Düğün Düğünde kız tarafının saçı..

Mathhead

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2011
71
9
36
Isparta
Selam arkadaşlar ,
size bir sorum olacak. Düğünde kız tarafının saçını yani gelin,annesi ve evdeki akrabalarının saçını erkek tarafının yapması lazım diye biliyorum. Doğru mu ? Bir de kuaför eğer uzaktaysa kuaföre bayanları kim götürür? Onu da erkek tarafı mı ayarlar ?

Evet damat karşılar ama kompla akrabaları yapmak zorunda degil yani ben mesela sadece annem ben ve görümcelerimle gitcem kuaföre birde kayınvalidem , oldu adam bütün herkesin parasını ödesin , olmaz yani :19:

Düğünü , balayını , çiçek işlerini , kuaför paralarını zaten biz çektiğimiz krediyle ödüyoruz nişanlımla birlikte..olay para değil yani..yapılması gereken nedir onu merak ettiğim için sordum

Düğünü , balayını , çiçek işlerini , kuaför paralarını zaten biz çektiğimiz krediyle ödüyoruz nişanlımla birlikte..olay para değil yani..yapılması gereken nedir onu merak ettiğim için sordum
Madem siz ödüyorsunuz tatlım ozaman daha dikkatli olun millet bedava olunca yanaşıyo herşeye, ben bu konuda biraz sinirliyim bizim akrabalar bizi kuaförlerine çağırmadı çünkü oyüzden bnde bu uyanıklığı yapıcam bnmde eşim eşşek degil yani

Valla ben ve annem dışında taş çatlasa 7 kişi olur . Bence bu sayı ne az ne çok..Eşeklik konusuna gelince , kimse 7 kişinin saçını yaptırınca eşek olmamalı. Çünkü adı sadece erkek tarafı yaptırıyor, oysa aslında birlikte yaptırıyorz.

Valla ben ve annem dışında taş çatlasa 7 kişi olur . Bence bu sayı ne az ne çok..Eşeklik konusuna gelince , kimse 7 kişinin saçını yaptırınca eşek olmamalı. Çünkü adı sadece erkek tarafı yaptırıyor, oysa aslında birlikte yaptırıyorz.

Bn onu sizini çin söylemedim ki bizim sülale için öyle olur :)

Kim götürür ?
Kim öder ?

Böyle şeyleri düşünmeye ne gerek var ?
Ben kız kardeşim ve çok samimi bir arkadaşımla gitmiştim.Annemler biz misafirlerle ilgilenelim nikahtan önce gideriz duzelttiririz saclarımızı dediler. Bizimle gelmediler bile.

canım normalde erkek tarafı yapar bunları gelının evınden gelın ıle bırlıkte gıtmek ısteyenler yanı senın tercıh ettıgın bır kac kısı eger kalabalıksa ıkı araba gelırler gotururler sızı sorun para degılse yanında kımlerı gormek ıstyorsan onları gotur

Kim götürür ?
Kim öder ?

Böyle şeyleri düşünmeye ne gerek var ?
Ben kız kardeşim ve çok samimi bir arkadaşımla gitmiştim.Annemler biz misafirlerle ilgilenelim nikahtan önce gideriz duzelttiririz saclarımızı dediler. Bizimle gelmediler bile.

orası öyle ..haklısın ..normalde olsa ben de aynen böyle düşünürdüm ama malesef bunları düşünecek duruma geldim, getirildim. ben de hiç memnun değilim bunları düşünmekten . ama her şeyi gelin düşünürse her şeyi gelin halletmek zorunda kalırsa böyle oluyor..biraz da adetlerimiz böyle bunu da siz yapacaksınız demek istiyorum , anlıyor musun?

ben 2 kuzenimle gitmiştim sadece ve eşim ödemişti, kalabalık gidince iş bayağı uzar ayrıca anne ve kayınvalide bence gelinle gitmemeli kaç saat kuaförde ne yapacaklar evde o kadar misafir varken

Son düzenleme:
bizim kuzenler ablam kardeşim eşimin kuzenleri kardeşi yaklaık 10 kişiydik eşim verdi zaten bizim baya indirimli oldu kendimde kuafor oldugum iç,in caliştigim yerde yaptirmiştik.sordular kim kim gelecek diye aynı şekilde izmirdeki dugunumzdede eşim odedi. bizimkiler biz verriz parasını dediler hayır olmaz ole sey dediler ma bu kuafor olaynı okadar cok yasdımki kayınvalide gelnden once gelir sadece sac yapılacak birde makyaj der baska kımsenin kini yapma der anlaşma yapar sonra gelin kac gun onceden agda yaptırmaya gelir dugun gunu fatura ortaya cıkar sorun buyur. bazı ınsanlar cıkarcı oluyorlar fon diye geliyorlar sac kesimi topuz yaptırır bazende boyle olaylar yasanır. ama erkek karşilar siz sorun kim kim gelecek sizden diye ona gore onun fikrinide ogrenmiş olursun

Öyle birşey bende duydum ama damat karşılıyor diye tüm sülale ile gitmek çok saçma kuaföre.. :19: Zaten düğün hazırlığını tamamlamak üzere olan birine bu kadarda yüklenilmez, ayıp.. :34: Ben öyle saz ekibi ile gitmedim.. Kınadan yorgun düşmüş zaten kuaföre geç kalmıştım , önceden de demiştim tek yanımda biri olsun yeter yardımcı olur diye bana.. Kuzenimle gittim , erken saatlerdi diye eşime biz gideriz sende kendi işlerini ayarla dönüşte alırsın bizi dedim.. Hazırlandık kuaförde tek kuzenim ve ben işimiz bitince de eşime haber verdim gelin arabası ile geldiler bizi aldılar.. Çokta sakin geçti kalabalığa gelemiyorum ben her kafadan bir ses çıkınca :1:

Bizde de erkek tarafı götürür öder ama ben kuzenim ve görümcemle gitmeyi düşünüyorum yoksa iş büyür herkes bedavacı olmuş zaten düğün günü sinirimi bozmak istemiyorum :ssz:

bende çağırmıcam kmseyi hiç gerek yok.. görümcem gelir bi de kuzenm o kadr..

Back
X