dugunde takilan takinin geri istenmesi...

anlıyorum sizi... aslında boşuna tartışıyoruz, aynı niyetteyiz. toplum kendi normlarını yaratmış, bunlara uyanlar normal insan oluyo uyamayanlar kabuğun dışında kalıyo. Allah kalplerimizden iyi niyeti eksik etmesin. Allah her zaman hepimizin karşısına iyi insanları iyi dostları çıkarsın...

takı makı boş muhabbet aslında. 20li yaşlarında, doğru düzgün birikim yapamamış, birikimi geç işi gücü daha yeni yeni düzene oturtmaya çalışan insanlara dayatılan en aşağı 50bin tllik düğün masrafı var. yazık değil mi bu insanlara mobilyanın en âlâsını, yok mehir olarak şu kadar gram altını, efendime söyliyim şu muhit ve yukarısı ev... nedir bunlar yaa böyle? yazık mı değil mi biz gençlere... hele şu çeyiz serme muhabbeti var yaa... ennnn nefret ettiğim olay. tamamiyle gıybet kazanı kaynatan bi olay. hiçbir tutar tarafı yok gözümde... filancanın gelinliği şurdandı, eee napalım. yok falanca bile salon takımını şurdan aldı, eee sonuç? yani diyeceğim o ki, iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş sözü sanırım tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. sanırım, o özverili, sırt sırta verip aile olmaya, toplu iğneden çanak çömlek yapıp gururla kullanan kadınlar, güçlü analar; bizim babaannelerin jenerasyonunda son örneklerini verdi...

yalancı, maddiyatçı, materyalist şu kapitalist dünyada kariyer uyumu, maaş uyumu, ailelerin servet durumu, ailelerin siyasal ve sosyal bakış açıları, özetle ailelerin maddiyatçı ten uyumu olmadan evlilik mevlilik olmuyomuş... mecnun denen aptal leylanın peşinden koşmadan önce birileri bu soruları ona sorsaydı, hele hele leylanın yakınları bunları mecnuna yöneltseydi...

mecnun aptalı o dağları deler miydi?

Düğün kasetini izleyip takı taktıklarından dönüş yapmayanların listesini çıkaran,bu listeyi eline alıp tek tek telefonla arayan(bizzat) ve borcunuzu ödeyin diyen insanlar biliyorum.

Kimisi borç gibi bakıyor ama bana göre düğünde verilerin bir hediyedir. Geri gelir veya geri gelmez... İlle bana ne taktı geri takayım veya ben ona şunu takmıştım o bana şunu taktı olayına takılmıyorum ben. O yüzden geri istemek hiç doğru gelmiyor bana

ee hocam o zaman düğünde takılanların üzerine etiket yapıştıralım isim yazalım, hiç bozmayalım. günü geldiğinde aynen iade edelim. borçlu kalmayı kimse sevmez zaten...

Dugunden sonra evine oturmaya gittiginizde de ev hediyesi ile evinin bir eksigini alabilirdiniz. Arayip istemelwri hos olmamis.

Yazdıklarınıza katılıyorum ve ben de kabul etmek istemiyorum. Çok çirkin geliyor çünkü

Konunun altın parasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum. Arkadaş çok değer veriyor ki eşine yarım altın takmış.Altın son 6 senedir çok yükseldi . Kim bu devirde yarım altın takar.Değer verdiğine takarsın. Düğün kalabalık guzel olur.Asıl sebebin düğüne gidilmemesi olduğunu düşünüyorum. Ardından arayıp mazeret bildirilmemesinden kaynaklanıyor.Kızgınlıkla istedi büyük ihtimal .Hem ben nasılsa evlendim.Artık gerisi önemli değil mantığı çok bencilce

Düğün kasetini izleyip takı taktıklarından dönüş yapmayanların listesini çıkaran,bu listeyi eline alıp tek tek telefonla arayan(bizzat) ve borcunuzu ödeyin diyen insanlar biliyorum.
vaaayyy bankerlikte zirve, tefecilikte zirve... ne güzel dost meclisi, ne güzel sohbet, ne âla sevgi... fevkalade hoşuma gitti binaenaleyh gıpta ettim... :)

