Düğün Yaklaştıkça Gerilen Ortam

Konuyu dağıtmak istemiyorum ama küçücük bi öneri olsun; zigon sehpa çok eski moda ve çirkin onun yerine bir orta sehpa bir ya da iki tane de salonun değişik yerlerinde duracak farklı küçük sehpalar daha tarz

Annenizin tepkisi çok yanlış.
Fikir beyan edebilir ama "ya bu ev ya da bu iş olmaz" demek ona düşmez. Bu sizin nişanlınızla verebileceğiniz bir karar.
Kayınvalide lafıyla da iş yapmayın. Çok istiyorsa gitsin oğluna akıl versin "mesaj at" diye.
Niye ikinizin annesi de bu kadar dahil bu olaylara?

+

Eski konunuzu okudum. Anneniz böyle her şeye karışıyorsa nişanlınız sonunda patlamış demek ki. Patlamakta da haklı.

Niye aramıyorsunuz hala bitirmek isteyen anneniz ve o mekanda kırılıp arabaya giden nişanlınızın gönlünü almak için arkadan gitmeyip annenizin sözüne eşlik eden durumunuzla birlikte sizin aramanız gerekiyor ayrıca nişanlınız arabaya basıp gitmiyor sizi bekliyor sanırım siz öğretmenle dönüyorsunuz devam etmek istediğiniz halde aramadığınız her dakika nişanlınızın sizin annenizin fikrini aklınızda düşünüyor olabileceğiniz fikrini uyandıracak 3 gün aramamak sanırım artık bittiğini bile düşünüyor olabilir

Nişanlınız terbiyesizlik etmiş kesinlikle ama sezarin hakkı sezara annenizde en az onun kadar ayıp etmiş . Bu kadar dahil etmeseniz annenizi daha iyi olmaz mı ?

Anneniz şimdiden kaynanalığa başlamış ama nişanlınız da çekilir bir tip değilmiş hani. Apartmanda oturmayı, aidat ödemeyi falan lüks olarak görüyor herhalde. Hangi devirde yaşıyoruz ya?

Biz seçiyoruz aileler maddi olarak yardım ediyor. Tamam bazı konularda annem çok karıştı onu kabul ediyorum zaten artık arada kalmaktan o kadar yoruldum ki bir çıkış noktası arıyorum

Iste arada kalincak birsey yok. Annenin lafi cok cok agir. Cikis noktasi annene rest cekmendir. Sen nasil nisanlinin seni kv'de karsisinda korumasini istersen, sende nisanlini bu sekilde koruyacaksin.

Onlar geldiginde annen nisanlina özür dilemeli "o gerginlik yine o lafi etmemeliydim, seni kirdim ve özür dilerim" tarzi seyler söylemeli. Ve bundan sonra annene hicbirsey anlatmiyorsun, hicbir yere gelmiyor. Evlenecek yasa geldiysen, sorumluluk alacak yasada geldin demektir. Annenin himayesi altindan cik ve herseyi ya yanliz, ya nisanlin ile hal et.

Annen ile beraber iki kisi ona baski edip, ikna edebilcegini sandin ve elinde patladi. Iliskin sonlanabilir. Nisanlin ile anneni bu sekilde yüz göz etme. Gercekten nisanlin yine iyimis, ben ayrilirdim. Halen durumun ciddiyetinin farkinda bile degilsin bence.

Aramayı denedim ama arayamadım cesaret edemedim ama aramak istiyorum elim gitmiyor

Vay be, annen hem bu lafi ediyor, sonra sen "aramak istiyorum ama elim gitmiyor" diyebiliyorsun. Aynisini nisanlin ve annesi yapsa burda linc baslamisti. Hem müstakbel kv'de öyle laf edecek, hem adam aramayacak. Aramamasi, annesinin hakli oldugunu düsündügünden derdik. Ayril derdik.

Sen halen konu ev oldugunu düsünüyorsun. Kirici olmak istemiyorum fakat umarim nisanlin senin ile evlenmez. Daha kendi fikirlerine sahip cikamiyorsun. Karsindakini koruyamiyorsun. Annene karsi gelemiyorsun. En iyisi annen ile kalman ve biraz daha olgunlastiginda evlenmen.

İki tarafta ezilip büzülmesin ya . Niye birtaraf bir taraftan daha üstün görülsün ki bu düşüncede olan bir annenin ben sadece kızının mutluluğunu düşündüğünü sanmıyorum.

