Düğünde toplanan altınlar ?

Zaten toplanan paraları eş ailesi alıyor. Ben ziynetlerden bahsediyorum.
Takılan kadına özgü takılar kadına aittir. Yargıtay kararıyla sabit bu. Diğer altınları bilemiyorum. Ama eğer onlar kendilerininkileri alırsa siz de ailenize onların taktıkları verin bence adil olsun en azından

Aslında şöyle,

Eğer nişanlınızın ailesi masrafları biz karşılayacağız dediyse genellikle düğünde takılan para ve altınları alıp o borçları ödüyorlar. ( Düğün salonu, fotoğraf, gelinlik, ev eşyaları vs her türlü masraf) Zaten getirilen takı yetmiyor tüm bunlara... Ama yok hiçbir şeyi yapmayıp takıları istiyorlarsa vermeyin.

Her şey geline ait değil yalnız. Kadına özgü takılar ( bilezik gibi) geline ait. Altın ve paralar üstünde ortak hak var

bizde iki tarafta takılan çeyrekleri bize verdi. kimsenin bir talebi olmadı.
sonuçta yeni evlenen insanlara takılıyor, sizinkiler verecekse onların da vermesi gerekir diye düşünüyorum.

Bence sizi kandırıyorlar ben böyle bir şey duymadım. Kimse de istemedi hoş istese de vermezdim bence sizde vermeyin takılan altın çiftindir

Benim görgüsüz kv düğünümde çantasını açıp bütün çeyrekleri içine attı kendi tarafının.Benim aile tarafım benim boynumdaki kurdaleye taktı.Eşiminki zavallım bomboş kaldı. Kendi akrabalarıma rezil rüsva ettiler beni düğünde yanıma gelip sen kimlere gelin gidiyorsun diye ağlamaklı ağlamaklı sordular.Nerdeyse bana sarılıp onlar ağlıyacaklardı.

Düğün öncesi Babam takıları biz almıyoruz sizde almayın kiraya gidiyorlar ev almaya kalkarlarsa peşinat olur diye konuştu.Kayınbaba sizin aileden gelenlere de ihtiyacımız var onları da biz alalım demiş yaa bunlarida duyun hanımlar duymadıysaniz duyun. Babamda ne münasebet benim ailemin taktiği altınları sen alacaksın ben kızıma veriyorum dedi.Bu sözü sinirlenen kayınbaba da düğüne gelmedi.
Ailem 150 gr 5 bilezik takti.60 tane altın verdi bütün zarfları bile çantaya doldurmuş arabaya binerken elime tutuşturulan benim melek annem.

Düğünden 3 ay sonrada bütün altınlarımi ceyrekleri bilezikleri eşimi üstüme salarak zorla aldılar bize ev alcaz bahanesiyle.

15 sene oldu ev yok ortada.Daha neler neler halen kayinbabanin eşimin üstüne yaptığı borçları ödüyoruz.Anlatsam roman olur.Sagligimi kaybettim bunlar yüzünden.Eşimde kaybetti.Yoktur dünya üstünde böyle görgüsüz bir aile.

Sadece düğün salonunu onlar ayarladı gelinlik fotoğraf bilmem ne nişanlım kendi verdi. Benim memleketteki düğüne zaten maddi olarak bi katkıları olmayacak babam yapıyor. Ev eşyasını falan da ortak. Bi oğlumuz var deyip ballandıra ballandıra anlatıyorlar ben anlamadım hiçbir şey.

Sordum kim alır sizde çeyrek yarınları falan diye ekseriyetle aileye kalır ama madem sizde veriliyor onlar veriyor sizde verin diye almaya çalışacağım dedi.
Biz de ankaraliyiz paralar bizde kaldı. Bunun memleketle alakası yok biraz ailenin ac gozlulugu. Sizi adet diye yiyorlar. Benim kayınvalidem en baştabir çeyreğini bile almam dedi Allah razı olsun. Ha elbette götürüp elden veren olmuştur getirmedi onları bilemiyorum ama ustume takılan hicbir şeyi almadılar biz de gittik o parayı peşinat yapıp ev aldık . Asla vermeyin öyle bi adet falan da yok sizi kandırarak kullanmalarına izin vermeyin.

