kayınvalidemin komşusu düğünümüzde çeyrek takmıştı aradan yıllar geçti evlenen çocuğu olmadı ama mahalle kentsel dönüşüme girip yıkım kararı verilince kadın kapıya gelip altını istemiş her birimiz bir tarafa savrulacak bir daha buluşamayabiliriz diye altını istemişliği var ortada düğün yokken.
İyi de aynen bu yüzden altın takılır geri geleceğini düşündüğünüz için. Düğün de takı toplamak için yapılır millet eğlensin yesin içsin diye değil. Geri geleceğini düşünmediğim birine neden altın takayım yarım takın çeyrek gelirse dahi bu durum yüzünüze vurulur. O yüzden onlar sizin yerinize neden empati yapsınlarMerhaba komik sayilacak konuyla karsinjzdayim.
3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..
Taktığı yarımı geri istemesiyle iletişimi kestiğini nereden anladınız?Borç veya değil. Burada adam ben sana evlenirken bir hediye almıştım. Seninle artık iletişimimi kesiyorum. Hediyemi geri ver diyor. Yani konu sahibi düğüne gitseydi ve çeyrek taksaydı muhtemelen sen niye yarım takmadın diye kimse sormayacakti.
İletisimi kesmiş,aracı kullanmış.Ama bu bir kayıp mı o ayrı konuTaktığı yarımı geri istemesiyle iletişimi kestiğini nereden anladınız?
Bende aynısını yazacaktım paranın değeri bile düşüyorYalnız sizin iyi de altın ozaman ne kadardi şimdi ne kadar olmus hesabınız da sağlıklı değil.Yarim altın yarım altındır,sonuçta aradan 3 yıl geçmiş.Tabi ki fiyatı farklı olacak.3 yıl önce aldığım ev 190 bindi şimdi 330 bin.Bundan dolayı emaneti gönderin .Onlar 300 taktı biz 500 takiyoruz diye düşünmeyin.
Kesinlikle yarim takacaktik. Hatta annem ile konusup ayarlamistim.
Belki tepki alıcam ama böyle altın takma adeti yardım edelim gençlere düşüncesiyle olmuş olan bi şey değil zaten.Merhaba komik sayilacak konuyla karsinjzdayim.
3 yil once dugun yaptik esimin arkadasi yarim altin takmis. Gecenlerde arkadasinin dugunu oldu. Tum hazirligimizi yapmisken onemli bir nedenden dolayi gidemedik. Hatta esim ugrar takisini takar cikarim dedi o da kismet olmadi takamadik.
Simdi mesele arkadasi baska bir arkadasi araci yaparak taktigi yarimi geri istemis.
Hemen ver hic minnet etmesin dedim ama ayni zamanda da cok sinir oldum. Yani borc diye mi verdin ki geri istiyorsun. Madem oyle takmasaydin hic.
3 yillik evliligimizde hic olmadigimiz kadar sikisigiz bu aralar. Birinden borc alip verecegiz ustelik yarim altin besyuz kusur bisey. Biz evlendigimizde ceyrek 150 tl di madem bu kadar gozune geldi takmasaydin be adam.
Sizin gorusunuzu merak ettim. Karsi tarafin yerine gecip empati yapamiyorum cunku ben simdiye kadar gediye ettigim hicbir seyin pesine dusmedim..
Düğünde taktığı altını beklemesi hadi neyse ama kardeşinize takılan altını nasıl sizden istiyo, siz ne alaka. :)Tabiki ayip ama sasirtici bir durum da degil inan ki:) amcamin karisi zamaninda 19 yil once erkek kardesim dogdugunda ona bir ceyrek takmis. Benim dugunumde de bir ceyrek takti. Ben ona 2 ceyrek borclanmis oldum. Manyak kari 19 sene onceki ceyrekle simdi ki ceyrek bir mi! Kizinin dugunu oldugunda bunu dolayli yoldan duyurdu bana. Valla hic tinlamadim. Ben de yeni evli sayilirim durumum yok kimseye iki ceyrek alamam. Kendisi de bana takmasaydi napabilirim ben ministedim. Hic orali olmadim. Kizinin dugununde gittim zarfin icinde 100 lira verdim eline. Bozuldu falan ama yapacak bir seyim yok yani. En sevmedigim sey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?