- 3 Mayıs 2011
- 13.829
- 49.121
- 798
- Konu Sahibi Browni_intense
-
Zigon neydi???Yemek masası yada salona oturma grubu ona fazla geliyor zigon sehpaya bile gerek yok diyor
Kk nın ikiyüzlülüğü bu konuda da ortaya çıkmış.
Kayınvalidem kazara omzuma çarptı diye konu açılsa kadını itin bir tarafına sokup çıkarıyoruz, ama kız anneni ya hero ya mero dediğinde kadın bir anda kızının rahatını düşünen, fedakar cefakar anne moduna geçiyor.
Vayyy be...
Aslında önemli olan eşya değil ama biz bir ortak noktada buluşamıyoruz o ilk baş annesinin aşağıda bir evi var orayı yaptırıp oturtmak istemedi ben itiraz ettim burdaki evlere de olmaz deyince ipler koptu13 yıllık evliyim hiç zigon sehpam olmadı
evimde ayrı bir salon oturma grubum da olmadı yani bir takım oldu o da salonda durdu orası bizim yaşam alanımız
bir masam var da 4 kişilik mini masa
evimi yeniledim, eşyamı yeniledim ama bu içerikte
nişanlınız ile hayattan beklentileriniz aynı mı bunu daha ayrıntılı konuşun
evet onun gereksiz dediği çoğu şey ülkemizin çoğunluğuna göre gerekli de adamın gereksiz demesinin sebebi ne para harcamamak mı beklentilerinin farklılığı mı
örneğin annenizin evinde oturma odası salon ayırımı var mı
kv nin evinde var mı
annemin evinde de anneannemin evinde de oturma odası salon ayrı görmedim ben mesela
bu nedenle bu ayrım isteyen bir kişi bana garip gelir ama kv min evinde o ayrım varmış eskiden eşim çok çocuk vardı annem de evin bir tarafını hep saklardı diye anlatır
en iyisine biz layığız ayda yılda misafir gelecek diye binlerce lirayı o salona döküp sonra da kapısını çekip çıkmak iyi bir alışkanlık değil esasen
her şey gönlünüzce olsun
Annemi bende karıştırmaya çalışsamda engel olamıyorum arada kalıyorum çoğu zamanAnnen bu yapıda bir insanken evlensen de boşanırsın. O bu saatten sonra değişmez, ancak sen gözünü açıp anneni süreçlerden uzak tutarsan düzgün bir evlilik yapabilirsin. Bu nişanlınla ya da başlasıyla fark etmez, kimse böyle bir kaynanayı çekmez çok üzgünüm.
Misafir geldiğinde yada biz otururken çay yada ikramlıkları nereye koyunur o zamanZigon sehpaya gerek yok o doğru
Siz konuyu eksik okumuşsunuz. Kaynana damada "ya burası olur, ya bu iş biter" demiş. Adamda haddini edeplice bildirmiş.
Annenle detayları konuşmazsan dışarıda kalır. Ev mi bakılacak siz gidin, beğenirseniz annen pazarlığa gelsin. Her şeyi eşinle yap. Cidden annenin eski konunda da bu konunda da tavrı çok kötü. Sen evladısın, çekersin. Elin oğlu şeker meker dinlemez.Aslında önemli olan eşya değil ama biz bir ortak noktada buluşamıyoruz o ilk baş annesinin aşağıda bir evi var orayı yaptırıp oturtmak istemedi ben itiraz ettim burdaki evlere de olmaz deyince ipler koptu
Annemi bende karıştırmaya çalışsamda engel olamıyorum arada kalıyorum çoğu zaman
Misafir geldiğinde yada biz otururken çay yada ikramlıkları nereye koyunur o zaman
bu dörtlü masanın adı zigon değilmiydi ben mi yanlış biliyorum. Zaten annem bütün mutfak eşyasını aldı ve ödedi sadece ıvır zıvırlar kaldı yani evlendiğimizde bize borç olarak kalacak bir şey yok sadece aylık harcamalarımız olacak durum böyleyken sorun çıkarması biraz tuhaf oldu. Çünkü her iki tarafta bizim için uğraşıyor onların tarafı da sağolsun gerekli eşyaları falan aldılar yani ne ki düğünden sonra bir de borç ödemeyelim diye tamam bu kadar karışmaları hiç iyi olmadı mesela annem gelinlik ve kınalığımı bile aldı kına malzemeleriniZigon neydi???
10 yıllık evliyim salonda oturuyorum ekstra bi misafir odam yok.
Salonda sadece koltuk takımı 4lü sehpa yemek masası ve halı var.
