Düğüne 5 gün kala altın mevzusu

Bizde de aynı adet olarak yani bekleniyor takılan takılar. Bilmiyorum cok üzüldüm
Aslında o gelen altınlar ailelerin nisanlınıza yada size ait değil.Yani almak isterse bile anneniz anormal değil bu durum.Ben nisanlınızı haksız buldum açıkçası

Ozaman erkek tarafından takilanlari kayinvalidenize
Sizin tarafından takilanlari annenize eksiksiz verip yanına da düğün CD lerinden birer kopya verin.

Ve bunu siz yapmalısınız .
Ayrıca medeni hukukunda dugunde takılanlar gelinindir. Buyuzden boşanma avukatları düğün cdsini ister icap ederse.
Birde sizin düğünü baz almayın annenize takılmistir anneniz ondan altın takmstir karşı tarafta kızına oyuzden takar gibi suregelir...
Sizinki gönüllü vermektir hos bir davranıştır bende bizim taraftan takilani anneme verdim

Nisanlimin ailesi de kredi çekti bi kısmını ödeyecekler altınlarla ama nişanlım diyo bi kısmını vericem sadece senin annene de öyle yapalım bize söylesin borçları verelim gerekeni diyo

Ozaman erkek tarafından takilanlari kayinvalidenize
Sizin tarafından takilanlari annenize eksiksiz verip yanına da düğün CD lerinden birer kopya verin.

Ve bunu siz yapmalısınız .
Ben konu sahibi değilim ben yapmamalıyım bence Ama evet dogrusu bu bana göre de

Arkadaşlar yazmış zaten o altınlar sizin değil.
Ailenizin yıllarca takmış olduğu size dönen altınlar.
Yani anneniz vermemiş olsaydı hiç bir şey gelmezdi size.

Kadın borçlanmış şuan çalışmıyor altından kalkamam korkusu oluşmuş belli ki..
Normalde aile evladına bırakır hediye diye.
Sizde durum tam tersi olabilir.

Yanlış anlaşılacak bir durum yok.
Boşa kendini üzme nişanlına bu konuda çok da yüz verme derim.

Nisanlimin ailesi de kredi çekti bi kısmını ödeyecekler altınlarla ama nişanlım diyo bi kısmını vericem sadece senin annene de öyle yapalım bize söylesin borçları verelim gerekeni diyo
Nisanlın cakallik yapmaya çalışıyor bence.Size takilanlari versin kendi tarafından takilanlar onlara kalsin.Elalemin altiniyla borcunuzu öderim kafasina girmesin hiç altınlar zaten annenizin

Biz de şöyle oluyor.

Kına kızın günüdür. Ve kına gecesinde kızın annesine verilir. Anne de yaptığı harcamaları onunla öder. Zaten damada verilmez.

Bence annenin ihtiyacı varsa borç falan. Kına da takmak isteyenler direk annene versin. Damat görmek zorunda değil ki.

Ayrıca nişanlınızın 3 5 takıyı dert edinmesi de bir acayip.

Nisanlın cakallik yapmaya çalışıyor bence.Size takilanlari versin kendi tarafından takilanlar onlara kalsin.Elalemin altiniyla borcunuzu öderim kafasina girmesin hiç altınlar zaten annenizin
Aynen nişanlısı çok çakal ve paragöz. Daha şimdiden altın derdine düşmüş.

Halbuki altınları kız annesi alır ve istediğini yapar. Düğün arefesinde borçlanmıştır. Öder borcunu kadıncağız.

Konu sahibi nişanlını değil anneni düşün.

Kesinlikle nişanlın haklı
Altin ı size takıyorlar düğün hediyesi olarak annene değil. Annen kendi dugunünde takilanlari annesine mi vermiş yada öyle bi adet mi sizin yöre de antini anneye vermek onu anlayamadım oldu olucak ikiye bolun diğer yarisida kayın valideye.
Nişanlı iyi biriymiş ama baskasi olsa pardon da ne diyorsun ne alaka diyebilirdi
O yinede annenin borçları öderiz demiş helal olsun

Nişanlın haklı.

