Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

ayyyy almanyada gelini evden cikarirken her kapiya birini dikip damatdan para aliyorlar...

sonrada kadin pazarligina karsiyiz diye bös bös bögrüyoruz.

bence sen erkek arkadasinla konus kafaniza göre takilin ilerde bunun borcunu ödemeside var.

misal ben olsam taki falan istemem derim direk bi eve yatirin yapalim kira yerine kredi ödeyelim bi kac seneye rahat edersiniz.

Bence ailenin fikirleri değişmediği sürece evlenme küçük düşersin.

Bu abuk subuk istekler yüzünden kaç kişi evlenmekten döndü. Bu arada doğru ve ya yanlış hepsini duydum da kardeşe telefon nedir yaaa

Valla bu dediğiniz karşıda ki adamın karakteriyle alakalı . Aklı başında kaliteli bir adam bunun ayrımını çok da güzel yapabiliyor . Ben evlenirken hiç böyle isteklerim olmadı gayette geleneksel bir aile yapısı içerisindeyim ama eşimle el birliğiyle ne yapabiliyorsak o olsun dedim .
Eşimde saolsun bana bişey bırakmadı zaten herşeyin en iyisini yapmaya çalıştı yaptı da.

Valla kıymetimi de biliyor şuan bişey istemedim diye degersizlestirmedi beni aksine öyle olduğu için daha çok çabaladı her konuda .

Yine söylüyorum seçtiğin kişi adam gibi adamsa gerisi faso fiso iş eşte biter herzaman . Yoksa dunyayi aldirsan ne fayda...

Onlarda iyi uyanıkmış.. böylelerine de müstahak.. kendine yakışanı yapmışlar

Annene sorsaydın nişan yapmamış durumu yokmuş sen ne takacan bana diye ilerde Allah korusun bişey olunca küpe yüzük mü kurtaracak seni.. Ben olsam kimseyi karıştırmam bu mevzular konuşulmasın derim nişanlımla hallederim onu zorlamicak ve kalp kırmayacak sekilde.... Süt hakkını bilen anneniz yatak odası takımını halısından perdesine kadar kız tarafı alır bu adetide biliyordur yada hediye bohçaları vardır her akrabaya vereceği sadece kendine gelince adet yoksa durumumuz yok

Su sut hakki mevzuna bitiyorum resmen
Sut hakki nedir ya
Verdigin sutun hakki mi olurmus
Ha varsada manevidir o
Dunyaya getirdigin cocugu beslemek senin en birinci gorevinken yapilan pazarlikkara bak.
Bir alyansa evlendim tek gram altin istemedim
Pismanda degilim
Annen cok degisik gercekten
Hatta kiz kardesinde.

Gelinin kardeşine alınan hediyeyi de annenin sözüm ona süt hakkı adı altında istediği hediyeyi de hayatımda ilk kez sizde duydum. Bu düpedüz görgüsüzlükten başka birşey değildir. Ayrıca şu kadar bilezik bu kadar gram altın diye karşı taraftan talepte bulunmakta bence ayıptır. Takı hediyedir, pazarlığı olmaz. Ayrıca herşeyi bir kenara bıraktım, nişan yapmayın kına gecesi yapmayın her yükün altına karşı taraf girsin birde üstüne altın siparişi verin bu da apaçık insafsızlıktan başka birşey değil.

Bana da bir ev falan ister mi aileniz?
O derece potansiyel var çünkü...
Ahhh ahh değişmiyor şu zihniyet, değişmiyor.
Mütevazi oldukça, gözü tok oldukça mevlamın yağdırdığını görmüyor kimsecikler...

Ondan sonra kocam beni malı gibi görüyor dövüyor sövüyor ( lafım sizin şahsınıza değil ) aileler evlatlarını mal gibi görüp fiyat biçerse kızlarımızın başına gelir tabii.Sizin anneniz tek değil malesef toplumumuzda bu görüş.Bu adet bu düşünce yapısı nerden geliyor acaba?Ayrıca kardeşinize ne demeli. Bayram değil seyran değil öptü beni eniştem...

Bu süt hakkı işini hhhhiiiççç anlamam, kardeşin de ne görgüsüzmüş...
Ailen tam bir çirkef topluluk...
Anladığım o ki zaten hiç bir zama arkanda olmayacak...
Senin yerinde olsam, eğer güveniyorsan nişanlına, ailenin rızasını almadan evlen..
Çok kızdım çok

Az istiyor anneniz. Bebeklikten büyümeye tüm masraflar tez çıkarılsın. Süt hakkı büyütme okutma hakkı... Oooo çok hak var. Muhasebeci tutun hesap karışık

6 bilezik 1 set ve saat isteyince tok gozluluk mu oluyo. Taki istemek nedr ya insanlar durumlarinca takarlar bana nisan+dugunde esimin annesi babasi abisi 9 tane 22 ayar taktilar + 2 set ee noldu setler haric ev alirken bozdurduk gitti. 3 tane taksaydi nolcakti hic. 3 tane bozcaktik cok da hayat kurtarici bi durum yok yani.

Yıl olmış 2018 hala bunlar oluyor mu gerçekten?

Süt hakkı nedir Allah aşkına resmen evladını para karşılığı veriyormuş gibi Allah korusun.

Annenize aldırmayın. İnsanları o kadar borca sokmaya ne gerek var? Siz de sıkılacaksınız evlendiğinizde haliyle size de yansıyacak.

Özür eilerim ama aileniz gerçekten görgüsüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…