Düğünde erkek tarafından istenecek takılar ne kadar olmalı ?

Aynen mutlu muyum mutluyum huzurumuz yerinde, kv ve kp hiç bişiy yapmadılar evimde iğneleri bile yok o yüzden gelip bıdı bıdı ötemiyorlar başımda, hiç bir söz hakları yok hayatımda şunu yaptık senin için diyemiyorlar, beni aramazlar bile yokmuşum gibi bende onlar yokmuş gibi eşimi yetimmiş gibi kabullendim oldu bitti :)

Kiz kardesin annenize cekmis.

ben istememistim (zaten daha evli degilim) ve nisamlim yabanci.
kaynanam bana birgün...." bana kocam zamaninda bunu bunu yapti... 70 bin Euroluk ev düzdü... 3 dügünüm oldu..., sen demekki bunlara demekki bunlar hak etmiyorsun" dedigi gün nisanlima liste cikartdim. bayada abartdim. 100 büyük altin ve 12 tane 25 gramlik bilezik.
anasi sag olsun. yukarda bir üye yazmis-- s+++n yaraniyor diye. bende sonunda bunu anladim.

Aynen canım ben kapımı kapattıgımda bu adama sarılıp huzurla basımı omzuna koyup uyuyomuyum? Evet
Gerisi hikaye

kaynanan alacaksa ok de eşin alacaksa kendi paranızdan yapıcak ne yapacaksa

Benim ablama ve kız kardeşime de hediye amaçlı pahalı bi bileklik almışlardı.. annem çılgına döndü ne gerek vardı diye. Az daha iade ettiriyordu :)
Annemle babamada kıyafet aldılar annem aradı annemi kalpten götüreceklerdi.

Hiç bir şey istemedi annem hatta süt parası diye birsey varmis esimin tarafında anneme söylediler. Annem ben kızıma sütümü parayla vermedim diye red etti.

Ailemin bu tutumu beni çok gururlandırdı. Hiç bir şeye tenezzül etmediler artı herşeyin en fazlasını yaptılar.

Bu tarz şeyler bana çok ayıp geliyor çok görgüsüzlük. Karşı taraf ne istiyorsa alır alamiyorsada sorun yok.
Mutlu olmak için evleniyoruz ticaret için değil. Evliliği işkenceye çevirmeyin.

şakın elalemin çoçuğunun durumu için kendi anneni üzme git özür dile
Bu nasıl bir zihniyettir yahu haha
Gerçi yadırgamamak lazım
Evlenip bir ömrü paylaşacağınız kişiye elalemin çocuğu diyorsanız
Evliliği de ticaret olarak görüp kendinize fiyat biçmeniz gayet normal.
Konu sahibi de sizin gibi düşünen mesajları beğenmiş
Konuyu okuyan da kız ailesine sitem ediyor sanar
Halbuki onay bekliyormuş

Bende evlenirken karşı taraftan hiçbir talep de bulunmadım, ayni şekilde ailemde. Eşimin ailesi tam veya eksik birşeyler yaptılar. Bu onların sorunu, onların çocuklarına verdikleri değerle alakalı. Sonuçta kim ne yapıyorsa kendi evladı İçin yapıyor. Benim ailem evlenirken hiçbirşey isteme neyin eksikse biz yapacağız açgözlülük yapıp insanları zora sokma dedi. Vallahi o konuda eşimde ailesi de sağolsunlar kıymetimizi bilirler. Kv dem, kp im her zaman her ortamda dile getirirler, annem babam için abimiz ablamız çok memnunuz diye.

Ben kimsenin bana alacağı çamaşırla yada takacağı altınla kendime değer biçmem. Ben kendi aileme bakarım, benim icin ne yapıyorlar diye.

düşmanla evlenmiyoruz evet peki kaynana gelin yerine düşman mı alıyor kendine
malesef herşey kocayla bitmiyor ortada elini ayağını çekmeyen bir kaynana peki bu kaynana gelin yerine düşman mı alıyor oğluna ?

Nişanlı yabancı ama anası klasik Türk kaynanası ruhu taşıyormuş:))
Damat aldı mı listedekileri?

Arkadasım bir kızla evlendi
1 senelik evliler
Kız ailemin süt hakkı diye her ay maaasını ailesine veriyor.
Kaç ay emzirmiş annesi
İlkokula başlayana kadar falan der sorsak
Ne tuhaf insanlar var ya, harekete bak "aileme destek olcam" demek varken süt hakkı ayağına
Vay be

Ne kadar ayıp! Evlenirken " Adetlerinizde takı işi nasıldır?" dediler. Bizde öyle adetler olmadığını söyleyip geçiştirdik. Süt hakkı ne? Baldıza hediye nerden çıktı? Yapımda emeği geçen herkese bir tam altın takıversinler bari.

Çok ayıp ailenin yaptığı yani annenin .
Bunlari simdi atıp tutması kolay. Evlendikten sonra karşına çıkacak bunlar ve hep arkandan konuscaklar sen ve annenin.
Açgözlü diyecekler.
Bizi mahvetti diyecekler
Yazik gunah degil mi insanlara
Altin konularini konusmak buyuk ayiptir
Bizde evlendik biliyoruz bu isleri,usul gereği erkek tarafi söyler nisanda set takcam falan gibi ama kiz annesi ağır başlı olmalı !!!

kaynanan alacaksa ok de eşin alacaksa kendi paranızdan yapıcak ne yapacaksa

o konuda haklisin. kaynanam günahini vermez.
Nişanlı yabancı ama anası klasik Türk kaynanası ruhu taşıyormuş:))
Damat aldı mı listedekileri?

benim KV klasik KV. bu konumun irki yok galiba:)
Yok canim, almadi hepsini. simdilik yarisini alabildi- kv oglunda yontulcak para kalmadigi icin benimle küstü :) canima minnet

Süt Hakkı ve kardeşinizin telefon istemesi dışında annenizin istediklerinde bir abeslik yok , ancak süt Hakkı çok eski adet ve doğru bulmuyorum erkeğin ailesinden para alınmasını.

Ne çirkin adetlerimiz var. Dilenciler gibiyiz. İnsanda azıcık asalet olur. Konu sahibi, genelde üç aşağı beş yukarı herkes böyle...ne yaparsın?! Anlayışlar kıt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…