Düğünde takılan altınları kime emanet ediyorsunuz ?

sen şanslıymışsın bu 10000de 1 olan bi olay o şansıda sen almıssınAllah huzurunuzu bozmasın. Allahım kımsenın huzurunu bozmasın

bence de banka kasası kirala önceden arkadasm aksama doğru balayı yoluna cıkacagz dıosn gtmedende kasaya koyun.bana kalırsa en güvenli yer tabii kayınvalidene güvenmıyorsan annende oluncada bozulurlarsa en iyisi bu yada dediğin gibi yannda götür odann kasasnda sakla bzde kullandk o kasaları altnlarmz kayınvalidemlerdeydi ama malum yüzüktü tel.di o gibi seylerle havuza inemediğimz için bırakıyordk oraya cok işkillenrsen odayı temzlememleri için yazı bırakırsn.Allah yardmcın olsn sükürler olsun ki ben okonuda hiç terddt yasamadm eşimn tüm ailesne güvenıyorum eşimn teyzesi aldı gelin odasnda eve geldgmzde yanmda saydı balayından döndüğümzdede isteme gereği bile duymadk ama ortak bır kararla banka kasasnda muhafaza ettk paralar düğün masraflarna gtti doğal olark ama tüm ziğnetlerm kaldı smdi bozdurup yuvamızı aldık:)

Son düzenleme:

aynen dediğin gibi lale..çok ii özetlemişsin...peki sen ne yaptın??

eşinizi kutluyorum size destek olduğu için emin olun ilk günden ailesiyle kötü oluyor eşim diye eşini bırakanlar bile var...

neyseki bende böyle sorun olmadı altın kesemizi bilezikleri alıp eve geldik...
borçlarımızn bir kısmını kapadık...

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben anneme bırakmıştım kayınvalidemler farklı bir şehirdeydi o yüzden anneme bıraktım ve evde kasa vardı sorun olmamıştı.Ama böyle şüpheleriniz varsa keşke balayında kalacağınız oteli ona göre ayarlasaydınız bir iş günü feda edip gidip bankaya yatırma imkanınız olsa sonrada hiçbişey düşünmeden rahat bir balayı geçirseydiniz...

tum davetıyelerın altına takılar dugunden 1 hafta sonra ............banka hesabına yatırılacaktır altın takacak onların altın mıktarı kadarını yatırmaları rica olunur .falan yazma ımkanı olsaa

ohhh en guzelı bu ne guzel eşimde bana destek oluo alayım annemı konusayım falan dıo ben salak gene yok yok annen senın kalbını kırma dıyorum...esini tebrık senı de taktır ettım valla

sanırım artık birbirinize kenetlendiğiniz için dışarıdan hiç bir güç sizi yıkamaz...

Umarım kayınvalidenizde yaptığına yapacağına bin pişman olmuştur...

Bu türler oğullarının tepkilerini pek kaldıramazlarr

benim kaynanamın eşi vefat etmıs aslında ona ıyı davranmamın tek sebebıde bu. öncelerde eşimle dısarı cıkmama karısmadı ama sonra sonra baktı ben herseye tamam dıyorum oda kalktı benım psıkolojım bozuk canım sıkılıo sız ha bıre gezıyosunuz falan dedi kıskanıyo demi yani öle gorunuyo...neyse konuyu saptırmayayım kızlar kasaya koyun altınları kasaya

Düğün günü zaten senin ve eşinin üzerne takılacak altınlr,takılmayanlarda kesene girecek...Hiç bunun konusunu yapma,düğünden sonr altınlarınıda alır evine gidersin,eğer balayından dolayı aklın evde kalacaksa,balayına gitmeden eşine dersin annemlere bırakalım diye...Hem huzursuzluk çıkmamış olur,hemde anlık hareket etmiş gibi olursun....

