- 2 Aralık 2013
- 9.491
- 37.853
- 548
Evet aynen böyle yapıyorsunuz. İki düğün çok masraf ve gereksiz. Hem kınaya gelen düğüne gelmeyebilir.Siz kendi memleketinizde kına yerine düğün yapıyorsunuz ya da kına gecesine gelinlikle çıkıp bir iki danstan sonra kına gecesine bağlıyorsunuz. Masraflar size ait oluyor.
Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Neden 2 dugun yapiyorsunuz bir de kina ustune. Kinanizi dugun gibi yapin. Ben oyle yaptim. Kinaligim beyazdi cok da guzel oldu. Benden sonra da memlekette disari evlenen herkes oyle yapti. Valla yazik bosa masraf.Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Puhajahajaajahha arada kalan sehirde de yaptırın ne demek kız hahahahahaah allah iyiligini versinAnladığım kadariyla hem iki düğün istiyosun hem de ikisini de onlar yapsin istiyosun. Ne güzelmis tabiki birini siz yapicaksiniz bunu sormaniz bile sacma.
Ama yok ya bosverin 3 tane yaptırin hatta. Hani 10 saatlik bi mesafe var dediniz ya arada kalan sehirde de yaptırın. Artik insanlar banka mi soyar, bobreklerini mi satarlar orasini onlar düşünsün. Siz hicbiseye elinizi sürmeyin.
Anlamadım ben sizi burada yapıcı bir şekilde nasıl olduğunu sormuş kişi. Bu kadar ayara gidere ne gerek var siz mi karsilayacaksiniz 3 düğün masrafını ?Anladığım kadariyla hem iki düğün istiyosun hem de ikisini de onlar yapsin istiyosun. Ne güzelmis tabiki birini siz yapicaksiniz bunu sormaniz bile sacma.
Ama yok ya bosverin 3 tane yaptırin hatta. Hani 10 saatlik bi mesafe var dediniz ya arada kalan sehirde de yaptırın. Artik insanlar banka mi soyar, bobreklerini mi satarlar orasini onlar düşünsün. Siz hicbiseye elinizi sürmeyin.
Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)[/QUOTE
SiZdekini siz karşılayacaksınız. Kız tarafı yani. Çevremde hep öyle gördüm.
:))))))))Anladığım kadariyla hem iki düğün istiyosun hem de ikisini de onlar yapsin istiyosun. Ne güzelmis tabiki birini siz yapicaksiniz bunu sormaniz bile sacma.
Ama zaten düğün yerini de ayarlıcağim zaman birlikte gezip görmemiz doğrusu değil mi ben ödesem de buradakini ikimizin ortaklaşa beğendiği bir yer daha uygun olur gibi sanki. Size hiç sormamışlar mıydı önden bu mekan nasıl diyeBencede sadece kına yapın siz benim aklım olsa düğün bile yapmazdım o kadar leş bir yer tutmuşlardı ki nikah salonu onun yanında binkat güzeldi...
Sizi mi kırcam?Çocuğu falan da onlar yapsın bence.
Haklısın malesef o bazen bizde de olacak gibi hissediyorum. Ama önden uyarıyorum. Isteklerimi makul ve bazen de formaliteden tutuyorum sırf açgözlü bir imaj cizmemek için. Çünkü biliyorum ki yarın bir gün lafı olsa kulağıma gelse muhtemelen kahrolur yerin dibine girerim. Haksızca bi paylaşım olmaz zaten aramızda şükür aileler arasında da hiç böyle bu tarz anlaşmazlıklar çıkmadı. Ben sadece bir de burdan sorup aklimdakini teğet etmek istedim :)Benim anneme benziyorsun benim kınamı da düğün gibi yaptırdı,eşime ödetti,eşim bi de yemekli düğünü kendi memleketinde yaptı,hatta söz için evde pasta bişiler kesilde onu da eşime ödetti,yatak odasını ben alırım dedi onu da eşime aldırdı,damatlığını ben alırım dedi,en son eşim “ Aşkım damatlığımızı ne zaman alırız” dedi saf saf ,” kıyamam ben sana bu kadar kazıktan sonra hala annemler sana damatlık mı alır sanıyorsun “ dedim sinirim bozuldu bi on dakika kahkaha attım,eşim çok bozuldu,velhasıl annem bi başlık parası almadı :))) güldüğüme bakma yapılan tüm haksızlıklardan dolayı yıllarca küs kaldım ailemle,beni çok utandırdılar,sen de mahcup olma üzerine ne düşüyorsa yap canım,kolay gelsin ( ha bu arada biz beş yıl sevgiliyken ben eşime çok para vermiştim,erken atandım çünkü,içimi dışımı ne çok üzüldüğümü gördü,o yüzden paranın hiç lafını yapmadı,hala da yapmaz,ama hukukumuz olmayaydı bizim iş bozulurdu,annemler çok abarttı çünkü,bana bile geldiler o dönemde)
