Düğünü kim yapacak???

Emri vaki bı haliniz var durumun yoksa yapmazsın erkek tarafına yıkmak niye yani yazılarınızda o algı oluşuyor
Burada sizinle birlikte 2 kişi daha ters yazmış onun dışındaki kişiler gayet düzgün bir dille izah etmişler. Bu durumu sadece 3 kişi mi emri vaki algıladı yani anlayamadım. Benim kimseye yüklenme gibi bir derdim yok. Şükür görgüsüz de değilim. Ikimiz de borçsuz harçsız bunun altından kalkicaz yüksek ihtimalle buradaki düğünü ben yaparsam da dahil buna. Sadece sorup düzgünce bir açıklama bekledim. Buradan tek beklentim bu.

İşkence gibi bi süreç. Mutlu oluyorsun ama yorgunluk diz boyu. Bizim iznimiz kısıtlıydı. Arka arkaya yaptık çok yorulduk. Benim memleketimde düğünsalonu tuttu eşim. Gelinlikle girdim. Sonra saat on gibi bindallı giydm kına yapıldı. Herkes çok eğlendi. Ayrı yapacak gücüm kalmamıştı açıkcası.
Eşimin memleketinde iki gün sabahtan akşama kdr yapıldı. Saçma sapan dağınık düzensiz sokakta. Artık gelinliği taşımaktan ölmüştüm resmen...
Kınayı evinizde sadece kadınlarla yapın, bahçe vs de olabilir. Düğünü onlar karşılamalı. Kız alıyorlar. Ayrı yapmasalarda akrabalara araba tutmaları gerekir.
Maddi sıkıntı yoksa eşinizle aranızda halledin olsun bitsin. Bu işin seni beni de olmaz. O muhabbet sizi çok yıpratır.
Biz bide kendi evimize geldikten iki gün snra dış çekime gittik. Gelinliği okdr çok giydim ki:) aslında iyi oldu baya eskittim. Ve fotograf çekimi böylelikle daha hoş oldu.
Nasıl yaparsanız yapın ama bence her kız baba evinden gelinlikle davulla çıkmalı.

Sizin için yorucu bir durum
Araya zaman verseniz iyi olurdu

Siz kendinizin
Onlar kendinin
Ödese gayet uygun olur

Mutluluklar dileriz

Kızcağız tecrübeli olanlara fikirlerini sorup danışmış neden erkek tarafına yıkacaksın hımm gibi algılamış bazıları anlayamadım doğrusu. Konusunu okuduğumda şahsen içimde hiç öyle bir his belirmedi. Gayet samimi ve ne yapması gerektiğini heyecandan bilemez bir gelin adayı geldi gözümün önüne. Bazı insanları anlamak cidden zor, sataşacak yer arıyor.
Konuya gelirsek; otobüs tutsanız diğer şehirdeki düğüne giderler mi acaba sizin akrabalarınız? Belki aklınıza gelmemişse diye söylemek istedim. Ablamın düğününde biz öyle yapmıştık. Buradan büyük servisle gitmişti eş dost akrabalarımız. Eğer bu fikre sıcak bakmazlarsa kız kıza kına yerine düğün gibi kına yapıp kınanın en sonunda gelinlik giyebilirsiniz. Kız kıza hamam yapabilirsiniz çalgılı çengili :) Eğer ayarlayabilirseniz o da çok eğlenceli olur :)

Kız sadece fikir sormuş kızı topa tutmuşsunuz resmen! Durun bir sakin. Gören de düğün masrafını siz karşılayacaksınız zanneder. Bu işler başa gelince zordur ve karma karışıktır. Ön araştırma yapmak istemesi konu sahibinin kötü niyetli olduğunu ve masrafları erkek tarafına yıkmaya çalıştığını göstermez ki.. Yorumunuzu okuyunca kendinize uygun bir rumuz bulduğunuza ikna oldum...

