Düğüne 5 gün kala altın mevzusu

İyi de madem altınlar çifte ait değil ne demeye takıyorlar? Altın günü mü döndürüyorlar? Evlenen çifte yardım diye takilmaz mı altın?
Bizde zAten kayınvalidelere verilir takı töreni yapmayız kendi düğünümde de öyle oldu davetliler kv ve anneme verdi. Benim arkadaşlarım 5 altın takmıştı annem onları verdi . Kv de 10 tane kadar altın verdi bize balayına gittik

Aslında o gelen altınlar ailelerin nisanlınıza yada size ait değil.Yani almak isterse bile anneniz anormal değil bu durum.Ben nisanlınızı haksız buldum açıkçası
Bizde de öyle ama demek herkese göre değişiyormuş. Siz düğünlerde takı töreni yapıyormusunuz yada gelinin damadın üzerine takı takılıyor mu

O zaman akraba gidip anasina taksin altini. Niye gelin damada takiyorlar? Ne demek annesi geline damada altin vermek zorunda degil?

Nişan değil düğün. Ayrıca anne veya kayınvalideye altınları almak düşmez. Yeni evliler alır borç varsa kapatır.

Kınada altın takıldığını ilk defa duyuyorum. Ha düğün ayrı şehirdeyse yapılır tabi.

Ayrıca altınlar gelinle damadın hakkıdır. Yeni evlilere bir hediyedir. Aile zamanında taktıysa onlar da bize takar mantığında takmamıştır herhalde.

Annen çok zor durumdaysa nişanlına rica edip borçları kapatırsınız ama bilin borcun ne kadar olduğunu falan.

Mutluluklar..

İlginçmiş. Biz evlenen çifte yardım olsun diye çifte veriyoruz nikahta düğünde vs. Kese ile topluyorlar genelde. Üzerine igneleyen de oluyor. Sizinki en temiziymis ama, madem illa annelere verilecek çifte takilmamasi daha iyi. Sonra kavga çıkıyor altinlarimi istiyorlar diye.

O zaman akraba gidip anasina taksin altini. Niye gelin damada takiyorlar? Ne demek annesi geline damada altin vermek zorunda degil?
Bizde zAten kv ye verilir altın kimse gelinin üzerine takmaz

Kayınvalide isteseydi burada kıyametler kopardı. Maşallah bir kısım anneyi haklı bulup nişanlıyı paragöz olmakla suçlamışlar.

Kimse kusura bakmasın ama düğünde takılan yeni evlilerindir. Amaç onlara destek olmaktır.
Evladına takılan altınla borç ödemeye kalkmak olmaz.
Damat bey sonuna kadar haklı.

Bu takı olayı her yörede farklı. Bizde aileye vermek isteyen aileye verir o altınlar ailede kalır, isteyen de çifte takar o altınlar da çiftte kalır. Düğün sonu altın alışverişi yapılmaz böylece. Yine bizim çevrede genellikle aileler düğünü yapıyor eşyaların bir kısmına yardım ediyor, çift eşyaların çoğu kısmını alıyor. İki taraf da masraf yapınca bana adaletsiz gelmiyor bu durum, eğer düğünde borca giren orta halli insanlardan bahsediyorsak tabi. Zengin olup da çiftin altınına çökmek yakışık almaz. Sizde de vermek isteyen başta annene verse altını bu muhabbetler olmazdı aslında.

İyi de takılara bakıp nasıl anlayacak kimin taktığını?
Bizde mesela ben senin düğününe geldim yA altın getirdim altının iğnesinin üzerine minik kağıtla isim yazılır annenin yada kv nin eline verilir. Yada para vereceksin zarfa koyarsın yine isim yazar verirsin. Düğün sahibi yA o an ismini bir yere yazar ki senin düğüne gelirken Oda sana ne getirdiysen aynısını götürmeye gayret eder. Benim düğün 40 gün önce oldu . Düğünden sonra kv hala ne hediye geldiyse deftere yazıyordu konu sahibinin annesi de aynı şekilde yazacak galiba

Annen altınları alsın borçlarını verip kalanı size versin, eşinin ailesi de alsın borçları ödesin. Ne kaldı 3 5 altın.
Öyle saçma şeymi olurmuş ozaman hepimizin ailesi alsaydı altınlarımızı borçları ödeyim diye.

Shanna
Madem öyle takıları misafirler annene taksın..

Takı evlenen çifte destek amaçlı takılır. Aileler de çocuklarını evlendirmekle, çocuklarına destek olmakla yükümlüdür. Annenizin sizden altınları istemesi ve sizin düğününüzü size takılacak takılarla yapması çok saçma. Gelin ile damat varken takılardan kime ne..
Bunu baştan konuşup anlaşın ki düğününüzü size zehir etmesinler..
Bu arada mutluluklar..

Benim bildigim altin ciftib ihtitaclarini karsilasin diye takilir.Analarin babalarin dugune yaptigi borclari kapasin diyr degil.Valla her bu minvalde konuda ters dusuyorum ben sanirim.Anne,baba bunlar yahu.Yaptilarsa cocuklarina yapiyorlar.Takilan altinlari almak ta neyin nesi ?Bir de izleyip piskince sunu su takmis ben kiz tarafi olarak biz aliyoruz tarzi cumleler mi gececek.Aman yarabbi bence bu cok utanc verici bisey.Annem yapsa yerin dibine gecerim.

Ben mesela komşumun 4 çocuğu var hepsine altın taksam benim 1 tane çocuğum olsa onlar bana birtane taksa ben borcumu nerden alicam. Ilkkez böyle şeyler duyuyorum. Ben düğünümü kendim yapicam bakalım kim benden ne ve ne icin isticek

Annemiz sacmalamış.böyle bişey duymadım hiç.kusura bakmayın.nişanlınız haklı

Bizde de öyle ama demek herkese göre değişiyormuş. Siz düğünlerde takı töreni yapıyormusunuz yada gelinin damadın üzerine takı takılıyor mu
Üzerine takılma kalmadı biz de artık sandığa atıyoruz Yapılıyor tabi takı töreni

Annende altın kalması sacma
Ayrıca nereye ne ödenecek anlamadım
Annenin bunu talep etmesi bile abes
O altınlar eşinlesenin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…