Bizde zAten kayınvalidelere verilir takı töreni yapmayız kendi düğünümde de öyle oldu davetliler kv ve anneme verdi. Benim arkadaşlarım 5 altın takmıştı annem onları verdi . Kv de 10 tane kadar altın verdi bize balayına gittikİyi de madem altınlar çifte ait değil ne demeye takıyorlar? Altın günü mü döndürüyorlar? Evlenen çifte yardım diye takilmaz mı altın?
Bizde de öyle ama demek herkese göre değişiyormuş. Siz düğünlerde takı töreni yapıyormusunuz yada gelinin damadın üzerine takı takılıyor muAslında o gelen altınlar ailelerin nisanlınıza yada size ait değil.Yani almak isterse bile anneniz anormal değil bu durum.Ben nisanlınızı haksız buldum açıkçası
O zaman akraba gidip anasina taksin altini. Niye gelin damada takiyorlar? Ne demek annesi geline damada altin vermek zorunda degil?Ben gerçekten anlamıyorum . Her altın konusunun altına yazıyorum burayada yazacağım . Size gelen altınları daha önce kv ve sizin anneniz millete hediye götürdü ve o götürdüğü kişiler karşılık olarak getiriyor doğal olarak . Bu durumda kv gelen ve annenize gelen altınlar aslında sizin değil . Eğer onlar gönüllü olmakta verirlerse verirler . Ki annenin böyle yapması normal o karışıklıkta yazamayabilir. İnsanlar altın verirken içine isim yaZıyor annen onlara bakıp yazacak ya ne abartmış nişanlın allah allah annen size altın vermek zorunda değil zAten neyse sinir oldum
Nişan değil düğün. Ayrıca anne veya kayınvalideye altınları almak düşmez. Yeni evliler alır borç varsa kapatır.Bu ödeme işi nedir mesela yazıp ilerde ödemek mi?Maalesef ki bizim buralarda da düğün sonrası kim ne takmış yazılır çünkü sen beklemesen de karsi taraf bekliyor.Annenin böyle bi istegi varsa bana tuhaf gelmedi nişanda ne takıldığını bilmek ister neticede.Bi gün toplanın yazın sonra kimde kalacaksa kalsın altınlar.Kıza takılan kızda erkeğe takılan erkekde kalır diye biliyorum ben ama orası sizin takdiriniza artık
İlginçmiş. Biz evlenen çifte yardım olsun diye çifte veriyoruz nikahta düğünde vs. Kese ile topluyorlar genelde. Üzerine igneleyen de oluyor. Sizinki en temiziymis ama, madem illa annelere verilecek çifte takilmamasi daha iyi. Sonra kavga çıkıyor altinlarimi istiyorlar diye.Bizde zAten kayınvalidelere verilir takı töreni yapmayız kendi düğünümde de öyle oldu davetliler kv ve anneme verdi. Benim arkadaşlarım 5 altın takmıştı annem onları verdi . Kv de 10 tane kadar altın verdi bize balayına gittik
Bizde zAten kv ye verilir altın kimse gelinin üzerine takmazO zaman akraba gidip anasina taksin altini. Niye gelin damada takiyorlar? Ne demek annesi geline damada altin vermek zorunda degil?
Onlar öyle yapıyormuş zaten. Daha neler duyacağım. Ülkede koca bir altın günü dönüyormuş da haberim yokmuş.O zaman akraba gidip anasina taksin altini. Niye gelin damada takiyorlar? Ne demek annesi geline damada altin vermek zorunda degil?
Bizde mesela ben senin düğününe geldim yA altın getirdim altının iğnesinin üzerine minik kağıtla isim yazılır annenin yada kv nin eline verilir. Yada para vereceksin zarfa koyarsın yine isim yazar verirsin. Düğün sahibi yA o an ismini bir yere yazar ki senin düğüne gelirken Oda sana ne getirdiysen aynısını götürmeye gayret eder. Benim düğün 40 gün önce oldu . Düğünden sonra kv hala ne hediye geldiyse deftere yazıyordu konu sahibinin annesi de aynı şekilde yazacak galibaİyi de takılara bakıp nasıl anlayacak kimin taktığını?
Üzerine takılma kalmadı biz de artık sandığa atıyoruzBizde de öyle ama demek herkese göre değişiyormuş. Siz düğünlerde takı töreni yapıyormusunuz yada gelinin damadın üzerine takı takılıyor mu
Hah evet öyle birşey daha duymuştum Kayseri de kv ile annenin eline verilir geneldeÜzerine takılma kalmadı biz de artık sandığa atıyoruzYapılıyor tabi takı töreni
Annende altın kalması sacmaÖncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?