Kimin ne taktığını neden bu kadar önemsiyor anneniz?

Ödenmesi gerekenleri de eşinizle beraber ödersiniz. Artık ailesiniz.

Ben düğün öncesi takacaklar anneme versin dedim düğünde hep anneme verdiler takan teyzelerim oldu bana sizde masraf ettiniz diye onlarida düğün sonrası anneme verdim

Annem asla talep etmedi...

Eşime de ailene ver bence masraf ettiler dedim bu balayı paramız dedi kendi tarafından takanlarla güzel balayı yaptık

Aslında düğün takıları gelinindir gelin anneye vermek isterse verebilir böyle bı durumda kayinvalideye de verirdim madem masraf sa söz konusu iki tarafında hakkı ozaman.

Biliyorum konu sahibi olmadığınizi
Size göre o doğruysa siz öyle yapın dedim
Mesajimi guncelledim bu arada...
Ah pardon yazdığınızdan öyle anlaşılmayınca karıştırdınız sandım.

Evet medeni hukukta öyledir ama günlük hayatımızın her alanını kanunlara göre yaşamıyoruz malum o yüzden dedim.Bu kız tutup medeni kanunlara göre altınlar benim mi desin yani gülerler adama

Düğünde erkek tarafı alır, kına da kızın tarafı. Zaten kına gecesinde de hep kızın tayfası olur.

Bence sizde kalsin hem kina hem dugun takilari.
O zaman niye gelin ve damadin uzerine takiyoruz? Gidelim madem kayinvaledilerin uzerine takalim. Ayrica en azindan 25 30 yasina gelmis insanlarin dugunune bi tek ailelerin tanidiklari mi geliyor bunlarin hic mi cevresi yok? Bence tam tersi taki gelinle damada takilir yeni yuva kuruyolar kolaylik olsun hediye olsun diye. En azindan ben takimi bu zihniyetle takiyorum.

İyi de madem altınlar çifte ait değil ne demeye takıyorlar? Altın günü mü döndürüyorlar? Evlenen çifte yardım diye takilmaz mı altın?

Ama nişanlısı babasının borcunu ödeyecekmiş. Yani yine ikisi de nasiplenemiyor ki.

Daha once yazdiysan pas gec sorumu. Bu konusulan kina altinlari galiba. Dugun altinlari icin plan ne? Onlar kimde kaliyor kim sayiyor? Erkek tarafina gitmiyorsa kina da takilanlar da annene gitmez. Yk oglan tarafi dugun takilarini aliyorsa git butun kina altinlarini da annene ver. Catur cutur yesin.

Problem kimin ne taktigini bilmek ise bir kamera koyarsiniz olur biter.

Ama nişanlısı babasının borcunu ödeyecekmiş. Yani yine ikisi de nasiplenemiyor ki.
Yok ben konu sahibi annesine vermesin demedim. Arkadas dugun takilari zaten ailelerin taktiklarina karsilik takildigi icin isterseler vermezler onlarin takisi dusuncesinde de ona karsilik yazdim. Yoksa duruma gore ailelere bi kismi verilebilir tabiki.

İyi de madem altınlar çifte ait değil ne demeye takıyorlar? Altın günü mü döndürüyorlar? Evlenen çifte yardım diye takilmaz mı altın?
Ya bu ailenin zihniyetine göre degisir aslında.Çok yakın bi aile dostumuzun oğlu evlendi düğünü ailesi yaptı ee haklı olarak takılan altinlari aldılar.Zaten yıllarca onların taktigi altınlar bana cok normal geldi böyle düşününce ki yine çocuklara yardıma gitti düğün borçlarını ödediler onlarla.Gelinle damadın arkadaşlarının taktigi altınları verdiler ama mesela almadilar.

Yani evet bakınca böyle hesaplar şık değil ama aileler hem düğün yapıp hem altınları vermesinler zaten ciftlere.En temizi herkes kendi evini kendi kursun altında kendinin olsun ama ışte gelenekler ah gelenekler :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…