- 2 Ocak 2017
- 756
- 1.318
- 113
- 48
- Konu Sahibi flowerblue
-
yapmasaymış o zaman..Şahsiyetsiz değilde yılmış ve bıkmış diyelim. Düşünsenize seviyorsunuz hayatını birleştirmeye karar veriyorsunuz. Aşık olduğunuz kişi kendine değer biçiyor bir mal gibi. Ve hiç alışkın olmadığınız, bilmediğiniz bir düğün girdabına çekiliyorsunuz.yıllarca ödeyeceğiniz borçlarla başbaşa bırakılıyorsunuz( kız çalışmıyordu, çalışmayıda düşünmüyor). Psikolojisi bozulmuş diyordu daha yakından tanıyanlar.
Ne kadar ayıp verdiği sütün karşılığını elalemden mi istiyor ? vermeseydi keşke nerede kaldı annelik ?Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
süper aynen böyle insanları kötü yönlendirip saygıyı sevgiyi ayak altına almaktan başka bir şey yapmıyorlar ne yazıkNe demek onlar sana çok fazla istemezsen değer vermez? Sizde öyle oldu diye herkeste öyle olmak zorunda değil. Hiçbir şey istemeyip hatta düğün bile yapmayan (kendim de dahil) ve çok ta mutlu olup iyi gecinenler var. Sana değer vermeyen zaten vermez ha 10 bilezik istemissin ha 3. Hatta bu kadar görgüsüz aç gözlü olduğun icin seni zaten sevmeyen insan iyice hepten ayar olur sana. Böyle şeylere gelin adaylarını lütfen teşvik etmeyin rica ediyorum. Içlerinden gelmeyerek alacaklıları şeyleri sen için rahat bir şekilde kullanabilecek misin? Ohh bunu hak ettim diyebilecek misin? Bu kadar maddiyatçı olmayin. Gelin mehir ister gerisi susar. Ne demek baldıza telefon anneye süt parası. Oha bee.
Bizim durumumuz yok.
elbette usulen erkek tarafı sorar ama miktar bicmek cok cok ayıp bana göre.. annenizle bunu artık bu devirde hos olmadıgını anlatmaya calısın ve razı olmadıgınızı soyleyin...Arkadaşlar kısaca anlatmak istiyorum. 10 gün kadar önce erkek arkadaşımın ailesi tanışmaya geldi ve şehir dışından geldikleri için söz yapıp dönelim dediler. Aile arasında evde hazırlık yaptık ve sözlendik. Neyse dün anneme düşüncesini öğrenmek adına ne kadar altın isteyeceğini sordum. Annemin huyunu bildiğim için 6 bilezik,1 set ve saat yeterli olur dedim. Sözlüm uzman çavuş bu arada. Annem de bunun az olacağını ileride benim geleceğim için 22 ayar 6 bilezik,5i 1 yerde, küpe, yüzük ve saat isticem dedi. Kız kardeşim de eniştem bana hediye almicak mı ben de telefon istiyorum dedi. Ardından bir de süt hakkı diye birşey varmış ve annem için de birşey isticeklermiş. Bizim durumumuz yok. Söz yaptık nişan olmicak. Kına ve düğünde erkek tarafında olacak ve onlar yapacak. Daha mobilyaydı, evdi, eşyaydı derken evlenmek kolay mı dedim. Herşeyden önce tok gözlü olmak lazım dedim. Aile arası tartıştık ve beni anneme birşey layık görmeyen, şimdiden masraf yapmasın diye erkek arkadaşımı savunan birisi ilan ettiler. Ne yapıcam ben. Ailesine bunları söyleyince görgüsüz bu aile demezler mi ? Erkek arkadaşımla konuşmalı mıyım. Annem de bana küstü konuşmuyor.
O değil de bende bedavaya gitmişim.
Düğünüme 3 hafta var.
50binlik çeyiz yapıyorum.
Nişanımı kınamı ben yaptım,yapıyorum.
Bana kayınvalidem ne istiyosun ne takalım diye sorduklarında yeter anne çok masrafa gerek yok dedim
Keşke 10 tane isteseydim :))
Ama benim ailem bana trabzon hasır seti abimde kelepçe aldığı için istemedim.
Annemde süt parası falanda istemedi zaten.
Süt parası kaldı mı ya?
Cok haklısn aynen oyle oluyoYa burdan bakınca yüzsüzlük görgüsüzlük gibi görünüyor evet ama böyle yüklü şeyler istemeyip erkeğe para harcatmayan kızların da değeri olmuyor görüyoruz.
erkek para harcamazsa değer vermiyor.
burada bile nice konu açılmadı mı hiçbir şey istemedim ama yine de yaranamadım diye..
bilemedim yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?