Hahahhahahahahahhahahahahaahahahahhaha annenize bayıldım biliyor musunuz ? Benim ailemle aram bozuktu ve ailemin maddi durumu cok kotu bi donemde nişanlandık. Esime ne düğünde ne nisanda damatlik aldim. Saat almadim. Kinayi kokteyl tarzı esim yaptı evdeki butun esyalari esim aldi sadece yatak odasi parasuni verdim ondan sonrada utanmadan da dedimki keske vermeseydim. Istıyorsan geri vereyim sana dedi. Nisani babam yapti ve yatak odasini ben aldm gerisi esime ait 12 kisilik takimlari bile ona kitledim. Battaniyeyi bile ahahahahha simdi diyorumki keske nişan i da yapmasaydm gerci nisan i o yapcakti ama yemeksiz bizimkiler yemekli istio diye bide aileler arasnda laf soz olmasn diye ben kavga cikartarak babama yaptirdim. Zorla. Bide utanmadan hisar dan sectim takımları granit takim yemek takimini bile kocam aldi annenize kizmis olmakta haklisiniz bende o zamanlar kina gecesini esim yapti diye kizmistim ama bence cok iyi olmus suanda ohh cekiyorm bu durumaBenim anneme benziyorsun benim kınamı da düğün gibi yaptırdı,eşime ödetti,eşim bi de yemekli düğünü kendi memleketinde yaptı,hatta söz için evde pasta bişiler kesilde onu da eşime ödetti,yatak odasını ben alırım dedi onu da eşime aldırdı,damatlığını ben alırım dedi,en son eşim “ Aşkım damatlığımızı ne zaman alırız” dedi saf saf ,” kıyamam ben sana bu kadar kazıktan sonra hala annemler sana damatlık mı alır sanıyorsun “ dedim sinirim bozuldu bi on dakika kahkaha attım,eşim çok bozuldu,velhasıl annem bi başlık parası almadı :))) güldüğüme bakma yapılan tüm haksızlıklardan dolayı yıllarca küs kaldım ailemle,beni çok utandırdılar,sen de mahcup olma üzerine ne düşüyorsa yap canım,kolay gelsin ( ha bu arada biz beş yıl sevgiliyken ben eşime çok para vermiştim,erken atandım çünkü,içimi dışımı ne çok üzüldüğümü gördü,o yüzden paranın hiç lafını yapmadı,hala da yapmaz,ama hukukumuz olmayaydı bizim iş bozulurdu,annemler çok abarttı çünkü,bana bile geldiler o dönemde)
Kuzenimin daha diğer söylediklerini yazmaya kalksam beni burda taşlarlar muhtemelen :)Bekarlığa veda yap kız kıza:)
Kınada gelinlik giy sonra bindallı giy kına yakılsın
Kuzenin iki düğünü de karşı tarafa yıkmış, vicdan meselesi:)
Iyi cesaret bunları şuan buraya yazmanız. Ben bise demediğim halde laf duydum. Şuan size yazılacak olanları düşünemiyorum eğer yazdıklarınızı doğru anladıysamHahahhahahahahahhahahahahaahahahahhaha annenize bayıldım biliyor musunuz ? Benim ailemle aram bozuktu ve ailemin maddi durumu cok kotu bi donemde nişanlandık. Esime ne düğünde ne nisanda damatlik aldim. Saat almadim. Kinayi kokteyl tarzı esim yaptı evdeki butun esyalari esim aldi sadece yatak odasi parasuni verdim ondan sonrada utanmadan da dedimki keske vermeseydim. Istıyorsan geri vereyim sana dedi. Nisani babam yapti ve yatak odasini ben aldm gerisi esime ait 12 kisilik takimlari bile ona kitledim. Battaniyeyi bile ahahahahha simdi diyorumki keske nişan i da yapmasaydm gerci nisan i o yapcakti ama yemeksiz bizimkiler yemekli istio diye bide aileler arasnda laf soz olmasn diye ben kavga cikartarak babama yaptirdim. Zorla. Bide utanmadan hisar dan sectim takımları granit takim yemek takimini bile kocam aldi annenize kizmis olmakta haklisiniz bende o zamanlar kina gecesini esim yapti diye kizmistim ama bence cok iyi olmus suanda ohh cekiyorm bu duruma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?