Düğün Yaklaştıkça Gerilen Ortam

Müstakil ev istiyor derken nişanlınız durumu varken sobalı evde mi oturtacak sizi? Apartmanda oturalım dediğinizde niye doğalgazı aidatı düşünüyor ki? Hiç para vermeden bedava oturacağını sanmıyordur herhalde. Müstakil evin ısınması daha zordur. Ara kat bir apartman dairesi bulduğunuzda,yalıtımı da iyiyse cüzi bir miktar doğalgaz ödeyerek rahatça oturabilirsiniz. Tavrı çok çirkin annenizin de nişanlınızın da ama size diyebileceğim tek şey,istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. İstemediğiniz bir evde asla oturmayın yoksa orası yuva gibi değil de zindan gibi gelir size.

Eski konuya baktım da anneniz nisanlinizi istemiyor ve işi yokuşa sürüyor bence nisanliniza yazın bende biliyorum bu olmadı ama mazur gör kimseyi karıştırmadan ikimiz başka ev bakalım de
Evet biraz da bu var aslında ama yine o evde diretecek biliyorum ne yapacağım şimdi

Bu evi istemediği konu benim iş yerime uzakmış bana öyle diyor tamam annemde o lafı etmemesi lazımdı bu şekilde arada kaldım zaten 3 gündür konuşmuyoruz da ne yapacağımı bilmiyorum
Devam etmek istiyorsanız nişanlınızdan anneniz adına özür dilersiniz. Şimdiye kadar bakılmış bütün evleri silip en baştan sadece ikiniz ev ararsınız. Annenizi de nişanlınızla aynı ortamda tutmamaya çalışırsınız.

Bitmez ama msj atmayın . Belli ki biraz dolduruşa gelmiş ya da kendisi ısrarla annenizin beğendiği en değil annemin beğendiği ev diye tutturuyor. Akrabalarına yakın olmak istiyor olabilir. Ama sakinleşmeyi öğrenecek çocuk mu bu küsüp arabada oturuyor. Neticede birlikte yasayacaginiz ev zannedersin kv evi tutsaniz onunla annenin evini tutunca annenle yasicaksin.

Canım çok acıyor 9 yıllık birlikteyiz arada sürtüşmemiz oldu ama bu kadar uzun süren olmamıştı

İkisine de zaten çok uzak olacağız ama iki tarafın inadı yüzünden bitiyor resmen ben iki tarafı düşündükçe olan bana oluyor

Canım çok acıyor 9 yıllık birlikteyiz arada sürtüşmemiz oldu ama bu kadar uzun süren olmamıştı
İstersen ara , evlilikte de durum bundan farklı değil , hatanı -annenin yaptığı hata- görüp ilk adım atmış olmak bence çözüme giden yoldur.

Anneniz insanların ve nişanlısının yanında çocuk gibi nasıl azarlayabiliyor koskoca adamı?
İyi yine orada "size ne siz mi oturacaksınız?" dememiş. Çok ağrına gitmiştir.

Siz de haklı gibi aramıyorum, ağlıyorum diye yazıp duruyorsunuz.

Madem öteki beğenmediğiniz ev konusunda annenizle ağız birliği ettiniz, bari bir büyük gibi anlatsaydı vazgeçirmek için. Siz de ben burayı beğendim masrafı daha az olur diye desteklerdiniz.
Anneniz büyüklük etmeyi bilmiyor. Sizin bu anneyle işiniz zor..

