Altın ödünçtür.Kim kime ne takmışsa geri götürülmeli diye düşünüyorum.Düğüne gidememiş olabilirsiniz ama telefon edip geleceğiz deseydiniz işler bu boyuta gelmezdi.
Bayburtlarda bir adet varmış halamdan duymuştum.Bayburtlular düğün yaptı diyelim altın taktığı kişi altınını geri getirmemişse.Ararlarmış karşı taraf aklımda geleceğim derse bişey demezlermiş.Yok düğünden altından bahsetmiyorsa, Ben sana altınımı tut diye verdim yut diye değil derlermiş ve altını isterlermiş :))
Annem babam yok. Kardesimin evlenmesi de yillari bulur. Dogal olarak ikisini de benden beklediker. Ne dedikodumu yapmislardir ama ikisini de vermedim ya.Düğünde taktığı altını beklemesi hadi neyse ama kardeşinize takılan altını nasıl sizden istiyo, siz ne alaka. :)
Sahte altın bile takıldığını görüyoruz düğünlerde ,bence kurdele olayı kötü değil.Bir kişinin taktığını geri istemek için kapı kapı dolaşması ile düğünü olduğunda taktiginin en azindan bir miktarının takılmasını beklemesi bence aynı değil.Turkiyede takı töreni ister düğün yapilsin ,ister sade bir nikahla evlenilsin yapılıyor.Sonucta iki kazık kadar insan boyunlarına kırmızı şerit takip " hadi bana takı takın" diye bekliyorsa,ve ya gelin elinde kesesi ile konukların arasında masa masa " bana takı takan varmı " diye geziniyorsa kendine takilani da bu zahmet unutmasin ve gelip taki takan insanın özel gününde de üstüne düşeni yapsinAy hele kurdelelerin üstüne isim yazmıyolar mı ifrit oluyorum ne ayıp ya. Aynen iade et der gibi. Aynı kurdeleyle gidip takıcan o olcak.
Bizim yan komşu da herkese altın taktı. Sonra benim çocuğum olmuyo takılar geri dönmüycek diye kapı kapı gezip taktıklarını geri istedi.. rezalet...
Bize takılmıştı sahte altınSahte altın bile takıldığını görüyoruz düğünlerde ,bence kurdele olayı kötü değil.Bir kişinin taktığını geri istemek için kapı kapı dolaşması ile düğünü olduğunda taktiginin en azindan bir miktarının takılmasını beklemesi bence aynı değil.Turkiyede takı töreni ister düğün yapilsin ,ister sade bir nikahla evlenilsin yapılıyor.Sonucta iki kazık kadar insan boyunlarına kırmızı şerit takip " hadi bana takı takın" diye bekliyorsa,ve ya gelin elinde kesesi ile konukların arasında masa masa " bana takı takan varmı " diye geziniyorsa kendine takilani da bu zahmet unutmasin ve gelip taki takan insanın özel gününde de üstüne düşeni yapsin
Çok rahatsız edici bir durum bu,insan kendini kötü hissediyor,üstelik elinde olmadan " acaba kim taktı " diye düşünürken buluyor.Bundan dolayı kurdeleyi isim yazarız eşimle.Bize takılmıştı sahte altın
İyi de o insanın durumuyla içinden kopmasıyla alakalı bi şey. Yeni evlenen çifte katkımız olsun diye kimin gönlünden ne kopuyosa onu takar. Birebir karşılık beklenmez. Belki o an aynını yapacak durumları yok.. adı üstünde hediye..Sahte altın bile takıldığını görüyoruz düğünlerde ,bence kurdele olayı kötü değil.Bir kişinin taktığını geri istemek için kapı kapı dolaşması ile düğünü olduğunda taktiginin en azindan bir miktarının takılmasını beklemesi bence aynı değil.Turkiyede takı töreni ister düğün yapilsin ,ister sade bir nikahla evlenilsin yapılıyor.Sonucta iki kazık kadar insan boyunlarına kırmızı şerit takip " hadi bana takı takın" diye bekliyorsa,ve ya gelin elinde kesesi ile konukların arasında masa masa " bana takı takan varmı " diye geziniyorsa kendine takilani da bu zahmet unutmasin ve gelip taki takan insanın özel gününde de üstüne düşeni yapsin
Konuda bire bir karşılığı bırakın ne düğüne gidilmiş,ne sonrasında kişinin evine gidilmiş.Konu sahibi 3 sene önceki altın fiyatı ile bu günkü altın fiyatını bile karsilastirmis. Evet bir hediye ama şöyle düşünün.O hediyenin olması için konuklarına "Şimdi takı töreni başlıyor" diye anons edilen bir etkinlik düğün,yani basbayağı "bana hediye verin " denilen bir etkinlik.Yoksa düğün sırasında oynanırken kimse geline zorla bişey takmıyor farkindaysak.Ote yandan isyerlerimizdeki sosyal fonu düşünün.Dugun,sünnet ,ev görmesinde kişiye hediye götürülüyor ya.O da bir hediye.Surekli herkesin hediyesine katılinmışsa ama kendi önemli gününüzde katıldığınız kişiler bişey getirmezse ne yapıyoruz? Başlarım sosyal fonunuza katılmıyorum artik hicbirseyinize diyerek çıkıyoruzİyi de o insanın durumuyla içinden kopmasıyla alakalı bi şey. Yeni evlenen çifte katkımız olsun diye kimin gönlünden ne kopuyosa onu takar. Birebir karşılık beklenmez. Belki o an aynını yapacak durumları yok.. adı üstünde hediye..
Bu şekilde İstemi’sinin görgüsüzlük olduğunu düşünüyorum.Merhaba komik sayilacak konuyla karsinjzdayim.
3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..
Kusura bakmayın. Başınız sağ olsun. Anne babanız yokmuş ama beklemişler.Annem babam yok. Kardesimin evlenmesi de yillari bulur. Dogal olarak ikisini de benden beklediker. Ne dedikodumu yapmislardir ama ikisini de vermedim ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?