Ekstra yemek takımım misafirlik hiçbir şeyim yok.
Ben yiyorsam misafirde yer kullandığım tabak çanaktan.
Her neyse.
Düğün yaklaştıkça gerginlik her evliliğin olmazsa olmazıdır.
Anneniz ayıp etmiş bu kadar karışmakla.
Onun annesi dese kıyamet kopardı.
Yine terbiyesini bozmamış nişanlınız.
İkiniz gidin ikiniz beğenin kimseye danışmadan ikiniz tutun evinizi.
Ve alışverişi de sonradan onları öderken çekebileceğiniz sıkıntıya göre yapın.
Öyle böyle geçecek bu günler.
Kırmayın üzmeyin birbirinizi.
O dörtlü sehpanın adı zigon sehpa diye geçiyorZigon neydi???
10 yıllık evliyim salonda oturuyorum ekstra bi misafir odam yok.
Salonda sadece koltuk takımı 4lü sehpa yemek masası ve halı var.
Ekstra yemek takımım misafirlik hiçbir şeyim yok.
Ben yiyorsam misafirde yer kullandığım tabak çanaktan.
Her neyse.
Düğün yaklaştıkça gerginlik her evliliğin olmazsa olmazıdır.
Anneniz ayıp etmiş bu kadar karışmakla.
Onun annesi dese kıyamet kopardı.
Yine terbiyesini bozmamış nişanlınız.
İkiniz gidin ikiniz beğenin kimseye danışmadan ikiniz tutun evinizi.
Ve alışverişi de sonradan onları öderken çekebileceğiniz sıkıntıya göre yapın.
Öyle böyle geçecek bu günler.
Kırmayın üzmeyin birbirinizi.
Evet aslında mesele ev meselesi olmaktan çoktan çıktı senin taraf benim tarafa döndü bunu kendisi de dedi benim dediğim yer olacak sen ister beğen ister beğenme demeye bile getirdi. Benim sinirlendiğim nokta da bu aslında tamam annem zorluyor ama o da zorluyor annemin bulduğu ev enneme 2 dolmuş uzaklıkta kendilerine 1 otobüsle geliş gidiş yapabilir bir şekildeNişanlınız annenize büyük saygısızlık yapmış. Daha şimdiden böyleyse ileriyi düşünemiyorum. İnatlaşmaya dönmüş bu iş.
Senin annen, benim annem meselesi.
İki evden de bağımsız başka ev bakın ve kimse de karışmasın bence. Nişanlınızın aramaması da biraz kafa karıştırıcı bu arada.
Iyi mi etmiş . :OAnneniz mi oturacakmış? İyi etmiş adam.
Ben senin arada kalmışlığını çok iyi anlıyorum gülüm.bu dörtlü masanın adı zigon değilmiydi ben mi yanlış biliyorum. Zaten annem bütün mutfak eşyasını aldı ve ödedi sadece ıvır zıvırlar kaldı yani evlendiğimizde bize borç olarak kalacak bir şey yok sadece aylık harcamalarımız olacak durum böyleyken sorun çıkarması biraz tuhaf oldu. Çünkü her iki tarafta bizim için uğraşıyor onların tarafı da sağolsun gerekli eşyaları falan aldılar yani ne ki düğünden sonra bir de borç ödemeyelim diye tamam bu kadar karışmaları hiç iyi olmadı mesela annem gelinlik ve kınalığımı bile aldı kına malzemelerini
Ben o gösterdiği ev konusunda ikna etmeye çalıştım o da bana kararını ver ya o ev ya annemin ordaki ev dedikv sizi kötü eve götürmüş ama illa olsun yoksa bu iş biter dememiş. bence annenizin hatalı olduğunu kabul edin.
benim eşim de çarşı da oturmak istiyordu ben ne yapıp edip gönlünü ettim ve sakin bi yer de oturuyoruz şuan.
biraz empati her şeyi çözecektir, şuan kv bana böyle dedi diye konu açsaydınız hepimiz ayrıl yol yakınken derdik..
Ah o zamanları şimdi mumla arar oldum şu 6 ayda yıprandım gerçekten olaya babalar da karıştı ortalık fena olduBen senin arada kalmışlığını çok iyi anlıyorum gülüm.
Sabırlı ol.
Nişanlınla yüz göz olma.
( O askerdeyken nasıl da hasretle tek tek gün saydığını hatırla ben hatırlıyorum :))
Biraz suyuna git bu dönemler zor geçer herkes için.
Ama yapılanlar/söylenenler de unutulmaz.
Anneni de çek kenara huzurum kaçıyor anne yapma diline hakim ol de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?