Düğün Yaklaştıkça Gerilen Ortam

Begenmediği huyları ne peki
Bazen aşktan göremiyoruz kötüyü
Biraz düşünmeden konuşuyor mesala alışverişe gitmiştik bu düğün alışverişine mobilya falan bakıyoruz onun için her şey gereksiz geliyor. Tv ünitesi alınacak onun altını almayalım üstü yeter diyor. Sonra bu bohça olayı var her ne kadar istemesemde Kv istedi diye yapılan mağazadan çıktığımızda afedersiniz burda ne kadar kazıklandınız diye söyleyen biri

insanlar niye oturacağı eve karar vermeye anasını kaynanasını takar getirir bir türlü anlayamadım. atalarımız ne demiş, Nerde çokluk orda b.kluk.
belli ki nişanlın annenin bu kadar işin içinde olmasından rahatsız olmuş, onun anasının dediği olacağına benimkinin dediği olsun diye düşünmüş.
şimdi arama sorma bakalım, ilk adım ondan gelsin.

Haksızsınız konu sahibi.
Düğüne bu kadar az kalmışken, insan zaten en ufacık şeye gergin oluyor ve sen annenle bir olarak damadı ezmek istemişsin oda kendini ezdirmemiş haklı olarak.

Bize de annem bizim buradan tutun, kv de bizim buradan tutun diye çok konuştular ama biz eşimle ikisine de ortak yerde bulduk evimizi. İşlerimize yakın ikisine de uzak
Emin ol böylesi daha güzel.
Herkesi her olayın içine dahil ederseniz böyle sıkışıp kalan siz olursunuz.
Eşinizin gönlünü alın.

:) enişte bey cimri belliki
Bence aramayın hatalı değilsiniz
Yaşınız belliki genç annenizin sizinle gelmesinde bir sorun göremedim sonucta belki hayatınızda ilk defa belki yalnız bir evde yaşayacaksınız ve neye bakmaniz gerektiğini bilmiyor bile olabilirsiniz.
Bende bebek bekliyorum gençte değilim ama büyüklerime herşeyi soruyorum
Anneniz o anda aşırı tepki vermiş olabilir ama bişeylerin birikimi olmuş ben cokta kızamadım hem kızınıda ezdirmemek istemiş belliki
Eş adayınızdan gelecek adımla oturup sakince derdi ne niye kabul etmiyor vs konusmanız lazım

eee adam doğru söylemiş

o bohça alışverişinde kazıklanılır

yeni gelin evi diye alınan eşyaların çoğu da gereksizdir

siz de zaten çoğunu anneniz adet dedi diye alıyorsunuz ve bunu da biliyorsunuz

evliliği iki kişi yaşayacaksınız ama şurada evlenmeye ay kalmış henüz bunu oturtamamışsınız

bu gerginlik biterse de ne olur oturup başbaşa bir hayat kurgulayın zira aileler ile karşılıklı sıkıntı yaşanır gibi

Annen bıktırmış. Benim kv bıd bıd her açımda yanımda olup bir de ya bu ya hiçbirşey yok dese ben daha beterini yapardım. Sanırım aynı ilde yaşayacaksınız hep beraber. Anne damat, gelin kv gerginliği bir ömür devam edecek. Fakat kiminle evlenirsen evlen kimse kv sine hayran değildir. Annenle konuşmalısın biraz uzak dursun kimseye birşey dayatmasın eşinle de konuşmalısın konuşarak anlaşma yoluna gitsin çocuk gibi küsüp gitmek yerine. Ama düğün öncesi herkes bir gerilir yani. Başkasıyla da evlensen düğün öncesi gerileceksiniz. Biz de ayrılma aşamasına gelmiş direkten dönmüştük.

Erkek analarını sevmiyordum da kız anaları da biraz tırladı sanırım. Saçmalık.

Evet gün yaklaştı ortada ev yok baktıklarımız bakımsız ve kötü bu evi bulunca kaçırmak istemedim aslında. Konuştuğumuzda bende merkezi bir yer olsun böyle hem ulaşım hemde sosyal aktivitesi olacak bir yer istiyoruduk ama onların dediği ev böyle bir yerde değil tamam dolmuşlara yakın ama çevresi kötü

Yemek masası yada salona oturma grubu ona fazla geliyor zigon sehpaya bile gerek yok diyor

aileler neden karışıyor en başta hata etmişsiniz o evde aileler değil siz oturacaksınız söz, nişan,düğün, kına, ev, eşya konusunda asla ik tarafıda karıştırmadık herşeyi gittik kendimiz aldık beğendik, evimizi kendimiz tuttuk kimsede birşey demedi hiçbir tartışma hiçbir surat asma yaşamadık, herşey tatlılıkla halloldu hayat sizin hayatınız aileleri karıştırmak çok doğru değil bu süreçlere kusura bakmayın.

Konuyu ve yorumları okudum ve ben annenizi haklı buldum valla. Hiç çifte standart falan yok. Zaten konu sahibi annesini de daha evvel reddetmiş. Ama nişanlınız olayı yanlış anlamış ve olayı senin annen ,benim anneme çevirmiş. Yaptığı şey inanılmaz ayıp geldi bana.
Hakkınızda hayırlısı olsun .

Yemek masası yada salona oturma grubu ona fazla geliyor zigon sehpaya bile gerek yok diyor

13 yıllık evliyim hiç zigon sehpam olmadı

evimde ayrı bir salon oturma grubum da olmadı yani bir takım oldu o da salonda durdu orası bizim yaşam alanımız

bir masam var da 4 kişilik mini masa

evimi yeniledim, eşyamı yeniledim ama bu içerikte

nişanlınız ile hayattan beklentileriniz aynı mı bunu daha ayrıntılı konuşun

evet onun gereksiz dediği çoğu şey ülkemizin çoğunluğuna göre gerekli de adamın gereksiz demesinin sebebi ne para harcamamak mı beklentilerinin farklılığı mı

örneğin annenizin evinde oturma odası salon ayırımı var mı

kv nin evinde var mı

annemin evinde de anneannemin evinde de oturma odası salon ayrı görmedim ben mesela

bu nedenle bu ayrım isteyen bir kişi bana garip gelir ama kv min evinde o ayrım varmış eskiden eşim çok çocuk vardı annem de evin bir tarafını hep saklardı diye anlatır

en iyisine biz layığız ayda yılda misafir gelecek diye binlerce lirayı o salona döküp sonra da kapısını çekip çıkmak iyi bir alışkanlık değil esasen

her şey gönlünüzce olsun

çoğu evlenecekler, en güzel dönemeleri cehenneme çevirmeyi başarıyorlar...

Annen bu yapıda bir insanken evlensen de boşanırsın. O bu saatten sonra değişmez, ancak sen gözünü açıp anneni süreçlerden uzak tutarsan düzgün bir evlilik yapabilirsin. Bu nişanlınla ya da başlasıyla fark etmez, kimse böyle bir kaynanayı çekmez çok üzgünüm.

Anneniz ne alaka?

Yahu kocaman insanlarsınız şu ev bakma, düğün alış verişi vb. yerlere halen anne, teyze, hala vb. ne diye götürürsünüz ki anlamam. Evlenecek sizsiniz ve siz beğendiyseniz tamam işte daha çok kişiye ne gerek var.
Annenizin söylediği ağır olmuş ve emin olun o adam bunu unutmaz. Bence nikah işlemlerini siz biraz daha erteleyin şu sorunları bir çözün bakalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…