Siz de adet diye diye her şeye boyun eğip kendinizi ezdirmeyin. Benim böyle adetim yok beni ilgilendirmez diyip yüz vermeyin bırakın kötü olun sorun değil en azından baktılar baş edemiyorlar uzaklaşırlar insallah

Her şey geline ait değil yalnız. Kadına özgü takılar ( bilezik gibi) geline ait. Altın ve paralar üstünde ortak hak var
Hadi ya? Siz öyle yapın o zaman.
Ben ve tanıdığım insanlar aynen böyle yaptı. Ortak hak dediğiniz mevzu evlendikten sonra zaten kişilerin iradesinden bağımsız kendiliğinden ortaya çıkar, yani toplananlar gelin ve damadın malı olur ama usul budur geline verilir “herşey”.

Ankara'liyim . Çeyrek para altın ne varsa gelinindir.

Ne saçma ya, millet ayıp olmasın arkadasima diye,evlenene destek olmka için çeyrek takiyor, bu devirde masraf yapiyor. Verilen altını anne-kaynana gaspediyor.
Böyle şeyleri gördükçe iyi ki kimseye çeyrek falan takmıyorum diyorum

Kesinlikle katılıyorum.
Bence bu kadar detayı konuşan insanlar evlenmesinler. Çünkü illa birimlerinin gönlü olmuyor.

Ankarada evlrnip yaşayan biri olarak diyorum ki; burada altınların tamamı çiftlere veriliyor. Kız-erkek ayrımı yapılmıyor.

Bizde de balayından sonra ablam ve eniştem emrivaki yapıp bir sürü altin vermek istediler . Takilanin Yarısını erkek ailesine vermişler, yarısını da bizim aileye. "Biz borçsuz evlendik, düğün üstü sizin ihtiyaciniz vardır" diye . Almak istemeyince "ev vs alırken geri verirsiniz" dediler .
Gerçekten de ne kız tarafı ne erkek tarafı, hiç eksiltmeden geri verdi altınları ev alınacağı zamanda. o dönem eminim her iki tarafın da elini rahatlatmistir .
Yani,yapmasalar kimse beklemez ama bence çok şık bir davranisti. Aile demek birbirine destek olmak demek, evlenen insanı gasp eder gibi parasına göz dikip düğün öncesi birbirine dusurmek,aileye düşman etmek, ya da sırf evleniyorum diye ailene beş sene zar zor ödeyeceği kredi çektirmek ,yaşlı insanlari zora sokmak değil.

Kusura bakmayın şok oldum ama size de şok oldum. Nasıl verirsiniz ya babanızın hakkını. Eşimi değil dünyayı üstüme gönderseler yine vermezdim.

düğün yapmayın çok net. ayrıca benim de benzeri oldu arada düğün olmayıp nikahlı olduğum 1 haftayı da kendi bekar evimde geçirdim, yani tam olarak evlenmeden ne münasebet eve geçeyim... karşı tarafa da babam öyle istiyor dedim ama bizimkilerle bu konuyu konuşmadım bile tamamen kendi kararım.
sizde olaylar da bir tuhaf o yüzden hiç düğün yapmayın hem milleti eğklendireceksiniz hem takı alamayacaksınız...ne gerek var o parayla gidin bir balayı otelinde 1 hafta keyif çatın. ayrıca her şeyi de ailelerinize sormak zorunda değilsiniz koskoca insanlar olarak

Ben kendi fikrimi sunmuyorum. Yargıtay tarafından belirlenen şeylerden bahsediyorum. Usulden veya gelenekten değil. Yargıtay kararlarını inceleyebilirsiniz. Ama keşke üslubunuz daha düzgün olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…