- 10 Nisan 2016
- 2.738
- 3.348
- 133
Anne kendine yatırım yapmış yani ilerde bana geri dönsün diye? Bu mantığı anlayamadım ben. Evlenene yardim olsun diye takiyoruz biz genelde.Arkadaşlar yazmış zaten o altınlar sizin değil.
Ailenizin yıllarca takmış olduğu size dönen altınlar.
Yani anneniz vermemiş olsaydı hiç bir şey gelmezdi size.
Kadın borçlanmış şuan çalışmıyor altından kalkamam korkusu oluşmuş belli ki..
Normalde aile evladına bırakır hediye diye.
Sizde durum tam tersi olabilir.
Yanlış anlaşılacak bir durum yok.
Boşa kendini üzme nişanlına bu konuda çok da yüz verme derim.
Hiccc. O zaman sap gibi niye dikiliyo zavalli gelin ve damat taki merasiminde. Analari babalara asalim kurdelalari.İyi de madem altınlar çifte ait değil ne demeye takıyorlar? Altın günü mü döndürüyorlar? Evlenen çifte yardım diye takilmaz mı altın?
Benim kinada takilanlardan tek bir ceyrek bile vermedi annem hizmet ettim yoruldum benim hakkim dedi atti cebineödenmesi gerekeni sizin altınlarınızdan mı ödeyecekmiş...ilginç ben hiç böyle bir şey duymadım...düğünler oldukça tek tek geri takıyorum...kızdan nasıl istenir...hemde peşin peşin...
Bizde düğünü de yaparlar altınlara da asla ellemezler. O yüzden garip geldi bana. Evet en güzeli kendin yapmak.Ya bu ailenin zihniyetine göre degisir aslında.Çok yakın bi aile dostumuzun oğlu evlendi düğünü ailesi yaptı ee haklı olarak takılan altinlari aldılar.Zaten yıllarca onların taktigi altınlar bana cok normal geldi böyle düşününce ki yine çocuklara yardıma gitti düğün borçlarını ödediler onlarla.Gelinle damadın arkadaşlarının taktigi altınları verdiler ama mesela almadilar.
Yani evet bakınca böyle hesaplar şık değil ama aileler hem düğün yapıp hem altınları vermesinler zaten ciftlere.En temizi herkes kendi evini kendi kursun altında kendinin olsun ama ışte gelenekler ah gelenekler :)
+1 Cakal. Tadini tuzunu da kacirmis isin dugune su kadar vakit kala. Ben altinin ailelere verildigini son zamanlarda duyuyorum. Benim bildigim eskiden damatla gelinde kalirdi. Zamaninda onlarin ailelerinde kaldigi icin de ailelere verilmezdi. Kk okuduktan sonra ogrendim ailelere verme olayini.Nisanlın cakallik yapmaya çalışıyor bence.Size takilanlari versin kendi tarafından takilanlar onlara kalsin.Elalemin altiniyla borcunuzu öderim kafasina girmesin hiç altınlar zaten annenizin
Ay senin annen efsane. Bir gunluk hizmetci tutsaydin iki tane daha ucuza gelirdi.Benim kinada takilanlardan tek bir ceyrek bile vermedi annem hizmet ettim yoruldum benim hakkim dedi atti cebine
Anne kendine yatırım yapmış yani ilerde bana geri dönsün diye? Bu mantığı anlayamadım ben. Evlenene yardim olsun diye takiyoruz biz genelde.
Bir de belki konu sahibi kendisi de takmıştır eşe dosta akrabaya, hepsini annesi takmamistir belki.
Yani iste bunun dogrusu yok.Herkes maddi durumu ölçüsünde verir. Annesi borcla düğünü yapmış anladığım kadarıyla üstüne bi de altınları cifte vermeleri çok mantıksız.Bizde düğünü de yaparlar altınlara da asla ellemezler. O yüzden garip geldi bana. Evet en güzeli kendin yapmak.
Sorma cidden bilsrm oyle yapardim....eee nikah gunu onlarin evinde unuttugum altinlarda gitti.kayboldu kim aldi kimbilir belki kocan aldi dediler..adam eve girmedi o gunAy senin annen efsane. Bir gunluk hizmetci tutsaydin iki tane daha ucuza gelirdi.
Sorma cidden bilsrm oyle yapardim....eee nikah gunu onlarin evinde unuttugum altinlarda gitti.kayboldu kim aldi kimbilir belki kocan aldi dediler..adam eve girmedi o gun
Yani ben de hep öyle sanardım yaşın verdiği tecrübesizlik+1 Cakal. Tadini tuzunu da kacirmis isin dugune su kadar vakit kala. Ben altinin ailelere verildigini son zamanlarda duyuyorum. Benim bildigim eskiden damatla gelinde kalirdi. Zamaninda onlarin ailelerinde kaldigi icin de ailelere verilmezdi. Kk okuduktan sonra ogrendim ailelere verme olayini.
Ahh kirpicim bunlar doymaz beni yemeye....esimi istemezler bi yere giderken esimde anlayis gosterir gotur rahat etsinler der hooppp hesap bana kitlenir.acayip gergin bir ortam resmen paramla rezil olurum gitmesem cocuklari gostermiyosun olur gitsem yorulduk gucumuz kalmadi derler.kadin vantilatoru indirmedi butun yaz takmadi fisi kucuk kizim uyumuyo diyorum bozuk dedi kirli dedi indirmedi boyle bir pislikbunlarTovbe tovbe. Ay bildigin hem hirsiz hem yalancilar. Sen unutunca da ekmeklerine yag surulmus resmen. Cok uyanik ol canim bundan sonra. Suya goturup susuz getirirler walla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?