Akrabanin, arkadasinin maddi durumunu biliyorsundur zaten, ister ona gore takarsin ister gonlunden kopar daha pahalisini takarsin o ayri. Ayrica yarim takilmis konu sahibine geri odenemeyecek milyarlik birsey yok ortada. Kaldi ki konu sahibi durumum bu yarim degilde ceyrek takabiliyorum diyip alip takisini gitmemis. Dugune bile tesrif etmemisler.
Insan gitmesede hediyesini yollar bir arayip tebrik eder o bile yok.

aramak güzel bişey o konuda katılıyorum ama olay üzerinden ne kadar geçti, zaman kısaydı da mı aranmadı yoksa vakit vardı da umursanmadı mı onu bilemeyiz, onu geçiyorum. iyi ama bunun kulaktan kulağa bu şekilde iletilmesi çok mu şık oldu?

Bana konu sahibi pek umursamis gibi gelmedi. Dugun sahiplerinin balayindayken altin pesine dustuklerini sanmiyorum. Taki hazirdi tam gidiyorduk gidemedik gibi birsey soyluyor konu sshibi. Taki hazirsa iletseydi birinden. Taki hazirdi diyor sonrada durumumuz yok diyor. Bence takmaya niyeti yoktu. Aramayacaklardi belkide... Ama adam haber yollayinca durum bu olmus. Hareket şık degil ama bu da şık degil.

Takılan altın borçtur, istediğiniz kadar örf-adetleri eleştirin ama bu böyledir. Sizin takmaya niyetiniz yokmuş ve eğer size telefon edilmeseydi o altını vereceğinize inanmıyorum. Düğüne gitmemek için çok önemli sebebi de merak etmedim değil. Söyleseydiniz onu da göz önüne alarak yorum yapardık.
Benim zamanımda altın 150 tl'ydi demeniz bile gönülsüz olduğunuzun göstergesidir. Tabi ki de insanların altınını özür dileyerek vereceksiniz. Görüşüp görüşmemek size kalmış..

Sosyal medyaninda bence biraz sucluluk payi olabilir.
Bazen oyle gereksiz atraksiyonlara giriliyorki aklim almiyor.
Neyse ben cok kinamayim. Daha dugunume 10 hafta var.
Bohca olayina felanda girmeyi dusunmuyoruz.
Taki olayi kayinvalidem icin onemli ama,
evin tek oglu. Zaten kadinin iki cocugu var.
Yeri geldi bazi ailelere 4 cocugu var diye 4 ceyrek takmis,
haliyle insanlardan bekledigi seyler vardir.

Benim kayinvalidemden de 1 arkadaşı oğlunun düğününe gitmeyince istemiş taktiği altını. Yani bu biraz sen benim düğünüme nasıl gelmezsin tepkisiyle karışık birşey. Altın isteyen ile arkadaşlık artık yapılmaz zaten.O da düğünüme gelmedi artık yüzüne bakmam bari altımi versin mantığı güdüyordur.

Siz de bu işi biraz sallamissiniz açıkçası. Düğününe gidemediğim arkadaşımı arar zaten özür dilerim, evlerine ne zaman gelelim diye sorarım. Hediyemi, altınımı alır giderim. Gerçi benim hiç bir arkadaşım böyle bir görgüsüzlük yapmaz ama olsun. Kaldık ki yarım altın takmış bu yakın bir arkadaş demektir.

Borç veya değil. Burada adam ben sana evlenirken bir hediye almıştım. Seninle artık iletişimimi kesiyorum. Hediyemi geri ver diyor. Yani konu sahibi düğüne gitseydi ve çeyrek taksaydı muhtemelen sen niye yarım takmadın diye kimse sormayacakti.

Evet düğünden sonra çocuk olduktan sonra insanların sıkışık zamanlardır

Eee senin sıkışık zamanın geçti
Şimdi onlar maddi olarak sıkışacak sen neden yardım etmiyorsun
mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…