İkisine de zaten çok uzak olacağız ama iki tarafın inadı yüzünden bitiyor resmen ben iki tarafı düşündükçe olan bana oluyor
Erkeklerdeki bu rahatlık hep biz hanımların çok sevip bağlanmasından oluyo. Adamda zaten beni seviyo diye düşünüyo sanırım beş yaşında sanki küsüyo. Valla ben arasam ya da mesaj atarsanız ne söylerim diye düşünüyorum hepsi çok sert yani o yüzden yazmak istemedim sanırım en ilimlisi tamam annemin tavsiye ettiği evde olmasın git merkezden bir ev bul temiz olsun sen bul ve bana göster derdim.
Annenize gelince orası ayrı zaten nasıl oluyor da öyle bir cümle sarf edebiliyor

Konu sahibi ilk önce annenizle konuşup yarin insanların yanindada o gunku gibi fevri davranmasini engelleyin, hatta o gun icin hadi ozuru yakistiramaz belki kendine ama en azindan sebeplerini yumuşak bir dille anlatip gonlunu alsin nisanlinizin.
Ikincisi nisanlinizla konusmak icin yarini beklemeyin, mesajlada genelde duygu oldugu gibi geçmez ve yanlis anlasilmalar olusur oyuzden direkt arayin, annenizin yaptigini onaylamadiginizi ama nisanlinizin yuzunun asikliginin annenizi boyle konusmaya ittigini, karsilikli iyi niyetin esas oldugunu ama yine karsilikli yanlis anlamalar yuzunden olaylarin bu hale geldigini belirtin.
Simdi siz bunlari yapmazsaniz yarin olaylar iyice gerilecek ve siz keske once ben konussaydim diyeceksiniz.
Ilk once siz konusun yinede bugun ve yarin nisanlinizin tepkisi degismezse, en azindan ben duzeltmek icin çabaladim diyerek icinizi rahatlatmis olursunuz.
Burda dengeyi korumak size dusuyor, evle ilgili silbastan sadece ikiniz, ortak sevebileceginiz bir ev bulmayi teklif edin.

Sen hala nisanlini karsina alip konusmuyorsun ve iliskinin gelecegini yarinki toplantiya ve iki tarafin insafina birakiyorsun.

Telefonla arama, mesaj atma. Git cik karsisina al karsina oturt konus.

Iki tarafinda istedigi olmasin. Ben iki tarafa da yakin olmak istemiyorum. Biz bir aile olacagiz. Kendi kararlarimizi kendimiz vermemiz gerek. Onlari mutlu etmeye calistikca biz yipraniyoruz. Her seyi en basa saralim ve gidip yeni bir daire bakalim de ve annen adina ozur dile.

Yarin onun ailesi o evde diretirse ne olacak? Annen ya dedigini yutacak ya da cok daha buyuk olasilikla tartisma cikacak ve isler daha da icinden cikilmaz bir hal alacak.

Bu da konu sahibinin annesi ile ilgili daha önceki konusu. Anne çok önce başlamış bu tavırlara. Çok iyi etmiş adam.

Konu sahibi eski konunuzu okudum da annenizi neden frenlemiyorsunuz?
Huyu u bilip her şeye dahil ederseniz daha çok başınız ağrıyacak sizin.
Kendini ali kıran baş kesen sanıyor galiba?
Kimse kendisini ciddiye almaz bu şekilde devam ederse uyarın bence..

Çünkü siz de iyi biliyorsunuz ki bu olayın öncesi var. Eski konunuz ile bu konu arasında geçen bir şeyler yani.
Anneniz zamanında bir şeyleri dayatmış ki nişanlınız buna bari karışma der gibi tavırlıymış.

Ben de olsam "bu kadın hep hayatımızın ortasında mı olacak?" diye endişe ederdim..

Evet biraz da bu var aslında ama yine o evde diretecek biliyorum ne yapacağım şimdi
Alttan almayı dene nasıl bir kişiliği varsa ve siz onu nasıl ikna ediyorsanız o şekilde çünkü herkesin bir noktası vardır onu da siz kaç yıldır bulmuşsunuzdur umarım oylelikle ikna edeceksiniz
Beraber oturcaz o ev güzel değildi bende bu durumda haksizim kabul ediyorum gel beraber başka eve bakalım emlakçılar internete bakalım yine senin dediğin olsun ama daha düzgün başka ev olsun vs.vs. diyerekten mi artık orası da size kalmış
Dikine tras ederek inat yaparak olmaz bazı işler evlilik yolundasiniz sonuçta ya bu deveye gudeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…