Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

Ay bunun da bir rayic bedeli mi varmis. Ne desem bilemedim. Ama o kadar sey isterseniz karsi taraf da normal bir aileyse dugunden sonraki basliklarin boyle olur: Kaynanam kaynatam beni sevmiyor. Gorumcem boyle boyle dedi. Eltimgil laf sokuyor.

Nişanlınıza annenizin böyle diyeceğini önceden söyleyin. “Bizim adetimize göre de bu kadar altın yapılır. Madem sizin adetiniz sür parası var onu da verelim ve adetlere göre devam edelim. Ancak tüm ev eşyalarını kız tarafı alır bizim adetimize göre” desinler. Kına ve büyük nişan istesinler. Anneniz düşünsün.

İşiniz zor size yazık oluyor sözünüz ile aileniz arasında kalmışsınız yarın evlenince şimdi yaşanan herşey önünüze getirilecek en ufak bir şey de hatırlanacak merak ettim anneniz kızına bi nişan yapmıyor ama oğlu evlense gelinine o kadar takı yapacak mı kusura bakmayın ama anneniz evlat ayırıyor sizi zor günler bekliyor Allah yardımcınız olsun

yok artık oha şok oldum.
ne kadar görgüsüz aileniz varmış.
kardeşinize de ne desem bilemedim.

hem nişan yapmıyolar hemde krşı taraftan herşeyi istiyolr. pardonda kendileri ne yapıcaklar acaba.
Ay düşmanıma dilemem böyle aileyi.

Yaptiginiz ayip ama
Siz durumumuz yok diye bir sürü seyden vazgecmissiniz.
Karsi tarafada yuklenebildiginiz kadr yuklenmeye kalkıyorsunuz.
Karsi taraf bu kadr istege bir patlarsa düğünü zor görürsünüz.

Allahım beni ve diğer erkek annelerini bu tarz insanlardan uzak eylesin.Bizlerde tam tersi hiç birşey istenmez İnsanların gücü neye yeterse onu alırlar .annem 45 yıllık evli ve hiç birşey istenmemiş .yani bunun eski kafalılıkla ilgisi yok ama geri kafalılık diyebiliriz

Bizde kaynanam tum ogullarima ayni yapmak istiyorum dedi .Ne yapion otekilere demedi kimse.Adetler farklilik gosterebilir birak birak sen kotu olma arada.Sut parasi falani da isterse kendisi desin kotu olsun.Eltimin annesi istemis kendine yapmislar ne laf oldu sonradan.

15 bilezik 2 set bir elmas set pırlanta beştaş tektaş beşibiryerde yeni bir ev araba 5 yıldızlı balayı annene 2 bilezik kızkardeşine ı phone alması lazım eş adayının .Tövbe tövbe adam 3 kuruşa kelle koltukta vatanı savunuyor sizin baskınızla kafası dalsa bir tehlikeye düşse çok mu mutlu olacaksınız .

Annen çok haklı. Az bile istemiş (!) Damadın dalağını böbreklerini ciğerlerini de istemeniz lazım

Pardon afedersiniz de aileniz sizi altın karşılığı mı veriyor? bu nedir ya ben utanırım istemeye bizde söylenmez erkek tarafı ne yaparsa. ne demek geleceğin için falan.Hele kardeşinin telefon istemesini annenin ayrıca para isteyecek olması çok kötü şeyler hoş karşılanmaz kaldı ki durumunuz yokmuş herşeyi erkek tarafı yaparken anneniz bunları istemeye utanmayacak mı?yolunacak kaz değil ya eşiniz siz istemediğinizi söyleyin

Telefon , enişte dayı , bohça abes istekleri dışında durumu varsa annenin istediği altını alabilirler .

Durumunuz nasıl elveriyorsa dense daha güzel elbette..

Hele maddi durumunuz yoksa , sizde karşılıklı olarak bir şeyler yapmayacaksaniz böyle demesi daha da en güzeli.

sen doğru düşünmüşsün bence biz de evlenirken annem her şeye karışıyordu ben durduruyordum. eşim de sağolsun elinden geleni ailesine yaptırmaya / aldırmaya çalışıyordu. şimdi evliyiz ve aileler dış kapının mandalı. biz ise çok mutluyuz. dönem eşime sık boğaz etseydim annemle bir olup belki de ayrılırdık allah korusun ya da evliliğimiz pürüzlü olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…