- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
Takıları geri almak için evlenmiştir belkiEvlenmeseydi nasil isteyecekti acaba
Gonderin siz takisini istemis zaten uygun olani denk birsey takmakti.
O potansiyeli gordum olabilirTakıları geri almak için evlenmiştir belki
anlıyorum sizi... aslında boşuna tartışıyoruz, aynı niyetteyiz. toplum kendi normlarını yaratmış, bunlara uyanlar normal insan oluyo uyamayanlar kabuğun dışında kalıyo. Allah kalplerimizden iyi niyeti eksik etmesin. Allah her zaman hepimizin karşısına iyi insanları iyi dostları çıkarsın...Kisisel algilamayin, ama halk arasinda taki takmanin niyeti budur.
Bu gelenek gelin ve damada yardim amaclidir,
Bizde genelde arkadaslar arasi kendi aramizda toplar dugun oncesi bekarliga veda partisine gelin hanima destek olmaya calisiriz. Cunku gunumuzde dugunde takilan para bazen direk olarak salon icin yapilan masraflara kayip oluyor.
ee hocam o zaman düğünde takılanların üzerine etiket yapıştıralım isim yazalım, hiç bozmayalım. günü geldiğinde aynen iade edelim. borçlu kalmayı kimse sevmez zaten...Bazilari yardim amacli yapilmiyor mu demis. Evet yardim amacli yapiliyor ve sizin gibi bile dusunsek yinede zamaninda dugun vakti sana maddi yardim yapan insana sende yardim yapmalisin oyle veya boyle.
O takilarla bir cok cift borclarini kapatiyor ve rahatliyor zaten oyle degil mi? Dugununuzden 1 hafta sonra takilari isteyen yok sizden. Yavas yavas millet evlendikçe geri veriyorsunuz sadece, onlarda rahatlayip borc kapatsin.
Takilan takiyi geri vermemenin nesi normal yani? Hediye bile olsa. Hatir gonulse taki takmak ve bana geri gelmiyorsa benim hatrim yokmus demekki taktigim kiside.
Yani düğünde takılan takının da borç olduğu düşünülüyormuş ya çok şaşırdım.
Benim durumum vardır, senin düğününde yarım takarım, senin durumun yoktur, gelir güleryüzünü eksik etmezsin.
Herkes kendi imkanlarına göre, gönlünden ne kopuyorsa onu takmalı bence.
Biz koştur koştur taktığımız ve durumları da gayet iyi olmasına rağmen geri bir sürü takmayan var. Napıcaz yani konuşmayacak mıyız bu kişilerle?
Takının borç olarak takıldığını asla kabul etmek istemiyorum.
vaaayyy bankerlikte zirve, tefecilikte zirve... ne güzel dost meclisi, ne güzel sohbet, ne âla sevgi... fevkalade hoşuma gitti binaenaleyh gıpta ettim... :)Düğün kasetini izleyip takı taktıklarından dönüş yapmayanların listesini çıkaran,bu listeyi eline alıp tek tek telefonla arayan(bizzat) ve borcunuzu ödeyin diyen insanlar biliyorum.
İşin mantalitesinde herkes birbirine yardım edince ödeşmiş olunuyor doğru. Fakat niyet çıkış noktası şuanda borç alacak?
Mesela benim ailemin kültüründe özellikle hala amca dayı teyze gibi olan akrabalar elinden geldiğince en iyi şekilde takar.
Mesela ben dayımın durumunu biliyorum benim annem onlara misal 3.000 liralık bilezik taktı. Fakat dayımın bunu takma gücü yok. Misal yarım altın taktı. Ne olacak yani şimdi dayım bize ölene kadar borçlu mu?
İşte özünde hediyeleşmedir bu. Herkes kendine göre.
Suistimal edenler yüzünden tamam al paramı ver paramı muhabbeti oluyor.
