Düğüne 5 gün kala altın mevzusu

Kinada düğünde takılan altinlar ne annende ne nişanlinda kalsın sende kalsın. Takı gelinin hakkıdır

Anne kendine yatırım yapmış yani ilerde bana geri dönsün diye? Bu mantığı anlayamadım ben. Evlenene yardim olsun diye takiyoruz biz genelde.
Bir de belki konu sahibi kendisi de takmıştır eşe dosta akrabaya, hepsini annesi takmamistir belki.

ödenmesi gerekeni sizin altınlarınızdan mı ödeyecekmiş...ilginç ben hiç böyle bir şey duymadım...düğünler oldukça tek tek geri takıyorum...kızdan nasıl istenir...hemde peşin peşin...
Benim kinada takilanlardan tek bir ceyrek bile vermedi annem hizmet ettim yoruldum benim hakkim dedi atti cebine

Bizde düğünü de yaparlar altınlara da asla ellemezler. O yüzden garip geldi bana. Evet en güzeli kendin yapmak.

Nisanlın cakallik yapmaya çalışıyor bence.Size takilanlari versin kendi tarafından takilanlar onlara kalsin.Elalemin altiniyla borcunuzu öderim kafasina girmesin hiç altınlar zaten annenizin
+1 Cakal. Tadini tuzunu da kacirmis isin dugune su kadar vakit kala. Ben altinin ailelere verildigini son zamanlarda duyuyorum. Benim bildigim eskiden damatla gelinde kalirdi. Zamaninda onlarin ailelerinde kaldigi icin de ailelere verilmezdi. Kk okuduktan sonra ogrendim ailelere verme olayini.

Evlenene yardım güya ama herkes kim ne takmış ona göre biz de onu takarız hesabı yapıyor :)

Şahsen bizim takılar tamamıyla bize kalmıştı.
Ama düğün eşya ne varsa da kendimiz yapmıştık.

Ailelerin beklentisi olmamalı derim normalde ama Shanna'nın annesi eş desteği olmayan bir kadın
diye hatırlıyorum ben. Kadın bir başına çalışmıyor şuan kız evlendirmek kolay değil.
Borç altında kalmış. Belli ki kendine güvenemiyor.

Şu durumda ben ailelerimizden bir şey beklemeden evlenelim biz borç ödeyelim derdim.
Hadi onu da yapmamışsam takıları verelim derdim.

Hoş evleneceğim adam benden önce bu duyarlılığı gösterse ona olan aşkım bin kat artardı ama
nerde öyle erkek şimdi..

Hepsi paracı olmuş artık

Takılan altınlar kadınındır ne annenizin ne nişanlınızın hakkı var ama siz kendi rızanızla alıp ödemek isterseniz o başka bence hiç bozdurmayıp dişrek bankaya yatırım yapın ne olacagı belli olmuyor.

Düğünde takılan altınları kv ye verecekseniz annenden istememelisin. Hem düğün hem nişan hem kınada takılan takılar toplanır kim ne masraf yaparsa paylaştırılır.

Eğer eşin kendi ailesine düğünde takılan takıları verecekse bunu kabul etmemelisin

Bizde düğünü de yaparlar altınlara da asla ellemezler. O yüzden garip geldi bana. Evet en güzeli kendin yapmak.
Yani iste bunun dogrusu yok.Herkes maddi durumu ölçüsünde verir. Annesi borcla düğünü yapmış anladığım kadarıyla üstüne bi de altınları cifte vermeleri çok mantıksız.

Tovbe tovbe. Ay bildigin hem hirsiz hem yalancilar. Sen unutunca da ekmeklerine yag surulmus resmen. Cok uyanik ol canim bundan sonra. Suya goturup susuz getirirler walla.
Sorma cidden bilsrm oyle yapardim....eee nikah gunu onlarin evinde unuttugum altinlarda gitti.kayboldu kim aldi kimbilir belki kocan aldi dediler..adam eve girmedi o gun

Yani ben de hep öyle sanardım yaşın verdiği tecrübesizlik Arkadaşlarım evlenmeye başladıkça anladım ben de ailelere verilme durumunu mantıksız bulmuyorum.Zaten düğünleri aileler yapıyor genelde ee altınlar onların yaptıklarının geri dönüşü bi de onları mı versinler.Çocuk evlendiricez diye borca harca düşecekler.En güzeli kendin yap ışte ama belliki aileler yapıyor konu sahibinin düğününü de.Ee o zaman paşa paşa verecek beyfendi altınları öyle bi dünya yok yani hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor, yazık kadına

Benim eşim kinada takilan altınları sormadı.
Takıldı mi, ne kadar geldi, nereye gitti diye
Ki hepsi benim akrabalarımdan gelmişti.
Düğünde takılanlara da hiç laf etmedi.

Daha şimdiden bunun lafı edilince bana nedense bi hal oluyor. Açıkçası çok cig geliyor.

Biz öyle yaptık. Bana takılanı annemler aldı eşime takılanları eşimin ailesi not edip geri verdiler ne var ki bunda.

Tovbe tovbe. Ay bildigin hem hirsiz hem yalancilar. Sen unutunca da ekmeklerine yag surulmus resmen. Cok uyanik ol canim bundan sonra. Suya goturup susuz getirirler walla.
Ahh kirpicim bunlar doymaz beni yemeye....esimi istemezler bi yere giderken esimde anlayis gosterir gotur rahat etsinler der hooppp hesap bana kitlenir.acayip gergin bir ortam resmen paramla rezil olurum gitmesem cocuklari gostermiyosun olur gitsem yorulduk gucumuz kalmadi derler.kadin vantilatoru indirmedi butun yaz takmadi fisi kucuk kizim uyumuyo diyorum bozuk dedi kirli dedi indirmedi boyle bir pislikbunlar

sizde kalsin odemeleri sizde yapabilirsiniz hesaplarsa ona da verebilirsiniz iki tarafa da vermeyin sakın

Ben kimsenin altınını istemem.Kimseyede borçlanmamış olurum.Hiç uğraşamam,geri ödeyeceğim altınları takmaya gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…