düğününe yürümeye başlar, dans bile eder". Bişi demedim sustum kaldım.
Kafasına yerleştirmiş o ekim olucak diye.
Napıcam bilmiyorum. Pazar günü gelicekler. Ters bişi söylemek te istemiyorum. Kendi ailesine kendi fikrini söyleyemiyor nişanlım, hep pasif kalıyo ve bu beni çok üzüyor.
Baştan ekim diye bilseydim kabullenirdim belki, ama bana sen nasıl istersen olucak, mayıs, mayıs diyip durdu... şimdi birden bire ailem ekim diyo demesi çok tuhaf geldi.
Sizce pazar günü ne yapmalıyım? Susup otursammı? Anlayan susmamdan da anlar tepkimi diyorum..Aslında ekimde yapıcaksanız hiç yapmayın daha iyi demek geliyor içimden ama saygısızlık yapmak ta istemiyorum..
Kafam çok karışıkk
(