dugunde takilan takinin geri istenmesi...

Yarım altına borç için mi taktiniz diyorsunuz ama bu zamanda
İnsanlar borç olarak üst üste 50 lira vermez birine
Yarim altin tak bilezik tak üstüne bir bardak su iç
Niye borç için mi yaptınız
Maddi yardim

Ee yeni evlenenler sıkıştı şimdi de

Bu arada konuyu okudukça konu sahibinin altını vermek gibi bir planı olduğunu düşünmüyorum
Niyetli olan durumu çok sıkışık olsa bile biz size daha sonra eve ziyarete geleceğiz kusura bakmayın düğüne gelemiyoruz gibi bir haber verebilirlerdi

Bu da çok abartı. Mesela allah geçinen versin kayinvalideniz ölse sizecgelecrk altin istemeye herhalde

Artık düğünde yapılan takılar yardım değil arkadaşlar önce bunu bi kabullenelim, sen bana tak ben sana takayım mantığı var millette.

Hem altın hazırdı gidemedik diyip hemde borcumuz var altını borç harç alıcaz demekte konu sahibinin çelişkisi.

İyi de aynen bu yüzden altın takılır geri geleceğini düşündüğünüz için. Düğün de takı toplamak için yapılır millet eğlensin yesin içsin diye değil. Geri geleceğini düşünmediğim birine neden altın takayım yarım takın çeyrek gelirse dahi bu durum yüzünüze vurulur. O yüzden onlar sizin yerinize neden empati yapsınlar
Ayrıca altın hazırdı gidemedikten paramız yok borç alacağıza nasıl geçti olay

Taktığı yarımı geri istemesiyle iletişimi kestiğini nereden anladınız?

Bende aynısını yazacaktım paranın değeri bile düşüyor
Eskiden 50 lirayla pazara çıkıp dünyayı alıp geri dönüyordum
Şimdi 100 lirayla alamadığım şeyler oluyor

50 liraya bile beş sene sonra tekrar karşılık olarak 50 lira takılmıyor

İnsan da biraz utanma olur ya. Ne ayıp.. bulun buluşturun gönderin altını. Bi daha da hiç bi şekilde muhattap olmayın

Adam bekarken yatırım yapmış.
Belki planlı şekilde her ay düğünlere katılıp yarım taktı yıllarca.
Belli bi hedefi vardı ona ulaşınca buldu bi kız evlendi
Şimdi hasılatı topluyor artık.

Düğüne gelmeyen yatırımlarının da peşine düşüyor

İnsanlar bi garip ne yapacaksın..

O zman ne kadarsa yarim altim sizde o fiyati gonderin iyi valla koy kenara dursun hedie geri istenirmi ya bosverin yuzsuzluk etmis sizde verin yuzunu

Takılan takı usülen zaten denk şekilde geri takılır ya da takılmaz ama istemek nedir şaka gibi..
Sıkışık dahi olsanız karşı tarafa hiçbir şekilde birşey takmayı planlamamış iseniz siz de bana göre hatalısınız..”Takmasaydı” demişsiniz ama kim bilir o zaman nasıl bir tepki verecektiniz,yakınlık derecesi nedir bilemiyorum ama..

Yorumları okumamıştım planlamışsınız sanırım..

Sizlerinde ona takacaginizi dusunerekten takmistir. Mesela damadin gelinin anasi babasi hep bunlari takip ederler. Diyelim ki komsunuz takti. Diger komsunuz takmadi. Takanin cocugu varsa onun dugununde annenizin babanizinda takmasi gerekir.

O ayıp etmiş ama şöyle de bir durum var. Bence ona en iyi yöntem şu olur. Düğünde işte damadın bilmem nesinden şu bu diye herkese ilan edilerek takı takılıyor. Yani takan kişi ben şunu taktım diyor ve herkesin haberi oluyor. Siz de geri verirken şu kişiye üç yıl önceki taktığı takıyı geri istemesi nedeniyle veriyoruz ilanı yapabilirsiniz. Tabi o seviyeye düşmeye hacet yok ama fena fikir de değil şimdi.

Belki tepki alıcam ama böyle altın takma adeti yardım edelim gençlere düşüncesiyle olmuş olan bi şey değil zaten.
Bugün sana yarın bana. Kimse kolay kazanmıyo parasını. Allah kısmet ederse yaza 5 tane düğün var hepsi kuzenim. Şimdi annem babamda gidip destek olalım diye de takamaz yani. Yarın öbür gün de benim çocuklarım evlenecek geri gelecek diye takacak tabi ki..
Burda neler okuyoruz annesi oğluna taktığı altını istiyo. Bakın anne.
Aynı durumda eşiniz olsaydı bak ben x arkadaşıma yarım takmıştım geri gelmedi diye dillendirecekti.
Adamın aracı sokarak istemesi tabi ki çok ayıp olmuş ama bence alınmamanız gerekiyo.

Karşı taraf ayıp etmiş öyle takı mı istenir. Fakat ben siz de de hata buldum özellikle düşünce yapınızda. 3 yıl önce yarım altın şu kadardı şuan bu kadar demeniz.
Sonuçta o altın alınıp takılmış karşı taraf kıymet verip yarım altın takmış aynı düşünceyi sizin de yapmanız gerekirdi.

Son anda plan iptal oldu demişsiniz yani düğün için takınızı ayarlamıştınız ve bu düğün haberi son gün gelmedi ya aylar öncesinden kendinizi ayarlayabilirdiniz..
Nedense sizin aynı şekilde yarım altın takacağınızı düşünemedim ben. Onlar aradığı için mecburiyetten yarım yollayacaksınız.

Düğünde taktığı altını beklemesi hadi neyse ama kardeşinize takılan altını nasıl sizden istiyo, siz ne alaka. :)

Geleneğe bak Ben arkadaşlarıma altın takarken asla geri dönecek diye düşünmedim ve evlenince de takısız düğün yapacağım. Zaten bir insanın düğününe gidiyorsam bu ona değer verdiğim ve samimi olduğum içindir. Samimi olduğum bir arkadaşımla da para hesabına girecek biri değilim ve girenlerden de hiç hoşlanmam, Adam eşinizin arkadaşı falan değilmiş. Siz annenizden borç bulamayabilirdiniz ki ben şahsen paranız yok diye gidemediğinizi düşünüyorum. Zor durumda olduğunuzdan da bahsetmişsin. Bu ülkede şu an rahat bir şekilde geçinmek cidden çok çok zor. Sizi çok iyi anlıyorum. Umarım sıkıntılarınızı en kısa zamanda atlatırsınız ve o şahsa kıymetli altınını yollarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…