dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Altın ödünçtür.Kim kime ne takmışsa geri götürülmeli diye düşünüyorum.Düğüne gidememiş olabilirsiniz ama telefon edip geleceğiz deseydiniz işler bu boyuta gelmezdi.

Bayburtlarda bir adet varmış halamdan duymuştum.Bayburtlular düğün yaptı diyelim altın taktığı kişi altınını geri getirmemişse.Ararlarmış karşı taraf aklımda geleceğim derse bişey demezlermiş.Yok düğünden altından bahsetmiyorsa, Ben sana altınımı tut diye verdim yut diye değil derlermiş ve altını isterlermiş :))

Ben olsam böyle ağzıyla geri hediye isteyen birine bişey göndermem
Ne bu ya onu takıyosan artık gitti gözüyle bakıcaksın yani

Zamanında annem babam kimlere neler taktılar
Ben düğün yapmadan evlendim erkek kardeşime de sünnet düğünü yapmadık
Annemlerin taktığı altınlar doğal olarak geri gelmedi. Kimsenin yakasına da yapışmadık altınları gönderin diye

O da iyiymiş :)

Düğünde taktığı altını beklemesi hadi neyse ama kardeşinize takılan altını nasıl sizden istiyo, siz ne alaka. :)
Annem babam yok. Kardesimin evlenmesi de yillari bulur. Dogal olarak ikisini de benden beklediker. Ne dedikodumu yapmislardir ama ikisini de vermedim ya.

Siz haklısınız ama maalesef benim de hoşlanmadığım bir şey var toplumumuzda
Birine takı takılıyorsa o kendi düğünü olduğunda geri dönecek gözüyle bakılıyor hatta büyükler (misal anneannem) kendi çocuğuna altın takanın düğününe gidiyorsa ona borcumuz var diye düşünüyorlar
Bana göre isteyen taksın istemeyen takmasın yanımda olmaları yeter gelen gelsin yani o kadar ince düşünemem benden geri isteyecek de bir zahmet takmasın derim çünkü takı takmanın mantığı evlenen çifte yeni kurdukları yuva için destek olmaktır
Hepsi toplumsal bir anlayış kimisi işi yüzsüzlüğe vuruyor sizdeki gibi

Düğünde takı hediyedir evet ama. Birisi bana yarım tam taktıysa bende ona takarım düğüne gitmemişsem muhakkak gönderirim altını. Yani şöyle düşünün bana bilezik takan birine ben görüpte çeyrek takamam dimi ama. Babamın durumu eskiden çok iyiyidi. Bi akrabasına beşi bi yerde takmış hemde tüm çocuklarına adam düğünümüze gelmedi bile. Annemde babaannemde söylenmişti. Böyle şey olmaz diye
Ama söyleyende üslüpsuz olmuş biraz.

Ay hele kurdelelerin üstüne isim yazmıyolar mı ifrit oluyorum ne ayıp ya. Aynen iade et der gibi. Aynı kurdeleyle gidip takıcan o olcak.

Bizim yan komşu da herkese altın taktı. Sonra benim çocuğum olmuyo takılar geri dönmüycek diye kapı kapı gezip taktıklarını geri istedi.. rezalet...

Sahte altın bile takıldığını görüyoruz düğünlerde ,bence kurdele olayı kötü değil.Bir kişinin taktığını geri istemek için kapı kapı dolaşması ile düğünü olduğunda taktiginin en azindan bir miktarının takılmasını beklemesi bence aynı değil.Turkiyede takı töreni ister düğün yapilsin ,ister sade bir nikahla evlenilsin yapılıyor.Sonucta iki kazık kadar insan boyunlarına kırmızı şerit takip " hadi bana takı takın" diye bekliyorsa,ve ya gelin elinde kesesi ile konukların arasında masa masa " bana takı takan varmı " diye geziniyorsa kendine takilani da bu zahmet unutmasin ve gelip taki takan insanın özel gününde de üstüne düşeni yapsin

Yazdiklariniz bana biraz tutarsiz geldi. Bir yandan tum hazirliklarimizi yaptik gidecektik ama gidemedik diyorsunuz diger yandan cok sıkışığız taki icin borc almamiz gerekecek diyorsunuz sanki taki parasi hic hesapta yokmus gibi. Gitmis olsaydiniz ne takacaktiniz? Dugune gidemediginiz icin sonrasinda arkadasin takisini takmayi dusunuyormuydunuz yoksa amann nasil olsa gidemedik takisida kalsin artik dusuncesindemiydiniz? Ama ne olursa olsun arkadas kisisinin yaptigi cok ayip. Dugune gitmediginiz icin kirginligini baska sekilde ifade edebilirdi kendi taktigini geri istemesi cok basit bit hareket olmus.

Bize takılmıştı sahte altın

İyi de o insanın durumuyla içinden kopmasıyla alakalı bi şey. Yeni evlenen çifte katkımız olsun diye kimin gönlünden ne kopuyosa onu takar. Birebir karşılık beklenmez. Belki o an aynını yapacak durumları yok.. adı üstünde hediye..

Konuda bire bir karşılığı bırakın ne düğüne gidilmiş,ne sonrasında kişinin evine gidilmiş.Konu sahibi 3 sene önceki altın fiyatı ile bu günkü altın fiyatını bile karsilastirmis. Evet bir hediye ama şöyle düşünün.O hediyenin olması için konuklarına "Şimdi takı töreni başlıyor" diye anons edilen bir etkinlik düğün,yani basbayağı "bana hediye verin " denilen bir etkinlik.Yoksa düğün sırasında oynanırken kimse geline zorla bişey takmıyor farkindaysak.Ote yandan isyerlerimizdeki sosyal fonu düşünün.Dugun,sünnet ,ev görmesinde kişiye hediye götürülüyor ya.O da bir hediye.Surekli herkesin hediyesine katılinmışsa ama kendi önemli gününüzde katıldığınız kişiler bişey getirmezse ne yapıyoruz? Başlarım sosyal fonunuza katılmıyorum artik hicbirseyinize diyerek çıkıyoruz

Bu şekilde İstemi’sinin görgüsüzlük olduğunu düşünüyorum.

Annem babam yok. Kardesimin evlenmesi de yillari bulur. Dogal olarak ikisini de benden beklediker. Ne dedikodumu yapmislardir ama ikisini de vermedim ya.
Kusura bakmayın. Başınız sağ olsun. Anne babanız yokmuş ama beklemişler.
Onlar adına da üzüldüm. Her şey dünya malı olmuş.

Bizim bir akrabaya, düğününde 3 arkadaşı sarılmış kutlamışlar ceplerine altın bırakmışlar.Çocuk sonra bi bakıyor biri yarımlık altın, biri çeyrek altın biri de 5 kuruş çıkıyor kutudan.Çocuk şimdi bilemiyor hangisi verdi o 5 kuruşu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…