canım benim düğünüm 6 ay önce oldu.bende kurdele takmadım,eşimde istemedi kurdele,herkes benim kesem attı takılarını.masaları gezerken kuzenim kuyruğumu tutuyodu.gezme bittikten sonra keseyi ona verdim oda anneme vermiş.bizde ilk gece otelde kaldık.düğünden sonra takıları kayınvalideme teslim etmek istedim ama o sizde dursun kızım bide bişi olur dedi.hem artık hırsızlar gelinin-damadın annelerini takip edip giriyolarmış evlere dedi.balayına giderkende evimizde kasada bıraktık.ama düğnün ertesi günü kayınvalidemede annemede ne takıldığını gösterdim gönülleri olsun diye

ayyyyy inşallah evlenince sizin yaşadığınız sorunları yaşamam...dayanamıyorum ben üzüntüye....sinir krizleri geçiriyorum...en yakın arkadaşlarıma evlenmeyin bile diyorum:92:

bu arada benim takılar nolacak ...kaptırmaktan korkuyorum...korktugum başıma gelmez inş:82:

Biz eşimin memleketinde evlendiğimiz için ve annemler hemen döneceği için, kayınvalidemlerde kalmıştı altınlar. Ertesi günü alıp, başka memlekette evimize dönmüştük.
Şimdi ki aklım olsa bu şartlarda bile teslim etmezdim. Sağolsunlar bu takılara güvenmişler oğullarını evlendirirken.
Bir de içinden 2 tane altın almış, kendisi söyledi verirken (söylemese haberim olmazdı tabi ki), buna bile bozuluyorum bazen o zaman önemsememiştim ama, 2 tane altınla ben zengin olmam da, beş kuruş yardımlarını görmeyince önemsiyorum.Evlenirken aklınıza gelecek her türlü şey eşimin kredi kartıyla ödenmiş, kuaför masraflarından tutun, her türlü masraf. O yüzden o 2 altını bile çok görüyorum onlara.

oyyy biz ne yapalım onlarda cok abartmıslar bızımkıler gıbı kuaforudemı sen odemıs oldun yanı..sonucta extre size geldi

oyyy biz ne yapalım onlarda cok abartmıslar bızımkıler gıbı kuaforudemı sen odemıs oldun yanı..sonucta extre size geldi

bizde de aynı durumlar her şeyi biz karşılıyoruz...kartlarımızda limit kalmadı...bu ne biçim erkek tarafı (hoşş bilezik bile takmadılar takmıycaklarmışta) kuaföründen gelinliğinden ıvırı zıvırı her bir şeyyyyy...sonrada gelinim şöyle güzel böyle hoş diye millete hava atıyorlar....saygımı sırf Allah rızası için yapıorum...yoksa yüzlerine bakılacak tarzda degiller...dilleri öyle böyle taklıki anlatamam...ama konu icraate gelince cepten kuruş çıkmıyor...bir de ne aldık ne ettik diye nişanlımı araryıp saatlerce konuşuolar...ama diyorum benden sonraki eltilerime bana yapmadıklarını bir yapsınlar...bakalım kapımın yolunu bulabiliyorlarmı

Aynen öyle. Güzel bir extre geldi o ay bize, bir de aynı ay aldığımız eşyaların borçları geldi, ısrarla bizi otele gönderdiler size jest yapıyorum diye kayınvalide gönderdi otele, onu da çıkışta biz ödedik, millet saçını başını yaptırdı biz ödedik, parmağıma takılan yüzüğün borcu duruyordu daha kredi kartında, fotoğraf için gittik yine kredi kartıyla, daha neler neler, gelen borcu tahmin edersiniz. Üstümüze takılan parayı borca yatırdık o ay.
Üstüne 2 altın çok bile onlara.
Şükür herşeyimizi kendimiz yapmış olduk, hepsi geçti gitti, onlarda ancak havalarını atıyorlar, herşeye de karışıyorlar sağolsunlar.

o zaman ne diyim canım arkadaşım kayınvalideni allah kimsenin başına vermesin diyorum....

hiç bir şey yapmamalarına ragmen yine de karışıyorlar mı??yuhh yanii.
vayyy benim başıma gelenler aynısı bana da olur kesin...evdeki hiç bir şeyi almadılar ama herşeyde söz hakkı bulurlar...yüce Mevlam saf nişanlımın gözünü aç ailesine olan perdeyi indir Yarabbim
Amin...

bende öle diorum hep o zamana kadar bende cadı olurum biraz yıkarım düğün salonnun baslarına
hep öle olur zaten ben erkek annesıyım derler herseye karısırlar

amiiiinnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…