Benim memlelette kına oldu , eşimin memleketinde hem kina hem düğün yapıldi. Herkes kendisi yaptı

2 yıl önce başka ilde uzaklıkta yere evlendi
kızın babası düğün olacak diye tutturdu yoksa olmaz bu iş dedi
diğer taraf borcumuz var dedi adam o zaman beklesinler burada düğün olmadan olmaz dedi erkek tarafı borcumuz var diye tutturdu (kız baba istemiyorum dediği halde kız 29 yaşındaydı iş bozulur diye korkuyordu)
kimse birşeyi ertelemedi erkek tarafı düğünü yaptı (kınayı da kadın kadına kız tarafı karşıladı)
bu tür şeyleri babanız karşı taraf ile görüşmeli
başka ilden kız alırken erkek tarafı düğün yapmayı göze alıyor
geçen yıl evlenen arkadaşımda erkek tarafı ikiletmedi bu defa gerçekten mesafe çoktu düğünü falan ayarladı ikiletmeden

ama bir arkadaşımda 12 saat mesafeye gelin gitti
erkek tarafının gerçekten durumu yoktu
kız kınasında önce kına yaktı sonra gelinlik giymiş ve kız tarafı karşılamış salonu ama kızın kişisel masrafları ve gelinin kardeşinin masraflarını erkek tarafı karşıladı

Valla bizdede 10 saat fark vardı.. Dedik ki düğünde, cenazede gelmeyen başka ne için gelecek insana?? Farz etsinler ki 10 saat uzakta siz oturuyorsunuz.. Bizim bir tek erkek tarafında salon tutuldu.. Orada kına mı da yaptım.. Ekstra ekstra nişan için salon, kına için salon Vs sevmiyorum ben.. İki göbek atmak için boşa masraf gibi geliyor.. Zaten düğün sahibi anlayamıyor bile.. Bana kalsa sade nikahta yeterdi..
Ama siz illa iki düğün diyorsanız, tabi ki biri size ait olacak.. Nişanı da kız taraf yapar.. Onların ailesi bizim akrabalar için de nişan istiyoruz Vs deselerdi, siz iki salon tutar mıydınız?
Dikkat edin bu tür istekler evlilik yolunda çiftlere çokk zarar veriyor..

Eylül ayında kuzenım evliniyor.
Manısa da kınası(bayan bayana) olucak Bursa da düğünü .
Sende bence öyle yap.

Yazık 2 düğüne masraf yapmayın .

Nikah ve Kına sizin memlekette düğün de nişanlınızın memleketinde olsun
İki düğünü de erkek tarafı karşılamak zorunda değil
Kendi memleketinizde ki ortak olsa bile size ekstra masraf çıkar

Biz de 2 düğün yaptık.Ben kendi memleketimdeki kına ve düğünü karşıladım.Eşim de kendi memleketindeki düğünü karşıladı.

yurtdışında evlenenlere çok hak veriyorum. giy beyaz elbiseni,eşin de takım elbisesini, başbaşa kıydır nikahını çık. ne masraf ne akraba ne düğün telaşı. kafalar rahat. ne gerek var o kadar tantanaya.

valla bizim memlekette kına da dahil hepsini erkek yapar.
etrafımda hiç kızın düğün yaptığını görmedim ben

bizde aynısı oldu ablam kınayi yaptı kına kıza düşer tabi ama insanlar gelinlikle görsün diye 2 saat gelinlik giydi 2 saat kına kiyafeti sizin orda yapılan size düşmeli erkkğe çok yüklenmeyin maddı durumunuz nasıldır bilemem de kına kadınlar arasında olacaksa bilemem bizimki düğün salonu tuttu kına ve gelinlik aradan çıktı

hayirli olsun bir ömür boyu mutlu olun..
Ben de cift dugunle evlendim.Bizim tarafta nikah 3 gün sonra, yemekli ve mekanda kina gecesi (ama gelinlikle giris yaptim sonra kaftan giydim)oldu..Masraflari biz karsiladik..
1 hafta sonrada esimin memleketinde yemekli mevlutlu dügunum oldu..Esimin ailesi karsiladi..

Nikahimi kendi sehrimde düğünü esimin sehrinde yaptik. Kinanizi dugun gibu yapabilirsiniz nasilsa nekan ayarlayacaksinizm

Kendi memleketinde olani sen, esinin memleketinde olani onlar yapacak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…