- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.253
- 548
Aslında o gelen altınlar ailelerin nisanlınıza yada size ait değil.Yani almak isterse bile anneniz anormal değil bu durum.Ben nisanlınızı haksız buldum açıkçasıBizde de aynı adet olarak yani bekleniyor takılan takılar. Bilmiyorum cok üzüldüm
Ozaman erkek tarafından takilanlari kayinvalidenizeBende öyle düşünüyodum ama aslında o öyle değil.Sizin düğününüzde takılan altınlar ailelerin aslında çünkü yıllarca onlar insanlarin düğünlerine gitmisler onun dönüşü bu.Hani elbette hoş olan gelinle damada bırakılması ama aileler almak istediğinde itiraz etmeyi doğru bulmuyorum ben artık.Tabi bahsettiğim misafirlerin taktigi altınlar
Ben konu sahibi değilim ben yapmamalıyım benceOzaman erkek tarafından takilanlari kayinvalidenize
Sizin tarafından takilanlari annenize eksiksiz verip yanına da düğün CD lerinden birer kopya verin.
Ve bunu siz yapmalısınız .
Nisanlın cakallik yapmaya çalışıyor bence.Size takilanlari versin kendi tarafından takilanlar onlara kalsin.Elalemin altiniyla borcunuzu öderim kafasina girmesin hiç altınlar zaten annenizinNisanlimin ailesi de kredi çekti bi kısmını ödeyecekler altınlarla ama nişanlım diyo bi kısmını vericem sadece senin annene de öyle yapalım bize söylesin borçları verelim gerekeni diyo
Ben konu sahibi değilim ben yapmamalıyım benceAma evet dogrusu bu bana göre de
Aynen nişanlısı çok çakal ve paragöz. Daha şimdiden altın derdine düşmüş.Nisanlın cakallik yapmaya çalışıyor bence.Size takilanlari versin kendi tarafından takilanlar onlara kalsin.Elalemin altiniyla borcunuzu öderim kafasina girmesin hiç altınlar zaten annenizin
Ah pardon yazdığınızdan öyle anlaşılmayınca karıştırdınız sandım.Biliyorum konu sahibi olmadığınizi
Size göre o doğruysa siz öyle yapın dedim
Mesajimi guncelledim bu arada...
Düğünde erkek tarafı alır, kına da kızın tarafı. Zaten kına gecesinde de hep kızın tayfası olur.Kesinlikle nişanlın haklı
Altin ı size takıyorlar düğün hediyesi olarak annene değil. Annen kendi dugunünde takilanlari annesine mi vermiş yada öyle bi adet mi sizin yöre de antini anneye vermek onu anlayamadım oldu olucak ikiye bolun diğer yarisida kayın valideye.
Nişanlı iyi biriymiş ama baskasi olsa pardon da ne diyorsun ne alaka diyebilirdi
O yinede annenin borçları öderiz demiş helal olsun
O zaman niye gelin ve damadin uzerine takiyoruz? Gidelim madem kayinvaledilerin uzerine takalim. Ayrica en azindan 25 30 yasina gelmis insanlarin dugunune bi tek ailelerin tanidiklari mi geliyor bunlarin hic mi cevresi yok? Bence tam tersi taki gelinle damada takilir yeni yuva kuruyolar kolaylik olsun hediye olsun diye. En azindan ben takimi bu zihniyetle takiyorum.Ben gerçekten anlamıyorum . Her altın konusunun altına yazıyorum burayada yazacağım . Size gelen altınları daha önce kv ve sizin anneniz millete hediye götürdü ve o götürdüğü kişiler karşılık olarak getiriyor doğal olarak . Bu durumda kv gelen ve annenize gelen altınlar aslında sizin değil . Eğer onlar gönüllü olmakta verirlerse verirler . Ki annenin böyle yapması normal o karışıklıkta yazamayabilir. İnsanlar altın verirken içine isim yaZıyor annen onlara bakıp yazacak ya ne abartmış nişanlın allah allah annen size altın vermek zorunda değil zAten neyse sinir oldum
İyi de madem altınlar çifte ait değil ne demeye takıyorlar? Altın günü mü döndürüyorlar? Evlenen çifte yardım diye takilmaz mı altın?Ben gerçekten anlamıyorum . Her altın konusunun altına yazıyorum burayada yazacağım . Size gelen altınları daha önce kv ve sizin anneniz millete hediye götürdü ve o götürdüğü kişiler karşılık olarak getiriyor doğal olarak . Bu durumda kv gelen ve annenize gelen altınlar aslında sizin değil . Eğer onlar gönüllü olmakta verirlerse verirler . Ki annenin böyle yapması normal o karışıklıkta yazamayabilir. İnsanlar altın verirken içine isim yaZıyor annen onlara bakıp yazacak ya ne abartmış nişanlın allah allah annen size altın vermek zorunda değil zAten neyse sinir oldum
Ama nişanlısı babasının borcunu ödeyecekmiş. Yani yine ikisi de nasiplenemiyor ki.Bence sizde kalsin hem kina hem dugun takilari.
O zaman niye gelin ve damadin uzerine takiyoruz? Gidelim madem kayinvaledilerin uzerine takalim. Ayrica en azindan 25 30 yasina gelmis insanlarin dugunune bi tek ailelerin tanidiklari mi geliyor bunlarin hic mi cevresi yok? Bence tam tersi taki gelinle damada takilir yeni yuva kuruyolar kolaylik olsun hediye olsun diye. En azindan ben takimi bu zihniyetle takiyorum.
Yok ben konu sahibi annesine vermesin demedim. Arkadas dugun takilari zaten ailelerin taktiklarina karsilik takildigi icin isterseler vermezler onlarin takisi dusuncesinde de ona karsilik yazdim. Yoksa duruma gore ailelere bi kismi verilebilir tabiki.Ama nişanlısı babasının borcunu ödeyecekmiş. Yani yine ikisi de nasiplenemiyor ki.
Ya bu ailenin zihniyetine göre degisir aslında.Çok yakın bi aile dostumuzun oğlu evlendi düğünü ailesi yaptı ee haklı olarak takılan altinlari aldılar.Zaten yıllarca onların taktigi altınlar bana cok normal geldi böyle düşününce ki yine çocuklara yardıma gitti düğün borçlarını ödediler onlarla.Gelinle damadın arkadaşlarının taktigi altınları verdiler ama mesela almadilar.İyi de madem altınlar çifte ait değil ne demeye takıyorlar? Altın günü mü döndürüyorlar? Evlenen çifte yardım diye takilmaz mı altın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?