Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

Bu hesaba göre biz bedavaya evlenmişiz. Hiç birşey istemedik. Ne yapabilirseniz dedik. Bir kamyon çeyiz götürdüm. Nişan yaptım. Borçsuz evlendik. Evlenirken birşey istememin karşılığını fazlasıyla gördüm. Eşim bana karşı çok bonkör sağolsun. İstediğim herşeye sahibim çok şükür. Ama eğer ısrarla birşeyler isteseydim o dönemde şimdi belki bu kadar bonkör olmayabilirdi. İnsanları evlilik adı altında sıkıştırmanın ,ısrarla birşeyler istemenin doğru olmadığına inanıyorum. Ayrıca çeyiz götürmenizi tavsiye ederim. Arkadaşlarımın bazıları çeyiz götürmediği için ezildiler. Sonuçta eş adayından bir sürü şey istiyorsanız sizinde çeyiziniz olmalı.

yapmasaymış o zaman..
Ben olsam öyle bir kızla evlenmezdim,
Birde çalışmadığı halde bu kadar diretmiş.
İnsan sevdiğini bu kadar zora sokar mı.
İşte diyorum ya önemli olan saygıyı sevgiyi yitirmemek.

ayy ne çirkin muhabbetler ne ayıp seyler
kızını evlendırmek karsılıgında altın ıstemek ne demek ya...
karsı tarafın durumunda ne varsa ıcınden ne gelırse onu takar zaten hedıye o
kendı agzınızla nasıl ısteyeceksınız evlenme karsılıgı altın...

evlendıkden sonra alırsınız kocanız alsın hedıye . evlenmeden once sayısına kadar belırlenmıs gramına kadar belırlenmıs bılmıyorum cok çirkin cok ayıp

Kusura bakma da senin durumun yok diye adamlar nişan olmamasına tamam demiş.
Kınayı düğünü de üstlenmişler.
Ve siz buna rağmen telefondu süt hakkıydı ıvır zıvır bir sürü altın,para istiyorsunuz.
Görgüsüzlük yaptığınız.

O değil de bende bedavaya gitmişim.
Düğünüme 3 hafta var.
50binlik çeyiz yapıyorum.
Nişanımı kınamı ben yaptım,yapıyorum.
Bana kayınvalidem ne istiyosun ne takalım diye sorduklarında yeter anne çok masrafa gerek yok dedim
Keşke 10 tane isteseydim :))
Ama benim ailem bana trabzon hasır seti abimde kelepçe aldığı için istemedim.
Annemde süt parası falanda istemedi zaten.
Süt parası kaldı mı ya?

Yeni kurulan bir akrabalık bağında insan kendini ne kadar küçük düşürebilir senin ailen kadar ancak. Altın istemek ne demek ya onlar seni teneke bilezik takıp alacak değiller ama kız tarafı nasıl ister bunu anlamıyorum. Kardeşe telefon aylık faturasını da nişanlınız ödesin bari. Anneye de süt hakkı .......... Yazık yazık o damada çok yazık çünkü başlamadan bitmiş bir evlilik için dünya kadar masraf yapacak

Bizim yenge hanım da düğün zamanı birsürü şey istedi bizden şimdi hepimizin gözünde pul kadar değeri yok, sizde değerinizi bunları isteyerek düşüreceksiniz gibi

Ne kadar ayıp verdiği sütün karşılığını elalemden mi istiyor ? vermeseydi keşke nerede kaldı annelik ?

süt hakkı nedir ya hangi devirde kaldınız erkektarafının takısıda sizi ilgilendirmezki gücü neye yeterse alır ailen çok uyanık çok üzülürsünüz artık herşey ortak konuşup anlaşarak yapılıyor

süper aynen böyle insanları kötü yönlendirip saygıyı sevgiyi ayak altına almaktan başka bir şey yapmıyorlar ne yazık

babama sordu eski kayınvalide altın olarak ne istersiniz?

babamın cevap: hediye yapmak isterseniz siz bilirsiniz kızım kızınız oluyor ama böyle rakamlar konuşmak bize yakışmaz. net

Ailen abartmis da benim canim babam cok tozgozludur esimden cok masraf yapti bizim taraf da daha cok altin takti maasini bile sormadi babam esime ama noldu? Simdi bisey alalim dedigimde benim etim budum bu ne bekliyodunuz diyor maasimi bile sormadiniz diyor ..iyilik yaramiyor yani agizlarina etseydik bizden kiymetlisi olmazdi

elbette usulen erkek tarafı sorar ama miktar bicmek cok cok ayıp bana göre.. annenizle bunu artık bu devirde hos olmadıgını anlatmaya calısın ve razı olmadıgınızı soyleyin...

Sen mi ben mi, bir alyansla evlendim ben :)))))
KV sordu hiç bir şey istemiyorum dedim, utancımdan yerin dibine geçtim
Her şeyi birlikte yaptık, ağır masrafı ben üstlendim eşimin borcu çoktu
Sonradan yavaş yavaş hediye olarak aldı eşim bir şeyler o da pahalıya kaçmasına izin vermedim, mihrimi bile helal ettim, insana huzur lazım önce anlamıyorlar, süt parasına çok şaşırdım şu an o ayrı bir felaket

Cok haklısn aynen oyle oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…