İçten gelerek yapmak lazım bu işleri. Bence...
bordo bereli düğüncü...Düğün kasetini izleyip takı taktıklarından dönüş yapmayanların listesini çıkaran,bu listeyi eline alıp tek tek telefonla arayan(bizzat) ve borcunuzu ödeyin diyen insanlar biliyorum.
aramak güzel bişey o konuda katılıyorum ama olay üzerinden ne kadar geçti, zaman kısaydı da mı aranmadı yoksa vakit vardı da umursanmadı mı onu bilemeyiz, onu geçiyorum. iyi ama bunun kulaktan kulağa bu şekilde iletilmesi çok mu şık oldu?Akrabanin, arkadasinin maddi durumunu biliyorsundur zaten, ister ona gore takarsin ister gonlunden kopar daha pahalisini takarsin o ayri. Ayrica yarim takilmis konu sahibine geri odenemeyecek milyarlik birsey yok ortada. Kaldi ki konu sahibi durumum bu yarim degilde ceyrek takabiliyorum diyip alip takisini gitmemis. Dugune bile tesrif etmemisler.
Insan gitmesede hediyesini yollar bir arayip tebrik eder o bile yok.
aramak güzel bişey o konuda katılıyorum ama olay üzerinden ne kadar geçti, zaman kısaydı da mı aranmadı yoksa vakit vardı da umursanmadı mı onu bilemeyiz, onu geçiyorum. iyi ama bunun kulaktan kulağa bu şekilde iletilmesi çok mu şık oldu?
anlıyorum sizi... aslında boşuna tartışıyoruz, aynı niyetteyiz. toplum kendi normlarını yaratmış, bunlara uyanlar normal insan oluyo uyamayanlar kabuğun dışında kalıyo. Allah kalplerimizden iyi niyeti eksik etmesin. Allah her zaman hepimizin karşısına iyi insanları iyi dostları çıkarsın...
takı makı boş muhabbet aslında. 20li yaşlarında, doğru düzgün birikim yapamamış, birikimi geç işi gücü daha yeni yeni düzene oturtmaya çalışan insanlara dayatılan en aşağı 50bin tllik düğün masrafı var. yazık değil mi bu insanlara mobilyanın en âlâsını, yok mehir olarak şu kadar gram altını, efendime söyliyim şu muhit ve yukarısı ev... nedir bunlar yaa böyle? yazık mı değil mi biz gençlere... hele şu çeyiz serme muhabbeti var yaa... ennnn nefret ettiğim olay. tamamiyle gıybet kazanı kaynatan bi olay. hiçbir tutar tarafı yok gözümde... filancanın gelinliği şurdandı, eee napalım. yok falanca bile salon takımını şurdan aldı, eee sonuç? yani diyeceğim o ki, iki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş sözü sanırım tarihin tozlu raflarına kaldırıldı. sanırım, o özverili, sırt sırta verip aile olmaya, toplu iğneden çanak çömlek yapıp gururla kullanan kadınlar, güçlü analar; bizim babaannelerin jenerasyonunda son örneklerini verdi...
yalancı, maddiyatçı, materyalist şu kapitalist dünyada kariyer uyumu, maaş uyumu, ailelerin servet durumu, ailelerin siyasal ve sosyal bakış açıları, özetle ailelerin maddiyatçı ten uyumu olmadan evlilik mevlilik olmuyomuş... mecnun denen aptal leylanın peşinden koşmadan önce birileri bu soruları ona sorsaydı, hele hele leylanın yakınları bunları mecnuna yöneltseydi...
mecnun aptalı o dağları deler miydi?
Altın borç olarak takılmaz. Eğer istemezseniz takmazsınız. Karşılık bekleyerek yapılıyorsa çok ayıp bence. Tamamen benim görüşüm katılmak zorunda değilsiniz ama ben altını borç olarak görmüyorum.
Evet düğünden sonra çocuk olduktan sonra insanların sıkışık zamanlardırBazilari yardim amacli yapilmiyor mu demis. Evet yardim amacli yapiliyor ve sizin gibi bile dusunsek yinede zamaninda dugun vakti sana maddi yardim yapan insana sende yardim yapmalisin oyle veya boyle.
O takilarla bir cok cift borclarini kapatiyor ve rahatliyor zaten oyle degil mi? Dugununuzden 1 hafta sonra takilari isteyen yok sizden. Yavas yavas millet evlendikçe geri veriyorsunuz sadece, onlarda rahatlayip borc kapatsin.
Takilan takiyi geri vermemenin nesi normal yani? Hediye bile olsa. Hatir gonulse taki takmak ve bana geri gelmiyorsa benim hatrim yokmus demekki taktigim kiside.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?