düğünsüz evlilik

insanlrın ağzına bakma canım bence
ne demek dulmusun sen
versinler para o zaman yap düğününü
sinir oldum
borçla yapsanız birbirinizi yersiniz sonra

evlenirsem düğün yapmıycam, şık bir nikah ve sonrasında ya kokteyl olabilir ya da arkadaşlarla bi yemek ne gerek var zaten düğünleri hiç sevmem

Canım ben de nikah yapacağım sadece. Maddi durumum buna el veriyor çünkü. Hem inan düğün olsa bu sefer de ay salon şöyle meyve suyu kötü pastası böyle bi sürü laf ederler. O gün senin en mutlu günün asla izin verme böyle şeylere.

"Ben düğün ortamını sevmiyorum. Sakin ortamları seviyorum. Herkes eğlenecek diye bi salona milyarlrımı dökemem." de geç :) Allah mesut etsin :)

bi de arada takılar güme gidiyor bazen, kv'ler o telaşenin içinde götürüyor keseyi

bende öyle evlendim. üstelik isteyerek. öyle diyenlere de fikrimi söyledim istemedıgımı soyledım ısrar edıp canımı sıkanlara da ben köylü müyüm ne o öyle düğün bilezik flan bana göre değil dedim ağzının payını verdim
sizde böyle yapın.

Önemli olan sizin fikriniz

Ben de nikah+kokteyl ile evlendim, düğün filan yapmadım. İstesem 10 tane düğünü borçsuz yapacak param da vardı ama ben sevmiyorum düğünü, eşim de sevmiyordu, yapmadık. Ucuz meşrubatlar, iki parmak bol kremalı pasta, plastik tabaklar, janjanlı ama kalitesiz olduğu belli sandalye süslemeleri ve masa örtüleri.

Olacaksa gerçekten kaliteli bir yerde olmalı, ki onda da fiyatı 60-70 bin tl eder, havaya saçmak gibi o parayı, herhalde gece uyuyamam, gerdeğe de giremezdim.

sadece maddi imkansızlıklar yaşayanlar düğün yapamazlar diye düşünme. pek çok durumu iyi olan arkadaşım var, hepsi de önce nikah ardından şık bir kokteyl veya after party yapıp kutladılar. davul zurnalı düğün yapmak istemeyebilir herkes. gelinliğini giyeceksin, sevdiklerin yanında olacak. cahil cüheyla insanların yorumlarına kulak asıp en mtlu olmanız gereken günü kötü hatırlamayın.

Millet göbek atmaya yer arıyo işte, takılma insanların saçmalıklarına siz kendinizi bilirsiniz ona göre hareket edin.

Nikah yaparsın dul karı gibi derler.
Düğün salonu tutarsın ayy tuta tuta burayımı tutmuşlar derler.
Otelde yaparsın aman bunlarda amma görgüsüz derler.
Kır düğünü yaparsın ikramlar hiçç güzel değildi derler.

Hangi birine yaranıcaksın ki?? Kimseyi ilgilendirmez ben böyle istedim de geç.

düğün konusu maddiyat değil, tercih meselesidir. benim de bayram sonrasında nikahım var. k.pederim eltime ve kaynıma yemekli oldukça güzel bir düğün yapmış. bize de teklif ettiler. biz gereksiz gördük ve istemedik. bunun yerine nikah ve nikah sonrası 1.derece yakınlara yemek vereceğiz kendi aramızda eğleneceğiz. teyze bile olsa sizin dışınızdaki insanların laflarına kulak tıkamazsanız kafanız da karışır, üzülürsünüz de. neden açıklama yapılıyor ki. sorarlarsa söyleyin yorum yapma hakkı bile vermeyin, geçin.

Düğünsüz evlendim bana da benzer şeyler söylediler ama ben bir daha evlensem yine düğün yapmam bana göre bir şey değil.
Bir otelin salonunda yemekli nikah töreni yaptım, pişman da değilim.
Sonra da yakın akraba ve arkadaşlarla kahve içmeye gittik.
Fotoğraf çekimini bile 1 yıl sonra evlilik yıldönümüzde yapmıştık rahat rahat ve geniş bir zaman olsun ve de maddi açıdan da istediğimiz şekilde ve yerde olsun diye....
Dul kadın olununca ne oluyor ayrıca? Artık herkes 2 evliliğini yaparken aynı şekilde gelinliği ile telli duvaklı evleniyor...

cnm drum o kadar da vahim değil ama düğün nişan vs vs her adımı para pastası çalgısı bi de damadı her adımda soyup soğana çeviriyorlar bilirsiniz mantık olarak baktığımda bana da paraları bunlara saçmak yerine borca girmek yerine iht,yaçlarımızı karşılamak daha mantıklı geliyor

biçok insan borca girip altınlara güvenip düğün yapıyor ben takılan altınlarla evimin eksiğini alsam daha mantıklı

o kadar gerikafalı ve salak akrabalarım var ki yok niye nişan yapmıyorsun niye düğün yapmıyorsun bunaltılar ama susmayacağım artık

benim kuzenim dört dörtlük bi şekilde evlendi borca girdi birazını takılan altınlarla kapattı ama şimdi resmen aç annesi alıyor evinin kumanyasını o kadar büyük bi düğün nişan kına vs yapmasa altınların büyük kısmı cebinde kalırdı

kimin ne dediği önemli değil. gelinliğini giyersin . nikah yaparsın.
aile eş dost arasında da müzik çalar oynarsın.
illa ki dört dörtlük düğün yapacaksın diye bi kural yok

c
nm illa olsun demşyorum gelinlik benim için önemli olan ama insanların baskıları bunaltıyor beni kimseyi kırmak istemem o yüzden bişey de demeyince böyle oluyo

o kadar tuhaf adetlerimiz var ki düşünün çiftler nikah kıyıyo ama düğün yapana kadar kendi evlerindeler onları toplum karı koca olarak görmüyor

cnm benim fark etmez beklerim ama erkek arkadaşım acele ediyo 2,5 yıllık ilişkimiz ben 25 o 33 yaşında bi an önce baba olmak istediği için dha fazla beklemek istemiyo

ya nisan dedigin evde en yakin aile arasinda evde hazirlanan seylerle birde alinan pastayla gecistirilebilecek birsey, nisan icin mekan tutmaya zaten gerek yok 2 masraf bosa.
Dugun icin salon tutmazsan yinede akrabaya ese dosta evin onunde veya musait bahceniz varsa orda bir yemek verebilirsiniz, yerel yemek sirketlerinde halledilir yani, eskide yine ailenin buyuk kadinlari yaparmis dugun yemeklerini simdi oda kalmadi. Yani herkes kafasina gore degistirebilir herseyi ayni yapmak zorunda degilsiniz yani.

cnm benim fark etmez beklerim ama erkek arkadaşım acele ediyo 2,5 yıllık ilişkimiz ben 25 o 33 yaşında bi an önce baba olmak istediği için dha fazla beklemek istemiyo

Sen ne istiyorsun peki bunu hic durup dusundun mu ? Tamam nisanlin kendine gore bir dusuncesi var peki senin dusuncen ne ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…