Mesaj attım yazdım ama görüldü atıp dönmedi o da bitirdi galiba
Nişanlınız terbiyesizlik etmiş kesinlikle ama sezarin hakkı sezara annenizde en az onun kadar ayıp etmiş . Bu kadar dahil etmeseniz annenizi daha iyi olmaz mı ?
Evet annem dahil olmasa belki daha iyi olabilirdi böyle giderse bitecek galiba mesaj attım gördü cevap vermedi
Anneniz şimdiden kaynanalığa başlamış ama nişanlınız da çekilir bir tip değilmiş hani. Apartmanda oturmayı, aidat ödemeyi falan lüks olarak görüyor herhalde. Hangi devirde yaşıyoruz ya?
Ona seçenek sunuyorum araştırıyorum emlakçıdan istemiyor apartman istemiyor ben de arada kaldım yani
Yanına gittim gönlünü almaya çalıştıkça karşı geldi en sonunda da çekip gitti zaten

Annenin sözü çok ağır olmuş. Nişanlınız yine sakin kalıp ortamı terketmiş sadece. İki tarafında annelerinin bu kadar müdahil olması hiç doğru değil. En sinir olduğum şey evlilik ilişkilerinde. Siz sadece yıprandığınızla kalırsınız

Evet o gün. Adamin duygulari alt üst, kv'de halen disarda bekliyor. Öyle agir bir laftan sonra ne olsun? Hemen yüzü gülsün, gönlü alinsinmi? Orda onun ve annenin yaninda "anne sen ne diyorsun" bile diyemedin. Onu savunamadin. Bir yarim saat yanina gittin sonra 3 gün aramadin. Yani aslen senin caban sifir.

Nisanlin olsam kendimi cok degersiz his ederdim, cok kirilirdim. Adamin yanina bile gitmiyorsun. Mesaj atiyorsun sadece. Iliskinin sonucunu ailelerin konusmasina bagliyorsun. Annene bagliyorsun. Hakbuki iliskiniz ikinizin. Birsey cözülcekse, ikiniz cözeceksiniz. Annende, sende cok cok hatali davrandiniz.

Simdi bir ev icin nisan atiliyormus gibi görünür ama degil. Sorun cok baska. Dedigim gibi, sen annen ile iliskini degistirmedikce, hic bir erkek ile mutlu olamazsin.

Yorumların büyük kısmı annenizi hatalı buluyor. Ve sizde bu büyük kısma cevap verirken nisanlinizdan bahsediyorsunuz..
aslında o da cimri, aslında ona göre de her şey gereksiz, aslında kaziklandiniz mı diye kaba konuşan biri, aslında eve bakmak bile istemedi vs vs ...

Açılan konu ne idi , gelinen nokta ne ?

Siz istiyorsunuz ki anneniz değil nisanliniz hatalı olsun...

Ama yok öyle bir dünya.

Anneniz sinir oldu ise ; ben bir daha size ev falan bulmam amaaaan ne yaparsanız yapın kendi eviniz nereyi bulursanız bulun....
Diyebilirdi en fazla !
Bunun haricinde edilen her laf annenizi hatalı duruma düşürür düşürmüş...

Yani bu ev meselesinin bu kadar sıkıntı haline gelmesinin sebebi nişanlınızın pintiliği. Böyle adamlarla ömür geçmez.

Nişanlında sevgi eksikliği var sana karşı...Yoksa sen nasıl mutlu olacaksan öyle yapar kendinden fedakarlık edip sen bayansın yarın cocuk olacak deyip senin işyerine yakın olsun derdi...Bence bırak hiç uğraşma...

Nisanlinin tutacagimiz ev apartman dairesi olmayacak diye tutturmasina hala anlam veremiyorum.Genc bir çift değil 3 çocuklu bir aile olsanız anlayabilirim bahçeli,zemin kat ev tutkusunu ...ama ikisi de çalışan bir çift neden apartman dairesi istemiyorum diye tutturup zemin kat evin risklerini göze alır anlamadim.

Bir benim aklıma geldi sanmıştım

Canım çok acıyor 9 yıllık birlikteyiz arada sürtüşmemiz oldu ama bu kadar uzun süren olmamıştı

Eski konunuzu da okudum. Nişanlınız muhtemelen “Nişanlım iyi, bir şekilde çözeriz de annesi evlerden ırak. Evlenmesem mi acaba? Böyle bir insanla akraba olmak istemiyorum” diye düşünüyordur.

Ayrıca anneniz o lafı söyleyince ağzınızı açıp tek kelime etmediniz mi? Aynısını kayınpederiniz yapsa ve nişanlınız ağzını açıp bir laf etmese, sizin de ortamı terk etmeniz gerekirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…